CS GO: Odds og betting

Reklamelink*

Counter-Strike OddsCounter-Strike: Global Offensive er den mest udbredte E-Sport i Danmark. I daglig tale er det også omtalt CS:GO. CS:GO er ikke kun populært at spille, men også at oddse på. Det er nu muligt at oddse på Counter-Strike, på samme måde som var det fodbold eller tennis. Man oddser på hold, der vinder kampe, turneringer og meget mere. Fremtidens sportsgren er her. Læs mere om Counter-Strike og bliv klogere på hvorfor så mange er vilde med det.

Odds på Counter-Strike

Counter-Strike: Global Offensive betting

Denne guide er lavet til dig, der har interesse for Counter-Strike og betting. Vi har fundet bookmakerne med de bedste odds. Derudover har vi forklaret alt, som du bør vide om CS:GO for at bette på spillet. Guiden er spækket med information om Counter-Strike: Global Offensive, som du ikke vil gå glip af.
Du finder her en oversigt over, hvordan indholdet er fordelt i artiklen:

- Bookmakere (med de bedste odds)

- Spilmuligheder: Det kan du bette på

- Faktorer: Hvad påvirker oddsene?

- Vigtig viden om CS:GO

Bookmakere: Fem gode valg til Counter-Strike:Global Offensive betting

Vi har givet fem gode bud på de bedste CS:GO bookmakere i Danmark.

bet365*
bet365* er den bookmaker, der tilbyder flest E-Sport kampe, men også flest spilmuligheder på kampene. Det gør bet365* til et godt valg af bookmaker, da det åbner muligheden for at sammensætte de mest spændende odds. En stor fordel ved bet365* som E-Sport bookmaker er også deres langsigtede kalender, hvilket gør at man på forhånd kan overveje, hvilke kampe man er interesseret i. bet365* tilbyder spilmuligheder, hvor man kan spille på den korrekte score i en CS:GO kamp. Det er klart en spilmulighed, der til tider er svær at forudse, men indebærer samtidig også nogle odds med god værdi i. bet365* scorer ligesom LeoVegas* en gennemsnit tilbagebetalingsprocent på 93,74%. Det er altså de to førstnævnte bookmakere, der opnår den højeste tilbagebetalingsprocent.

Spil på eSport hos bet365.dk - KLIK HER!*

LeoVegas*
LeoVegas* bør være en af dine klart foretrukne bookmakere, når du skal oddse på CS:GO. Udvalget af kampe og spilmuligheder varierer meget fra bookmaker til bookmaker. Men her er LeoVegas* en bookmaker, der for det meste forstår at imødekomme den interesse, der er for at spille på CS:GO. Der mangler lidt, før de kommer helt op på siden af bet365*, men hvis du ved, hvad du går efter, så er LeoVegas* klar med markedets bedste odds og et fornuftigt udvalg af spilmuligheder. Du får samtidig 50 kroner, hvis du er ny spiller, og så får du som en del af deres velkomstbonus et matched freebet på op til 500 kroner.

Få 50 kroner og et matched freebet på 500 kroner i velkomstbonus hos LeoVegas - KLIK HER!*

Nordicbet*
Nordicbet* er en bookmaker som også fokuserer en del på E-Sport. Det betyder at man altid kan finde odds på de store CS:GO kampe. Ligesom Unibet* og bet365* tilbyder Nordicbet* på samme vis flere spilmuligheder på kampene. Nordicbet* har en gennemsnitlig tilbagebetalingsprocent på 92,78% ud fra de samme kampe, der er blevet valgt til at vurdere alle bookmakerne. Det er en smule lavere end Unibet*, bet365* og 888sport*. Nordic* tilbyder også en startbonus på op til 1.000 kr. ved første indbetaling. Du kan finde et direkte link til Nordicbets* åbningstilbud her:

Få 1.000 kroner i velkomstbonus hos Nordicbet - KLIK HER!*

888sport*
888sport* fik E-Sport odds som en mulighed, før mange andre bookmakere gjorde. De har dog ikke været lige så gode til at følge op på sporten som eksempelvis bet365* og Unibet*. Derimod har de udmeldt at de kommer til at fokusere en del på liveodds til E-Sport, og det giver de også tilkende ved et lille ”live” ikon ud for mange kampe på deres hjemmeside. Det er hos de fleste bookmakere kun muligt at liveodds på enkelte League og Legends kampe, og det ville derfor være rart, hvis bookmakerne åbnede muligheden på CS:GO kampe også, hvilket 888sport* giver udtryk for at de har intentioner om at gøre. 888sport* scorer en gennemsnitlig tilbagebetalinsprocent på 93,11%, hvilket er en smule højere end Betfair* og Nordicbet*, men stadig en smule under bet365* og Unibet*. 888sport* tilbyder en opstartsbonus på op til 1.500 kr. på den første indbetaling. Du kan finde et direkte link til kampagnen her:

Få 1.500 kroner i velkomstbonus hos 888sport - KLIK HER!*

Betfair*
Betfair* tilbyder også spilmuligheder på E-Sport kampe. Det er desværre lidt svingende med mængden af kampe, hvis man sammenligner med de andre bookmakere. Derimod er der typisk mulighed for både flere spilmuligheder på de enkelte kampe og liveodds på nogen af kampene. Betfair* scorede den laveste tilbagebetalingsprocent af de fem bookmakere på 92,70%. Det er dog kun en anelse under Nordicbet*. Til gengæld får du 3 x 100 kroner freebets som ny spiller, når du opretter kontoen og satser 100 kroner første gang.

Få 3 x 100 kroner freebets hos Betfair - KLIK HER!*

Betting: De forskellige spilmuligheder i CS:GO

Bookmakerne kommer hele tiden med nye former for spilmuligheder til CS:GO. Vi har her samlet en række af dem.

Kampvinder
Denne spilmulighed giver muligheden for at spille på kampens vinder. Det er en spilmulighed, som alle bookmakere tilbyder på CS:GO kampe. Det kan til tider også være den eneste mulighed for en CS:GO kamp hos nogle bookmakere. Det er forskelligt baseret på den enkelte kamp eller turnerings regler, hvorvidt der er tale om en BO1, BO2, BO3 eller BO5 (Bedst ud af X antal kampe – Best of X). Altså hvorvidt der kan spilles et, to, tre eller fem maps(kort – betydningen af disse er forklaret senere) før kampen er afgjort. I tilfælde af en BO3 vil vinderen være det hold, der først formår at vinde 2 maps. I de fleste tilfælde vil uafgjort ikke være en mulighed at spille på i CS:GO, men det sker dog i få tilfælde, at nogen turneringer tillader en kamp at ende uafgjort. Man kan sammenligne den måde maps fungerer på i en CS:GO kamp, med hvordan ”Set” fungerer i en tenniskamp.

Vinder af kort(map)
I de kampe der spilles i eksempelvis BO3 eller BO5 format vil det være muligt at spille på vinderen af de enkelte kort (maps). I CS:GO er det oftest bygget op således, at holdene selv vælger et map hver. I en kamp hvor holdenes niveau ligger tæt op af hinanden, så forventes det at holdene er favoritter til at vinde, det map de selv vælger. Holdene udvælger de maps, som de mener, fungerer bedst mod den enkelte modstander. Der er typisk en pulje af udvalgte maps tilgængelig til en turnering. Det kan variere en del men i mange tilfælde vil det være en pulje på 7 forskellige tilgængelige maps. Det er en større udfordring, selv for de allerbedste hold, at mestre alle maps i puljen. Der er derfor en mulighed for mindre favoriserede hold stadig at vinde et map, selvom de spiller mod et hold, hvor der er en vis niveauforskel. Du kan finde mere information om kortenes (maps) betydning senere i artiklen.

Antal af kort over/under
I kampe som ikke spilles i et BO1 format, er der mulighed for at spille på antallet af maps som en over / under spilmulighed. Dette er tit en spilmulighed med god værdig i, hvis man kan lure hvor gode favoritholdene vil være på dagen, da bookmakerne ofte giver gode odds på spilmuligheden. To hold som er forholdsvis lige niveaumæssigt, vil typisk være i stand til at vinde det map, som holdet selv vælger, da holdet vælger det præcise map, der er bedst for dem selv, og samtidig værst for modstanderholdet.

Vinder mindst 1 kort
I kampe hvor der spilles mere end et map, vil der være mulighed for at vælge et hold, der vinder mindst et map. Det kan være en af de sikre muligheder, hvis man spiller på en favorit, men også en spilmulighed der sagtens kan lade sig gøre, selv hvis man placerer sine penge på et under-dog hold. Map-veto processen, altså den proces hvor holdende henholdsvis skal til- og fravælge bestemte maps, har en kæmpe betydning for en CS:GO kamps udfald. Ved BO3 format kan et favoriseret hold sagtens tabe et map til et ”svagere” hold, uden det har den største betydning, da holdet har flere maps og falde tilbage på. Flere hold har det med at specialisere sig på bestemte maps, hvilket betyder at de sagtens kan vinde et map mod et hold, der rent niveaumæssigt er stærkere end dem selv.

Korrekt score - kort
Hvis man føler sig virkelig sikker på kampens udfald på forhånd, så kan man spille på den korrekte score i kampen. Det ville eksempelvis være en mulighed at vælge en 2-0 sejr til et hold, i en kamp med BO3 format. Denne spilmulighed har oftest væsentlig højere odds end andre spilmuligheder, da chancen for at forudsige det præcise udfald af en kamp ikke er så lige til. Det er stadig en virkelig spændende spilmulighed, da den indbyder til at gå dybere til værks i statistikkerne.

Vinder runde 1 / runde 16
Denne spilmulighed indikerer hvilket hold, der vinder den såkaldte pistolrunde. Der står mere information om pistolrunden senere i artiklen. Denne spilmulighed er enorm svær at forudsige. Et godt bud ville være at se på de enkelte spillere på holdet, da nogle spillere er enormt dygtige til pistolrunderne.
HLTV GrafDenne graf fra HLTV.org viser hvor lige en fordeling, der forekommer i pistolrunderne på tværs af side og map. Som man kan se, så forholder det sig stort set lige fordelt. Nogle hold er dog stadig kendt for at være ekstra skarpe på pistolrunderne, så spilmuligheden er på ingen måde tilfældig.

Guide: Fem gode råd til CS:GO betting

Der er mange forskellige faktorer, der påvirker dine CS:GO odds. Vi har samlet fem nævneværdige råd her.

1. Maps
Stort set alle hold har nogle maps, som de er væsentligt bedre på end andre. Man skal derfor forsøge at danne sig et overblik over, hvilke maps de enkelte hold formår at præstere bedst på. Ved nogle turneringer kan et map være bestemt på forhånd, det er dog typisk kun ved gruppespil og i BO1 kampe man vil opleve det. I størstedelen af kampene hvor de ikke spilles som en BO1, så vil kampen indledes med en map-veto proces. Det mest spillede format er BO3 formatet. Det indebærer at de to hold typisk har 7 maps tilgængelig i map-puljen. Holdende starter med at nedlægge veto på et map hver, som modstanderholdet ikke må vælge. Dette bruges til at lukke ned for modstanderholdets bedste map, eller det map som et hold ikke selv er gode på. Derefter vil begge hold vælge deres eget map. Det efterlader tre maps tilgængelige. I tilfælde af et 1-1 resultat, så skal holdende spille det tredje og afgørende map. Dette finder holdene frem til, ved at nedlægge veto på endnu et map, som modstanderholdet derfor ikke må vælge. Det betyder at der nu kun er et map tilbage, og det tilbageværende map, vil blive spillet som det sidste, hvis det er nødvendigt.

2. CT eller T hold
I forlængelse af det ovenstående så er bestemte hold typisk væsentlig bedre på en side frem for en anden, altså terrorist (T) eller anti-terrorist (CT). Det er derfor en god ide at kigge statistikker igennem, hvis man ikke kender til diverse holds stærke og svage sider, for at klargøre om et hold er bedre på T eller CT siden. Det kan have en stor betydning for en kamps udfald, da bestemte maps hælder mere til at blive domineret af en side. Det betyder at et hold, som spiller en god CT side vil have en fordel, hvis det spillede map er eksempelvis Mirage, Nuke eller Inferno, hvorimod et hold som spiller en god T side, i mange tilfælde har en fordel på eksempelvis Dust 2, Cache eller Overpass.

3. Statistik og form
Statistikker er generelt en stor faktor inden for E-Sport, og det er det i særdeleshed også i CS:GO. Hvordan diverse hold har klaret sig på forskellige maps, kan afsløre hvilke stærke og svage sider et bestemt hold har. Det kan derfor være relevant at se på et holds seneste resultater, for at se hvordan holdets nuværende form er. Den nuværende form afspejler ofte spillernes selvtillid. Spillernes selvtillid kan påvirke deres spil i kampen en del.

4. Turnering (LAN/Online)
I modsætning til alle andre former for sport, så har E-Sport ét punkt hvor sporten adskiller sig, da det varierer hvorvidt en kamp afvikles online eller på LAN. Med online menes der at kampen afvikles på en server over nettet. Det betyder, at holdene ikke er tilstede i samme arena. Spillerne fra de enkelte hold er nødvendigvis ikke samlet på et sted. Det betyder en del for spillerne, da de ikke på samme måde møder presset fra publikum eller mange tusinde seere. LAN betyder at holdene er fysisk tilstede ved en turnering. Der er nogle flere faktorer, der gør sig gældende til et LAN-event. Ved de største arrangerede turneringer er pengepræmierne væsentlig højere, seertallene er ligeledes højere og der er flere tusinde tilskuere tilstede i en arena. Alle disse faktorer påvirker en spiller i en anden grad, i modsætning til at sidde hjemme på værelset, eller sidde i et såkaldt gaming-house med dine holdkammerater. Nogle hold er kendt for at øge deres spilpræstation, når de er til et LAN-event. Andre hold er kendt for det modsatte. Det er derfor vigtigt at overveje hvilken turnering holdene er til, og yderligere om de afvikles online eller på LAN.

5. Rivalisering
Nationalrivalisering er en faktor, der spiller en rolle for nogen kampe. Counter-Strike er et spil, der er kendt for at have mange hold, hvor spillerne er af samme nationalitet. En kamp mellem to danske hold kan typisk blive væsentlig tættere end forventet, på trods af at det ene hold anses for at være storfavoritter. På samme måde som ved et lokalopgør mellem FCK og Brøndby. De to hold kan også både oppe deres præstation i modsætning til de forrige kampe, eller det modsatte kan ske.

Det bør du vide om Counter-Strike: Global Offensive

Spillet i sin grundessens handler om at et hold af anti-terroriststyrker (CT) kæmper mod et hold af terrorister (T). Anti-terroriststyrken har til formål at standse terroristerne i at få plantet en bombe. Hvis det alligevel lykkes terroristerne at få plantet bomben, så er det nu anti-terroriststyrkens opgave at desarmere bomben inden den detonerer. På den anden side har terroristerne det modsatte formål, nemlig først og fremmest at plante bomben, og derefter sørge for at skyde anti-terroriststyrkerne, så de ikke har mulighed for at desarmere bomben.

En CS:GO kamps forløb
En kamp består af en bestemt mængde maps(kort). Hvor mange maps der spilles i en kamp, er forskelligt for den enkelte turnerings regler. Typisk spilles kun et map i en turnerings indledende runder og gruppespil. Jo længere turneringen udvikler sig, så vil antallet af maps typisk stige til tre eller fem for at afgøre vinderen af kampen. Et map i en CS:GO kamp kan sammenlignes med måden sæt fungerer på i en tenniskamp. Når et map er afgjort, så vil holdene rykke videre til næste map. Formår en af holdene at udføre deres opgave som enten anti-terroriststyrker eller terrorist, så vil holdet vinde en runde på det valgte map. Et map består af op til 30 runder. Det betyder at det første hold, der vinder 16 runder er vinderne af mappet. Når der er blevet spillet 15 runder på mappet, så vil holdene skifte roller som anti-terroriststyrke og terrorister. Det betyder at holdene både skal lære at mestre rollen som anti-terroriststyrker og terrorister, for at vinde en kamp. Et maps spilletid kan variere en del. Et map varer typisk alt fra 30-60 minutter. Dog kan det ske at et map afgøres hurtigere eller en del langsommere. En runde kan maksimalt varer 2 minutter og 35 sekunder. Den normale runde tid er 1 minut og 55 sekunder, men hvis bomben bliver plantet, så vil den oprindelige rundetid erstattes med bombens armeringstid på 40 sekunder. En runde kan også afgøres ved at et hold dræber de fem spillere på modstanderholdet. Hvis bomben er plantet, så skal bomben desarmeres, selvom alle terroristerne er blevet slået ihjel, før at runden er slut. Hvis rundens tid udløber, så vil anti-terroriststyrkerne vinde runden, da de har formået at forhindre terroristerne i at plante bomben.

Våben og økonomi
Man skulle tro at kampen mellem terroristerne og anti-terroriststyrkerne udelukkende ville omhandle at skyde hovedet af sin modstander – og det gør det også til en vis grad. Men der kan derimod forekomme problemer, hvis anti-terroriststyrkerne ikke har medbragt det rette udstyr i kampen mod et skarpladt terroristhold. Penge har enormt meget at sige for virkelighedens krigsføring, og det samme gør sig gældende i Counter-Strike. CS:GO er bygget op omkring et pengesystem, der tillader holdende at købe diverse våben og udstyr, som kan forberede spillernes chancer for at vinde runden. Alle spillere får i starten af hver runde tildelt en pistol. Holdende vil i starten af hver runde købe diverse våben og udstyr med de penge, de har kæmpet sig til i de forhenværende runder. Et hold kan have en betydelig fordel over for modstanderholdet, hvis de har flere penge til at købe eksempelvis bedre våben, flere granater, bedre pistoler og skudsikre veste.

I den første runde starter holdende med 800 dollars. En spiller kan maksimalt besidde 16000 dollars. 800 dollars er ikke mange penge at shoppe for i CS:GO. Det giver muligheden for enten at tilkøbe en bedre pistol end startpistolen, et par granater eller en skudsikker vest. Et hold bliver tildelt penge alt efter rundens udfald. Derudover kan hver enkel spiller indtjene flere penge ved at opnå dræbe flere modstandere. Nedenstående skema forklarer de mulige indtægter for spillerne.

Pistolrunde
Den første runde på et map kaldes ”pistolrunden”.
Grunden til dette er, at ingen af spillerne har mulighed for at købe større våben end pistoler, da man i første runde kun er tildelt 800 dollars. Det er en enorm vigtig runde i en CS:GO kamp, da denne runde dikterer hvilket hold, der først får pengefordelen, og derved kan tilkøbe bedre våben og udstyr. Der vil ligeledes også være en pistolrunde i den 16. runde, da holdene bytter roller. Når holdende skifter side, så vil den nuværende pengestatus blive gendannet, og begge hold vil starte med 800 dollars endnu en gang. Holdet der vinder pistolrunden, vil have en stor økonomisk fordel i de efterfølgende runder, hvilket betyder at vinderen af pistolrunden, ofte vinder de to efterfølgende runder, da de har bedre våben og udstyr.

Økonomiske runder
Hvis et hold har tabt en runde, og efterfølgende ikke har råd til de ønskede rifler, granater og udstyr, så vil holdet spille en økonomisk runde(Eco-round). En økonomisk runde betyder at holdet vil spare så mange penge som muligt i den kommende runde. Et hold kan altså vælge slet ikke at investere nogen penge i runden. Dette betyder at modstanderholdet har en væsentlig fordel, da pistoler alene sjælendt kan stille meget op imod et hold med rifler, granater og skudsikkervest. Der er mange forskellige former for økonomiske runder, alt efter hvor slem en tilstand holdets økonomi er i. Det er muligt at investere i forskellige grader, alt efter hvor mange penge holdet har. I nogle økonomiske runder vil det besparende hold stadig tilkøbe bedre pistoler og lidt udstyr, da startpistolerne sjældent har en chance alene. Det kan ske at et hold, der kun har pistoler og lidt udstyr kan nedlægge modstanderholdet, og derved svinge spillets økonomiske tilstand. De hold som forstår at administrere deres økonomiske tilstand bedst muligt, ved at tage de rigtige beslutninger, om hvorvidt det er det rigtige tidspunkt at bruge sine penge på, er de hold som vil vinde flest kampe. Det betyder at spillerne ikke kun skal være gode til sigte og dræbe flest modstandere. De skal samtidig altid have holdets økonomiske tilstand i baghovedet. Det vil koste en spiller som anti-terrorist alt fra 5500-8300 dollars for at være bedst stillet mht. våben og udstyr. Det er en smule billigere for en terrorist at købe sit fulde udstyr. Det svinger imellem 4700-7900 dollars som terrorist. Hvis ikke alle spillere på et hold har disse mængder af penge, så skal holdet genoverveje hvor meget de vil investere i runden.

Odds på Counter-Strike

25-04-2016 13:10

eSport: Læs om andre spil

Frisk på mere eSport? Så tjek vores andre artikler om computerspil.

eSport

Spil

League of Legends

CSGO

Dota 2

Hearthstone

Starcraft

Call of Duty

Heroes of the Storm

World of Tanks

Ligaer/turneringer

ESL

LCS

ECS

Blast Pro Series

LoL Worlds