18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Jake Paul vs. Tyron Woodley: Odds og optakt d. 30. august 2021

Når det endelig skal være, så bliver showkampe ikke meget bedre. Jake Paul er en troll, men han er ikke sin storebror, Logan. Han har millioner i banken, elsker rampelyset og suger opmærksomhed til sig, men han lader samtidig til at have en oprigtig kærlighed til boksesporten foruden viljen til at teste sig selv. Det er svært at hade. Paul er indtil videre blevet matchet meget blødt op, så ingen ved, hvad han egentlig kan, men nu tager han et gevaldigt step up. Tyron Woodley er skam forbi sin prime, men den tidligere UFC-mester er aktiv, træner seriøst og besidder enorm power. Der er tale om en rigtig fight, hvor udfaldet ikke er givet på forhånd, hvilket ikke er normen ved disse events. Kampen finder sted natten til mandag d. 30. august. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to mænd, før de byder hinanden op til dans.

Foto: Bildbyrån


Optakt: Jake Paul vs. Tyron Woodley – Showkampe når de er bedst

Paul kom ud som snæver favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er faldet markant, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.54 på ham hos Nordicbet*. Omvendt kan man få 2.62 hos bet365*, hvis man har fidus til underdoggen. Jeg havde ærligt talt overvejet et spil på Paul, da man stadig kunne få 1.72 på ham, men jeg havde svært ved at retfærdiggøre det, når man ved så lidt om ham. Jeg er meget overrasket over markedets udvikling, da jeg havde forventet indskud begge veje, men nu kan det være, at trenden fortsætter, så man nærmest tvinges til at prøve Woodley. Det er jeg ikke meget for, når mine fornemmelser har peget i modsatte retning, men det er svært ikke at se oddsets voldsomme fald over de sidste dage som en overreaktion på Pauls seneste kamp. Det giver absolut ingen mening, at han er større favorit nu, end han var mod Askren. Det var overraskende, at han knockoutede ham så let som ingenting, så han er sandsynligvis bedre, end alle troede, men Woodley er altså en helt anden størrelse.

Bookmakerne er overbeviste om, at vi får en afgørelse før tid. Man får højest 1.12 på dette udfald hos bet365, hvilket på ingen måde er interessant. Jeg holder til evig tid fast i, at intet er skåret i sten, når det kommer til kampsport, men når det er sagt, så ville en kamp, som når bare anden halvdel være en overraskelse. Der er maksimalt tale om otte omgange, men når man tænker på begge mænds slagkraft og forventede svagheder, så bliver de næppe nødvendige. Hvis man tror på favoritten, så får man 1.66 på en knockout hos bwin*. Omvendt kan man få 3.00 på en knockout hos bet365, hvis man hælder til underdoggen. Hvis man endelig skulle røre ved kampen, så ville jeg tage et af disse spil. Paul træner tilsyneladende hårdt og har hjertet i sporten, men ud over hans reelle niveau er et stort spørgsmål, så har han haft korte kampe, uden at blive ramt, så vi aner intet om hans kondition eller kæbe. Han ville i øvrigt ikke være den første, der viste sig at være en pretender, hvis tingene skulle gå imod ham. En rigtig slåskamp er ikke for enhver. Woodley har altid haft en imponerende fysik, men han ser ekstra skarp ud, sammenlignet med de sidste UFC-kampe. Han har dog allerede en stor karriere bag sig, så det er ikke til at sige, hvor investeret han er. Han har aldrig haft en dårlig kæbe, men han er knækket i kampe, så hvis Paul viser sig at være for real, så er der et scenarie, hvor han kan checke ud mentalt.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


The Problem Child

Det er ingen hemmelighed, at showkampe og især YouTubere ikke er min kop te, men jeg er ved at bløde lidt op over for Jake Paul. Hans konstante angreb på UFC-præsidenten Dana White vedrørende fighternes lønninger er meget svære at være uenige i. Det klæder ham, at han samtidig vælger at tage en mindre bid af kagen til dette event, end han var i sin ret til, så der er mere tilovers til de øvrige ti boksere på undercardet. Det er dog hans villighed til at udfordre sig selv, til at gå planken ud, når han ikke behøver det, der tiltaler mig mest. Han kunne lave uendelige millioner ved at narre sin horde af følgere med lette kampe, men han opsøger problemer. Måske er Woodley en overkommelig test, men så er jeg overbevist om, at Paul finder en endnu sværere næste gang. Om vi kommer så langt, ved jeg oprigtig talt ikke. Det er meget muligt, at han har mere i munden end i handskerne, men hvis dette er tilfældet, så fred være med det.

Man kan komme langt med mystik, men de her showkampe fungerer i sidste ende kun, hvis de skaber underholdning. Det er oftest hvad nu hvis, der bliver efterfulgt af en ensidig eller kedelig kamp. Man skal ikke længere tilbage end Mayweather vs. Logan for at finde det seneste eksempel. Det går ikke i længden, men denne kamp er tæt og ligner en garant for action, eller i det mindste en knockout, så jeg er spændt. Paul kan godt overleve et nederlag, så længe han gør det godt, men hvis han falder helt igennem, så er boblen sprængt. Kommer han igennem Woodley, så er fremtiden til gengæld lys. Det vil formentlig ikke kun være hans alder og størrelse, der bliver udslagsgivende, men også hans power og sult. En sejr vil fortælle os uendeligt meget mere end sejre over en random YouTuber, en aldrende NBA-stjerne fuldstændigt blottet for evner og en pensioneret bryder, der aldrig har haft hænder, men til gengæld har en udskiftet hofte. Jeg vil sige, at Woodley er så flot en skalp, at Paul, hvis det skulle lykkes, efterfølgende vil være tvunget til at møde en rigtig bokser, måske endda på sin egen størrelse.


The Chosen One

Hvis man ikke ser meget MMA, eller måske kun har fulgt med i kort tid, så er Woodley nok ikke det største navn, men de indviede er ikke i tvivl om hans evner. Hans baggrund er brydning, men modsat Askren har han altid været en dual-threat, som ovenikøbet har slået fantastiske fightere primært med sin striking, bl.a. Condit, Gastelum, Lawler og Thompson. Da Woodley var på sit højeste talte mange fans og eksperter for, at han var en af de største weltervægtere nogensinde, hvis ikke den største. Det var lidt af et hipster argument, han kom ikke i nærheden af St-Pierre, men det siger lidt. Han virkede urørlig så sent som i 2018, hvor han ownede Till, men herefter fulgte et bemærkelsesværdigt fald fra tronen, hvor han gik fra at være en af sportens bedste pound-for-pound til fire nederlag på stribe. Der er ingen skam i at tabe til Usman, Burns, Covington og Luque, men det bekymrende er, at Woodley blev domineret og ligefrem endte med at blive stoppet i de to sidste kampe. Han var modløs mod de første tre, før han gik all out i den sidste. Tilgangen mod Luque emmede af desperation, men det var alligevel positivt, at han ikke bare resignerede. Han viste liv og havde sandsynligvis slået mange den aften. Det er indiskutabelt, at Woodley er forbi sin prime, men jeg tør ikke gå så langt som til at kalde ham færdig. Jeg har ikke set poweren og eksplosiviteten forlade ham, så hvis viljen er der, så er han en alvorlig trussel for Paul. Det kræver nok kun en perfekt højrehånd fra ham, hvis han skal gøre det.

9 kommentarer

 1. It’s showtime!

  Får vi en Youtuber-sejr her? 😉

 2. Hvis man er spændt på kampen og gerne vil tættere på de to kombattanter, inden det går løs, så kan man finde Showtimes “All Access: Paul vs. Woodley” her: https://www.youtube.com/watch?v=T8c1QNe8srQ

  Det gik i øvrigt ikke stille for sig til pre-fight pressekonferencen, hvor en fra Pauls camp efterfølgende overfusede Woodleys mor. Det hører ikke rigtigt hjemme nogen steder, om end man har set så meget værre før. De to mænd kunne ikke lide hinanden fra start, men “bad blood” samt frygten for at tabe ansigt lader til at eskalere: https://www.youtube.com/watch?v=bgeUiry7PgQ

  Jeg kan virkelig ikke finde ud af, hvor meget Paul har i munden, og hvor meget Woodley undervurderes – for det bliver han. Der er trykket hånd på, at taberen får tatoveret “I love Tyron/Jake” på kroppen, begge mænd er desuden meget bevidste om, at de vil blive udødeliggjort med det ene meme efter det andet, hvis de knockoutes grimt. Den slags er jeg ret ligeglad med, men jeg ville ikke ende som et selv, så især Paul – som lever og ånder den kultur – har meget på spil. Der begynder at være lagt i ovnen til et godt drama.

 3. Ved du hvem Woodley har brugt som boksetræner? Selvfølgelig er han over-the-hill, men han var en klasse-fighter i MMA og virker ikke utrænet og over-weight a la Askren. Woodley kan desuden slå – igen i modsætning til Askren. Men hans MMA-tilgang til striking (måske især mht forsvar) kan næppe bare overføres til boksning; der skal justeres. En anden stil. Har han haft gode folk til at hjælpe sig?

 4. Hej Jens 🙂

  Woodley er kendt og frygtet for sin overhand right, som var et virkelig potent våben i mange år, så han har en equalizer, men den vil næppe være så effektiv uden frygten for takedowns, som hans modstander i oktagonen havde. Jeg er bekymret for hans mangel på head movement. Dette får man ikke bare ind på rygraden på måneders træning. Det er en mulig sårbarhed i en “finesse-sport” som boksning, hvor mulighederne for angreb er så begrænsede holdt op mod MMA. Det er nemmere at kompensere for åbenlyse huller, når der er så meget andet for modstanderen at holde styr på i en MMA-kamp, men tager man en masse ud, så kan mindre ting pludselig blive udslagsgivende. Håber, at du kan følge mig.

  Paul vil formentlig komme fremad mod Woodley, hvilket kan give åbninger til at slå kontra, som altid har været hans foretrukne tilgang. Måske det vil virke med den forventede forskel i speed og eksplosivitet på de to mænd. Woodley er dog rimelig endimensional offensivt set, uden takedowns, mens han oftest smider “loopy” shots frem for straights. Dette fungerer bedre i MMA pga. de mindre handsker, især for bryderne, som kan grabbe deres modstandere, når de misser. Hvis dette bliver aktuelt her, så er der mulighed for at clinche, som egentligt er ulovligt. Woodley kan sikkert neutralisere Paul en del her, men er det hans eneste egentlige forsvar, for at undgå at udveksle slag i lommen, så kan det komme til at koste point, fordi han faktisk ikke må bruge brydningen. Det kan dog være en strategi at lave nogle fouls, clinche løs tidligt for at tage snappet fra Pauls slag. Bare et par runder kan jo gøre ham tung, når han er så uprøvet. Herefter kan Woodley åbne mere op. Han skal ikke ud at trade tidligt.

  Woodley har trænet lidt med Mayweather, hvilket er fornemt, men det er nok ikke fordi, at det har gjort så meget. Jeg nævner det fordi, at han selv har lagt vægt på de coaches, som han fik adgang til her – det er nogle af dem, der har arbejdet med f.eks. Gervonta Davis og tidligere Adrien Broner. Woodley sagde ikke nogle navne her (i de interviews jeg har set), men jeg gætter på, at det er Calvin Ford, som han taler om – en meget respekteret træner.

  Vigtigere endnu er dog hans rigtige træner til kampen, som også vil være med i hjørnet – Pedro Diaz. Det er en legendarisk mand, som ikke gider at spilde sin tid med en fighter, som “kun” kommer for en payday. Det taler for Woodleys forberedelser – og imod et dive, som jeg i forvejen ikke tror meget på. Diaz har bl.a. arbejdet med Cubas olympiske hold i 1992, 1996, 2000 og 2004, før han skiftede over til den Dominikanske Republik (hvor de skam også kan bokse). Han har altså været omkring eminente fightere i deres forberedelser til hele fem OL, selvom han vist ikke var “chief corner”. Dette er han dog så sandelig blevet i de professionelle rækker, hvor han bl.a. har trænet Miguel Cotto, som jeg elsker, og Guillermo Rigondeaux, legender, foruden Ivan Baranckyk, der er den bedste “rigtige” mandlige bokser på dette card.

  Paul har i øvrigt trænet med BJ Flores, der har udviklet sig til at være en rigtig fin cornerman, selvom han stadig er relativt ny. Han havde selv en flot karriere på højeste niveau (dog uden verdensmesterskaber), men han var mest kendt for at være David Hayes main-sparringspartner i hans store dage.

  Mange forventer, at Woodley med årelang striking-træning hos American Top Team og herefter Duke Roufus, foruden Mayweathers team og Diaz, bør have fordelen rent teknisk. Det kunne jeg sådan set også godt tro. Jeg har dog det “men”, at han har dårlige vaner pga. sin karriere i MMA, når det gælder rigtig boksning, som han næppe kan lægge fra sig. Paul er meget grøn, kun tre år i sporten sådan for alvor, men han er eftersigende en svamp, som suger alting til sig – og som lærer tingene korrekt i første omgang. Det er en lille x-factor, som jeg er spændt på at se om falder i øjnene.

 5. Hvor kan man streame kampen fra Europa? Showtime fungerer kun i US og BT Sports i UK.

 6. Tak, Loke – fremragende svar. Jeg er også nervøs for hans head movements, men hvis han er motiveret, og det tror jeg han er (jeg tror heller ikke på et dive; det bør han være for stolt til), lytter han vel til sin boksetræner og lærer den rigtige tilgang. Paul er muligvis en svamp, men Woodley har mange års erfaring med at træne professionelt.

 7. Suk. Woodley leverede ikke et dive, men det var huleme ikke en 100 procents indsats. Og så er det svært mod en ti centimeter højere modstander – uanset at denne ikke er en særligt god bokser. Ville Jake Paul overhovedet være i top200 i Cruiserweight?

 8. Det er desværre mere reglen, end undtagelsen, at Woodley viser sig at være rigtig god, men samtidig ikke er villig til at risikere at blive træt. Den lå altså virkelig til hans højreben, men der var simpelthen ikke nok aktivitet fra ham.

  Det overraskede mig meget, at begge mænd var så ansvarlige rent defensivt. Det var på nogen måder bedre end ventet, set fra et teknisk perspektiv, men det førte til en mindre underholdende kamp, end alt pegede på, at det skulle blive. Det var ikke så dårligt, når man tænker på niveauet – langt mere action end f.eks. Mayweather vs. Paul, men det var stadig ret skuffende samlet set.

  Jeg står tilbage lidt perpleks. Paul svarede på mange spørgsmål: han har en solid kæbe, han falder ikke fra hinanden over otte runder, han har udmærket teknik for, hvad han er (en celebrity fighter), han kan bokse klogt under pres, selv når trætheden melder sig, som den virkelig gjorde fra runde fire. Alligevel synes jeg man må ende med at konkludere, at meget mystik er væk – selvom han holdt fast i en sejr. Hans loft er lavere end ventet. Det er ikke nogen stor overraskelse, men man ved jo aldrig…

  Jeg har ikke behov for en rematch, selvom den “giver mening” sportsligt. Nu ved vi, hvordan det ser ud, når de to støder sammen. Der var lidt drama, men Woodley kommer ikke til at genopfinde sig selv som 40-årig. Han er en mand, der foretrækker at være counter-puncher. Paul ville ikke rigtig komme til ham for at tillade dette – og det fører til en rimelig kedelig kamp, når Woodley ikke er villig til at slå mere, end han gør, både for at bevare kræfterne og give færre åbninger fra sig. Der var lagt op til en potentiel kamp mellem Paul og Tommy Fury (lillebroren til sværvægtsmesteren), hvis begge vandt søndag, men hold da op, han mangler også meget. Måske den ligefrem kommer, fordi Fury ikke er så farlig som ventet, men den trækker slet ikke på samme måde, som den gjorde før eventet.

Skriv et svar