18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Amstel Gold Race odds

Leder du efter odds og spiltips til Amstel Gold Race? Så er du havnet på den rette side. Vi går i dybden med den hollandske endagsklassiker, der afvikles søndag d. 10. april 2022. Nedenfor finder du både Amstel Gold Race odds, en gennemgang af løbets favoritter og vores vinderbud. Kan en dansker vippe van der Poel af pinden i 2022-udgaven af Amstel Gold Race?  

Teksten herunder opdateres frem mod eventstart af Jesper Carstens.


Odds på Amstel Gold Race 2022

Herunder finder du bookmakernes bedste odds på Amstel Gold Race. Oddsætningen afslører, at den nybagte Flandern Rundt-vinder – Mathieu van der Poel – regnes som favorit.


Hvem vinder Amstel Gold Race?

RytterVinderodds
Mathieu van der Poel2,87 – SPIL HER >>*
Tom Pidcock6,50 – SPIL HER >>*
Michael Matthews8,00 – SPIL HER >>*
Christophe Laporte17,00 – SPIL HER >>*
Ethan Hayter17,00 – SPIL HER >>*
Matej Mohoric19,00 – SPIL HER >>*
Alejandro Valverde21,00 – SPIL HER >>*
Benoit Cosnefroy26,00 – SPIL HER >>*
Michael Valgren41,00 – SPIL HER >>*
Søren K. Andersen41,00 – SPIL HER >>*
Kasper Asgreen41,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 8. april 2022 kl. 05:15. Odds kan ændre sig.

Hvis du leder efter cykling odds, så glem ikke at tjekke andre cykelbegivenheder på SpilXperten.


Optakt: Favoritterne ved Amstel Gold Race

Hvem er de mest oplagte vinderbud ved Amstel Gold Race 2022? Vi kigger nærmere på de fem største forhåndsfavoritter i dette afsnit.

Mathieu van der Poel
Hollandske Mathieu van der Poel står tilbage som favoritten til at vinde Amstel Gold Race. Fænomenet kommer med en frisk Flandern Rundt-triumf i bagagen og han har allerede én gang tidligere vundet løbet. Han er en stærk puncheur, som kun de færreste kan skippe på bakkerne, og samtidigt er han hurtig på stregen. Var Amstel Gold Race alene en styrkeprøve, var der næppe mange der kunne slå ham. Til gengæld kan han besejres i det taktiske spil.

Tom Pidcock
Britiske Tom Pidcock var uhyre tæt på sejren i 2021. Han har alle egenskaberne til at vinde her, spørgsmålet er bare om formen er god nok. Noget kunne tyde på at han mangler de sidste par procenter når løbet bliver hårdt nok, men har han indhentet dem siden Flandern Rundt, så kan han sagtens køre med om sejren.

Michael Matthews
Jeg er lidt tøvende med at tilføje Matthews til listen, men jeg vælger alligevel at gøre det i sidste ende. Han plejer nemlig at køre ret stærkt i Amstel Gold Race, og med tanke på at hans spurt er rigtig god, har han en pæn chance. Problemet er bare at alle er klar over Matthews er hurtig, og ingen vil til stregen med ham – derfor ender han ofte med at arbejde for meget i finalerne.

Marc Hirschi
Efter et svagt 2021 har Marc Hirschi vist lovende takter i år. Dermed er schweizeren også en klar kandidat til at vinde Amstel Gold Race, for det er et løb, der passer perfekt til hans kvaliteter. Det kræver en dag, hvor formen rammes, men det kan afgjort ikke udelukkes.

Valentin Madouas
Madouas har gang i et fremragende forår, og formår han at holde samme form, som gav en tredjeplads i Flandern Rundt, så er der ingen grund til at han ikke kan kopiere samme resultat her i Amstel. Franskmanden er god til det hele, men mangler givetvis en stærk spidskompetence i forhold til at hente flere sejre.


Danskere ved Amstel Gold Race 2022

Hvilke danskere skal du holde øje med ved Amstel Gold Race?

Kasper Asgreen
Asgreen havde store ambitioner i Flandern Rundt, men gik kold efter at han forsøgte at følge vanvittige Pogacar på Oude Kwaremont. Benene er der dog, og derfor forsøger Asgreen at prøve talentet af i Amstel Gold Race. Han har før håndteret halv-hårde løb relativt pænt, men risikoen er at det hele bliver lidt for hårdt til sidst.

Andreas Kron
Lotto-drengen Andreas Kron har i flere løb strålet og vist prøver på sit talent. Den 23-årige gut fra Albertslund vandt etaper i Schweiz Rundt og Catalonien Rundt for et år siden, men han mangler det helt store resultat, der for alvor understreger klassen. Han har talentet til de her løb i fremtiden.

Alexander Kamp
Hos Trek-Segafredo har man et spændende hold, der tæller talenter som Baroncini, men der er også fundet plads til Alexander Kamp, og på et hold som dette kan han få lov at køre sin chance. Topniveauet er der næppe til at køre med om sejren, men rammer han dagsformen, kan han afgjort blive en faktor i den sidste halvdel af løbet.

Michael Valgren
Den tidligere vinder af løbet, Michael Valgren, stiler efter endnu en triumf. Valgren er bedst i de åbne løb, hvor taktikken spiller ind, så derfor er Amstel Gold Race et løb, der passer ham perfekt. Han var der ikke helt i Flandern Rundt, men jeg tør ikke afskrive ham.

Søren Kragh Andersen
Uden sygdom i optakten havde Søren Kragh Andersen givetvis været én af mine fem favoritter, men sygdommen der tog ham ud af Flandern Rundt kan have sat ham tilbage. Har han samme form, som han demonstrerede i Milano-Sanremo, så kører han med om sejren.

Casper Pedersen
Det bliver primært en dag som arbejdshest for Casper Pedersen, men på et hold som DSM er der sjældent langt til gode muligheder, hvis man har gode ben.

Jakob Fuglsang
Det er ikke helt til at vide, hvad Jakob Fuglsang har at skyde med. Optakten har ikke været alt for heldig. Vi ved dog fra tidligere udgaver, at han sagtens kan køre ganske pænt i det hollandske landskab, men det skal være et hårdt løb, før Fuglsang for alvor kan køre med om sejren.

Mads Würtz Schmidt
Mads Würtz ender nok i en arbejdssituation, men måske ryger han afsted i et udbrud tidligt på dagen — og herfra ved vi, at han er en stærk motor.


Amstel Gold Race på TV

Du kan følge Amstel Gold Race live, direkte på TV 2 Sport og Eurosport 1. Begge går live omkring 13:45.


Ruten ved Amstel Gold Race: 35 stigninger fra start til slut

Ruten forventes at ligne ruten fra de foregående år, hvor det går op og end fra start til slut og hvor det som oftest er smalle landeveje, som rytterne skal ud på. Løbet starter i den sydøstlige hollandske by, Maastricht og slutter i den lille by, der ligger lidt øst for Maastricht. Undervejs skal rytterne rundt i Limburg regionen der er kendt for sit kuperet terræn. I alt venter der rytterne 35 kategoriserede stigninger, hvoraf de værste er Gulperberg, Kruisberg, Keuterberg og slutteligt Cauberg, der tidligere har dannet rammen for finalen i det hollandske endagsløb. Keuterberg er den stigning med den højeste stigningsprocent med et gennemsnit på 22 %. Ruten er skabt for ryttere med gode klatreben og vigtigst af alt, god udholdenhed.


Vores vinderbud: Han vinder Amstel Gold Race i 2022

Vi giver vores bud på en løbsvinder, når bookmakerne har sat odds på Amstel Gold Race.

SpilXperten.com anbefaler: Marc Hirschi i top 3 til odds 8,50 – SPIL HER >>*

Amstel Gold Race 2022
Marc Hirschi i top 3
10:15 10. apr.
Tippet til 8.50
Tabt
Amstel Gold Race

Amstel Gold Race markerer starten på Ardenner-perioden. Brosten er for en stund skiftet ud med bakker, og i det hollandske landskab er bakkerne placeret på smalle, snoede veje. Amstel Gold Race er et løb, der passer puncheuren.

Men årets felt er ikke super skarpt – Mathieu van der Poel står tilbage som favoritten, men ellers er der spørgsmålstegn ved de fleste andre. Også Tom Pidcock, der tog en andenplads for et år tilbage: hvor skarp er han reelt?

Det åbner op for at mange ryttere kører om sejren. Én af dem er Marc Hirschi, der har set lovende kørende ud i mindre løb. Han har slet ikke ramt 2020-niveauet siden skiftet til UAE, men han har vist takter, der peger i en opløftende retning.

I 2020 var han både skarp på bakkerne og hurtig på stregen. Det virker til at han har tabt lidt af sin spurt, men helt væk kan den næppe være. Både i GP Industria og GP Miguel Indurain har han lignet én af de stærkeste, men har ikke fået andet end en placering i udkanten af top10 ud af det.

Det er ikke givet, det ændrer sig her i Amstel Gold Race, men der er en chance. Løbet er mere udmarvende end de to førnævnte, hvilket kan komme ham til gode.

Til odds 8,5 stikker jeg gerne lidt ud. Det bliver til en enkelt unit. Unibet, 888sport, LeoVegas og Mr Green følger efter med odds 8,00. Jeg vil spille den ned til odds 6,50.


Bookmakerne til Amstel Gold Race 2022

Nedenfor finder du en række bookmakere, der er fine at have ved hånden, når du skal spille på Amstel Gold Race.

*Reklamelink

bet365
*
Mr Green
*


Wout van Aert vandt kontroversiel finale

I 2021 blev Amstel Gold Race afholdt på en særlig corona-venlig rute, men løbet lignede i store træk sig selv. Det var belgiske Wout van Aert, der sejrede i klassikeren. Han henviste Tom Pidcock til andenpladsen mens Maximillian Schachmann tog sig af tredjepladsen.

Spurten om sejren var dog milimetertæt, og der blev brugt mere end ti minutter på at afklare, hvem af Wout van Aert og Tom Pidcock, der passerede stregen først.

Michael Valgren vandt i øvrigt løbet i 2018.