18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt: Jake Paul vs. Nate Diaz

Jake Paul skal i weekenden på karrierens nok største opgave, når den tidligere UFC-kæmper, Nate Diaz, står over for ham i bokseringen.

NBA, Basketball Herren, USA Playoffs-New York Knicks at Miami Heat May 6, 2023; Miami, Florida, USA; Jake Paul watches
NBA, Basketball Herren, USA Playoffs-New York Knicks at Miami Heat May 6, 2023 Miami, Florida, USA Jake Paul watches a game between the Miami Heat and the New York Knicks during game three of the 2023 NBA playoffs at Kaseya Center. Miami Kaseya Center Florida USA, EDITORIAL USE ONLY PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY Copyright: xRichxStorryx 20230506_neb_fw7_089

YouTube-fænomen med kniven for struben

Uanset om man elsker eller hader Jake Paul, så er hans dedikation til boksesporten prisværdig. Han har millioner i banken og endnu flere følgere på de sociale medier, så han behøver ikke at sætte liv og lemmer på spil i ringen.

Han kunne snildt have stukket halen mellem benene efter sin tamme indsats mod den engelske bokser og reality-stjerne Tommy Fury, der resulterede i karrierens første nederlag, men det tillod hans rygrad ham ikke.

Onde tunger vil formentlig sige, at Paul endnu en gang har håndplukket en modstander, som ikke bør volde ham problemer, men Nate Diaz er ikke nogen walkover. Han er godt nok en aldrende MMA-legende, ligesom Tyron Woodley og Anderson Silva, men derudover har de tre ikke meget tilfælles.

Diaz har en omfattende boksebaggrund, han kommer altid til kamp i fænomenal form, han er umenneskelig hårdfør, og han er ikke bange for nogen som helst. Bookmakerne forventer et ensidigt opgør, men det er jeg ikke så sikker på.

Kampen finder sted natten til søndag d. 6. august. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to kamphaner, inden det går løs.

The Problem Child i ringen med den tidligere UFC-mester på mellemvægt, Anderson “The Spider” Silva – Foto: IMAGO Alejandro Salazar

The Problem Child

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at boksekampe med YouTubere og influencere ikke er min kop te. Jeg har dog overgivet mig en smule i forhold til Paul. Der er rigeligt med plads til forbedring, men man må give ham, at han er all in.

Han har allieret sig med en dygtig træner i BJ Flores, som boksede på højeste niveau for mindre end ti år siden, og han har taget tilværelsen som bokser til sig, selvom det ville være mere bekvemt at lave nærmest alt andet. Det er ikke let at komme ud af silkelagenerne ved daggry, når ens konto bugner.

Paul respekterer sporten og dens udøvere, hvilket står i modsætning til mange af de shitshows, som man ellers ser. Det vægter jeg højt. Han er stadig en novice, men han er kommet langt på kort tid. Han er en god atlet, men det medfører ikke, at man kan grave dybt på kommando. Han imponerede mig mod Silva, hvor han bed tænderne sammen og tog sidste runde i en virkelig tæt kamp.

Han har nogle fundamentale problemer med sit footwork, som både begrænser hans offensiv og efterlader ham sårbar, men det kan trænes væk. Det er rimeligt at tro, at hans udvikling langt fra er færdig. Det er hans større potentiale, hvordan han kan forbedre sig fra kamp til kamp, der gør, at han skal betragtes som favorit på dette niveau.

Og, han har naturlig slagkraft, som til enhver tid kan rage kastanjerne ud af ilden. Hvis han fanger Diaz rent med en tung højre, så er det muligt, at det er godnat. Jeg tvivler dog på hans evne til at lande, så længe jeg ikke ser mere konsekvens med arbejdsraten.

Jeg vil se Paul stole på sin kondition, turde investere i sit jab for at sætte sine power shots op, før jeg kan gå med på linjen. Hvis dette stadig mangler, så kan han komme i problemer. Det har han ikke råd til. Hans karriere som seriøs bokser kan ikke tåle et nederlag mere inden for så kort tid.

Nate Diaz kæmpede sin sidste MMA-kamp i september 2022, hvor han besejrede Tony Ferguson via submission – Foto: IMAGO / Joe Camporeale

The Stockton Slap

Hvis man følger med i MMA, så er det umuligt ikke at være vild med Diaz. Han har været en darling blandt fans siden sin sejr over Kurt Pellegrino i 2008, hvor han skar ansigt og smed langfingre op til kameraet, mens han ventede på et tapout fra sit triangle choke.

Amerikaneren har slået legender som Takanori Gomi, Donald Cerrone, Jim Miller, Conor McGregor, Anthony Pettis og Tony Ferguson. Han har haft et title shot, desværre uden held, har aldrig været bange for en udfordring og har altid været garant for underholdning.

Han besidder eminent brasiliansk jiu-jitsu, hvilket han selvfølgelig ikke kan bruge til noget her, men han er også en fremragende bokser i forhold til MMA-standarder. Om det virker, når han skal i ringen, er uvist, men han har trænet i mange år, så det ville være en overraskelse, hvis han er fuldstændig uduelig.

Andre Ward, der var regnet som den bedste bokser på kloden, da han trak sig tilbage i 2017, har sparret med ham mange gange og var eftersigende imponeret.

Det er virkelig svært at vide, hvad man kan forvente, men det taler for Diaz, at hans største problemer i MMA oftest kom mod fysiske grapplere, som kunne neutralisere ham på jorden.

Det var ikke mange, der var villige til at stå med ham over en hel kamp. Selv Leon Edwards, den nuværende mester på weltervægt, var tæt på at blive knockoutet i sidste minut efter at have domineret fem runder.

Hvis han er på fødderne og har undgået cuts, hvilket er en fare, så må han ikke dømmes ude. Han kan tage enormt meget damage og blive ved med at komme fremad som en zombie. Han træner triatlon for at holde sig i form, når han ikke har en kamp, så han bliver ikke træt.

Med ti runder foran sig, så tror jeg, at Diaz vil opleve succes på et eller andet tidspunkt. Det er ikke sikkert, at dette rækker, men jeg giver ham nok et skud.

Jake Paul watches a game between the Miami Heat and the New York Knicks during game three of the 2023 NBA playoffs at Kaseya Center
NBA, Basketball Herren, USA Playoffs-New York Knicks at Miami Heat May 6, 2023 Miami, Florida, USA Jake Paul watches a game between the Miami Heat and the New York Knicks during game three of the 2023 NBA playoffs at Kaseya Center. Miami Kaseya Center Florida USA, EDITORIAL USE ONLY PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY Copyright: xRichxStorryx 20230506_neb_fw7_090

Odds på kampen

Paul kom ud som klar favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men han er blevet spillet voldsomt ned, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.27 på ham hos Mr. Green og Unibet. Omvendt får man hele 4.75 hos Betfair Sportsbook, hvis man har et godt øje til underdoggen. Det virker højt.

Jeg er ligesom de fleste andre bange for forskellen i alder og størrelse, men det er efter min mening ikke givet, at dette bliver udslagsgivende. Diaz har haft en lang karriere med mange krige. Det er rimeligt at kalde ham slidt, men det betyder på ingen måde, at han er færdig. Der skal sandsynligvis stadig meget til at lægge ham ned.

Han har desuden kæmpet på letvægt og weltervægt i MMA, som er henholdsvis 30 lbs. og 15 lbs. under den aftalte vægt til denne kamp, men Paul opererer normalt på afstand. Han vil hellere lede efter åbninger til sin højrehånd end at slås på tæt hold, hvor hans naturlige styrke burde være en fordel. Det er skam muligt, at han ændrer sin tilgang mod Diaz, men han har ikke stor erfaring med infighting.

Bookmakerne regner med en favoritsejr på knockout. Man får højest 1.72 på dette udfald hos Bwin og Nordicbet. Dette odds overrasker mig. Paul leverede spektakulære highlights mod både Askren og Woodley, så han besidder uden tvivl stor power, men kampene mod Silva og Fury afslørede også en række begrænsninger.

Han virker utilpas, når han bliver presset bagud. Han er ikke altid i stand til at svare igen, når hans modstander skruer op for tempoet. Det virker lidt som om, at han er bange for at løbe tør for kræfter, hvilket oftest har medført et for lavt output.

Fury boksede helt bestemt bedre end ventet, men han kom langt på sin højere arbejdsrate. Paul slog kun 20 slag pr. runde i kampen. Det er simpelthen alt for lidt. Hvis han igen reducerer sig selv til single shots, så ved jeg ikke, hvor meget han lander. MMA-veteranen bør have evnerne og rutinen til at undgå den slags.

Diaz er i øvrigt kun blevet knockoutet to gange i 35 MMA-kampe, selvom han har mødt flere fremragende strikere. Den ene var på cuts mod Jorge Masvidal, mens den anden kom efter to rene head kicks fra Josh Thomson. Han var ikke engang out. Det var hans storebror, Nick, der smed håndklædet, hvilket ikke siger så lidt om hans kæbe og vilje.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar