18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

VM cykling odds

Vil du spille på VM i cykling? På denne side dækker vi VM i cykling 2024 med al den info, du har brug for, når du skal oddse på verdensmesterskaberne i cykling. VM i cykling afvikles i Glasgow, Skotland fra d. 3. til d. 13. august, og herrernes enkelstart, afvikles fredag d. 11. august.

Vi giver dig her de bedste odds til VM i cykling, samt optakt med gennemgang af både favoritterne, danskerne og ruten, ligesom du kan finde spilforslag til VM 2024 i landevejscykling.

Wout van Aert er favorit til at vinde VM i cykling 2022. Foto: Bildbyrån

VM i cykling odds: Hvem vinder herrernes enkeltstart?

Herunder finder du bookmakernes bedste VM cykling odds på herrernes enkelstart.

RytterOdds
Remco Evenepoel5,50 – SPIL HER >>*
Wout van Aert6,50 – SPIL HER >>*
Stefan Kung7,00 – SPIL HER >>*
Filippo Ganna8,50 – SPIL HER >>*
Mattia Cattaneo9,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 7. august 2023 kl. 14:20. Odds kan ændre sig. KLIK HER* for at se flere odds på VM i cykling.

Af Jesper Carstens

Remco Evenepoel må starte som den store favorit. Belgieren var ikke i hopla i linjeløbet, men med tanke på at han går efter Vuelta-triumfen, var det nok ventet, at han først ville toppe senere. Grundformen er stadig mere end godkendt, og dermed kan han hurtigt ende med endnu et sæt VM-striber.

Wout van Aert er den store outsider, men han har kørt nogle lidt skuffende enkeltstarter i år. Han viste dog i Tour de France, at han har et højt niveau.

Specialisten Stefan Küng har været små-usynlig det meste af året, men kan på dagen levere en stor kraftpræstation.

Det samme kan Filippo Ganna, men spørgsmålet er om han kan omstille sig til landevejen efter at have givet den gas på banecyklen hele ugen. Havde han forberedt sig mere dedikeret til enkeltstarten, så var der tale om et saftigt odds, men jeg tror, der bliver svært.

Det samme gælder for Tadej Pogacar, der virkede enormt udkørt efter linjeløbet. Han kørte en god enkeltstart i Tour de France, men et endagsløb er en anden opgave.

Umiddelbart står den mellem Remco og Wout, men for et år siden vandt Tobias Foss – alt kan ske.

OBS: Afsnittet herunder fokuserer på landevejsløbet.

Optakt: Favoritterne ved VM i cykling 2024

I dette afsnit kigger vi nærmere på de fem største favoritter ved VM i cykling.


Mathieu van der Poel

Hollandske Mathieu van der Poel starter som en af favoritterne ved VM. Den hollandske superstjerne er en mesterskabsrytter, der ved hvordan han timer formen. Han ramte den aldrig helt under Tour de France, men formen var konstant i fremgang, hvilket gør mig fortrøstningsfuld for at han nok skal være klar. Den tekniske rute i Rangers er guf for ham. Flankeret af et stærkt mandskab kommer Holland til at spille med musklerne, og jo hårdere løbet bliver, jo bedre er det for Mathieu van der Poel. Efter et hårdt løb er der få, der er hurtigere i en spurt end Mathieu van der Poel.


Remco Evenepoel

Efter sejren i Clasica San Sebastian – Remcos tredje i en kort karriere – er Remco Evenepoel klar til at forsvare VM-striberne. Den 22-årige belgier har solide chancer for at vinde igen. Belgien har et hold med tre meget realistiske vinderkandidater, og Remco er én af dem. Remco kan vinde på mange måder, men skal han passe ind i den belgiske trup, er chancen nok størst hvis han står for det første offensive udspil med 70-50 kilometer til mål. Sådan vandt han VM sidste år. Det tvinger de rivaliserende hold til enten at sende en af deres løjtnanter med eller at forsøge at hente ham igen – begge dele er uhyre svært. Remco slider rivalerne op, mens Wout van Aert og Jasper Philipsen holder sig til i hovedfeltet. I San Sebastian fik han ovenikøbet vist, at hans spurt så småt er ved at blive bedre.


Wout van Aert

Mens Remco Evenepoel spiller ud, skal Wout van Aert holde sig til i favoritgruppen. Bliver Remco hentet, skal Wout van Aert gå med i kontrahugget på de sidste 10-30 kilometer. Få ryttere er hurtigere end Wout van Aert i en spurt efter en hård dag, men Belgiens største fejl vil være at køre passivt og afventende. Det er dog ikke nemt at få de store egoer med på taktikken. Hvis Wout van Aert vurderer at et hug udefra er dødsdømt, vil han måske tøve lidt. Formen var fin i Tour de France, men som nævnt i de forskellige etapeoptakter, så var det hele tiden med VM i baghovedet. Det er den triumf, han går efter. Kuriøst nok er det første gang i fire år, at han starter VM uden at være bookmakernes favorit.

Wout van Aert er favorit til at vinde VM i cykling 2022. Foto: Bildbyrån

Kan Wout van Aert vinde VM i cykling 2023? Foto: Bildbyrån


Mads Pedersen

Det er svært ikke at være optimistisk på danskernes vegne. Ruten i Rangers minder en smule om ruten i Harrogate, hvor Mads Pedersen blev verdensmester. Siden er han bare blevet bedre og bedre. Og det danske hold er på papiret meget stærkt. Bliver det et væddeløb, så er der få, der er bedre end Mads Pedersen, der kan vinde en spurt efter en meget hård dag i sadlen. Det kan sagtens blive til nye danske VM-striber.


Tadej Pogacar

Tadej Pogacar var i tvivl om hvorvidt han ville deltage eller ej, men sloveneren meldte sig klar alligevel. Det er på mange måder ikke en optimal rute for Pogacar, men omvendt: Pogacar er god i al terræn. Og Pogacar er hurtig i en decimeret spurt, så det er ikke givet, han taber løbet, hvis det bliver afgjort i en lille gruppe. I min verden er hans bedste chance at markere Remco Evenepoel. Han er en af de ryttere, som Remco ikke kan slide op.

Danskere ved VM i cykling 2024

Landstræner Anders Lund har udtaget de otte ryttere, som skal repræsentere Danmark ved VM i linjeløbet. Danmark har et fuldtalligt hold med otte ryttere som følge af en fantastisk dansk sæson. Der er ikke en billet til Jonas Vingegaard, der har meldt fra. Ruten passer ikke Tour-vinderen, der nok også har brug for at restituere forud for Vueltaen.

Herunder følger en kort gennemgang af de otte danskere.


Mikkel Honoré

Mikkel Honoré skiftede til EF forud sæsonen med henblik på at blive en vigtig rytter. Styrt og skader har dog ødelagt store dele af hans sæson, og Honoré har ikke rigtigt vist noget i år. Der er dog ingen tvivl om at han har store kvaliteter, og hvis formen er der, kan han være med i tidlige udspil. Men han er her nok mest for at arbejde for andre.


Søren Kragh Andersen

Bomstærke Søren Kragh har kvaliteterne til store resultater, men de store resultater og præstationer udebliver. I Tour de France var han ikke så stærk, som Alpecin-holdet havde håbet på, men alle ved, hvor skarp han er, hvis han pludselig rammer dagen. I løbene efter Tour de France har vi set, hvor meget Tour-benene betyder, så man kan ikke udelukke en brandgod dag.


Kasper Asgreen

Sådan som Asgreen afsluttede Tour de France, er han en klar medaljekandidat. Hvis han rykker på de sidste 30-50 kilometer, gælder det om at spænde selen og koble sig på den stærke dansker. Han er i fremragende form og har nu også troen på et resultat. Som tidligere vinder af Flandern Rundt kan han i den grad levere resultater i endagsløb.


Mattias Skjelmose

En anden rytter, der kom godt ud af Tour de France, er Mattias Skjelmose. For et år siden storimponerede han ved VM, og han har alverdens muligheder for at gentage den præstation. I al fald virker han velkørende og på en åben rute har han mange muligheder.


Magnus Cort

Touren var ikke en succes for Magnus Cort, men hvis nogen kan rejse sig fra sådan en skuffelse, så er det Cort. Han har ikke rigtigt leveret i endagsløb, men han har mange kvaliteter. Det lange, hårde løb passer ham og han er hurtig i en spurt. Jeg har ikke den største tro på ham, men jeg tør heller ikke afskrive ham.


Michael Mørkøv

Der er Mørkøv, der holder overblikket på landevejen. Den erfarne dansker er en stærk leadoutrytter, men efter en lang, hård dag i sadlen, er det næppe ham, der sidder med i finalen. I stedet skal han guide de øvrige danske profiler.


Mikkel Bjerg

Mikkel Bjerg er vant til at slide for Tadej Pogacar, og han kan meget vel ende i en lignende rolle under årets VM. Bjerg er en lovende rytter, der er bedst i tempodisciplinen, men som også sagtens kan spille en rolle i linjeløbet. Som udgangspunkt tvivler jeg på at han spiller en rolle i finalen, men det er ikke helt udelukket. Det kræver dog en fabelagtig dag for Bjerg, og jeg forestiller mig i højere grad, at han bliver brugt tidligt i løbet.


Mads Pedersen

Den største danske profil er Mads Pedersen. Han er ikke den eneste vinderkandidat, men han er den største. Hvis der ovenikøbet kommer britisk regnvejr, ser det godt ud for Pedersen. Han er også beskrevet længere oppe.

Programmet ved VM i landevejscykling

Her finder du dit hurtige overblik over programmet for arrangementet.

Søndag d. 6. august
Linjeløb (herrer) – 271,0 km.

Torsdag d. 10. august
Enkeltstart (damer) – 36,2 km.

Fredag d. 11. august
Enkelstart (herrer) – 47,8 km.

Søndag d. 13. august
Linjeløb (damer) – 154,1 km.

VM i cykling på TV

TV2 har rettighederne til at vise VM i cykling 2023. Du kan følge VM i cykling direkte på TV2 Sport og TV2 Play.

Ruten ved VM i cykling (linjeløb): 271 kilometer fra Edinburgh til Glasgow

Ruten i Glasgow er ikke hård på grund af stigninger. Til gengæld er det en uhyre teknisk rute, der kræver meget koncentration fra rytterne. Det betyder også at løbet kan eksplodere hele tiden, og det gør det til en mentalt hård dag i sadlen.

Inde på rundstrækningen i Glasgow er det primært Montrose Street, der er hård. Den er kun 200 meter lang, men stiger med omkring 8 %. Til gengæld passerer de den adskillige gange. De første 100 kilometer er en lang rute ud til rundstrækningen, inden de sidste 170 kilometer foregår på den tekniske rute i Glasgow.

Hold øje med vejrudsigterne: bliver ruten våd, bliver den markant hårdere grundet den tekniske udfordring.

VM i cykling spiltips

Herunder kan du finde vores bud på, hvem der kan kalde sig verdensmester i linjeløbet.


Vinderspil: Wout van Aert vinder endelig VM-guldet

Ruten er absolut guf for Wout van Aert, der plejer at være eminent efter en hård dag i sadlen. I finalen vil han være én af de absolutte favoritter, men kan kuriøst nok begrænses af holdkammeraten Jasper Philipsen. Belgien har ligeledes holdet til at dominere løbet i finalen. Det er svært at være rytteren, alle kigger på, men odds 7 er i min optik ét niveau for højt – jeg ser ruten som noget nær optimal for Wout.

SpilXpertens bud: Wout van Aert vinder VM til odds 7,00 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 2/8.


Flere tips fra Jesper Carstens til VM i cykling

Der vil muligvis komme flere tips til VM i cykling fra Jesper Carstens. Du vil kunne finde dem lige herunder (opdateres løbende).


Bookmaker til VM i cykling 2024

Leder du efter de bedste VM cykling odds, er der en stor chance for, at du finder dem hos bet365.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Dansk historie: Mads Pedersen blev verdensmester i 2019

VM i Yorkshire blev historisk, set med danske briller. For første gang nogensinde vandt en dansker VM i landevejscykling for herrer, da Mads Pedersen sikrede sig sejren i regnfulde Yorkshire i Storbritannien. Mads Pedersen angreb fra favoritfeltet med 47,5 kilometer til mål og kørte op til de to forreste. Trioen blev senere til en femmandsgruppe, hvor Mads Pedersen sad sammen med favoritter som hollandske van der Poel og de to italienere Trentin og Moscon. Der blev dog tyndet ud i gruppen, og til sidst stod det hele mellem schweiziske Küng, italienske Trentin og danske Mads Pedersen. De fleste havde skudt på Trentin som den hurtigste af de tre, men Mads Pedersen viste sig at være den stærkeste og tog en suveræn sejr i spurten – og kunne dermed lade sig krone som vinder af VM i 2019 og iklæde sig regnbuetrøjen.

Hvem vinder VM i cykling 2024?

Mathieu van der Poel er favorit til at vinde VM i cykling. Danske Mads Pedersen er også blandt favoritterne.

Hvornår afvikles VM i cykling 2024?

VM i cykling afvikles fra d. 3. til d. 13. august 2023. Herrernes landevejsløb køres søndag d. 6. august 2023.

Hvor finder VM i cykling 2024 sted?

VM i cykling afvikles i Glasgow, Skotland.