18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Fleche Wallone odds

Vil du spille på Fleche Wallone? På denne side dækker vi Fleche Wallone 2022 med al den info, du har brug for, når du skal oddse på den belgiske cykelsportsklassiker. Fleche Wallone er et endagsløb, der afvikles onsdag d. 30. september 2022. Vi giver dig her de bedste odds, optakt m. gennemgang af favoritterne og spilforslag til Fleche Wallone.

Teksten herunder opdateres frem mod eventstart.

Nedenfor har vi samlet bookmakernes bedste odds på Fleche Wallone. Oddsene afslører, at Marc Hirschi regnes for favorit.

Hvem vinder La Fleche Wallone?
Marc Hirschi: 5,00 – SPIL HER >>*

Michael Woods: 6,50 – SPIL HER >>*

Michael Kwiatkowski: 7,50 – SPIL HER >>*

Tadej Pogacar: 8,00 – SPIL HER >>*

Benoit Cosnefroy: 15,00 – SPIL HER >>*

Dylan Teuns: 15,00 – SPIL HER >>*

Andrea Bagioli: 17,00 – SPIL HER >>*

Daniel Martin: 17,00 – SPIL HER >>*

Maximilian Schachmann: 17,00 – SPIL HER >>*

Tom Doumoulin: 23,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 30. september kl. 09:15. Odds kan ændre sig.


Optakt: Favoritterne ved Fleche Wallone

Herunder tager vi et kig på de største favoritter til løbssejren.

Marc Hirschi
Schweizeren er kommet på alle cykelfans’ læber, efter et flot Tour de France, der bød på en etapesejr og flere top 3-placeringer. For nyligt endte han som nummer tre til VM, hvorfor han også er bookmakernes største favorit til at vinde Fleche Wallone (når sidste års vinder og den nykronede verdensmester, Julian Alaphilippe, ikke stiller til start). Marc Hirschi er blot 22 år og kører for Team Sunweb.

Tadej Pogacar
Tour-vinder anno 2020, Tadej Pogacar, stiller også til start i Fleche Wallone. Til VM i weekenden viste han, at formen stadig i intakt, da han som den første rytter angreb og sad alene i front i en omgang. Kræfterne rakte dog ikke til, at han kunne gøre kunststykket færdigt. Sidste år deltog Pogacar for første gang i den belgiske klassiker, og her blev det til en plads som nummer 53. Han har dog et stærkt hold i ryggen med bl.a. Rui Costa og Sergio Henao.

Michal Kwiatkowski
Verdensmesteren fra 2014 har tidligere i sin karriere været ekspert i denne slags løb, men er senere overgået til at være luksushjælperytter i de store etapeløb. Nu ser det dog ud til, at han får lov til at satse fuldt ud på disse klassikere. Formen er, hvor den skal være, hvilket han beviste med en etapesejr i Tour de France og en fjerdeplads til VM i weekenden.

Primoz Roglic
Pogacars største konkurrent i Tour de France, landsmanden Primoz Roglic, har også meldt sin start i Fleche Wallone. Den 30-årige slovener har ikke så store erfaringer med endagsløb, men med hans evner opad, hans evner på flad vej og hans hurtige afslutning, er han helt sikkert i spil til en topplacering. Primoz Roglic viste sine evner i det netop overståede VM, hvor han sad med i den absolutte finale og endte som nummer seks.

Opdatering (30. september): Primoz Roglic deltager ikke i løbet.

Michael Woods
Den rutinerede 33-årige canadiaer, Michael Woods, fra EF Pro Cycling, er den eneste blandt de største favoritter, som ikke har kørt Tour de France. I stedet kørte han Tirreno-Adriatico, hvor han sluttede på en samlet ottendeplads. Til VM sad han også med rimeligt længe, men måtte til sidst kapitulere og tage til takke med en 12. plads. På sine gode dage er Michael Woods en outsider, da han kører godt opad og samtidig er god på stregen.


Danskere ved La Fleche Wallone 2022

Det er småt med danskere i årets Fleche Wallone, men her følger en kort beskrivelse af dem, som stiller til start.

Michael Valgren
Michael Valgren er det mest prominente danske navn, der stiller til start. Efter et lidt skuffende Tour de France, hvor han ikke formåede at ramme de rigtige udbrud, viste han rigtigt god styrke til VM, hvor han sad med de helt store favoritter indtil allersidst. Han var en vigtig hjælper for Jakob Fuglsang gennem hele dagen. Michael Valgren har tidligere i karrieren vundet Amstel Gold Race, som er en klassiker i samme kategori som Fleche Wallone.

Jonas Gregaard
Den 24-årige dansker fra Astana stiller også til start i Fleche Wallone. I weekenden kørte han VM, hvor han kom i mål som nummer 60. Hans primære opgave i Fleche Wallone bliver at agere hjælprytter for Astanas spanske trio bestående af Omar Fraile, Izguirre og Luis Leon Sanchez.

Alexander Kamp
Alexander Kamp er 26 år og kører for Trek-Segafredo. Han har i mange år været udråbt som et stort talent, men han er endnu ikke slået igennem på den internationale scene for alvor. Nu får han chancen for at vise sig frem, efter han har skiftet danske Riwal Readynez Cycling Team ud med Trek-Segafredo.

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard er den fjerde og sidste dansker, der stiller til start i det belgiske endagsløb. Han er blot 23 år og er uerfaren i denne slags løb. Han skal hjælpe sine holdkammerater, Sepp Kuss og Tom Dumoulin, for Jumbo-Visma, som skal forsøge at revanchere deres tabte Tour de France.


Fleche Wallone på TV

TV2 har sikret sig rettighederne til at vise Fleche Wallone i 2020. Billederne starter kl. 12:30 og varer ved, indtil løbet er slut.


Ruten ved Fleche Wallone: 202 km. med mål på Mur de Huy

Ardennnerklassikeren Fleche Wallone er = Mur De Huy og 2020 udgaven er ingen undtagelse. Tre gange skal rytterne passere den eksplosive stigning, hvoraf den tredje gang skal fungere som finale, hvor målstregen er at finde på toppen af den 1,3 kilometer lange stigning. Inden rytterne når så langt skal de ud på i alt en 202 kilometers lang rute, der starter i den lille belgiske by, Herve. Herfra skal rytterne gennem det bakkede landskab, Ardennerne, hvor der reelt kun er en stigning, selvom det er et kuperet terræn. Efter at have kørt omkring 110 kilometer rammer rytterne en 32 kilometer lang rundstrækning, som de i alt skal køre tre gange. På denne rundstrækning er der i alt tre kategoriserede stigninger, hvilket vil sige, at der i alt er 10 stigninger, som rytterne skal over, hvoraf tre af dem skal passeres tre gange, heriblandt Mur De Huy. Mur De Huy er blot 1,3 kilometer lang og stiger gennemsnitligt med 9,6 %. Det lyder ikke så voldsomt, men det er det. De første 400 meter er meget milde, herefter er der 400 meter med en stigning på 11 %, 100 meter med en stigning på hele 17 %, 300 meter hvor den stiger med 14 %, inden de 100 meter flader lidt ud med en stigning på 6 %. Dermed er ruten, som det næsten altid er med disse ardennerklassikere, tiltænkt de eksklusive puncheur-ryttere.


Vores vinderbud på Fleche Wallone 2022

Michael Kwiatkowski var rigtigt godt kørende i den sidste uge af Tour de France, hvor han fik frit lejde efter Bernals exit. Det resulterede også i en flot etapesejr på en hård etape med flere hårde stigninger. I weekendens VM var Kwiatkowski også med i den absolutte finale på trods af, at han ikke havde samme opbakning fra sit hold, som mange af de andre ryttere i finalen havde. Kwiatkowski er stærk på eksplosive stigninger, og han er også god på stregen. Kommer han til stregen i en lille gruppe, så er han bestemt en mand, man skal holde øje med.

SpilXperten.com anbefaler: Michal Kwiatkowski til odds 9,00 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 28. september kl. 22:00. Odds kan ændre sig.


Bookmakerne til Fleche Wallone 2022

Herunder anbefaler vi tre bookmakere, du med fordel kan have ved hånden, når du skal spille på Fleche Wallone.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
Mr Green
*


Jakob Fuglsang fik andenpladsen i Fleche Wallone sidste år

Det var lige ved og næsten for Jakob Fuglsang, da han kørte over målstregen som nr. 2 i den belgiske klassiker sidste år. Jakob Fuglsang angreb på det mest stejle stykke af Mur De Huy og her knækkede en stor del af feltet. Den eneste der kunne sidde med Fuglsang, var den store forhåndsfavorit, Julian Alaphilippe, som hurtigt fik kontakt til Fuglsang. De to fulgtes ad til toppen og her måtte Jakob Fuglsang strække våben, da Alaphilippe åbnede op for spurten. Jakob Fuglsang prøvede langt udefra og kørte stigningen helt rigtigt, da han ikke besidder de samme afslutningsevner som franskmanden. Julian Alaphilippe viste sig at være for stærk og danske Jakob Fuglsang måtte tage til takke med en andenplads i den prestigefyldte klassiker.


Bo Hamburger vandt i 1998

Det er småt med danske meritter ved Fleche Wallone, men Bo Hamburger og Kim Andersen satte Danmark på landkortet med triumfer i henholdsvis 1998 og 1984.