18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Flandern Rundt odds

Vi tyvstarter på cykelsportens helt store klassikermåned med brostensklassikeren og monumentet Flandern Rundt 2024 søndag den 31. marts 2024. Vi giver dig de bedste Flandern Rundt odds, og så leverer vi en Flandern Rundt optakt med zoom på favoritterne, danskernes chancer, ruten og vinderbud.

Odds: Hvem vinder Flandern Rundt?

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.

Af Jesper Carstens

Optakt: Favoritterne ved Flandern Rundt

Herunder gennemgås favoritterne til sejren i Flandern Rundt 2024.

Mathieu van der Poel

Efter sin pragtpræstation i E3 Saxo Classic er Mathieu van der Poel den helt klare favorit til at vinde Flandern Rundt. Hollænderen har allerede vundet løbet to gange tidligere (2020 og 2022) og to gange er han blevet nummer to (2021 og 2023). Der er vel ingen ryttere, der passer bedre til løbet end Mathieu van der Poel.

Det skulle da lige være sidste års vinder, Tadej Pogacar, der ikke stiller til start i år.

Mathieu van der Poel er uhyre eksplosiv på stigningerne, og når han gasser op, er det ofte svært at sidde med. I det her løb er det kun Tadej Pogacar, der har formået at presse ham de seneste fire år.

Han har et dedikeret hold omkring sig, men kan ikke på samme vis som konkurrenterne spille taktisk ud. Alt handler om ham i det her løb. Derfor forventer jeg også, at finalen bliver åbnet relativt tidligt, da Alpecin-Deceuninck skal have sat konkurrenternes løjtnanter ud af spillet.

I en spurt vil Mathieu van der Poel også have gode kort. Han er ikke klassisk hurtig som nogle af konkurrenterne, men efter et benhårdt løb er der alligevel få, der kan overliste ham. Han er et fænomen.

Mads Pedersen

Mads Pedersen er en led stodder, der godt kan gå hen og vinde det her løb. Efter et svagt E3 Saxo Classic var man måske hurtig til at afskrive danskeren, men han beviste i Gent-Wevelgem, at han besidder et meget højt topniveau. Han og holdet kørte hele perfekt, og mens Mathieu van der Poel af uvisse årsager arbejdede hårdt for at hente Pedersens holdkammerat, Jonathan Milan, med 75 kilometer til mål, kunne danskeren sidde i bagsmækken, og da de nåede til løbets vigtigste punkter – Kemmelberg – var det Mads Pedersen, og ikke Mathieu van der Poel, der så stærkest ud. Til sidst var det danskeren, der vandt spurten om sejren.

Mads Pedersen har svært ved at matche Mathieu van der Poel på Oude Kwaremont og Paterberg og alle de øvrige stigninger. Det kræver en rigtig god dag, akkurat som den han havde i Gent-Wevelgem. Og så skal hans hold levere varen.

Den opgave blev markant sværere efter Dwars door Vlaanderen. I et værre styrt røg Mads Pedersen og Jasper Stuyven i asfalten. Værst gik det for Stuvyen, der er ude med et brækket kraveben. Pedersen forventes at stille til start i Flandern Rundt, men jeg forestiller mig, at han har haft et par nætter uden alt for meget søvn i optakten.

Matteo Jorgenson

Visma havde håbet at have Wout van Aert til start i Flandern Rundt. Belgieren havde dedikeret sig til disse løb mere end nogensinde før i håb om at få sejren, men et styrt i Dwars door Vlaanderen har ødelagt hans klassikersæson.

I Wouts fravær var det amerikanske Matteo Jorgenson, der gik hen og vandt Dwars door Vlaanderen, og som traditionen er, kollapser ens odds efter sejren i Dwars. Løbet kan ellers ikke helt sammenlignes med Flandern Rundt.

Matteo Jorgenson er en rigtig stærk rytter, ikke mindst efter skiftet til Visma. Jeg tror dog, han havde været farligere, hvis han kunne køre mere aggressivt, velvidende om at han havde Wout van Aert siddende bag sig.

Alberto Bettiol

I Dwars door Vlaanderen satte Alberto Bettiol et enestående angreb ind – kun for at blive angrebet af krampe kort efter. Italieneren ligner en rytter, der har fundet den form, der gav ham Flandern Rundt-sejren i 2019. Til gengæld har han et problem med krampe, der sniger sig ind på ham i afgørende momenter.

Det skal han naturligvis komme sig over. Det er svært at vinde Flandern Rundt, hvis benene kramper. Men hvis han kan genfinde de ben, der gav ham sejren i 2019, så bliver han en farlig outsider.

Stefan Küng

Stefan Küng er kørt i top6 i de seneste to udgaver af løbet. Han plejer at være bomstærk i Flandern Rundt, og jeg har ikke set noget i denne klassikersæson, der fortæller mig at det vil være anderledes i år.

Til gengæld ved jeg også, at det er svært for Küng at vinde et løb. Han har ikke en spurt mod de fleste konkurrenter, og ofte ender han med at være alt for gavmild i føringsarbejdet. Men schweizeren har også erkendt, at hvis han vil opnå pæne resultater og have chancen for at køre om sejren, så er han nødt til at arbejde.

Det bliver svært – men jeg forventer, at han er med fremme.

Danskere ved Flandern Rundt 2024

Traditionelt får flere af danskerne fået lov til at cykle med ved Flandern Rundt, og vi går selvfølgelig helt tæt på de deltagende danskere anno 2024.

Kasper Asgreen

Kasper Asgreen sejrede i løbet i 2021. Siden har han haft det lidt svært, men mod slutningen af Tour de France 2023 virkede han pludselig uhyre stærk igen. Desværre har starten på klassikersæsonen været skuffende for både Kasper Asgreen og Soudal-Quick Step, der virker milevidt fra at køre med i sejren i disse løb. Vi ved dog hvor stærk Asgreen er, så hvis han rammer dagen, er han med, hvor det er sjovt. For et år siden var han heller ikke flyvende op til løbet, men blev alligevel nummer syv.

Kasper Asgreen, der vandt Flandern Rundt i 2021, ligner bedste danske bud. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Kasper Asgreen, der vandt Flandern Rundt i 2021. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Mikkel Bjerg

For et år siden hjalp Mikkel Bjerg Tadej Pogacar til sejr. I år venter der en friere rolle, for nok er kaptajnen Tim Wellens, men Bjerg har så småt vist, at han har format i de her løb. Jeg tror, han skal ud i offensiven, men han kunne godt være én af de ryttere, der kommer dybt med ind i finalen.

Mads Pedersen

Mads Pedersen stiller op som én af de tungeste favoritter efter sejren i Gent-Wevelgem. Det kræver en god dag, for det hårde løb er svært at vinde, særligt mod eksplosive Mathieu van der Poel, men Pedersen har et stærkt mandskab til rådighed.

Søren Kragh Andersen

På sine bedste dage er Søren Kragh Andersen hamrende dygtig, men han er meget svingende. Uanset hvad er han bundet til Mathieu van der Poel. Hos Alpecin-Deceuninck handler alt om hollænderen, og det er ikke som hos Wout van Aerts Visma, hvor løjtnanterne må i offensiven. Her handler det om at sætte Mathieu i scene. Det handler også om at Mathieu van der Poel er den bedste i feltet.

Michael Valgren

Michael Valgren var en overgang ved at miste cykelkarrieren som følge af et slemt styrt. Han er kommet tilbage og på det seneste er han begyndt at vise et niveau, der minder om fordums styrke. Han så solidt kørende ud i Milano-Sanremo og i Gent-Wevelgem, men det er nok ikke ham, man skal forvente at se i finalen – han virker mere dedikeret hjælper i øjeblikket. Med Bettiol på holdet (som ville have været nummer seks i min favoritliste) er det forståeligt.

Mikkel Honoré

Mikkel Honoré skiftede til EF for at få flere muligheder på egen hånd. Og han har fået flere muligheder for sig selv, men han har haft uhyre svært ved at levere varen. I 2021 kørte han på et meget højt niveau. Han blev nummer 39 for et år siden, og han passer egentligt godt til det her løb, men han har ikke vist noget formmæssigt, der gør mig overbevist om at han bliver specielt synlig.

Casper Pedersen

Casper Pedersen er dedikeret hjælper. Han var ret godt kørende i Milano-Sanremo, men jeg forventer at han bruges tidligere har i Flandern Rundt, hvorfor han næppe er en faktor i finalen.

Jakob Fuglsang

39-årige Jakob Fuglsang står til at skulle deltage i Flandern Rundt – hvor ville jeg ønske, at han havde forsøgt sig for 5-10 år siden, hvor karrieren var et andet sted. Nu om dage har Fuglsang svært ved at køre med der, hvor det er sjovt.

William Blume Levy

Hos Uno-X har man den tidligere vinder af juniorudgaven af Flandern Rundt i form af William Blume Levy. Han er dedikeret hjælper, men han har snart kørt samtlige løb i Belgien man kan i denne sæson.

Ruten ved Flandern Rundt: 270,8 kilometer og brosten

Flandern Rundt 2024 er 270,8 kilometer langt, og ruten følger langt hen ad vejen den samme rute, som i de senere år. Ruten i Flandern Rundt består både af smalle veje, kuperede stigninger og brostensstigninger. Det er de sidste, der plejer at være mest afgørende.

Som det ofte har været i nyere tid, så er det Oude Kwaremont (2200 m – 11,6 %) og Paterberg (360 m – 12,9 %), der er det afgørende punkt. De to brostensstigninger følger lige efter hinanden, og rytterne skal passere dem adskillige gange. Den vigtigste gang er efter 254 kilometer, hvor de skal over Oude Kwaremont for sidste gang. Det er her, løbet plejer at blive afgjort.

Det er dog ikke helt givet, for efter de er på toppen af Paterberg, resterer der fortsat omkring 12 kilometer til de rammer målstregen i Oudenaarde. Flandern Rundt er et drønhårdt løb, ja, måske endda ét af de hårdeste på kalenderen, og sejren kræver at en rytter har en rigtig, rigtig god dag.

Spilforslag til Flandern Rundt 2024

Oddsene på favoritterne er banket for meget i bunden, synes jeg. Og efter en række år i streg, hvor det er de stærkeste, der har vundet løbet, er det ikke utænkeligt, at 2024-udgaven bliver en dag for de næststærkeste i en taktisk affære. Én af dem, der har set stærke ud hele året, er italienske Alberto Bettiol, der tidligere har vundet løbet. Han bliver mit vinderspil grundet det høje odds.

SpilXperten.com anbefaler: Alberto Bettiol til odds 67 hos Bet365 – SPIL HER >>*

Anbefaling d. 25. marts 2024 kl. 15:25. Odds kan ændre sig.

Flandern Rundt på TV

TV2 såvel som Discovery Channel (Eurosport) har rettighederne til at vise en masse cykling i TV, blandt andet Flandern Rundt 2024 i tv.

Bookmaker til Flandern Rundt 2024

bet365 er blandt de absolut skarpeste bookmakere til cykelsport.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af cykelklassikerne sponsoreres af bet365.

Tadej Pogacar smadrede Flandern Rundt 2023

Der var længe blevet diskuteret om hvorvidt Tadej Pogacar nu for alvor kunne vinde Flandern Rundt 2022, men efter løbet var snakken forstummet, da Tadej Pogacar blev nummer fire. Året efter kom han tilbage og smadrede dem alle på stigningerne. Dermed tog Tadej Pogacar en imponerende vigtig monument-sejr. Han deltager ikke i 2024.

Hvis du leder efter cykling odds, så glem ikke at tjekke andre cykelbegivenheder på SpilXperten.

1️⃣ Hvornår køres Flandern Rundt 2024?

Flandern Rundt afvikles søndag d. 31. marts 2024.

2️⃣ Hvem vandt Flandern Rundt sidste år?

Tadej Pogacar vandt Flandern Rundt i 2023.

Kommende cykelløb

07-04-2024: Paris-Roubaix

14-04-2024: Amstel Gold Race

17-04-2024: Fleche Wallonne

21-04-2024: Liege-Bastogne-Liege

04-05-2024: Giro D’Italia

29-06-2024: Tour de France

17-08-2024: Vuelta a España

21-09-2024: VM i cykling