18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfris blog: Chelsea sætter sig på Citys trone

Den ene livekamp efter den anden fylder vores fodboldkalender. Det er en uhørt luksus, men betyder også at vi af og til mister perspektivet. Se bare når Chelsea byder Manchester City velkommen til Fulham. Err… Chelsea.. der har hjemme i Fulham. Fred med det. 

Så når Chelsea igen denne sæson viser tænder og ligner et hold, der kan blive mestre, så har vi tendens til bare at slå det hen, som ’okay de har købt godt og dyrt ind’.

Foto: Bildbyrån


Forbrug og millioner er blevet lig med magt og resultater

Manchester United siden 2013 er dog beviset på, at det ikke helt er sådan…

Andre hold som Everton i 1994/95, der brugte fleste penge af alle, men sluttede som nummer 15 eller City, der i 2008/09 var biggest spenders, men sluttede som nummer 10 har ligeledes demonstreret, at succes ikke kan købes over en nat. Det tager tid. QPR har også præsteret at bruge en formue i lønkroner til the Bosingwas uden at opnå andet end en billet ned.

De har strategisk gearet om ad flere omgange, men har alligevel tegnet sig som det London-hold, der over tid blev den største trussel mod Manchester.

Så når Chelsea kaldes en købeklub, så ja bevares, men de blå fra Stamford Bridge har altid været en klub, hvor toppen af poppen tog til fodbold med deres birds og Chelsea har stort set aldrig givet de unge chancen. De har mere end en gang været det hold, der har brugt flest penge, men de har ikke kun fået et par mesterskaber ud af det her og der. De har strategisk gearet om ad flere omgange, men har alligevel tegnet sig som det London-hold, der over tid blev den største trussel mod Manchester.


Da Premier League så dagens lys…

så fodbolden samtidig en ændring af reglerne for tilbagelægning. Det tog livet af Leeds, der ellers som mesterhold levede af John Lukic lange spark frem mod modstandernes forsvar og så knaldhårde kampe om andenbolden. Liverpool var i 80’erne verdens bedste hold, men Graham Souness tog med en række forfejlede spillerindkøb brodden af dem. Det tog dem 30 år at blive mestre. 

Premier Leagues trone blev i stedet indtaget af Manchester United, der med Alex Ferguson ved roret frem til 2013 tog 13 mesterskaber. Det er, undskyld udtrykket, en vanvittig præstation af skotten og hans stab, men selv efter Uniteds deroute forblev Manchester engelsk fodbolds magtcentrum. 

Det er ikke overraskende, at fodboldens magtcentrum ligger i en stor industriby frem for hovedstaden, men med tanke på Londons størrelse, mange klubber og status som Europas største by, så var det overraskende, at byen ikke formåede at udfordre Manchester.


Da Roman Abramovich indtog den blå del af London

Det ændrede sig med Roman Abramovichs køb af Chelsea, der med Mourinho ved roret både købte dyrt ind og vandt mesterskaber – fem siden 2004/05. Arsenal var det første London-hold til at byde Manchester op til dans, men Arsene Wenger og co. fik aldrig skabt en langvarig bæredygtig storklub, der kunne se Manchester United og City i øjenhøjde. 

Foto: Bildbyrån

Chelsea har gjort det igen, men anderledes. Denne gang har de et stærkt akademi at trække på som pipeline til førsteholdet og til at supplere de dyrt indkøbte stjerner. 

Med købet af Lukaku har Chelsea og Tuchel skabt et hold, der kan tage Chelsea til næste level. Et hold der sagtens kan vippe City af tronen allerede i denne sæson og vise sig som en succes med lang levetid over de kommende sæsoner. Mens Arsenal og Spurs – der vel ret beset er et sub-tophold, der i et par sæsoner eller tre har slået over egen vægtklasse – sovser rundt i egen skilte sovs og strategi, så har Chelsea igen rejst sig som Londons bedste og stærkeste udfordrer og kandidat til mesterskabet. Når kampen søndag fløjtes af på Stamford Bridge, så kan Chelsea meget vel have sat City af med seks point. Efter bare seks runder.

Skriv et svar