18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Hvem vinder Premier Leagues ’a night at the dogs’?

Fra den kommende runde og frem til Premier Leagues vinterpause bliver der fuld gas på kampprogrammet med i snit en kamp i ligaen hver fjerde dag. Plus de kampe for deltagere i Carabao Cuppens kvartfinaler samt Champions League gruppe-fasen.

Med andre ord går porten til første halvdel af vinteren op og klubberne ræser af sted som væddeløbshunde. Men det er ikke kun a night at the dogs iført pels og solbriller og et alright guv’nor her og der, men en regulær opslidningskrig, hvor covid-19, skader og trupper målt på breddens kvalitet spiller ind.

Hvem kan jonglere bedst med det opslidende kampprogram i Premier League? Foto: Bildbyrån


Vi så ikke mindst sidste år, hvordan Liverpool kunne håndtere de første skader til profiler og stadig være med fremme, men da først skaderne blev flere og flere gik de røde i stå og Anfield faldt som fort. Og dermed røg mesterskabet.

Er det f.eks. lettere for City at håndtere vinterens slid og skader på grund af spillestilen end Liverpool? Er det i virkeligheden Ole Gunnar Solskjærs tilgang – at allokere kræfterne til at række længst muligt?

Vi tager den fra toppen med en temperaturmåling på hvert hold.

Chelsea. De blå har en overvældende stærk trup, der har håndteret selv Lukakus fravær med mindre 1-1 mod Burnley var en tidlig advarsel om, at sejre ikke kommer af sig selv – især ikke mod fysisk stærke modstandere med stærke kontraevner. Chelseas program frem mod jul er som en lakmusprøve, der vil vise deres sande mesterskabspotentiale: Leicester, Manchester United, Watford, West Ham, Leeds, Everton og Wolves før juledag.

Manchester City har det konstante spørgsmål summende omkring sig – mangler de en angriber? Indtil videre følges med de Chelsea, men har dog et par uafgjorte og et par nederlag på blokken. De er dog begunstigede af et program helt frem til 1. januar mod Arsenal med modstandere, som de lyseblå ’skal’ vinde. Så temaet her er ikke holdbarhed, men at støbe det fundament af point og sejre, som vi ved City kan strikke sammen som ingen andre og som fører til guld til sidst.

West Ham skal om nogen til eksamensbordet frem mod vinterpausen, da syv af de kommende modstandere i den periode er at finde i den aktuelle top-10 i skrivende stund.

West Ham havde en flot sidste sæson, men gik kolde på målstregen, og det er netop en periode som den forestående, der for alvor vil teste Moyes’ mandskabs holdbarhed.

Har de det i sig eller ej? Premier League er ubarmhjertig på den måde – selv godt og grundigt rekrutteringsarbejde og ditto managerarbejder er ikke en garanti for succes. Det er den tyr, som Hammers skal tage ved hornene i de kommende uger.

For Liverpool er det på sin vis også eksamenstid. Vi så dem i guldsæsonen kværne alt og alle og denne sæson bringer minder om den styrke, men det er en tough omgang forude med kampe mod blandt andre Arsenal, Everton og Spurs før hele vintertrækket kulminerer med braget 2. januar mod Chelsea. Det er speederen i bund og heavy metal for anlægget.

Arsenals kommende program? Liverpool, Newcastle, Manchester United, Everton, Southampton, West Ham, Leeds, Norwich, Wolves og så City. For fans i tvivl om Arteta, er det tiden til at få testet skepsis – tager Gunners de lette point og slår fra sig mod de andre i top-10? Eller bliver det endnu en omgang resultater, hvor fans vil bande over indstilling og reservernes manglende kvalitet.

I en sæson med kløe i aftrækkerfingeren bliver det også de kampe, der afgør Artetas skæbne.

Apropos skæbne. I løbet af de tre næste kampe har Manchester United Chelsea og Arsenal, før der venter en nedkørsel med et ret spiseligt program frem mod vinterferien. Kampene mod de to hold fra London vil vise os, om det vil give mening for Uniteds ledelse at lade Solskjær fejre jul som United-boss. Eller om det lette program er det rette tidspunkt til at sige ses med z.

Brighton er igen Brighton. Fint spil, men manglende bid til at lukke kampene. De er uden sejre i seks kampe og falder stille og roligt ned gennem rækken i takt med skader indfinder sig. Det har vi set før, og Graham Potters fokus må være at få holdet stabiliseret og ikke falde ud af top-10 før jul. Skulle det ende med en ny omgang nedrykningsdans for Brighton denne sæson, så er det spørgsmålet om ejerne vil bevare tiltroen til Potter som langsigtet løsning.

Wolves gik til pause med et tungt nederlag til Crystal Palace, men skal udpege sig de sikre sejre i de kommende uger mod Norwich, Burnley og Watford og så slå hårdt mod større drengene. Sker det så kan Bruno Lage være tilfreds med sin første tid som træner for ulvene. Hvis ikke er det tid til panderynker.

Hvor hurtigt kan Conte få indarbejdet sin jernvilje i Tottenham? Og er Spurs’ trup reelt skarp nok til Contes store og kompromisløse krav?

På papiret er Tottenhams program frem mod jul ikke afskrækkende,

hvor man normalt tænker, at de vil tage godt med sejre, men hvis nu den tankegang ikke viser sig holdbar. Hvad så? Efter vinterferien venter et barsk program i det tidlige forår, så hvis ikke Tottenham viser sig i stand til at tanke op med point før jul, så vil der være risiko for, at vi ikke har set de sidste kriseoverskrifter i denne sæson.

Crystal Palace kan langt henad vejen være godt tilfredse med de første 11 runder. Og kan de kopiere indsats og høst i de næste 11, så kan Vieira og co. gå ind til transfervinduet med tilfreds. Blot to nederlag er det blevet til, men de seks uafgjorte taler naturligvis deres egen historie. Om et hold der er svært at knække, men også slider lidt med at få kampene lukket som mod Brighton og Brentford. Der venter nøglekampe mod Burnley, Aston Villa, Leeds, Saints, Watford og Norwich i løbet af de næste 11 runder. Sejre her.. hvem ved om der så er grund til at tro på Europa næste sæson?

Rafa Benitez kæmper med at overbevise Evertons fans om sit værd og efter en god begyndelse, så er det igen hverdag på Goodison. Og det gør det ikke bedre, at der forude venter møder med City, Liverpool, Arsenal, Chelsea og Leicester. Her skal ejerne se værdi for pengene, hvis ikke fristelsen til at lytte til de kritiske tilhængere skal blive for stor.

Leicester er denne sæsons gode eksempel på effekten af skader til en håndfuld nøglespillere. Leicester med og uden Evans er to vidt forskellige ting. Ndidi har også været ramt, men når Rodgers får alle mand klar, så skal der være mere punch i The Foxes og med møder med Watford, Saints, Villa, Newcastle og Spurs forude efter den kommende weekends kamp mod Chelsea, så kan Leicester vise sig at gå ind til juleprogrammet som et af ligaens mest formstærke. Afsættet er til stede i hvert fald.

Southampton ligger som de har redt. På den gode måde. Midt i rækken. Hvilket måske er lidt bedre end holdet er til, men der, hvor de gerne vil være med en rimelig buffer ned til stregen. Der er nøglekampe mod Norwich, Brighton og Brentford i horisonten samt de forventelige nederlag til storholdene. Det er nøglekampene, der skal holde Saints mod afstand af balladen i bunden.

Brentford er i samme båd, men alligevel anderledes og falder efter det ene tætte nederlag efter det andet for tiden. Men det er ikke nok efterfølgende at tale om, hvor tæt det var på –

det er et spørgsmål om, at Brentford hurtigt bliver street wise og får forvandlet tætte nederlag til x’er eller en lille sejr.

Der er ikke mange åndehuller i programmet frem til nytår, og vi har tidligere set oprykkere åbne ballet med champagne og slutte sæsonen med gravøl. Det kan være evnen til at lande x’er, der kan redde Brentford.

Leeds. Slik eller ballade? Skader har gjort naller på Leeds, men de drømmer helt sikkert om mere og andet end en rolle i bunden, og med kampe i de kommende runder mod Brighton, Brentford og Crystal Palace så er vi ved at være der, hvor ledelsen skal se på udbyttet og spørge sig selv, om Bielsa stadig er den rette mand. For derefter venter Chelsea, City, Arsenal og Liverpool. Worst case går Leeds ind til de to sidste kampe før vinterpausen godt sovset ind i bundstriden med et vindue forude, hvor ikke mindst Newcastle vil lade kanonerne brøle for at komme fri af nedrykning.

Aston Villa har fået panikkens sved på panden og sagt farvel til Dean Smith og forsøger nu med Steven Gerrard. Vi må forvente, at han vil spille mere direkte a la Rangers, og det kan være det, som forløser Danny Ings, men finder Gerrard ikke vejen til at få skabt noget service ud over kanterne, så bliver det ikke fars fede vinterferie for ham. Er Gerrard kynisk holder han fokus på kampene mod The Burnleys med ambitionen om fuldt udbytte i disse kampe og så ser stort på møderne med storholdene som f.eks. Liverpool. Sejre mod de små kan give en jul med lidt ro på bagsmækken og nede i den ende af tabellen er kynisme konge.

En trænerfyring synes ikke altid logisk. Xisco vendte Watford på hovedet, sikrede oprykning og indledte sæsonen med et beskedent pointsnit, men dog et snit der signalerede redning. Watfords ledelse mente holdet er til mere og bandt an med Ranieri, der indtil videre ikke har imponeret udover freaksejren 5-2 over Everton.

De næste fire kampe er mod det tunge skyts, hvorefter der venter et lettere terræn for Watford. Det er her og hen over juleprogrammet, at Ranieri skal vise sit værd. Ellers er vinterpausen en fin mulighed for igen at lufte silkesnoren i Watford.

Det er ikke første gang, at Burnley er i fedtefadet. Det tager de ikke så tungt. Dyche har masser af erfarne folk med rutine i bundstrid, blå mærker og kontrabold og med Palace, Spurs og Newcastle forude, så kan snildt blive nu, at Burnley arbejder sig op gennem feltet og lader de andre om at panikke.

Det kunne f.eks. være Newcastle. Efter et værre cirkus og træner-rodeo så endte det med Eddie Howe som træner. Han har erfaring i at spille sig fri af bundkampen, men dog med et helt anderledes form for hold. Og så alligevel ikke helt. Han kender om nogen Callum Wilson og kan sætte et kontrahold sammen. Det er hvad Newcastle er til nu, og så må vi se om, det ændrer sig i løbet af januars transfervindue. Men fra nu og dertil har Newcastle møder med Brentford, Norwich, Burnley og Southampton og så en frygtelig masse tophold.

Hvem sidder lige nu overbevist om, at Newcastle går ind i transfervinduet med en bugnende pointkonto og har arbejdet sig op over stregen? Ingen.

Det sidste kapitel i den cirkushistorie er ikke skrevet endnu.

Kan Eddie Howe hjælpe Newcastle med at rejse sig ud af nedrykningszonen? Foto: Bildbyrån


Norwich sagde farveller til Farke efter sæsonens første sejr, og gik i stedet hurtigt med Dean Smith, der dårligt nok havde sagt farvel til Aston Villa. Farke blev snittet pga. ledelsen ikke mente, han kunne redde dem, men hvorfor de mener Smith med en anden type spillestil kan det, må man undre sig over. Så i ledelsens stille sind må de om ikke andet have skulet til, at Smith er en mand, der kan opbygge en mere boldbesiddende spillestil på den lange bane. Og vel også have indset, at han kan være manden at holde fast i, i elevatoren ned igen. Norwich har nøglekampe mod Saints, Newcastle, Aston Villa og Crystal Palace før vinterpausen, men fælden synes sat. Norwich rimer bare ikke på Houdini.


Læs også:

Skriv et svar