18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Flandern Rundt odds

April er cykelsportens helt store klassikermåned, og den indledes med brostensklassikeren og monumentet Flandern Rundt 2022 den 3. april.

Lige præcis det prædikat – monument – vidner om løbets store betydning på kalenderen. De fem største klassikere kaldes for monumenter, og det er i disse løb, at alle sportens største stjerner ønsker at køre med om sejren – og for et år siden var det danske Kasper Asgreen, der skrev sig ind i den absolutte elite ved at vinde løbet. Ovenikøbet for snuden af det hollandske golden child, Mathieu van der Poel.

Kan danske Kasper Asgreen vinde Flandern Rundt igen? Han er afgjort en kandidat, men det er der flere andre danskere, der også er. I denne optakt kigger cykelsport-ekspert Jesper Carstens nærmere på odds til Flandern Rundt 2022, ligesom vi kigger nærmere på løbets største favoritter, danskerne og ruten.


Hvem vinder Flandern Rundt?

RytterVinderodds
Mathieu van der Poel3,00 – SPIL HER >>*
Kasper Asgreen6,00 – SPIL HER >>*
Tadej Pogacar6,50 – SPIL HER >>*
Christophe Laporte8,50 – SPIL HER >>*
Tom Pidcock13,00 – SPIL HER >>*
Tiesj Benoot17,00 – SPIL HER >>*
Mads Pedersen28,00 – SPIL HER >>*
Anthony Turgis41,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 2. april 2022 kl. 12:00. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* for at se flere odds på vindere af Flandern Rundt.

Hvis du leder efter cykling odds, så glem ikke at tjekke andre cykelbegivenheder på SpilXperten.


Optakt: Favoritterne ved Flandern Rundt

Herunder gennemgås favoritterne til sejren i Flandern Rundt 2022.

Kasper Asgreen
Danske Kasper Asgreen har været én af de mest markante profiler i Flandern Rundt over de seneste par sæsoner. For et år siden var det den bomstærke dansker, der sejrede i løbet, og han har afgjort fornuftige chancer for at gentage bedriften.

For ikke nok med at Asgreen igen i år ser solidt kørende ud, trods træls covid-præget optakt, så kører han for ét af de stærkeste hold, især når det kommer til brostensløb. Det har haltet lidt i år, men mon ikke erfaringen træder i kraft under de største løb. Det kan blive mere end svært at sætte Asgreen i det her løb, og hvis han er lige så stærk som et år siden, så er der heller ikke mange, der slår ham i en hård spurt efter 250 kilometers kørsel.

Mathieu van der Poel
Wonderboy Mathieu van der Poel har haft et skadesplaget halvt år. Siden OL i Tokyo har han ikke for alvor været på toppen. Ikke desto mindre sæsondebuterede hollænderen med en tredjeplads i Milano-Sanremo, og så fik han ligesom understreget, at han er tilbage på niveau. Siden bekræftede han niveauet med en triumf i Dwars door Vlaanderen.

Uden Wout van Aert er Mathieu van der Poel endt med at blive løbets store favorit. Det forstår jeg godt – men spørgsmålet er om basen er på plads. Han har haft en svær optakt i månederne før Flandern Rundt, og det kan koste på det grundlæggende niveau.

Anthony Turgis
Med en fjerde- og en ottendeplads i de to seneste udgaver af Flandern Rundt, har Anthony Turgis bevist at han kan beggå sig i løbet. Ydermere blev han nummer to i Milano-Sanremo, og var vel kun marginaler fra at indhente og overspurte Mohoric i kampen om sejren. Og når konkurrenter som Wout van Aert og Sonny Colbrelli døjer med sygdom og lignende, ja, så bliver der plads til en formstærk franskmand på listen.

Tadej Pogacar
Er Pogacars deltagelse en gimmick eller har han en reel chance? Mit bud er afgjort det sidste. Pogacar er et fænomen, der også har vist sig at han kan gøre sig gældende i cykelcross. Faktisk er der ikke noget, Pogacar ikke kan, og da han samtidigt er i fænomenal form, så har jeg nemt ved at forestille mig, at Pogacar kan blive blandt de dominerende på bakkerne på de belgiske landeveje.

Spørgsmålet er om han kan afslutte det – i de fleste tilfælde ville jeg påstå, at en debutant – ovenikøbet en klassementsrytter – næppe ville kunne vinde Flandern Rundt i første forsøg. Men Pogacar er måske undtagelsen. Udfordringen bliver positionskampen.

Christophe Laporte
I Wout van Aerts fravær skal Jumbo-Visma, der llers har været stærkeste hold, satse på Christophe Laporte og Tiesj Benoot. Begge er dygtige, men havde måske været skarpere, hvis de kunne gemme sig lidt bag Wout van Aert. Laporte har set bedst ud.

Tom Pidcock
Briten Pidcock led tidligere på sæsonen, men beviste i Dwars door Vlaanderen, at han er på vej tilbage i topform. Og når Pidcock stråler, så stråler han virkelig. Han kan på dagen køre op mod de bedste, men han mangler givetvis lidt hår på brystet endnu.


Danskere ved Flandern Rundt 2022

Traditionelt får flere af danskerne fået lov til at cykle med ved Flandern Rundt, og vi går selvfølgelig helt tæt på de deltagende danskere anno 2022.


Kasper Asgreen
Kasper Asgreen er én af de helt tunge favoritter efter sejren i 2021. Ikke nok med at den bomstærke gut fra Kolding i sig selv er en hingst på cyklen, så kører han også for ét af de mest kompetente hold i feltet – især når det kommer til de belgiske endagsløb. Kasper Asgreen kan sagtens ende med at vinde igen.

Mads Pedersen
Den tidligere verdensmester, danske Mads Pedersen, blev nummer to i Flandern Rundt tilbage i 2018, men har siden haft svært ved at følge op på det resultat i det her løb. Pedersen er dog flyvende i øjeblikket, og i princippet kunne man sagtens pege på danskeren som én af de fem stærkeste. Stigningerne er ikke hans spidskompetence, men omvendt har kuperede landskab heller aldrig holdt ham tilbage.

Michael Valgren
Også Michael Valgren viste sig at være i god form i Milano-Sanremo, men desværre satte en defekt en stopper for et topresultat. Danskeren er skarp i finaler, men har haft lidt svært ved at finde benene i de senere år. I efteråret 2021 fik han dog endelig signal igennem, og siden har han kørt på et meget højt niveau. I 2018 blev han nummer fire: det er realistisk, at han kan matche det resultat.

Søren Kragh Andersen
Sygdom har ændret alt for DSM-holdet. Søren Kragh Andersen skulle slet ikke have kørt Flandern Rundt, men formen var for god med tanke på de mange afbud. Danskeren har set skarp ud på det seneste, og har han stadig formen fra for eksempel Milano-San Remo, så er han en fræk outsider til at angribe i finalen.

Mathias Norsgaard
Den langlemmde Movistar-dansker vinder næppe løbet, men har i sin Movistar-tid momentivis vist brostens-tække. Han er også en klar kandidat til at ryge i et udbrud undervejs i løbet, men det er svært at forestille sig, at han skal spille en stor rolle i finalen, medmindre han kommer tingene i forkøbet.

William Blume Levy
Hos Uno-X har man den tidligere vinder af juniorudgaven af Flandern Rundt i form af William Blume Levy. Han er blot 21 år og er mest af alt med i løbet for at servicere sine norske kaptajner. Forvent ikke en fremtrædende rolle.


Flandern Rundt på TV

TV2 såvel som Discovery Channel (Eurosport) har rettighederne til at vise Flandern Rundt 2022 i tv. Begivenheden begynder klokken 9:45.


Ruten ved Flandern Rundt: 270 kilometer og brosten

Flandern Rundt 2022 er 272 kilometer langt, og ruten følger langt hen ad vejen den samme rute, som i de senere år. Ruten i Flandern Rundt består både af smalle veje, kuperede stigninger og brostensstigninger. Det er de sidste, der plejer at være mest afgørende.

Som det ofte har været i nyere tid, så er det Oude Kwaremont (2200 m – 11,6 %) og Paterberg (360 m – 12,9 %), der er det afgørende punkt. De to brostensstigninger følger lige efter hinanden, og rytterne skal passere dem adskillige gange. Den vigtigste gang er efter 255 kilometer, hvor de skal over Oude Kwaremont for sidste gang. Det er her, løbet plejer at blive afgjort.

Det er dog ikke helt givet, for efter de er på toppen af Paterberg, resterer der fortsat omkring 12 kilometer til de rammer målstregen i Oudenaarde. Flandern Rundt er et drønhårdt løb, ja, måske endda ét af de hårdeste på kalenderen, og sejren kræver at en rytter har en rigtig, rigtig god dag.


Vores vinderbud: Wout van Aert vinder Flandern Rundt i 2022

Han har været uimodståelig i de fleste brostensløb og han kommer til Flandern Rundt sammen med det bedste hold. Det kan blive svært at slå Wout van Aert i årets løb, og oddset er lige akkurat højt nok til at presse værdi ud. Læs hele Wout van Aert analysen. Desværre har sygdom taget Wout van Aert ud af løbet.

SpilXperten.com anbefaler: Wout van Aert til odds 4,50 hos Nordicbet – SPIL HER >>*


Bookmakerne til Flandern Rundt 2022

Nedenfor finder du en række bookmakere, der er fine at have ved hånden, når du skal spille på Flandern Rundt.

*Reklamelink

bet365
*
Mr Green
*


Kasper Asgreen tog den store triumf i 2021

Der blev tilføjet endnu et kapitel til den imponerende historie om dansk cykelsport, da Kasper Asgreen i 2021 sejrede i Flandern Rundt. Danskeren havde haft en flot optakt til løbet, og med pæne resultater i både 2019, hvor han blev nummer to, samt i 2020, hvor han blev nummer 13, så var han afgjort én af forhåndsfavoritterne. Alle stod dog i skyggen af cykelsportens übertalenter, Wout van Aert og Mathieu van der Poel.

Det var sidstnævnte, som Asgreen besejrede i en direkte spurt om sejren. Hollænderen er ellers ganske hurtig på stregen, men danske Asgreen brugte sin store styrke til at tage spurten. Han slog ham på ren og skær kvalitet, og sejren understregede én ting: Asgreen er absolut elite, ja, måske endda verdens bedste på de brostenskuperede landeveje. Der gik mere end 30 sekunder, før Greg van Avermaet kørte ind på tredjepladsen.


1️⃣ Hvornår køres Flandern Rundt 2022?

Flandern Rundt afvikles søndag d. 3. april 2022.

2️⃣ Hvem vandt Flandern Rundt sidste år?

Danske Kasper Asgreen vandt Flandern Rundt i 2021.