18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Flandern Rundt odds

April er cykelsportens helt store klassikermåned, og den indledes med brostensklassikeren og monumentet Flandern Rundt 2023 søndag den 2. april. Vi giver dig de bedste Flandern Rundt odds, og så leverer vi en optakt med zoom på favoritterne, danskernes chancer, ruten og vinderbud.

Abstrakt gul kortdesign med videnskabstema. Flandern Rundt mobile.

Odds: Hvem vinder Flandern Rundt?

RytterVinderodds
Wout Van Aert3,50 – SPIL HER >>*
Mathieu van der Poel3,50 – SPIL HER >>*
Tadej Pogacar4,00 – SPIL HER >>*
Dylan van Baarle17,00 – SPIL HER >>*
Christophe Laporte21,00 – SPIL HER >>*
Mads Pedersen21,00 – SPIL HER >>*
Kasper Asgreen26,00 – SPIL HER >>*
Julian Alaphilippe34,00 – SPIL HER >>*
Tiesj Benoot34,00 – SPIL HER >>*
Søren Kragh Andersen67,00 – SPIL HER >>*
Mikkel Honoré401,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 27. marts 2023 kl. 11:43. Odds kan ændre sig. KLIK HER* for at se flere odds på vindere af Flandern Rundt.

Optakt: Favoritterne ved Flandern Rundt

Af Jesper Carstens

Herunder gennemgås favoritterne til sejren i Flandern Rundt 2023.


Tadej Pogacar

Mange fans var skeptiske, da Tadej Pogacar af bookmakere og flere eksperter blev udnævnt som én af de tungeste favoritter i Flandern Rundt for et år siden. De mente, det var alt for meget.

Men så startede løbet og Pogacar fik hurtigt vist sig som den stærkeste. Kortvarigt havde han sågar slået et hul ned til Mathieu van der Poel på en af de sidste hellinger.

Det var dog ikke nok, og da der samtidigt også gik taktik i den, endte Pogacar på en utilfredsstillende fjerdeplads.

I år har han virket mindst lige så stærk. I Milano-Sanremo lavede han udskilningen på Poggio og i E3 var han konstant i offensiven på hellingerne. Hans problem er umiddelbart, at hellingerne ikke er lange nok til for alvor at sætte Wout van Aert og Mathieu van der Poel alvorligt.

I Flandern Rundt har han en anderledes chance grundet løbets generelle hårdhed. Er han mindst lige så stærk som for et år siden, så kan han gøre det. Men det kræver kraftpræstationer over Oude Kwaremont og Paterberg.

Tadej Pogacar er favorit ved Flandern Rundt. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Tadej Pogacar er favorit ved Flandern Rundt. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix


Mathieu van der Poel

To gange tidligere har Mathieu van der Poel vundet Flandern Rundt, og han er også som rytter skåret helt perfekt til dette løb. Han er eksplosiv på de små stigninger, han er uhyre stærk på nedkørslerne, og han har så meget styrke, at han kan slå alle i en spurt efter et meget, meget hårdt løb.

Han vandt løbet i 2020, blev nummer 2 i 2021 og vandt igen i 2022. Med sejren i Milano-Sanremo har han bevist, at han stadig ved, hvordan man vinder løb. Det løb vandt han ovenikøbet uden at være helt på toppen, men i finalen var han den stærkeste.

Mathieu van der Poel har ofte gjort tingene alene, men i år har han et stærkere hold, hvor den danske løjtnant Søren Kragh Andersen skal spille en rolle. Danskeren er til tider ustabil, men på sine bedste dage sidder han med dybt inde i finalen, og det kan gøre forskellen for Mathieu van der Poel. Medmindre han altså brænder løbet af meget tidligt for at isolere Wout van Aert.


Wout Van Aert

Wout van Aert er så hurtig på stregen, at han har vundet pointtrøjen i Tour de France. Men han har haft det svært i mindre grupper, hvor rivalen ofte har været Mathieu van der Poel. Derfor betød sejren i E3 voldsomt meget for belgieren, for her beviste han, at han godt kan spurtbesejre sin hollandske rival efter en lang, hård dag i sadlen.

Det bliver en vigtig egenskab i Flandern Rundt, for følger løbet sin drejebog helt og aldeles, så ender han i en mindre spurt mod Mathieu van der Poel og Tadej Pogacar. Det er hans store chance for endelig at få den triumf i Flandern Rundt, som han har jagtet i en række år nu.

Det bliver ydermere nemmere for Wout van Aert, da det ligner at Jumbo-Visma er løbets stærkeste hold. Han bliver flankeret af Laporte, van Baarle og Benoot, der begge er gode nok til at vinde løbet med lidt taktisk hjælp. Det kan tvinge rivalerne i arbejdstøjet, men det kan også betyde, at rivalerne vælger at åbne løbet meget tidligt, så den taktiske fordel forsvinder.


Christophe Laporte

Med en sejr i Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen har Christophe Laporte vist, at han er klar på højeste niveau. Franskmanden bliver givetvis Wout van Aerts vigtigste kort, særligt når Dylan van Baarle er ude af løbet, og hvis Wout van Aert skal holde snor i rivalerne Mathieu van der Poel og Tadej Pogacar, kan det blive nødvendigt at spille tidligt ud.

Laporte er dygtig på brosten og han er hurtig på stregen. Han vil være et godt kort at spille ud, og jeg kan sagtens se ham gå hele vejen.


Mads Pedersen

Egentligt ville jeg have peget på Kasper Asgreen, men danskerens svage forår sammenholdt med Soudal-Quicksteps svage klassikerhold (wow, tænk at skrive det), gør at jeg går med en anden dansker: Mads Pedersen. Pedersen har taget gevaldige skridt fremad i sin karriere, og i øjeblikket ligner han en af de bedste – i al fald hvis vi glemmer den fænomenale trio.

Mads Pedersen kan vinde. Hans klassikergennembrud kom, da han blev nummer to i løbet, hvor han kom alle de øvrige favoritter i forkøbet. Det får han næppe lov til på samme vis, men måske kan han lukrere på et taktisk løb.

Danskere ved Flandern Rundt 2023

Traditionelt får flere af danskerne fået lov til at cykle med ved Flandern Rundt, og vi går selvfølgelig helt tæt på de deltagende danskere anno 2023.


Kasper Asgreen

Kasper Asgreen er én af outsiderner efter sejren i 2021. 2022 var ikke lige så godt, og han mangler holdets styrke her i 2023. Men vi ved, at når Kasper rammer dagen, kan han køre fra dem alle. Det ville være dumt at afskrive ham.

Kasper Asgreen, der vandt Flandern Rundt i 2021, ligner bedste danske bud. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Kasper Asgreen, der vandt Flandern Rundt i 2021, ligner bedste danske bud. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix


Mikkel Bjerg

Mikkel Bjerg er med i løbet som dedikeret hjælper for Tadej Pogacar. Danskeren har kørt flot i foråret, men jeg forventer ikke at se ham dybt inde i finalen – dertil har holdet andre kandidater. Han skal æde noget vind og sørge for at holde superslovenren ude af problemer.


Mads Pedersen

Trek-Segafredo kører løbet med to dygtige kandidater i form af Jasper Stuyven og Mads Pedersen. Danskeren er lige niveauet under de bedste i de her løb, men man må ikke glemme hans andenplads tilbage i 2018. For et år siden blev han nummer otte, og der er vel ingen, der efterhånden er i tvivl om at han er bedre i år.


Søren Kragh Andersen

Efter skiftet til Alpecin-Fenix har Søren Kragh Andersen fået ny status. Og det virker til at danskeren trives i rollen som superløjtnant. I Milano-Sanremo resulterede det i en femteplads, mens han i E3 blev nummer ni. Man har tidligere set superstjernernes løjtnanter hive succeser hjem, men her ser jeg umiddelbart ikke Mathieu van der Poel besidde samme ro, som Wout van Aert, der i senere har “ladet” Laporte, Benoot og van Baarle vinde mindre løb. Jeg tror, Kragh Andersen skal arbejde for hollænderen.


Mathias Norsgaard

Movistar er et af de hold, der har overrasket positivt i klassikersæsonen. De vinder ikke løbet, men Mathias Norsgaard har været god til at ramme de tidlige udbrud. Jeg er overbevist om at han går efter at ramme et udbrud under Flandern Rundt.


William Blume Levy

Hos Uno-X har man den tidligere vinder af juniorudgaven af Flandern Rundt i form af William Blume Levy. Det var han også for et år siden, hvor han udgik af løbet. I år er fokus på at hjælpe Aleksander Kristoff, så jeg forventer ikke at se Blume Levy for alvor i nogen stor rolle. Han er stadig ved at tilpasse sig WorldTouren.

Ruten ved Flandern Rundt: 272 kilometer og brosten

Flandern Rundt 2023 er 272 kilometer langt, og ruten følger langt hen ad vejen den samme rute, som i de senere år. Ruten i Flandern Rundt består både af smalle veje, kuperede stigninger og brostensstigninger. Det er de sidste, der plejer at være mest afgørende.

Som det ofte har været i nyere tid, så er det Oude Kwaremont (2200 m – 11,6 %) og Paterberg (360 m – 12,9 %), der er det afgørende punkt. De to brostensstigninger følger lige efter hinanden, og rytterne skal passere dem adskillige gange. Den vigtigste gang er efter 255 kilometer, hvor de skal over Oude Kwaremont for sidste gang. Det er her, løbet plejer at blive afgjort.

Det er dog ikke helt givet, for efter de er på toppen af Paterberg, resterer der fortsat omkring 12 kilometer til de rammer målstregen i Oudenaarde. Flandern Rundt er et drønhårdt løb, ja, måske endda ét af de hårdeste på kalenderen, og sejren kræver at en rytter har en rigtig, rigtig god dag.

Spilforslag til Flandern Rundt 2023

Wout van Aert har lidt en anelse, når Tadej Pogacar har givet den fuld skrue op ad hellingerne, men belgieren er kommet tilbage hver gang. Kombineret med at have det stærkeste hold samt at hans formkurve er opadgående, så ser jeg værdien hos belgieren. Ikke mindst efter at han i E3 demonstrerede, at han endelig virker til at have luret, hvordan han slår Mathieu van der Poel i en gruppespurt.

SpilXperten.com anbefaler: Wout van Aert til odds 6,00 hos betfair- SPIL HER >>*

Anbefaling d. 25. marts 2023 kl. 11:25. Odds kan ændre sig.

Flandern Rundt på TV

TV2 såvel som Discovery Channel (Eurosport) har rettighederne til at vise en masse cykling i TV, blandt andet Flandern Rundt 2023 i tv. Begivenheden begynder klokken 9:45.

Bookmakerne til Flandern Rundt 2023

Nedenfor finder du en række bookmakere, der er fine at have ved hånden, når du skal spille på Flandern Rundt.

*Reklamelink

bet365
*
Betinia
*
Expekt
*

Tadej Pogacar tilførte kolorit til Flandern Rundt 2022

Der var længe blevet diskuteret om hvorvidt Tadej Pogacar nu for alvor kunne vinde Flandern Rundt 2022, men den snak var helt og aldeles forstummet, da han først foldede sig ud. Sloveneren lignede længe den stærkeste, men han kunne ikke for alvor sætte Mathieu van der Poel ud af sit hjul i mere end få sekunder, og i en taktisk finale, der lukkede to ryttere tilbage i kampen om sejren, endte Tadej Pogacar med en mildt sagt frustrerende fjerdeplads, mens det hollandske wonderkid, Mathieu van der Poel, endte med at løbe af med sejren.

Hvis du leder efter cykling odds, så glem ikke at tjekke andre cykelbegivenheder på SpilXperten.

1️⃣ Hvornår køres Flandern Rundt 2023?

Flandern Rundt afvikles søndag d. 2. april 2023.

2️⃣ Hvem vandt Flandern Rundt sidste år?

Mathieu van der Poel vandt Flandern Rundt i 2022.