18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Saul Alvarez vs. Caleb Plant: Odds og optakt d. 7. november 2021

Det er sjældent, at boksesportens største superstjerne samtidig er den, der bliver betragtet som klodens bedste fighter, men dette er ikke desto mindre tilfældet for Saul ”Canelo” Alvarez. Han er stadig kun 31 år, men han har allerede en glorværdig karriere bag sig og er en first-ballot Hall of Famer. Kronen på værket kan komme natten til søndag d. 7. november, når mexicaneren går efter at forene alle fire store bælter på supermellemvægt, Kesslers gamle vægtklasse, som den første nogensinde. Mange ser den historiske bedrift være sikker som amen i kirken, men hans modstander kommer ikke for at lægge sig ned. Caleb Plant er ikke blevet verdensmester ved et tilfælde. Han er en glimrende tekniker med en perfekt rekordliste, som ikke virker rystet over den enorme opgave, der venter forude. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to boksere, inden det går løs i ringen.


Optakt: Saul Alvarez vs. Caleb Plant – Superstjerne kan skrive historie

Canelo kom ud som enorm favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er alligevel faldet en smule, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.10 på ham hos bwin*. Omvendt kan man få 8.00 hos bet365*, hvis man ikke ser overraskelsen være totalt udelukket. Det er en voldsom linje, men jeg forstår den godt, hvis man ser på, hvor dominerende favoritten har været på det sidste. Jeg kommer ikke til at anbefale spil imod mexicaneren, der sagtens kunne overbevise mig om, at han kan gå på vandet, men jeg vil alligevel pege på nogle ting, som kan betyde, at det ikke bliver så nemt, som oddsene indikerer. Den største x-factor er størrelsesforskellen på de to mænd. Plant er et halvt hoved højere og har knap ti centimeters fordel på rækkevidden. Dette er ikke nyt for Canelo, der sidste år slog den endnu større Smith, men han er en mere stationær fighter sammenlignet med den amerikanske underdog, som typisk excellerer på afstand. Den anden x-factor er superstjernens aktivitet. Vi er i en tid, hvor de store navne måske kun bokser en gang om året, hvis ikke to, men mexicaneren går i ringen for fjerde gang inden for blot elleve måneder, hvilket er uhørt på højeste niveau. Ingen kan ikke præstere op til deres bedste hver eneste gang.

Bookmakerne forventer, at vi får en afgørelse før tid. Man får højest 1.50 på dette spil hos bet365 og bwin, hvilket efter min mening er uinteressant, selvom det stikker ud på markedet. Hvis der kommer en knockout, så bliver det efter alt at dømme til Canelo, hvorfor jeg foretrækker denne variant til 1.57 hos bet365. Plant er i første omgang ikke kendt som en puncher, men mexicaneren har samtidig aldrig været til tælling i karrieren, trods kampe mod Golovkin, Jacobs, Kovalev og Smith, der alle besidder stor power for deres respektive divisioner, så det ville være et decideret chok, hvis han skulle ramme kanvassen. Jeg har svært ved at vurdere, hvor god Plant er, da han stadig er relativt uprøvet på højeste niveau. Han tilhører eliten, mens han virker hårdfør, men det betyder ikke, at han bliver en sværere modstander end Smith eller Saunders. Jeg tror, at vi får en kamp i første halvdel, før Canelo begynder at lukke afstanden. På tæt hold bliver hans power og kombinationer nok for meget, så han ender med at slide Plant op omkring runde 8-10. Jeg tror, at amerikaneren knækker, hvis han skal slås for længe.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Big Red

Jeg har været all in på Canelo siden 2010, hvor han fældede Baldomir i sjette runde. Argentineren var skræddersyet til den unge komet, men han havde slået en gammel Gatti og en svingende Judah, inden han gik fuld tid med selveste Mayweather, så helt uduelig var han ikke. Herefter slog mexicaneren et par solide navne i Cintron og Mosley, som begge var langt forbi deres prime, før showcasen mod den ultrahårdføre Lopez. Det var en walkover på papiret, men Canelo imponerede mig helt vildt med sin offensiv. Det er lige før, at han blev sportens bedste combination puncher den aften. Måden han satte 6-8 slag sammen til krop og hoved med en hæsblæsende speed og præcision ved knockdownet sent i fjerde omgang er noget af det bedste, som jeg nogensinde har set. Herefter steppede han endelig up i modstand. Han tog en hård, men fortjent sejr over Trout, før megakampen mod Mayweather. Det var han endnu ikke klar til som 23-årig, men det hører med til historien, at han blev tvunget et kilo ekstra ned i vægt og var drænet.

Mange havde taget det tungt at blive udklasseret på den måde, men Canelo lever efter devisen, at man vinder eller lærer i ringen. Herefter har det nærmest kun været store kampe. Han slog endnu en tough slugger i Angulo, var heldig hos dommerne i en teknisk dyst mod den mesterlige cubaner, Lara, som gav ham problemer med sit footwork, bombede Kirkland ud med karrierens bedste knockout, tog en overbevisende decision mod min elskede Cotto, bragede Khan ud med endnu et highlight, dominerede Liam Smith, Callums storebror, før en ensidig kamp mod en uinspireret Chavez. Så kom storkampene på mellemvægt mod den uhyggelige Golovkin, der før sin sejr mod Jacobs havde vundet 23 kampe i streg på knockout. Kasakhstaneren blev snydt i første opgør, hvor en dommer scorede kampen 10-2 til Canelo, hvilket end ikke Stevie Wonder kunne have fundet på, men jeg synes, at mexicaneren tog rematchen fortjent. Vi skulle have haft en tredje og afgørende kamp mellem dem, men Canelo kunne ikke fordrage Golovkin, så han valgte i stedet for at rykke op i vægt. Mange hænger sig i dette foruden mexicanerens held hos dommerne og clenbuterol-skandale, der minder om den, som mange husker Contador for efter Tour-sejren. Det er uden tvivl pletter på CV’et, men det ændrer ikke på, at han er en unik fighter, der opsøger fare for at skrive historie. Det skal han anerkendes for i en æra, hvor langt de fleste stjerner har travlt med at pege fingre frem for at jagte de kampe, som fansene hungrer efter.


Sweethands

Jeg har ikke så meget at sige om Plant, som slet ikke var på min radar inden 2018, hvor han slog den solide slugger Medina. Han imponerede mig med sin dominerende sejr over Uzcategui, hvor han tog IBF-bæltet, som Canelo mangler til samlingen, men der var alarmklokker. Jeg så ham løbe lidt tør for energi sent i kampen, hvor han måtte holde fast i en slåskamp. Det er en af grundene til, at jeg tror så meget på favoritten og på knockouten i dette opgør. Når det er sagt, så har Plant haft svært ved at få kampe. Lee og Feigenbutz, som han slog let, er ikke modstandere, der kan lære os særligt meget om amerikaneren. Det ved jeg heller ikke, om hans seneste offer, Truax, var, men han har i det mindste målt sig med de bedste. Plant håndterede ham uden besvær, men det var uinspirerende. Hvis man er dominerende, så skal man gøre skade. Rygterne siger, at han brækkede hånden, hvilket bestemt er en god undskyldning, men stadig. Plant har glimrende evner og hurtige fødder, hvilket foruden Golovkin er det, der har givet Canelo problemer i ringen, men dette var på letmellemvægt. Derudover har jeg ikke set den power fra Plant, som skal til, hvis han skal vinde respekt, så jeg tror, at han får det svært.Se aktuelle spiltips fra Loke Barrett:Læs også:

Skriv et svar