Husker du, da man talte om Big Four? Oprindeligt blev Premier League søsat med godkendelse fra The Big Five – Manchester United, Liverpool, Everton, Arsenal og Tottenham – men den slags konstruktioner giver ikke længere mening at tale om.
Manchester City og Liverpool har skabt et duopol, som det er vanskeligt at se brudt de kommende sæsoner. Måske af Chelsea der tidligere på sæsonen lignede en titelkandidat, men stille og roligt blev slidt op og nu går en uvis fremtid i møde med ukendt ejerskab og strategi.
Manchester City og Liverpool er i en liga for sig. Foto: Bildbyrån
Status lige nu er, at Chelsea ikke er gode nok til at duellere med Liverpool og Manchester City over en hel sæson, men bedre end alle andre og dermed fanget i et bronzefarvet ingenmandsland.
Det efterlader fjerdepladsen i et regulært hundeslagsmål mellem Tottenham, Arsenal og Manchester United.
West Ham og Wolves er i teorien stadig med i ræset, men realistisk set ligner det et par broer for langt. Så de tages ud af regnestykket her.
Manchester United har fem kampe tilbage, men kan allerede om to runder være hægtet af. De møder Arsenal på Emirates og derefter kigger Chelsea forbi Old Trafford. Som United spiller pt og med spørgsmålstegn ud for Cristiano Ronaldo, så taler ikke meget for, at de tager point i de to kampe. Så er toget kørt. Vikaransættelsen af Ralf Rangnick er ikke faldet heldigt ud, hvorfor Manchester Uniteds ledelse har valgt at kaste gode nyheder i fansenes retning med ansættelsen af Erik ten Hag. Et signal om ’okay, det ser ikke godt ud, men vi arbejder på sagen’. Med Ralf Rangnicks ord så venter der (endnu) en kaotisk sommer hos Manchester United med op til ti nye spillere ind og et tilsvarende antal ud.
Det er let at lade sig rive med af en træneransættelse, der kommer med gode resultater, men man kommer ikke udenom, at Erik ten Hag er et sats. Hollænderen er en erklæret kontrolfreak, og når man tænker på, hvilke spillere og trænere der har været forbi Old Trafford siden 2013, så er der ingen garanti for, at Erik ten Hag vil falde heldigt ud. Han er i hollandske medier kendt for at ville detaljestyre alt. Fra sengetid til avislæsning og alt derimellem. Han er en fodboldmunk, der helliger sig sporten 24/7. Det vil kræve en anden attitude fra Manchester Uniteds stjernetrup at gå hånd i hånd med hollænderen.
Her og nu ligner Manchester United den mest oplagte taber af hundeslagsmålet.
Tottenham og Arsenal ligner de stærkeste hunde i slagsmålet. Foto: Bildbyrån
Arsenal og Tottenham ligger a point. Arsenal har som bekendt for vane at drille rivalerne med begrebet ’Spursy’, som er en særlig tottenhamsk variant af gummiben og uheld. Ifølge Arsenals trofaste.
Men skal vi holde fast i ’Spursy’ begrebet, så har begge hold været noget Spursy her i slutfasen.
Ser vi bort fra 4-2 sejren over Chelsea, så har Arsenal faktisk leveret den indtil videre mest Spursy sæsonafslutning med nederlag til Southampton, Brighton og Crystal Palace.
Tottenham har det på papiret letteste slutprogram fraset turen til Anfield. Derudover venter Brentford, Leicester, Burnley og Norwich, men der er ikke den store forskel.
Arsenal har Manchester United, Leicester, Leeds, Newcastle og Everton. Så helt centralt bliver naturligvis den udsatte kamp sat til afvikling 12. maj, hvor Tottenham tager imod Arsenal.
Vi siger snart farvel til endnu en sæson med freak resultater her og der i covid-19’s tegn. Så det giver ingen mening at lege spåmand og komme med et bud på udfaldet andet end slaget reelt står mellem Arsenal og Tottenham, og vinderen bliver det hold, der er mindst ’Spursy’ de næste fire uger.