18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Sorgenfri: Tottenham er gået fra at være fremtidens hold til dagens cirkus

Sommeren før verden lukkede ned med pandemi tog jeg en tur til Nordlondon. Solen skinnede over Tottenhams nye stadion, der på en San Siro-agtig måde lå midt mellem ellers lav bebyggelse som et rumskib udsendt fra en fremmed planet.

Tottenham Hotspur Stadium. Foto: Bildbyrån

Der var ikke mange mennesker på gaden denne sommerdag, hvor der kun var få mennesker i den store shop og ingen rundvisninger på programmet, så jeg måtte nøjes med at se Tottenhams nybyggede hjemmebane udefra. Imponerende så det ud. Stort og moderne. En passende arena for en klub på vej frem i feltet. Ikke kun i Premier League, men også i Europa med en CL-finale bag sig.

Tottenham var fremtiden. Troede man. Åh hvor naivt. Jeg krydsede High Road og passerede pubben The Bricklayers, hvor en temmelig tatoveret gut iført Spurs-trøje pludselig væltede ud på gaden. Han missede med øjnene mod solen, vendte omkring og gik tilbage ind på pubben. Jeg håber, han blev der, for om ikke andet så har han da på pubben haft muligheden for at drukne sine sorger over det cirkus som efterfølgende fulgte med at være Tottenham-fan.

Det mislykkede projekt med Jose Mourinho. Og nu farcen omkring Nuno Santo.

Klub-boss Daniel Levy mente den langskæggede portugiser var den rette til at føre Tottenham videre. Dette efter en sommer, hvor Tottenham angiveligt havde forhandlet med Conte, Fonseca og tilmed bulderbassen Gattuso.

Santo blev løsningen og hvedebrødsdagene med tre sejre i rap i sæsonens indledning var løfterige for det ægteskab.

17 kampe og 4 måneder senere er parterne gået hver til sit efter skilsmissen, der har rumlet i pressen de seneste uger, mandag blev officiel i kølvandet på 3-0 nederlag til Manchester United.

Spørgsmålet er, om der er en voksen til stede i Tottenham?

Nuno Santo blev en succes i Wolves, fordi der blev købt spillere ind, der passer til hans måde at spille fodbold på. Tottenham har op til denne sæson brugt 66 millioner euro på nye spillere, hvoraf Sarr, der er lejet tilbage til Metz, kostede de 17. Tottenham solgte for 34 millioner euro så den samlede balance taler ikke just for, at der er brugt heftige summer på at bygge op. Og meget langt fra de transferbeløb som Manchester United, City, Arsenal og Chelsea brugte på højtprofilerede indkøb. Selv West Ham, Leeds, Crystal Palace og Brighton brugte flere midler på forstærkninger.

Nunu Santo er færdig som træner i Tottenham. Foto: Bildbyrån

Det er en stående joke i fodbold, at Levy er en fedterøv, men i virkeligheden har han jo alle dage bare været en dygtig købmand og forhandler. Han stod således stejlt på, at skulle Kane til City i sommer, så skal Guardiola og co. virkelig til lommerne. Fair nok.

Levy vidste dog – må man gå ud fra medmindre han bare leger fodboldklub – hvad det ville kræve, at give Santo de bedste arbejdsbetingelser, men intet skete. Wolves indkøbte en større mængde portugisiske klassespillere, der alle forstod Santos stil. Ikke mindst den snu midtbanegeneral Moutinho. Og at Wolves naturligvis levede fint med og var bedst, når de ikke var mest på bolden, men kunne slå kontra. Det er den moderne portugisiske stil. Det dygtige arbejde UDEN bold. Så når Santo pludselig får publikum og presse på nakken for at spille kedeligt, så er klaveret ganske enkelt ikke afstemt. Over de seneste år har Tottenhams rivaler og konkurrenter investeret betragteligt og klogt. West Ham og Leicesters opbygning ikke mindst.

At dette Tottenham-hold aktuelt ligger nummer otte er vel ikke helt skævt?

Så er det klart, at spillets udtryk ikke har vundet mange hjerter, men ingen forventede vel et festfyrværkeri med Santo på sidelinjen, en surmulende Kane på banen og et kreativt vakuum på banen, som aldrig er blevet udfyldt efter Eriksen skiftede til Inter?

Eller forventede Levy faktisk noget andet af Santo? Sølle fire måneders ansættelse er så kort snor, at der er tale om et fejlcast, der kun kan falde tilbage på hvervgiveren – altså Levy.

Ifølge The Guardian forhandler Tottenham nu med Conte. Måske er de bange for, at United losser Solskjær ud og sikrer sig den italienske mestertræner, der er fri på markedet. Men hvad har ændret sig siden de forhandlede med Conte i sommer? Man kan ikke forestille sig andet end, at Conte vil forlange mange og dyre indkøb. Det var netop i protest mod transferstrategien, at han sagde ciao til Inter. Den nuværende trup som Tottenham kan præsentere for Conte er ikke noget for ham. Der skal helt andre boller på suppen, og det koster.

Det må Levy være indstillet på nu. Så hvis det ender med Conte, så kan vi konkludere, at Santo de facto bare har været ansat som en lodseddel til at holde sædet varmt. Eller at Levy nu kæmper så meget for at sikre sig selv og imødegå kritik, at han er villig til at forsikre Conte om, at der kommer de investeringer, der skal til for at gøre Tottenham til et tophold.

En flot hjemmebane giver ikke af sig selv et tophold. Den slags koster.

1 kommentar

  1. Søren Sorgenfri reagerer med et blogindlæg oven på Tottenham-fyringen af Nuno Santo.

Skriv et svar