18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua 2: Odds og optakt d. 20. august 2022

Det er knap elleve måneder siden, at Oleksandr Usyk blev sværvægtsmester ved at udbokse hjemmebanefavoritten Anthony Joshua over tolv fremragende omgange. Det var en stor overraskelse for mange, men den ukrainske virtuos har været urørlig i ringen i mere end et årti, så det burde det nok ikke have været. Usyk har vundet VM- og OL-guld som amatør, han var ubesejret i World Series of Boxing, før han som professionel forenede bælterne hos alle de store forbund, som den blot tredje mand i sportens historie, da han i 2018 vandt World Boxing Super Series på cruiservægt. Ukraineren har allerede cementeret sin plads i historiebøgerne, men kronen på hans glorværdige karriere vil være også at blive ubestridt mester på sværvægt, hvilket gør ham til en af de helt store. Det kræver dog, at han igen håndterer Joshua, der bør være endnu stærkere i rematchen. Der er flere spørgsmål til begge lejre, som endelig bliver besvaret, når de to fightere mødes for anden gang. Kampen finder sted lørdag aften d. 20. august. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to mænd, før slaget skal slås.

Oleksandr Usyk varmer op til boksebraget mod v Anthony Joshua. Foto: Andrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix
Oleksandr Usyk varmer op til boksebraget mod Anthony Joshua. Foto: Andrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix


Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua 2: Ukrainsk virtuos har overtaget

Usyk kom ud som klar favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men han er steget lidt, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.57 hos bwin*. Omvendt får man højest 2.88 hos Marathonbet*, hvis man tror, at Joshua genvinder sine bælter. Det er første gang, at englænderen bliver betragtet som underdog i sin professionelle karriere, hvilket er vildt, men det er svært at være uenig med efter det første møde, hvor Usyk viste, at han er den dygtigere bokser. Joshua vandt runder ved at rette til efter en vanskelig start, hvor han var for påpasselig. Han reagerede mindre kraftigt på sin modstanders finter og turde lægge mere bag sine slag, men efter sjette omgang, hvor det virkede som om, at han rystede ukraineren, så blev han tvunget tilbage i defensiven. Usyk skruede tempoet i vejret og leverede kampens indtil videre mest dominerende runde, hvor Joshua blev såret af en venstre overhand. Han bevarede kontrollen indtil sidste omgang, hvor han var lige ved at tage englænderen ud langs rebene med en salve af slag. Det var en hård kamp for begge mænd, men det endte med en overbevisende sejr til Usyk. Min score var 116-112, altså 8-4 i runder. Man bør ikke have det tættere.

Overordnet set virkede Joshua utilpas i det meste af kampen, som om han aldrig fandt nogle svar på Usyks speed, footwork og finter. Jeg tror desuden, at han blev overrasket over, at ukraineren kunne ryste ham. Mange peger på, at han oplevede mere succes, da han begyndte at bokse mere aggressivt som den større mand, men den tilgang kræver meget energi og større chancetagen, hvilket jeg tvivler på er holdbart over længere tid. Joshua har udviklet sig til at blive mere teknisk de seneste år, efter sit choknederlag til Ruiz, som afslørede, at hans kæbe er mistænkelig, men han skal gå imod dette, hvis han vælger en anden strategi. Man kan sige, at han ikke rigtigt har noget valg, da han næppe kan slå Usyk i en skakdyst, men der gik ikke særlig lang tid, før han blev fanget, da han boksede aggressivt sidst. Joshua har fået en ny træner, Robert Garcia, der kan være et godt match, hvis englænderen skal udvikle sin stil, men jeg har svært ved at tro på, at han forvandles med et trylleslag. Joshua er en helt anden fighter end tidligere disciple som Maidana og Rios, der havde kæber og kondition i spandevis.

Bookmakernes fornemmelse er, at vi, trods resultatet af første kamp, får en afgørelse før tid, om end Marathonbet går mod markedet. Man får således højest 1.98 på dette udfald. 888Sport*, Mr. Green* og Unibet* ligger derudover højest med 1.78, mens Betfair Sportsbook* blot giver 1.57. Det omvendte spil giver højest 2.25 hos dem. Det er sjældent, at man ser så meget uenighed på et så stort marked, hvilket faktisk betyder, at man kan lave et surebet med 5,32 procent gevinst. Uenigheden fortsætter på method of victory. Hvis man går med favoritten, så får man højest 3.20 på point hos bwin og højest 3.36 på knockout hos Marathonbet. Når man kombinerer disse odds, så får man ukraineren til 1.64, hvilket jeg har anbefalet. Hvis man omvendt går med underdoggen, så får man højest 9.00 på point hos bet365* og højest 6.15 på knockout hos Marathonbet. Når man kombinerer disse odds, så får man englænderen til 3.65, hvilket også indeholder værdi. Hvis man kombinerer disse odds med en uafgjort, hvilket højest giver 21.00 hos bwin, så kan man lave endnu et surebet på kampen med 7,37 procent gevinst. Det er rimelig vildt, så der bliver nok justeret rundt omkring. Med en pistol for panden ville mit bud være, at Usyk får Joshua ud i kampens anden halvdel.

Loke Barrett anbefaler: Usyk vinder til effektive odds 1,64 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Aktuelle odds på kampenSpørgsmål til begge lejre

De største spørgsmål til kampen er umiddelbart omkring Joshua, der skal gøre noget anderledes, hvis han skal vinde. Jeg har været inde på Garcia, der er en glimrende træner, men jeg er rimelig skeptisk ved, at han skulle kunne gøre englænderen til en helt anden fighter på rekordtid. Det kan være rigtig godt med et skift, men det tager normalt længere tid end én camp, før den slags bærer frugt. Joshua vil være en stor trussel for Usyk, hvis han bokser mere aggressivt, men jeg ser altså stadig ukraineren, som er en mindre mand naturligt, have fordelen, når det kommer til kondition. Hvis Joshua går all in efter en knockout, så virker det efter min mening mere sandsynligt, at han selv bliver stoppet. Englænderen får næppe en kamp, hvor det bliver afgørende, hvem der har mest power. Det bør favoritten være for klog til. Hvis det bliver en krig, så kan alt skam ske, men Usyk bør med sin speed, bevægelighed og sit footwork have gode forudsætninger for oftere at fange sin modstander ude af position og dermed kunne tillade sig at slå igennem. Joshua, der er tungere og mere stationær, får svært ved at kreere de samme vinkler, hvor han kan angribe uden at frygte for, hvad der kommer tilbage. Usyk har, ligesom Lomachenko, nogle særlige egenskaber, der gør ham unik for sin størrelse.

Kan Anthony Joshua revanchere nederlaget til Oleksandr Usyk? Foto: Andrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix
Kan Anthony Joshua revanchere nederlaget til Oleksandr Usyk? Foto: Andrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix

Et andet interessant spørgsmål til kampen, som kan sige meget om begge mænds tilgang, er, hvad de vejer ind på. Joshua vil være tungest, men vælger han at være lettere end sidst, så han bedre kan følge med Usyks speed, eller vælger han at være tungere for at kunne bruge sin størrelse mere på tæt hold i et forsøg på at dræne ukraineren for kræfter. Det kunne tyde på, at Usyk regner med en mere fysisk kamp i rematchen. Han virker tungere og mere muskuløs, når man ser billeder fra hans træning. Det giver mening at have mere at stå imod med, hvis Joshua pludselig forvandles til en bully, men større muskler kræver mere ilt, så det kan også hæmme hans speed og kondition. Jeg ville nok vente til efter indvejningen med at spå om, hvad Usyks plan er, men hvis han er fem kilo tungere end sidst, så går han efter en knockout. Hvis de ender tættere på hinanden i vægt, så kan Usyk muligvis have kalkuleret skævt, så det bliver tættere i en teknisk kamp, men hvis de begge har taget på, så forholdet mellem dem minder om første opgør, så er der lagt op til mere action. En x-factor er Usyks forberedelse. Han var hjemme for at forsvare Kiev mod russerne. Han begyndte dog sin camp i god tid, så det virker lidt søgt at spekulere meget over. Han kan komme til kamp med et tungere hjerte, men han har omvendt en hel nation i ryggen.Vil du have mere kampsport? Tjek Loke Barretts aktuelle tips herunder:

5. feb.
Units 4/10
Tippet til 1.95
Units 3/10
Tippet til 2.10
Units 5/10
Tippet til 2.02

Skriv et svar