18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfris Blog: Lukakus kvajestreg kan styrke Tuchel og Chelseas sæson

€115.000.000. Det var prisen for den store belgier, der kom fra Inter til Chelsea og nu har dummet sig gevaldigt. Men hvem rammer det og kan han finde tilbage til The Blues hjerter?

Foto: Bildbyrån

Ashley Cole, John Terry, Mark Bosnich, Adrian Mutu og nu Romelu Lukaku

Skandaler og personhistorier er en del af Chelseas historie. Episoder der bringer de blå i overskrifterne af uventede grunde ud af det.. nå ja.. blå.

Der går en lige linje fra klubikon og daværende træner, Eddie McCreadie i 1975 skred over en nat fra trænerjobbet i Chelsea FC, da bestyrelsesformand Brian Mears afslog skottens krav om en firmabil til Lukakus mildest talt besynderlige interview med italiensk Sky forleden.

Læg hertil festlige indslag som John Terry og Wayne Bridge-skandalen, Ashley Cole-gate, Mark Bosnich og Adrian Mutu med snuden i spejlet, Lampard, Morris og Terry (igen) opførte sig overordentligt upassende overfor sørgende amerikanske turister i en bar i kølvandet på 9/11 og du står tilbage med et lille udpluk af Chelseas ture i overskrifterne i tidens løb. Et meget lille udpluk.

Alligevel er Lukaku-sagen anderledes idet, den kan ende med at styrke træner Thomas Tuchels mandat og kickstarte Chelseas sæson.

Aldrig ro på Broen

Jeg interviewede for en del år siden Frank Arnesen blandt andet om tiden som teknisk direktør i Chelsea, hvilket han kort fortalt forklarede som en klub med mange særinteresser, hvor roen ikke rigtigt vil indfinde sig. Kort opsummeret som essensen af Arnesens ord.

Og netop som man troede, at roen faktisk omsider havde indfundet sig på Stamford Bridge med Thomas Tuchel ved roret, så disker Lukaku op med et næsten grotesk interview med italiensk Sky.

Selvfølgelig har de seneste uger set båden rokke i Chelsea efter skader og covid-19 udbrud har kostet resultater og point, men ingen ventede vel en større krise under opsejling. Tuchels spillestil giver super-god mening med Chelseas trup, og han ligner en mand med stærke kompetencer – og stærke nok til, at han kan stå i spidsen for The Blues i en del sæsoner. Hvis de genfinder magien fra sidste forår. Her viste Tuchel, at han havde knækket den kode til succes i Champions League, som Manchester City ikke har. Hvordan man kan bevare et aggressivt presspil og samtidig ikke give ret meget rum væk bag forsvaret. Da tyskeren tog over, slog han om i en 3421-formation, der har vist sig virkelig effektiv.

Jeg bliver heller ikke overrasket, hvis de vinder Champions League igen, men det drama må vente til foråret. Her og nu gælder det Lukaku og derbyet mod Tottenham i den første af to semifinaler i Liga Cuppen.

Dårlig timing for Chelsea, perfekt for medierne

Det efterhånden ret berømte interview blev optaget for et par uger siden, men først bragt lige op til kampen mod Liverpool. Det er vintage medielogik ikke at tænke supermeget over aktualitet, men mere timing og mulighed for max effekt og omtale. Effekten blev blandt andet, at Tuchel ikke havde andet valg end at droppe belgieren til storkampen mod Liverpool – Jose Mourinho var stensikkert brændt sammen og havde set konspirationsteorier alle steder her.

Lukakus interview var båret af to dagsordner. Skuffelse over en taktisk ændring i stil fra Tuchels side samt et ønske om at vende tilbage til Inter herunder forklaring om, at han kun forlod Milano-klubben på grund af, de ikke ønskede at give ham en ny kontrakt. Det var måske gået henover Lukakus hoved, at økonomien smertede i Inter, hvorfor tiden ikke var til at skrue op for lønblusset. Belgieren var desuden i forvejen Serie A’s bedst betalte med en årsløn på 7,4 millioner pund – efter skat. Så måske var behovet for en ny kontrakt ikke så helt vildt overvældende.


’hvad laver du?, men ’HVAD LAVER DU??’


Lukaku brugte også interviewet til at tage ordentlig afsked med Inters fans, hvilket jo på sin vis er fair nok, men timingen var helt indlysende helt til hest. Chelsea står med en krise af rang med mange skadede spillere og har virkelig brug for at rykke sammen, så en serenade målrettet Milanos sort-blå fans var ikke videre gennemtænkt.

Når han så i forlængelse heraf erklærer sig utilfreds med Tuchels dispositioner og drømmer om en retur til Milano få måneder efter, at han for knap 100 millioner pund blev Chelseas dyreste indkøb, så må Chelseas ledelse ha’ taget sig til panden og ikke bare spurgt ’hvad laver du?, men ’HVAD LAVER DU??’.

Dette tilmed i en tid, hvor Chelseas sammenhængskraft under Tuchel testes på andre fronter med Andreas Christensen og Antonio Rüdigers forhalinger i spillet om en ny kontrakt. Begge meldes på vej til spansk fodbold, og Tuchel har hverken brug for de verserende rygter eller at de to grundkomponenter i den blå defensiv takker af. Og tilmed smutter gratis.

Klubledelse og ejer Roman Abramovich ifølge The Telegraph bakket 100 procent op om Thomas Tuchel i sagen. Han har tirsdag forklaret, at Lukaku har undskyldt, og at sagen ikke er større end den hurtigt kan manes i jorden. Han og alle andre i Chelsea har absolut heller ingen interesse i at puste til ilden med tanke for de næsten 100 millioner pund, som belgieren kostede, så Tuchel har håndteret sagen ganske fornuftigt her.

Thomas Tuchel er den eneste vinder

På bundlinjen står to ting: For det første så har Lukaku kvajet sig og skylder big time. For træneren, trøjen og fansene og kan passende brænde resten af sæsonen af og lade sig forsone med publikum med mål mod Tottenham. For det andet Tuchels håndtering og fornuft. Netop som resultaterne svigtede, førstepladsen var sat over styr, og City er udenfor rækkevidde, så viser han først handlekraft ved at sætte Lukaku af og understreger ingen er over holdet. Dernæst får han faktisk antændt holdet igen, der leverede en fin og løfterig indsats mod Liverpool. Han sikrer sig ledelsens opbakning og viser Lukaku en vej tilbage til fællesskabet og nedtoner hele misæren.

Det er klasse i et galehus som Chelsea og lad os se om ikke Chelseas sæson nu får luft under vingerne. Kan vi tro engelsk presse, så har parterne fået talt det godt igennem og rådet Lukaku til at bringe en offentlig undskyldning til klubbens fans. Jo før, jo bedre og gerne toppet med et par kasser mod Spurs i Liga Cuppens semifinale.

Det vil bringe ham og Chelsea i de overskrifter, som Abramovich og co. gerne vil læse. De andre overskrifter kan russeren udenad.

Læs også Benjamin Leanders seneste blog

Skriv et svar