18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Amstel Gold Race odds

Leder du efter odds og spiltips til Amstel Gold Race? Så er du havnet på den rette side. Vi går i dybden med den hollandske endagsklassiker, der afvikles søndag d. 16. april 2024. Nedenfor finder du både Amstel Gold Race odds, en gennemgang af løbets favoritter og vores vinderbud. Kan en dansker vippe Pogacar af pinden i 2024-udgaven af Amstel Gold Race?

Moderne sportsposter af Amstel Gold Race mobil, abstrakt baggrund

Odds: Hvem vinder Amstel Gold Race?

RytterVinderodds
Tadej Pogacar2,50 – SPIL HER >>*
Tom Pidcock10,00 – SPIL HER >>*
Valentin Madouas15,00 – SPIL HER >>*
Matej Mohoric19,00 – SPIL HER >>*
Nelson Powless21,00 – SPIL HER >>*
Tiesj Benoot23,00 – SPIL HER >>*
Benoit Cosnefroy23,00 – SPIL HER >>*
Søren Kragh Andersen23,00 – SPIL HER >>*
Mauro Schmid23,00 – SPIL HER >>*
Alex Aranburu26,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 12. april 2023 kl. 19:45. Odds kan ændre sig. Odds kan ændre sig. KLIK HER* for at se flere odds på vinderen af Amstel Gold Race.

Optakt: Favoritterne ved Amstel Gold Race

Af Jesper Carstens (teksten herunder opdateres frem mod eventstart)

Hvem er de mest oplagte vinderbud ved Amstel Gold Race 2024? Vi kigger nærmere på de fem største forhåndsfavoritter i dette afsnit.


Tadej Pogacar

Med den form, Tadej Pogacar har vist for nylig, står han som den klareste favorit. Jeg vil dog mane til besindighed i forhold til åbningsodds: Amstel Gold Race er et åbent løb og knap så let at kontrollere, og da løbet ikke slutter på en hård finale, synes jeg afgjort han overvurderes som løbsfavorit. Men på den anden side: hvis han smadrer løbet på alle bakker, som han gjorde i Flandern Rundt, så er det en anden sag.


Tom Pidcock

Britiske Tom Pidcock var uhyre tæt på sejren i 2021. Han har alt, han skal have for at vinde her, men Pidcock kan være lidt af et enigma. Han vandt Strade Bianche og han var længe godt med i Flandern Rundt, indtil han gik sukkerkold. Jeg tænker at benene er der, og at han har en solid chance for at revanchere 2021.


Benoit Cosnefroy

I Brabantse Pijl fik Cosnefroy vist, at han har benene, selvom vi ikke har set alverden til ham. Han blev nummer to i Amstel for et år siden, og det er i min verden et løb, han har et fint potentiale i. Meget afhænger af taktikken i finalen, og han er afgjort en af dem, der kan udnytte at alle kigger på Pogacar.


Neilson Powless

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente at Neilson Powless, der har været i storform meget længe, men han kører fabelagtigt, og jeg kan sagtens se ham gå hele vejen i en taktisk affære. Han vinder næppe målt på ren styrke, men amerikaneren er ikke bleg for at køre offensivt. Har han formået at fastholde formen en anelse, så kan han snyde dem alle.


Valentin Madouas

Jeg er usikker på Valentin Madouas’ form i sidste ende, men franskmanden tvinger sig ind på listen. Puncheur-klassikerne mangler de helt store profiler, men det betyder at alsidige ryttere som Madouas kan få sin chance. Hvis formen er bedre end jeg frygter, så kan han afgjort snyde dem alle i en taktisk affære, særligt hvis David Gaudu holder favoritterne i snor nede bagved.

Danskere ved Amstel Gold Race 2024

Hvilke danskere skal du holde øje med ved Amstel Gold Race?


Søren Kragh Andersen

Sygdom op til Flandern Rundt gjorde det til en træls dag for danskeren, der samtidigt også måtte i arbejdstøjet for at hjælpe Mathieu van der Poel tilbage til feltet. Inden da havde han dog i løbene op til vist, at formen var rigtig god, og Søren Kragh Andersen er én af flere danske jokere, der kan levere varen, hvis benene er der.

Alexander Kamp

Alexander Kamp er skiftet til det mindre Tudor-hold, men det ændrer ikke meget for den danske mester. Han elsker de her kuperede løb og for et år tilbage blev han nummer fem i Amstel Gold Race. Han har en solid finish, og jeg kan se ham gentage et lignende resultat i år. Han kommer fra en samlet sejr i et mindre fransk etapeløb og en sjetteplads fra Brabantse Pijl.

Andreas Kron

Hos Lotto kan man blandt andre satse på danske Andreas Kron. Han har vist solid form op til det her løb, og det er i løb som Amstel Gold Race, at han skal vise sig frem. Han er talentfuld, men skal ofte forsøge at vinde løbet udefra. Det er ikke umuligt i Amstel, hvor et top10-resultat afgjort er realistisk.

Mikkel Honoré

Mikkel Honoré skiftede til EF for at få flere muligheder i løb som disse. Han er lidt en ustabil faktor, men vi ved, at når han rammer topformen, så er han virkelig stærk. Han er samtidigt heller ikke bange for at angribe, hvilket ofte kan være en fordel i Amstel Gold Race. Han hører til den gruppe af danskere, der kan køre et top10-resultat hjem. Eller bedre.

Ruten ved Amstel Gold Race: 33 stigninger fra start til slut

Ruten forventes at ligne ruten fra de foregående år, hvor det går op og end fra start til slut og hvor det som oftest er smalle landeveje, som rytterne skal ud på. Løbet starter i den sydøstlige hollandske by, Maastricht og slutter i den lille by, der ligger lidt øst for Maastricht. Undervejs skal rytterne rundt i Limburg regionen der er kendt for sit kuperet terræn. I alt venter der rytterne 35 kategoriserede stigninger, hvoraf de værste er Gulperberg, Kruisberg, Keuterberg og slutteligt Cauberg, der tidligere har dannet rammen for finalen i det hollandske endagsløb. Keuterberg er den stigning med den højeste stigningsprocent med et gennemsnit på 22 %. Ruten er skabt for ryttere med gode klatreben og vigtigst af alt, god udholdenhed.

Spilforslag til Amstel Gold Race 2024

I min verden er det her løb som skræddersyet til Tom Pidcock. Hvis han har ramt formen og INEOS nogenlunde kan kontrollere løbet, så kan han vinde løbet ved at tage sejren i en spurt. Han er uhyre hurtig på stregen, hvilket han beviste i 2021, hvor han næsten slog Wout van Aert.

SpilXperten.com anbefaler: Tom Pidcock til odds 10,00 SPIL HER >>*

Amstel Gold Race på TV

Du kan følge Amstel Gold Race live, direkte på TV 2 Sport og Eurosport 1. Begge går live omkring 13:45.

Bookmakerne til Amstel Gold Race 2024

Nedenfor finder du en række bookmakere, der er fine at have ved hånden, når du skal spille på Amstel Gold Race.

*Reklamelink

bet365
*
Betinia
*
Expekt
*

Kwiatkowski tog en forbløffende sejr

I 2022 var det polske Michal Kwiatkowski, der pludselig hentede en sejr. Polakken har været anonym i de senere år, men pludselig skruede han klokken tilbage og sejrede. Det skete efter at han rev sig fri fra feltet sammen med Benoit Cosnefroy, og i spurten var det polakken, der var bedst.

Det var Kwiatkowskis eneste reelle succes i 2022. Han vandt også løbet i 2015. Nede i favoritfeltet sejrede Mathieu van der Poel i spurten om fjerdepladsen, mens Alexander Kamp og Kasper Asgreen indtog de efterfølgende placeringer.

Michael Valgren vandt i øvrigt løbet i 2018.

Hvis du leder efter cykling odds, så glem ikke at tjekke andre cykelbegivenheder på SpilXperten.

1️⃣ Hvornår køres Amstel Gold Race 2024?

Amstel Gold Race afvikles søndag d. 16. april 2023.

2️⃣ Hvem vandt Amstel Gold Race sidste år?

Michał Kwiatkowski vandt Amstel Gold Race i 2022.