18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lapin: Derfor vinder Usyk over Joshua

Teamet bag den ukrainske bokser Oleksandr Usyk har afsløret grundene til, at Usyk er sikker på at slå Anthony Joshua i denne måneds store sværvægtskamp i London.

Foto: Bildbyrån

Sergey Lapin, Usyks teammanager udtalte, at Usyk har “den bedste teknik i boksning” og kan bruge sine bevægelighed til at besejre sværvægtsmesteren Anthony Joshua:

Der er gået mere end to år siden Oleksandr Usyks overgang til sværvægt – og i dag er han i optimal fysisk og mental form til at møde Anthony Joshua.

Oleksandr har arbejdet utroligt hårdt i træningen og vil mod Joshua bevise, at han er den bedste, hjulpet af træner Anatoly Lomachenko, som har bragt hans ‘game’ til det næste niveau.

I vores verden skal alle altid bevise sig selv, og det er noget Usyk gør gang på gang, når alle bliver ved med at tvivle på ham.

Og vi, hans hold og dem omkring ham, tror på hans sejr af to grunde – for det første fordi han har en af de bedste teknikker i boksning, og for det andet fordi han bruger sine ben maksimalt, hvilket gør ham så svær at møde.

Men selvfølgelig er AJ en stor bokser. Han har haft en vanskelig vej i sin karriere. Så vi ønsker ham god forberedelse og venter på ham i ringen.


Den ukrainske bokser har ifølge Lapin ikke fået nogen støtte fra landsmændene Wladimir og Vitali Klitschko.

Hvad angår råd fra Klitschko-brødrene, vores ukrainske landsmænd, så har vi ikke set dem i vores træningslejr en eneste gang. Oleksandr har sin egen historie, og han har skrevet den i lang tid, fra det øjeblik han kom til gymnastiksalen i en ung alder. Han har ikke brug for nogen andre.Usyks promotor, Alexander Krassyuk, gav følgende svar, da han blev spurgt om den kommende kamp: 


Hvad tænker du om, at AJ har smidt vægt og prøvet at tilpasse sig Usyks stil?

Vi tager det som en god nyhed. Tidligere nævnte mange eksperter Joshuas vægt som en fordel for ham. Nu er AJ ved at reducere sin fordel. Jeg er ikke sikker på, hvordan han vil være på vægten ved indvejningen, og hvilken form han vil vise, men han ser slankere ud end i nogen af hans tidligere kampe. Og det får mig til at tro, at AJ ønsker at vise nogle nye taktikker mod Usyk.


Tror du, at Joshuas størrelsesfordel kan blive den afgørende faktor?

Nogle mennesker siger, at størrelse ikke betyder noget. Det har jeg hørt i mange film.

Størrelse kan nogle gange have betydning, men bokse færdigheder, bokse intelligens, erfaring, den rette tankegang, motivation, incitament. Det er mindre ting, der tilsammen skaber hele billedet. Selvfølgelig er størrelse en fordel, som AJ har på sin side, og han skal bruge den rigtigt for at få sejren. Men der er også nogle ting, som Usyk har som fordele, og han vil helt sikkert arbejde hårdt for at udnytte dem.


Vil det hjælpe Usyk at være underdog?

Det hjælper ikke meget – det er bare et spørgsmål om noget psykologisk stress eller psykologisk pres, der kan finde sted. AJ er på hjemmebane, han er den forsvarende mester, han er den store stjerne og en kæmpe personlighed, så han har et vist ansvar for at forsvare sin status.

Usyk har intet at tabe overhovedet; selv hvis han taber, taber han til kongen. Men hvis man ønsker at blive konge, er man nødt til at aftrone kongen, og det betyder, at man skal møde de største udfordringer. AJ er den perfekte modstander, fordi han er den største mulige modstander på dette tidspunkt. At kæmpe mod den størst mulige stjerne med alle hans evner og al hans erfaring giver dig en mulighed for at vise, hvor god du i virkeligheden er.

Det fører til de ting, som alle boksere søger: Berømmelse, succes, anerkendelse, og eftermæle. Alle de ting, som en stor bokser, og ikke bare en almindelig mester, normalt søger.


Tror du, at Tottenham Stadion bliver et godt sted for kampen?

Det bliver udsolgt og fuld af ‘buzz’, fuld af ild og fuld af følelser før kampen. Der kan være lidt stress efter kampen dog. At kæmpe på et stadion er altid noget særligt, for når du har 60.000 tilskuere, så skaber det en ekstraordinær atmosfære, at alle fansene samles, hvor de støtter deres bokser, alle lydene, alle lysene.

I mine 16 år i boksning har jeg været til mange shows, men kun få af dem har været på fodboldstadioner, og det er altid en meget uforglemmelig oplevelse at være en del af kampen.


Hvad kan Usyk lære af Joshuas eneste nederlag i karrieren mod Andy Ruiz Jr.?

Kampen mod Ruiz kan være en slags guide for enhver bokser, men AJ så ikke rigtig ud i den kamp. Det var hans debut i USA, der var en sen udskiftning af modstanderen, og han var ikke forberedt på den slags kamp. Han tabte ved et tilfælde, og så på bare tre eller fire måneder rettede han op på sin fejl uden problemer, og så fik han sit bælte tilbage. Joshua tabte kun én gang, men Joshua stod kun én gang over for en “southpaw”, da han først blev verdensmester.

Lad os være ærlige, Charles Martin var heldig at få sit bælte uden sejr, fordi hans modstander var skadet og ikke nåede frem til kampens afslutning. Eddie Hearn var ekstremt  smart ved at få den kamp til AJ og på den måde gøre ham til verdensmester. Det var hans eneste erfaring som professionnel mod en “southpaw”, men han har aldrig stået over for en dygtig, høj bokse IQ “southpaw”, og jeg tror, at netop dét bliver den sværste udfordring for AJ.


Hvordan går Usyks forberedelse forud for kampen?

Det går strålende. Usyk brugte april og maj på at arbejde rigtig hårdt. Når man nu ser på ham, så tøver man ikke længere på, om det er sværvægt eller cruiservægt. Det er 100 % sværvægt. Han har gjort et rigtig godt stykke arbejde med sine funktionelle muskler; nu arbejder han virkelig hårdt i sin træningslejr og er lige ved at komme i mål. Han har haft mange sparringspartnere, og fået en masse erfaring inde i ringen. Han er så træt af arbejdet, men han er så inspireret.


Så du Tyson Furys kommentar om, at Usyk ikke har set særlig godt ud i tidligere kampe?

Tysons kommentarer fik Usyk til at lyde smart. Tyson sagde, at Usyk måske er meget klogere, end alle tror, fordi han skjulte sine sande evner og sit virkelige potentiale i tidligere kampe, hvilket gav ham selv en chance for at møde kongen. Jeg tror ikke, at der kommer mere fra Usyk – det eneste, jeg tror, er, at sejren kommer til at kommeKrassyuk havde også et par kommentarer til YouTube fænomenet, nu bokser, Jake Paul. 


Hvad tænker du om Jake Paul, der bokser i Usyks gamle vægtklasse?

Hvis vi betragter det ud fra et teknisk bokse perspektiv, så tænker jeg ikke så meget om det. Hvis vi betragter det fra et medie synspunkt, med den øgede eksponering og udvidelse af boksning, som det giver, så er det meget positivt. Jeg skal fortælle dig hvorfor. Jake Paul er en influencer med mange følgere, og alle hans følgere er sandsynligvis ikke involveret i boksning. Hans følgere er de nye generationer, de er unge mennesker, som måske aldrig har hørt om boksning som sport, og de hører først om det, fordi de fulgte ham, da han gik ind i boksning. 

Som et fænomen fører det til en større popularitet af denne form for sport. Men den negative faktor er, at boksning er ved at blive en slags cirkus i stedet for en slags kunst, som boksning også er. Fordi folk har trænet, siden de var 5-6 år gamle. De er vokset op, de er kommet gennem de “rigtige” kanaler. De har arbejdet hårdt. De har investeret deres liv i denne sport. De får aldrig den form for anerkendelse og succes som den fyr der lige er sprunget ind på scenen fra YouTube. Han får det til at ske “så let”. Han er en heldig fyr. Men han gør hvad han vil og hvad andre mennesker vil have ham til at gøre. Vil han holde længe? Det tror jeg nu ikke.

Det kan virke en smule respektløst over for sporten. Når en fyr som Jake Paul kæmper mod Mayweather, og det er ikke engang en rigtig kamp, men bare en opvisning. Ligesom når man går i teatret, i biografen eller i cirkus. Det er der, man skal tage hen for at se en opvisning. Her kommer man til et cirkus, hvor der ikke er klovne, men boksere. De kæmper uden næsten noget resultat. Og de ender alligevel som top 10 Pay Per View kamp nogensinde.


Hvis nu Jake Paul formår at komme i Usyks vægtklasse, ville i så tage kampen mod ham?

Usyk elsker sine modstandere. Han respekterer sine modstandere. Hans hjerte er fuld af kærlighed. Og han ønsker aldrig at gøre nogen skade på nogen. Men når han gør sit arbejde inde i ringen, gør han, hvad der er behov for gøre. 

Når det drejer sig om ting som det her, skal man være meget forsigtig. Det er et spørgsmål om liv. Det handler om menneskeliv. Jeg synes ikke, at myndighederne skal få det til at ske. For når en professionel elite-fighter går ind i ringen sammen med en person, der ikke engang er en amatør-fighter, men bare en sjov person, kan det være meget farligt. Det kan forårsage stor skade for boksesporten.

Når en bokser kæmper mod en anden bokser, er det stadig i orden, fordi de begge er boksere. De har vænnet sig til at få slag, og de har fået træning i, hvordan de beskytter sig selv og hvordan de kan komme sig igen. Men når en fyr som Jake Paul kommer fra YouTube til ringen, er det meget farligt. Og børn kan se med, og ingen ønsker, at børn skal blive traumatiseret af dette for resten af deres liv.

Skriv et svar