18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

VM i cykling odds

Vil du spille på VM i cykling? På denne side dækker vi VM i cykling 2021 med al den info, du har brug for, når du skal oddse på verdensmesterskaberne i landevejscykling. VM i landevejscykling afvikles i Flandern fra d. 19. til d. 26. september, og hovedbegivenheden, herrernes linjeløb, runder det hele af søndag d. 26. september. Vi giver dig her de bedste odds til VM i cykling, samt optakt med gennemgang af både favoritterne og danskerne, ligesom du kan finde et par spilforslag til VM 2021 i landevejscykling.

Teksten herunder opdateres frem mod eventstart.

Herunder finder du bookmakernes bedste odds på herrernes linjeløb og herrernes enkeltstart.

Hvem vinder VM-linjeløbet?
Wout Van Aert: 4,00 – SPIL HER >>*

Julian Alaphilippe: 7,00 – SPIL HER >>*

Jakob Fuglsang: 10,00 – SPIL HER >>*

Michael Woods: 13,00 – SPIL HER >>*

Tadej Pogacar: 13,00 – SPIL HER >>*

Primoz Roglic: 13,00 – SPIL HER >>*

Marc Hirschi: 13,00 – SPIL HER >>*

Michal Kwiatkowski: 17,00 – SPIL HER >>*

Alejandro Valverde: 21,00 – SPIL HER >>*

Maximilian Schachmann: 21,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret kl. 21:35 d. 25. september 2020. Odds kan ændre sig.


Optakt: Favoritterne ved VM i cykling

I dette afsnit kigger vi nærmere på de fem største favoritter ved VM i cykling.

Wout Van Aert
Det belgiske fænomen, Wout Van Aert, imponerede stort i årets Tour de France, hvor han, udøver at tage to etapesejre, sad med i bjergene og trak feltet over den ene store stigning efter den anden. En samlet 20. plads i Frankrig vidner også om, at han kan det hele. Han er både en god temporytter og god i afslutningerne, og nu har han også vist, at han kan køre opad. Han har været særdeles godt kørende i 2020, hvor han både har vundet Milano-Sanremo og Strade Bianche. Til VM har han et stjernespækket belgisk hold bag sig, som nærmest alle har kørt Tour de France for nyligt. Formår han at undgå uheld, og kan belgierne sørge for, at han kommer med i finalen, så er det svært at se, hvem der skal slå Jumbo-Visma-rytteren.

Julian Alaphilippe
En anden af de helt store favoritter til VM-titlen er franske Julian Alaphilippe. Hans Tour de France gik ikke helt efter hans hoved, og selvom han vandt en enkelt etape, så vil han være skuffet over, at det ikke blev til mere. Flere gange, især i løbet af sidste uge, sad han med i det afgørende udbrud, men han så ikke ud til at have det sidste, der skulle til. På de helt stejle stigninger måtte han flere gange kapitulere. Alligevel skal man ikke undervurdere Alaphilippe i sådan et løb. Disse løb er skræddersyet til ham, og det viste han også i sidste sæsons ardennerklassikere, hvor han vandt to ud af tre. Ligesom Van Aert, så er han en hurtig afslutter på stregen, samtidig med at han kan køre opad og nedad. Det franske hold er spækket med gode klatrere, så mon ikke de vil lægge pres på og forsøge at knække Van Aert på stigningerne.

Jakob Fuglsang
Vores danske håb, Jakob Fuglsang, har ikke helt de samme kompetencer som de to store favoritter. Alligevel er han bookmakernes tredjestørste favorit, og det skyldes både den kuperede rute og længden af ruten. Jakob Fuglsang er blandt de bedste til de lange endagsløb, og at ruten ovenikøbet er kuperet gør bestemt ikke mulighederne dårligere. Jakob Fuglsang vandt i sidste sæson Liege-Bastogne-Liege, som godt kan sammenlignes lidt med denne rute. I år har han vundet Lombardiet Rundt, som også er nogenlunde samme profil som VM-ruten. Danskerne skal gøre det til et hårdt cykelløb, og så skal Fuglsang køre udefra, da han ikke har samme fart i spurterne som de øvrige favoritter.

Marc Hirschi
Hvis man ikke allerede kendte til Marc Hirschi, så blev man i hvert fald opmærksom på ham i årets Tour de France. En etapesejr, en andenplads, en tredjeplads og derudover flere forsøg i udbrud. En imponerende debut i Grand Tour-sammenhæng for den unge schweizer. Faktisk vandt Marc Hirschi VM for U23 i 2018 i Østrig på en rute, der godt kan minde lidt om årets rute, med flere højdemeter, end man normalt ser til VM. Som ryttertype minder han en del om Julian Alaphilippe. Han kan køre opad, han er en afsindig god nedkører, og han kan tilmed også spurte. Problemet for Hirschi er, at det schweiziske mandskab ikke er så stærkt som de øvrige favoritters, og han kan dermed hurtigt blive overladt til sig selv. Men helt bestemt en dark-house i kampen om den regnbuestribede trøje.

Primoz Roglic
Den femtestørste favorit til VM er Primoz Roglic, som kommer ind til VM efter at have tabt hele Tour de France på gulvet på den næstsidste etape. Nu skal han jagte succes for sit landshold, Slovenien. Det bliver interessant at se de absolut to største fra årets Tour de France på samme hold, og endnu mere interessant bliver det, om de kan enes om, hvem der skal køres for – eller om de begge forsøger at vinde VM. I hvert fald er det et stærk slovensk mandskab, som de øvrige nationer bestemt skal have øje på. Ingen tvivl om, at Roglic og Pogacar er blandt de bedste, når det går opad, men er stigningerne hårde nok for dem, og kan de holde distancen i over 250 kilometer oven på et hårdt Tour de France? Vi kender Roglic som en god temporytter, men han er bestemt heller ikke uden chancer i en spurt, og mon ikke han tørster efter revanche fra nederlaget i Frankrig.


Danskere ved VM i cykling 2021

Landstræner Anders Lund har udtaget de otte ryttere, som skal køre linjeløbet. Både den forsvarende verdensmester, Mads Pedersen, og den dobbelte etapevinder fra årets Tour de France, Søren Kragh Andersen, har meldt fra. Alligevel er det et slagkraftigt dansk landshold, som skal forsvare de danske farver i Italien. Fuglsang er den udnævnte kaptajn, og han bliver bl.a. assisteret af fire ryttere, der alle lige har gennemført Tour de France. Herunder følger en kort gennemgang af de otte danskere:

Jakob Fuglsang
Jakob Fuglsang er det danske håb og også den danske kaptajn, som der skal køres for. Sjældent har en rute passet danskeren bedre – og med rette er han også en af de største favoritter til at vinde løbet. Hans fortid som mountainbikerytter gør, at han er vant til de små hårde stigninger, og derudover passer det Jakob Fuglsang perfekt, at løbet er over 250 kilometer langt. Jakob Fuglsang har modsat mange af de øvrige favoritter ikke kørt Tour de France, og det kan vise sig at være en fordel, når finalen skal køres. Sidste år vandt Fuglsang Liege-Bastogne-Liege og blev nummer to i Fleche Fleche Wallone, samt nummer tre i Amstel Gold Race. Alle sammen løb, som på papiret minder om dette års VM-rute. I år har Fuglsang vundet et andet af de fem monomenter, Lombardiet Rundt.

Michael Valgren
Michael Valgren er umiddelbart plan B for det danske landshold, hvis Fuglsang, mod forventning, ikke rammer dagen. Stigningerne er måske lige på grænsen, men har han diamanter i benene, så kan han godt sidde med. Michael Valgren kommer fra Tour de France, hvor han ikke gjorde det store væsen af sig. Han ramte ikke de udbrud, som man forventer, men begyndte i løbet af den sidste uge, af det tre uger lange etapeløb, at vise sig mere og mere frem. Det er derfor en Michael Valgren, man ikke skal undervurdere, og han bliver også en utroligt vigtig hjælper for Jakob Fuglsang, når vi nærmer os finalen.

Jesper Hansen
Jesper Hansen er udtaget efter, at Magnus Cort fik konstateret covid-19, og det er en fuldgod erstatning, som Danmark får ind her. Jesper Hansen er en anden ryttertype end Magnus Cort, men lige præcis til den her rute, så kan Jesper Hansen vise sig at være utroligt vigtig. Han er blandt de bedste danske ryttere, når det går opad. På flad vej er Jesper Hansen også stærk, og det viste han, da han blev nummer seks til DM i landevejscykling (vel at mærke uden hjælperyttere). Det kunne være et interessant udspil fra Fuglsang, hvis Jesper Hansen blev brugt til at lægge pres på de øvrige favoritter på stigningerne undervejs.

Christopher Juul-Jensen
Christopher Juul-Jensen kommer direkte fra Tour de France, hvor han faktisk var mere synlig end normalt. Flere gange forsøgte den 31-årige rytter at komme i udbrud, og det lykkedes også en enkelt gang. Christopher Juul-Jensen er en utroligt loyal hjælperytter, som højst sandsynligt skal sidde og beskytte Jakob Fuglsang, indtil den absolutte finale begynder. Han er vant til rollen som hjælperytter og er utroligt ydmyg omkring sin opgave. Hans største resultater ligger år tilbage, men en samlet sejr i Post Danmark Rundt i 2015 og en etapesejr i Schweiz Rundt i 2018 er umiddelbart de største sejre.

Mikkel Honoré
Mikkel Honoré er nok det mest ukendte navn på det danske landshold, men hans talent er ikke til at tage fejl af. Han kører for storholdet Deceuninck – Quick Step, hvor hans primære opgaver er at være hjælperytter til endagsløb, ligesom han er en del af sprintertoget hos det belgiske hold, når han er med i løbene. Med sine blot 23 år er han landsholdets yngste rytter, og hans primære rolle i løbet bliver at passe på Jakob Fuglsang så lang tid som muligt.

Casper Pedersen
Casper Pedersen kørte et rigtigt flot Tour de France for Sunweb – især når man tænker på, at det var hans debut i verdens største cykelløb. Flere gange viste han sig frem i udbruddene og i fronten af feltet, og han var i det hele taget rigtigt godt kørende. På 15. etape til Lyon, som hans holdkammerat i øvrigt vandt, sad han med de bedste og lukkede huller, således at Søren Kragh Andersen kunne køre alene over mål (og tilmed spurtede han sig til en femteplads på etapen). Casper Pedersen er bedst på de flade stykker, og det er også her, han er tiltænkt en hjælperolle for Fuglsang.

Jonas Gregaard
Jakob Fuglsangs holdkammerat fra Astana, Jonas Gregaard, har også fundet vej til VM-holdet. Jonas Gregaard har endnu sin første professionelle sejr til gode, men med sine 24 år og som rytter hos Astana i de seneste tre år, så vidner det om, at han har noget at køre med. Jonas Gregaard kan køre på flad vej, men er også hæderlig til at køre opad, hvilket hans seneste resultat også viser. For nyligt endte han som samlet nummer 11 i det lille italienske etapeløb, Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der bestod af fem etaper, hvoraf flere af dem var med stigninger, som kan minde lidt om stigningerne til VM.

Niklas Eg
Niklas Eg er netop hjemvendt fra sit første Tour de France i karrieren, og han har dermed kørt alle de tre store etapeløb. Niklas Egs opgave i Touren var at sidde med kaptajn, Richie Porte, i så lang tid så muligt, og selvom han ikke var særligt synlig på TV, så har han uden tvivl gjort et stort stykke arbejde for australieren, som i øvrigt endte som nummer 3 samlet. Niklas Eg er en let rytter, som godt kan køre opad. Sammen med Jesper Hansen bliver han derfor Jakob Fuglsangs vigtigste hjælper, når de stejle stigningsprocenter rammer. Det må give et selvtillidsboost, at han klarede sig gennem sin første Tour de France, og Niklas Eg kan vise sig at få en afgørende rolle for Jakob Fuglsang ved dette års VM.


Programmet ved VM i landevejscykling

Her finder du dit hurtige overblik over programmet for arrangementet.

Torsdag d. 24. september
Enkeltstart (damer) – 32 km.

Fredag d. 25. september
Enkeltstart (herrer) – 32 km.

Lørdag d. 26. september
Linjeløb (damer) – 144 km.

Søndag d. 27. september
Linjeløb (herrer) – 259 km.


VM i cykling på TV

Du kan følge VM i cykling direkte på TV2 Sport. Torsdag d. 24. september vises kvindernes enkeltstart fra kl. 14:40, og fredag d. 25. september fortsætter dækningen af herrernes enkeltstart fra kl. 14:30. Kvindernes linjeløb dækkes fra kl. 12:35 på TV2 Sport lørdag d. 26. september, inden TV2 sender herrernes linjeløb søndag d. 27. september.


Ruten ved VM i cykling (linjeløb): 259,2 kilometer og knap 5000 højdemeter

Oprindeligt skulle VM være kørt i Schweiz, men grundet covid-19 og et forsamlingsforbud i Schweiz, der giver begrænsninger, har UCI valgt at flytte VM til Imola i Italien, som mest er kendt for byens racerbane. Netop racerbanen var også argumentet for, at den italienske by blev udvalgt som ny værtsby, da forholdene i og omkring racerbanen kan danne rammen for, at sådan en stor begivenhed bliver gennemført på forsvarlig vis. Selve ruten er en rundstrækning på 28,8 kilometer, som rytterne skal tilbagelægge ni gange, hvilket giver en samlet rute på hele 259,2 kilometer. På rundstrækningen er der især to hårde stigninger, som kan få afgørende betydning. Stigningerne er i alt tre kilometer lange med en gennemsnitlig stigning på 10 %, hvoraf den højeste stigningsprocent er 14 %. Ruten indeholder knap 5000 højdemeter, hvilket gør, at ruten regnes for at være en af de hårdeste i historien.


VM i cykling spiltips

Herunder kan du finde vores bud på, hvem der kan kalde sig verdensmester i både linjeløb og enkeltstart.


Julian Alaphilippe vinder linjeløbet

Julian Alaphilippe er ekspert i disse endagsløb, hvor det både går opad og nedad. Han har et stærkt fransk hold i ryggen, som især kan hjælpe ham med at sætte et drænende højt tempo på stigningerne, således at han kan lægge pres på de øvrige hurtige folk i feltet. Julian Alaphilippe er så ærgerrig, at han ikke kan dy sig fra at angribe, og det så man også i Tour de France, hvor han dag efter dag forsøgte sig. Sjældent har en VM-rute passet ham så godt, så mon ikke han øjner en enestående chance for at vinde. Det bliver en tæt kamp mellem Wout Van Aert og Julian Alaphilippe, men alligevel synes vi, at værdien er højere på, at Alahilippe vil trække det længste strå. Han har større erfaringer med at køre den slags løb, og så vil vi også vurdere, at det franske hold er bedre til at køre opad end det belgiske, hvilket kan blive nødvendigt med næsten 5000 højdemeter. Desuden satser Alaphilippe udelukkende på linjeløbet, mens hans konkurrent, Van Aert, også kører VM i enkeltstart to dage forinden.

SpilXpertens bud på en vinder af VM i cykling: Julian Alaphilippe til odds 6,50 – SPIL HER >>*


Tom Dumoulin vinder VM i enkeltstart

Som de tre uger i Tour de France skred frem, så det ud til, at Tom Dumoulin fandt sig bedre og bedre tilrette på de franske veje. Det resulterede også i en andenplads på Tourens eneste enkeltstart på 20. etape, hvor han var rigtigt godt kørende. Og havde det ikke været for en fuldstændigt ustyrlig Pogacar, så havde Dumoulin også vundet etapen. Tom Dumoulin har tidligere vundet VM i enkeltstart tilbage i 2017, og efter par sæsoner, hvor han ikke har været på toppen, ser han nu ud til igen at være blandt de bedste temporyttere i cykelverden. Det bliver en hård kamp, men hollænderen er bestemt ikke uden muligheder.

SpilXpertens bud på en vinder af VM i enkeltstart: Tom Dumoulin til odds 9,00 – SPIL HER >>*

Anbefalingerne er skrevet kl. 10:30 d. 22. september 2020. Odds kan ændre sig.


Bookmakerne til VM i cykling 2021

Herunder anbefaler vi tre bookmakere, du med fordel kan have ved hånden, når du skal spille på VM i cykling.

bet365
bet365 er en af de skarpeste bookmakere, når det handler om odds på cykling. Her finder du konkurrencedygtige odds på VM i cykling, og så kan du også gå på opdagelse i spændende H2H specials.

KLIK HER og spil hos bet365*

LeoVegas
Når du skal oddse på de store cykelløb, er det oplagt at have en konto hos LeoVegas. Bookmakeren har typiske pæne vinderodds, ligesom du altid kan spille på Top 3.

KLIK HER og spil hos LeoVegas*

Nordicbet
Nordicbet er også altid godt med på cykelsport. Derfor går du sjældent galt i byen med en konto her.

KLIK HER og spil hos Nordicbet*


Mads Pedersen er forsvarende verdensmester

VM i Yorkshire blev historisk, set med danske briller. For første gang nogensinde vandt en dansker VM i landevejscykling for herrer, da Mads Pedersen sikrede sig sejren i regnfulde Yorkshire i Storbritannien. Mads Pedersen angreb fra favoritfeltet med 47,5 kilometer til mål og kørte op til de to forreste. Trioen blev senere til en femmandsgruppe, hvor Mads Pedersen sad sammen med favoritter som hollandske van der Poel og de to italienere Trentin og Moscon. Der blev dog tyndet ud i gruppen, og til sidst stod det hele mellem schweiziske Küng, italienske Trentin og danske Mads Pedersen. De fleste havde skudt på Trentin som den hurtigste af de tre, men Mads Pedersen viste sig at være den stærkeste og tog en suveræn sejr i spurten – og kunne dermed lade sig krone som vinder af VM i 2020 og iklæde sig regnbuetrøjen.