18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

VM cykling odds

Vil du spille på VM i cykling? På denne side dækker vi VM i cykling 2022 med al den info, du har brug for, når du skal oddse på verdensmesterskaberne i landevejscykling. VM i landevejscykling afvikles i Flandern fra d. 18. til d. 25. september, og hovedbegivenheden, herrernes linjeløb, runder det hele af søndag d. 25. september. Vi giver dig her de bedste odds til VM i cykling, samt optakt med gennemgang af både favoritterne og danskerne, ligesom du kan finde et par spilforslag til VM 2022 i landevejscykling.

Herunder finder du bookmakernes bedste VM cykling odds på herrernes linjeløb.


VM i cykling odds: Hvem vinder landevejsløbet?

Wout van Aert: 3,00 – SPIL HER >>*

Mathieu van der Poel: 7,50 – SPIL HER >>*

Julian Alaphilippe: 13,00 – SPIL HER >>*

Sonny Colbrelli: 15,00 – SPIL HER >>*

Remco Evenepoel: 17,00 – SPIL HER >>*

Kasper Asgreen: 19,00 – SPIL HER >>*

Matej Mohoric: 19,00 – SPIL HER >>*

Magnus Cort Nielsen: 23,00 – SPIL HER >>*

Michael Valgren: 26,00 – SPIL HER >>*

Tom Pidcock: 26,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 26. september 2021 kl. 05:58. Odds kan ændre sig.
KLIK HER* for at se flere odds på VM i cykling.


Optakt: Favoritterne ved VM i cykling 2022

I dette afsnit kigger vi nærmere på de fem største favoritter ved VM i cykling.

Wout Van Aert
Det belgiske fænomen, Wout Van Aert, har gang i endnu en imponerende sæson. Ni sejre er det indtil videre blevet til 2021, hvor de tre flotteste blev hentet i årets Tour de France, da han både vandt en bjergetape, en enkeltstart og den afsluttende etape efter en massespurt på Champs Elysees. Ved OL var han også på alles læber, men måtte tage til takke med andenpladsen i landevejsløbet, da Richard Carapaz snød alt og alle. Wout Van Aert har også vundet Amstel Gold Race og Gent-Wevelgem i sæsonens løb, hvilket er en god indikation på, at han også er stærk i endagsløb. Belgien kommer med et skræmmende stærkt mandskab på hjemmebanen.

Julian Alaphilippe
Den forsvarende verdensmester, Julian Alaphilippe, er også blandt de største favoritter på trods af, at han ikke har leveret et topresultat i Flandern Rundt, som køres i det samme område som VM. Den franske verdensmester er dog så eksklusiv og ikke mindst stædig, at han bør kunne sidde med i en finale ved VM. I denne sæson har Alaphilippe blot tre sejre på CV’et, heriblandt første etape i Tour de France og Fleche Wallone, som han har vundet tre ud af de sidste fire gange. Det franske hold ser også relativt stærkt ud med ryttere som Sénéchal, Madouas og Cavagna, som skal forsøge at hjælpe Julian Alaphilippe til at forsvare den regnbuestribede trøje.

Remco Evenepoel
Cykelsportens største talent i de seneste par var ude for et grimt styrt i Lombardiet Rundt sidste år og har nærmest været ude i et år. Nu er den 21-årige belgier tilbage for fulde gardiner, hvilket feltet i PostNord Danmark Rundt kan skrive under på. Belgieren smadrede alt og alle i det danske etapeløb og tog den mest suveræne sejr, som man har set de sidste mange år. Inden hans styrt sidste år deltog Evenepoel i fire forskellige etapeløb og vandt samtlige af dem – ganske imponerende. Efter sejren i PostNord Danmark Rundt har det belgiske talent vundet to endagsløb i hjemlandet. Det bliver spændende at se, hvordan Belgien vil spille sine kort med to af de største favoritter til sejren.

Mathieu van der Poel
Hollandske Mathieu van der Poel har lidt anderledes forudsætninger end det øvrige favoritfelt. Hollænderen satsede benhårdt på mountainbike ved OL i Tokyo, men et tidligt styrt satte den stopper for drømmen om olympisk guld. Kigger man på resultater på landevejen, har Mathieu van der Poel haft en rigtig fin sæson med syv sejre, heriblandt Strade Bianche, to etapesejre i Tirreno-Adriatico, to etapesejre i Schweiz Rundt og en etapesejr i Tour de France inden han udgik for at fokusere på OL. Mathieu van der Poel viste i Flandern Rundt, at han er blandt de absolut bedste til at køre i det terræn, som der venter rytterne i årets VM. Spørgsmålet er om styrtet i Tokyo stadig sidder i kroppen hos Hollands kaptajn.

Kasper Asgreen
Favoritfeltet bliver rundet af med en dansker, som har kørt på et vanvittigt højt niveau i denne sæson, hvor sejrene i E3 Saxo Bank Classic og særligt Flandern Rundt står klarest. Derudover viste Kasper Asgreen gode ben i Tour de France og i løbet af sæsonen har han også leveret topresultater i de fleste af de enkelstarter, han har deltaget i. Med sejren netop Flandern Rundt bør Kasper Algreen regnes blandt de helt store favoritter. Det danske hold ser utroligt stærkt ud og det tvinger de øvrige topnationer til at forholde sig til både Kasper Asgreen, men også de øvrige danskere, hvis de skulle røre på sig.


Danskere ved VM i cykling 2022

Landstræner Anders Lund har udtaget de otte ryttere, som skal repræsentere Danmark ved VM i linjeløbet. Truppen tæller stærke navne som Flandern Rundt-vinderen Kasper Algreen, den tidligere verdensmester Mads Pedersen og den dobbelte Vuelta-etapevinder Magnus Cort. Jakob Fuglsang har brækket kravebenet, og han kommer dermed ikke i aktion ved VM i Belgien. Anders Lund har haft et luksusproblem i forhold til at skulle udtage de otte ryttere, som skal repræsentere Danmark ved VM i 2021. Det betyder også, at den dobbelte etapevinder fra Tour de France sidste år, Søren Kragh Andersen, nummer to i årets Tour de France, Jonas Vingegaard, og Michael Mørkøv er blevet fravalgt.
Herunder følger en kort gennemgang af de otte danskere.

Kasper Asgreen
26-årige Kasper Asgreen må, qua sin triumf i Flandern Rundt i år, være Danmarks bedste bud på en vinder. Ikke nok med at han vandt Flandern Rundt i 2021, så er han også tidligere blevet nummer to i løbet, i 2019. Derudover har danskeren E3 Saxo Bank Classic i år og Kuurne-Bruxelles-Kuurne sidste år, så det er altså en dansker som har gode erfaringer fra lange belgiske endagsløb. I øjeblikket kører Kasper Asgreen Benelux Tour, hvor han i skrivende stund (1. september) er placeret som nummer to i det samlede klassement.

Michael Valgren
29-årige Michael Valgren er vel Danmarks bedst rutinerede rytter i sådanne løb, særligt når hans kammerat Jakob Fuglsang ikke med. Michael Valgren er en såkaldt ‘mesterskabsrytter’, som altid leverer ved VM. Ved de seneste tre VM er Michael Valgren endt som nummer 11 i 2020, nummer 6 i 2019 og nummer 7 i 2018. Imponerende resultater for danskeren, som på en god dag absolut også kan blande sig blandt de bedste på ruten i Belgien. Michael Valgren har haft en anonym sæson, hvor det endnu ikke er blevet til en sejr. Hans bedste resultat i år syvendeplads på 19. etape i Tour de France. På trods af den resultatfattige sæson, skal Michael Valgren nok være der når VM skydes i gang.

Magnus Cort
Magnus Cort har gang i en imponerende sæson, som blev tilrettelagt med en etapesejr i Paris-Nice i marts og senere er blevet fulgt op med en fint Tour de France og derefter en fuldstændig fantastisk Vuelta a Espana, hvor han indtil videre (1. september) har vundet to etapesejre og ovenikøbet været tæt på en tredje. Den 28-årige bornholmer er vel Danmarks mest formstærke rytter og er absolut også en mulighed, hvis Danmark vil spille på flere heste i løbets afgørende fast. Magnus Cort er utrolig hurtig på stregen, hvis der er en mindre gruppe der skal afgøre det.

Mads Pedersen
Verdensmesteren anno 2019 er klar til sit tredje VM. Den 25-årige dansker startede sæson ud med en flot sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne samt et par top tre placeringer i Paris-Nice. Den ellers normale stærke dansker kørte dog et skuffende Tour de France, men noget tyder på, at han er ved at finde formen. I samtlige fem etaper i PostNord Danmark Rundt kørte han i top 10, bl.a. med en sejr på anden etape og en sejr blev det også til i Tour of Norway, da han vandt foran Kristoff på tredje etape. Mads Pedersen er også blandt de danskere, som kan gøre sig gældende i en ‘finale’.

Mikkel Honoré
Endnu en dansker, der har gang i en utrolig flot sæson. Den 24-årige rytter fra Deceuniuck – Quick-Step har for alvor slået sit navn fast på Worldtouren i denne sæson med etapesejre i både et spansk etapeløb og et italiensk etapeløb i forårssæsonen. For nylig har kørte Mikkel Honoré sig til en flot samlet femteplads i Polen Rundt foran bl.a. Jai Hindley, som blev nummer to. Giro’d’Italia i 2020. Derudover er Mikkel Honoré netop endt nummer to i et belgisk endagsløb kun overgået af sin belgiske holdkammerat Evenepoel, og nummer tre i et fransk endagsløb, hvor hans anden holdkammerat Alaphilippe blev nummer to. Mikkel Honorés rolle ved VM blev højst sandsynligt som hjælper, men med hans seneste resultater har han bevist, at han er klar, hvis der skulle blive brug for det.

Mikkel Bjerg
Mikkel Bjerg er 22 år og han debuterede i Tour de France i år, hvor han var rigtig godt kørende. Han trak feltet i store dele af løbet og var med til at sikre at hans kaptajn Tadej Pogacar kunne lade sig hylde som vinder af det store franske etapeløb. Mikkel Bjergs rolle ved VM bliver at hjælpe de ovennævnte fem danske ryttere frem til finalen og sørge for, at løbet ikke eksploderer for tidligt. Mikkel Bjerg vil højst sandsynligt være ham, der skal trække feltet, hvis et tidligt udbrud kører.

Andreas Kron
23-årige Andreas Kron har fået sit helt store gennembrud i år. Lotto-Soudal rytteren har vundet etaper i både Catalonien Rundt og Schweiz Rundt, og viste også rigtig lovende takter i Vuelta a Espana, hvor han endte i top 10 på tre af etaperne med en femteplads som det bedste resultat. Andreas Kron skal, ligesom Mikkel Bjerg, hjælpe de danske favoritter i første halvdel af løbet, så de bruger så lidt kræfter så muligt.

Mads Würtz Schmidt
Den danske mester i landevejscykling Mads Würtz Schmidt fuldender det danske VM-hold. Mads Würtz Schmidt har, udover sejren ved DM i juni, vundet en etape i Tirreno-Adriatico i denne sæson. Mads Würtz Schmidt er 27 år og har sin dagligdag hos Israel Start-Up Nation, hvor han har kørt de seneste to sæsoner. Mads Würtz Schmidt er en brølstærk rytter, der formentlig kan sidde med langt hen i løbet og hjælpe de danske kaptajner langt inde i løbet.


Programmet ved VM i landevejscykling

Her finder du dit hurtige overblik over programmet for arrangementet.

Søndag d. 19. september
Enkeltstart (herrer) – 43,3 km.

Mandag d. 20. september
Enkeltstart (damer) – 30,3 km.

Lørdag d. 25. september
Linjeløb (damer) – 157,7 km.

Søndag d. 26. september
Linjeløb (herrer) – 267,7 km.


VM i cykling på TV

TV2 har rettighederne til at vise VM i cykling 2021. Du kan følge VM i cykling direkte på TV2 Sport og TV2 Play.


Ruten ved VM i cykling (linjeløb): 268,3 kilometer og 2562 højdemeter

Årets VM køres i Flandern i Belgien, som også bliver betegnet som cykelsportens ‘hjem’. Flandern-området er kendt for både brosten, hårde bakker og smalle passager, og alt det får vi lov til at opleve ved 100 års jubilæet for VM i landevejscykling. Ruten i linjeløbet starter i Antwerpen og slutter i Leuven. Selvom der ikke engang er 50 kilometer mellem de to byer, så skal rytterne ud på 268,3 kilometer i alt. Når feltet rammer målbyen Leuven, er der lagt op til den helt store finale med to forskellige passager. Den ene passage er i selve Leuven, mens den anden køres syd for Leuven og kaldes Flandern-ruten. Leuven-ruten indeholder fire bakker, mens Flandern-ruten byder på seks bakker. Bakkerne er korte og eksklusive, men med stigningsprocenter op mod de 20 % er der ikke råd til dårlige ben, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at vinde. De to rute køres som følger: Halvanden omgang i Leuven, en omgang i Flandern, fire omgange i Leuven, en omgang i Flandern og endelig 2,5 omgange i Leuven, hvor målstregen kommer efter bakken Geldenaaksevest.

En rute der er typisk for et belgisk endagsløb, men ekslusive bakker og snoede veje. Der er lagt op til et fantastisk cykelløb!


VM i cykling spiltips

Herunder kan du finde vores bud på, hvem der kan kalde sig verdensmester i både linjeløb og enkeltstart.


Kasper Asgreen vinder linjeløbet

Kigger man på den danske trup, som bl.a. har en rytter med, der tidligere på året har vundet Flandern Rundt, er det svært ikke at lufte klaphatten. Kasper Asgreen har været utrolig godt kørende, hvilket egentlig gør sig gældende for de fleste af danskerne. Danskerne skal gøre det til et så hårdt løb som muligt, og Kasper Asgreen skal undgå at komme i mål med den helt store favorit Wout van Aert, som man bl.a. så i Flandern Rundt. Danmark har rytterne til at kontrollere løbet og forsøge at præge det i den retning, som er bedst for Kasper Asgreen. Lykkes den plan, er der rigtig gode muligheder for, at vi igen kan glæde os over en dansker i den regnbuestribede trøje.

SpilXpertens bud på en vinder af VM i cykling: Kasper Asgreen til odds 17,00 – SPIL HER >>*


Wout van Aert vinder enkeltstart

Det belgiske fænomen Wout van Aert er den helt store favorit i linjeløbet, men er også blandt favoritterne i enkeltstarten. At være blandt de største favoritter i begge løb siger en hel del om, hvor dygtig en rytter Wout van Aert er, og hvor vild en sæson han har gang i. Efter Tour de France og OL, har belgieren holdt løbsfri i over en måned, men gjorde comeback for nyligt i Tour of Britain, hvor han vandt fire etaper og samtidig vandt løbet samlet. Formen er altså intakt. Der er en hel uge mellem enkeltstarten og linjeløbet og dermed har rytterne rigeligt med tid til at restituere ovenpå enkeltstarten, så det bør ikke være en udfordring.

Kigger man på ruten, så er den relativt simpel, men dog en anelse lang, hvis man sammenligner med andre enkeltstarter i løbet af cykelsæsonen. Wout van Aert har kørt tre enkeltstarter i sæson og har vundet de to af dem. I Tirreno-Adriatico i marts endte Wout van Aert foran de to største favoritter til VM-titlen, Filippo Ganna og Stefan Küng, i løbets enkeltstart, og i Tour de France var han også den hurtigste mand i løbet sidste enkeltstart.

De fleste øjne vil være rettet mod den forsvarende verdensmester Filippo Ganna, men med den lange rute og endda i Belgien, så bør Wout van Aert have fine muligheder for at udfordre det italienske tempofænomen.

SpilXpertens bud på en vinder af VM i enkeltstart: Wout van Aert til odds 4,50 – SPIL HER >>*


Bookmakerne til VM i cykling 2022

Herunder anbefaler vi tre bookmakere, du med fordel kan have ved hånden, når du skal finde de bedste VM cykling odds.

bet365
bet365 er en af de skarpeste bookmakere, når det handler om odds på cykling. Her finder du konkurrencedygtige odds på VM i cykling, og så kan du også gå på opdagelse i spændende H2H specials.

KLIK HER og spil hos bet365*

LeoVegas
Når du skal oddse på de store cykelløb, er det oplagt at have en konto hos LeoVegas. Bookmakeren har typiske pæne vinderodds, ligesom du altid kan spille på Top 3.

KLIK HER og spil hos LeoVegas*

Nordicbet
Nordicbet er også altid godt med på cykelsport. Derfor går du sjældent galt i byen med en konto her, heller ikke i din søgen efter VM cykling odds.

KLIK HER og spil hos Nordicbet*


Dansk historie: Mads Pedersen blev verdensmester i 2019

VM i Yorkshire blev historisk, set med danske briller. For første gang nogensinde vandt en dansker VM i landevejscykling for herrer, da Mads Pedersen sikrede sig sejren i regnfulde Yorkshire i Storbritannien. Mads Pedersen angreb fra favoritfeltet med 47,5 kilometer til mål og kørte op til de to forreste. Trioen blev senere til en femmandsgruppe, hvor Mads Pedersen sad sammen med favoritter som hollandske van der Poel og de to italienere Trentin og Moscon. Der blev dog tyndet ud i gruppen, og til sidst stod det hele mellem schweiziske Küng, italienske Trentin og danske Mads Pedersen. De fleste havde skudt på Trentin som den hurtigste af de tre, men Mads Pedersen viste sig at være den stærkeste og tog en suveræn sejr i spurten – og kunne dermed lade sig krone som vinder af VM i 2019 og iklæde sig regnbuetrøjen.

1️⃣ Hvem vinder VM i cykling 2022?

Wout van Aert er favorit til at vinde VM i cykling i år. Til odds 2,75 kan du spille på ham her.*

2️⃣ Hvor finder VM i cykling 2022 sted?

VM i landevejscykling afvikles i Flandern fra d. 19. til d. 26. september.