18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

VM cykling odds

Vil du spille på VM i cykling? På denne side dækker vi VM i cykling 2023 med al den info, du har brug for, når du skal oddse på verdensmesterskaberne i landevejscykling. VM i landevejscykling afvikles i Glasgow, Skotland fra d. 3. til d. 13. august, og hovedbegivenheden, herrernes linjeløb, runder det hele af søndag d. 13. august.

Vi giver dig her de bedste odds til VM i cykling, samt optakt med gennemgang af både favoritterne, danskerne og ruten, ligesom du kan finde spilforslag til VM 2023 i landevejscykling.

Wout van Aert er favorit til at vinde VM i cykling 2022. Foto: Bildbyrån

VM i cykling odds: Hvem vinder herrernes landevejsløb?

Herunder finder du bookmakernes bedste VM cykling odds på herrernes linjeløb.

RytterOdds
Tadej Pogacar4,33 – SPIL HER >>*
Wout van Aert4,75 – SPIL HER >>*
Mathieu van der Poel5,25 – SPIL HER >>*
Remco Evenepoel9,00 – SPIL HER >>*
Julian Alaphilippe15,00 – SPIL HER >>*
Michael Matthews17,00 – SPIL HER >>*
Biniam Girmay23,00 – SPIL HER >>*
Mikkel Honoré34,00 – SPIL HER >>*
Magnus Cort51,00 – SPIL HER >>*
Mattias Skjelmose67,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 22. september 2022 kl. 08:58. Odds kan ændre sig. KLIK HER* for at se flere odds på VM i cykling.

Optakt: Favoritterne ved VM i cykling 2023

I dette afsnit kigger vi nærmere på de fem største favoritter ved VM i cykling.

Af Jesper Carstens

Wout van Aert

I min bog er der ingen tvivl om at Wout van Aert er løbets helt store favorit. Det er selvfølgelig aldrig nemt at være den rytter, som alle kigger mod, men ingen andre ryttere kan matche hans evner på en rute som denne. Hvis Belgien samtidigt – og det er en stor udfordring – udnytter deres fulde styrke, ja, så bliver Wout van Aert meget, meget svær at slå i Australien. Mt. Pleasant-stigningen vil passe ham som hånd i handske og den flade finale gør, at han i langt de fleste tilfælde vil være den hurtigste rytter i spurten. Det er dog alt sammen sådan, det ser ud på papiret – sandheden er at verdensmesterskaberne er ét af de mest uforudsigelige løb, og Wout van Aert ved om nogen hvor svært det kan være at vinde, når alle kigger på en.

Wout van Aert er favorit til at vinde VM i cykling 2022. Foto: Bildbyrån
Wout van Aert er favorit til at vinde VM i cykling 2022. Foto: Bildbyrån

Tadej Pogacar

Efter sejren i endagsløbet i Montreal, har bookmakerne nedjusteret oddset på Tadej Pogacar. Den slagne Tour-vinder er en fremragende væddeløber, og med sejre i endagsløb som Strade Bianche, Liege-Bastogne-Liege og Lombardiet Rundt har han bevist, at han sagtens kan vinde endagsløb. Det er dog hårdere løb, og selvom der er mange højdemeter, frygter jeg at finalen isoleret set er for nem for sloveneren, der ganske vist er hurtig, men som alligevel må komme til kort mod ryttere som Wout van Aert og Michael Matthews.

Remco Evenepoel

Belgiens taktik vil være det helt store samtaleemne i Belgien op til landet. I min bog er den – på papiret – ganske nem: Remco Evenepoel skal køre offensivt på de sidste 40-50 kilometer af ruten, mens Wout van Aert skal lukrere på spurten. Det er sådan begge ryttere kan vinde. Meget få har indtil videre vist sig i stand til at lukke ned for Remco Evenepoel, hvis først han får et hul ned til rivalerne. Og hvem vil brænde alle sine tændstikker af i jagten på et unikum som Evenepoel, blot for at se løbet blive afgjort i en spurt mod fænomenet Wout van Aert? Den svære mission er at få de to ryttere til at blive enige om planen – for ingen af dem vil ofre sig for den anden. Begge går efter guldet.

Mathieu van der Poel

Efter et fejlslagent Tour de France er det ikke meget, vi har set til Mathieu van der Poel. Den hollandske rytter er dog immervæk én af sportens helt store giganter, og i en periode, hvor han virker til at gå tilbage til rødderne og satse på den “traditionelle” kalender med masser af cykelcross-løb, ved vi også, at formen er på rette spor. Det er dog spørgsmålet om han kan være aktuel i en hård finale, når han afgjort mangler løbskilometer i benene. Det er dog en rute, der tilgodeser de kvaliteter, Mathieu van der Poel har.

Michael Matthews

Jeg overvejede længe om man skulle finde plads til Julian Alaphilippe, der har vundet VM de to seneste år, men nej – jeg går med Michael Matthews, der jagter VM-guld på hjemmebanen. Matthews skal gemme sig hele dagen – han skal udelukkende fokusere på at holde sig i nærheden af Wout van Aert, for hans chance er at vinde spurten mod van Aert (og Girmay og Laporte), hvis den kommer efter en lang dag i sadlen. Det ville være smukt, hvis han kunne tage guldet på hjemmebanen.

Danskere ved VM i cykling 2023

Landstræner Anders Lund har udtaget de otte ryttere, som skal repræsentere Danmark ved VM i linjeløbet. Danmark har et fuldtalligt hold med otte ryttere som følge af en fantastisk dansk sæson. Desværre er flere af profilerne ikke til start: Jonas Vingegaard, Søren Kragh Andersen, Mads Pedersen, Michael Valgren og Kasper Asgreen har alle meldt afbud til VM af forskellige årsager. Alligevel er det et fornuftigt dansk hold, der er sendt til Australien. Det er ikke umuligt at tage medaljer med hjem til Danmark.

Herunder følger en kort gennemgang af de otte danskere.

Alexander Kamp

Det stod ikke skrevet i starten af året, at Alexander Kamp skulle være bedste bud på en dansk topplacering ved verdensmesterskaberne, men sådan som sæsonen har udartet sig, kan det meget vel blive tilfældet. Kamp vandt de danske mesterskaber og har før bevist, at han er en mesterskabsrytter. Samtidigt har han vist gode ben i løbene op til VM, hvor han blandt andet blev nummer tre i Bretagne Classic. Det er dog det ypperste løb på kalenderen og Kamp er ikke på niveau med de allerbedste, men han har vist en god evne til at sidde med i hårde finaler og lukrere på sin hurtige afslutning.

Mikkel Honoré

Det er ikke mange løb, Mikkel Honoré vinder, men Quick Step-rytteren viser fra tid til anden, at han er stærk i de kuperede klassikere. Senest viste han gode ben i de canadiske endagsløb, hvor han i Quebec blev nummer seks efter at være blevet hentet tæt på målstregen. Honoré er et stærkt kort at spille ud i det taktiske spil på de sidste 4-5 rundstrækninger. Han er en væddeløber, der gerne vil køre offensivt, men han får det svært, hvis det skal afgøres i en spurt om sejren.

Mattias Skjelmose

Det kan godt ske, at de største danske ryttere er fraværende ved VM i Australien, men til gengæld er det et hold, der er fyldt med væddeløber. Mattias Skjelmose er én af dem. Danskeren har været i blændende form i efteråret, og hvis han kan bære det over i VM-regi, så er han et spændende kort. Han er stadig lidt ung og mangler nok nogle år mere, men der er krummer i Skjelmose. Han vil gerne angribe løbet udefra, men et VM er en anden størrelse end mange af de øvrige løb, han har imponeret i, og han viste jo trods alt sine begrænsninger i Giroen tidligere på året. Han mangler gennembruddet i de største løb.

Jakob Fuglsang

Holdets erfarne rytter, Jakob Fuglsang, er også den rytter, der har de bedste meritter i de hårde endagsløb. Som tidligere vinder af både Lombardiet Rundt og Liege-Bastogne-Liege er Fuglsang altid en farlig rytter i disse løb. Det er dog ikke uvæsentligt, at alderen virker til at trykke hos danskeren efterhånden, der nød sine bedste år i 2019 og 2020. Mt. Pleasant er en fin stigning for ham, men han vinder næppe i en flad spurt, så han skal også bruges i offensiven.

Magnus Cort

De fleste danske ryttere er “tvunget” i offensiven, hvis de vil drømme om VM-striberne, men Magnus Cort kan spille den lidt mere cool. Danskeren er nemlig en glimrende afslutter, og selvom han overordnet set ikke reelt betragter sig selv som en sprinter, så kan han godt køre med om de sjove placeringer i en decimeret spurt. Cort er dog også en offensiv rytter, så hvis han vurderer at det rigtige udbrud kommer i finalen, så tøver han ikke med at gå med.

Michael Mørkøv

Erfarne Michael Mørkøv kører med i Australien som holdets landevejskaptajn. Det er ham, der styrer rytterne rundt i feltet. Kører han et fabelagtigt løb, kan man måske drømme om at han hiver sig med over Mt Pleasant og kan køre et leadout, men man skal nok være overordentlig optimistisk for at tro på det. Det bliver en dag som hjælper.

Mikkel Bjerg

Mikkel Bjerg er vant til at slide for Tadej Pogacar, og han kan meget vel ende i en lignende rolle under årets VM. Bjerg er en lovende rytter, der er bedst i tempodisciplinen, men som også sagtens kan spille en rolle i linjeløbet. Som udgangspunkt tvivler jeg på at han spiller en rolle i finalen, men det er ikke helt udelukket. Det kræver dog en fabelagtig dag for Bjerg, og jeg forestiller mig i højere grad, at han bliver brugt tidligt i løbet.

Anthon Charmig

Charmig blev hentet ind som erstsatning for Søren Kragh Andersen i sidste øjeblik. Danskeren er en lovende, ung rytter, der er bedst i de høje bjerge. Jeg har svært ved at se ham spille en stor rolle i linjeløbet. Han bliver sandsynligvis brugt som arbejdshest.

Programmet ved VM i landevejscykling

Her finder du dit hurtige overblik over programmet for arrangementet.

Søndag d. 18. september
Enkeltstart (damer) – 34,2 km.

Søndag d. 18. september
Enkeltstart (herrer) – 34,2 km.

Lørdag d. 24. september
Linjeløb (damer) – 164,3 km.

Søndag d. 25. september
Linjeløb (herrer) – 266,9 km.

VM i cykling på TV

TV2 har rettighederne til at vise VM i cykling 2022. Du kan følge VM i cykling direkte på TV2 Sport og TV2 Play.

Ruten ved VM i cykling (linjeløb): 266,9 kilometer fra Helensburgh til Wollongong

Ruten i Australien kan blive alt – og det er det, der er så fascinerende ved verdensmesterskaberne. Det er en uhyre åben rute, der både kan tilgodese stærke puncheurs og bjergryttere samt hurtige afsluttere i et decimeret felt. På rutens indledende del føres feltet hen til rundstrækningen, der danner rammen om verdensmesterskaberne. Først skal stigningen Mt. Kera (7,5 km – 5,7 %) passeres, men den topper med mere end 200 kilometer til målstregen, så i det store billede er den ligegyldig.

Når de kommer ind på rundstrækningen, som skal passeres 10 gange, drejer alt sig om én ting: Mt Pleasant. Det er en bakke på 1,1 kilometer, der stiger med 8,6 % i snit. Det er på den her bakke, at løbet skal afgøres. Løbet slutter dog ikke på bakken, men derimod små 8 kilometer fra toppen af den sidste opkørsel. Det åbner op for at en decimeret gruppe kan spurte om verdensmesterstriberne. Alt i alt ligner det en fabelagtig åben rute, der kan danne rammen for et fedt væddeløb.

VM i cykling spiltips

Herunder kan du finde vores bud på, hvem der kan kalde sig verdensmester i linjeløbet.

Vinderspil: Wout van Aert vinder endelig VM-guldet

Ruten er absolut guf for Wout van Aert, der plejer at være eminent efter en hård dag i sadlen. I spurten vil han være én af de absolutte favoritter. Belgien har ligeledes holdet til at dominere løbet i finalen. Det er svært at være rytteren, alle kigger på, men odds 4 er i min optik ét niveau for højt – jeg ser ruten som noget nær optimal for Wout.

SpilXpertens bud: Wout van Aert vinder VM til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 12/9.

Flere tips fra Jesper Carstens til VM i cykling

Der vil muligvis komme flere tips til VM i cykling fra Jesper Carstens. Du vil kunne finde dem lige herunder (opdateres løbende).

Bookmaker til VM i cykling 2023

Leder du efter de bedste VM cykling odds, er der en stor chance for, at du finder dem hos bet365.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Reklamelink | +18 år | Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365 | Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling | Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder | Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder* | StopSpillet | ROFUS.nu | Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Dansk historie: Mads Pedersen blev verdensmester i 2019

VM i Yorkshire blev historisk, set med danske briller. For første gang nogensinde vandt en dansker VM i landevejscykling for herrer, da Mads Pedersen sikrede sig sejren i regnfulde Yorkshire i Storbritannien. Mads Pedersen angreb fra favoritfeltet med 47,5 kilometer til mål og kørte op til de to forreste. Trioen blev senere til en femmandsgruppe, hvor Mads Pedersen sad sammen med favoritter som hollandske van der Poel og de to italienere Trentin og Moscon. Der blev dog tyndet ud i gruppen, og til sidst stod det hele mellem schweiziske Küng, italienske Trentin og danske Mads Pedersen. De fleste havde skudt på Trentin som den hurtigste af de tre, men Mads Pedersen viste sig at være den stærkeste og tog en suveræn sejr i spurten – og kunne dermed lade sig krone som vinder af VM i 2019 og iklæde sig regnbuetrøjen.


1️⃣ Hvem vinder VM i cykling 2023?

Favoritter til at vinde verdensmesterskaberne i cykel 2023 er endnu ikke blevet offentliggjort.

2️⃣ Hvor finder VM i cykling 2023 sted?

VM i landevejscykling afvikles i Glasgow, Skotland fra d. 3. til d. 13. august 2023.