18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfris Blog: Eriksen er Premier Leagues bedste transfer

Premier Leagues transfervindue satte en slutspurt ind, og selvom der er blevet hentet trænere på kryds og tværs, skiftet stort i Spurs og hentet fart i Liverpool, så står vi tilbage med en transfer vi alle kigger med store øjne efter; Christian Eriksen.

Foto: Bildbyråm
Foto: Bildbyrån

Kong Christian er tilbage

Christian Eriksen er tilbage i Premier League, og selv om han ikke har spillet topfodbold siden den tragiske kamp i Parken mod Finland, så ligner han Premier Leagues bedste transfer denne vinter.

Han er gratis og med et verdensklasseniveau som Brentford normalt ikke kommer i nærheden af. Vi ved, at han i form kan levere rigelige af assists og mål selv i så krævende en liga som den engelske. Brentford har tabt 11 af deres seneste 16 kampe efter den gode indledning på livet i Premier League, og selv om de stadig har en behagelig buffer ned til stregen på otte point, så er det omvendt også kun otte point. De øvrige hold i bunden har købt ind, skiftet trænere og gør på alle måder klar til et hundeslagsmål frem mod maj måneds bundlinje om at undgå at blive suget ned i The Championship. Alle hold under Brentford har tilmed kampe i hånden i forhold til ’bierne’, så det kan blive hedt.

I den kamp og ikke mindst med tanke på, at der er minimum halvanden milliarder kroner på højkant ved at overleve i Premier League, så er en topspiller som Eriksen et scoop for Thomas Frank og co. Hvis han igen kan ramme sin bedste form fra tiden i Spurs. Det er netop det hvis, der bliver centralt samt, hvornår han reelt er spilleklar igen.

Som den ’tyske’ 9,5’er han er, så er det ham, der kan ligge i meget små rum og få lirket modstanderne op og skabt chancer. For Eriksens er Thomas Franks fodboldforståelse plug ’n play, kendte danske ansigter samt en kort aftale som han hurtigt kan træde ud af igen til sommer, hvis helbredet alligevel ikke er til topfodbold, hvis Brentford rykker ned eller han ganske simpelt genfinder sit niveau, der vil tale for et skifte til en klub, der gør sig i Europa, der hvor han helt klart hører hjemme frem for i det vestlige London.


Bundklubberne med mest aktivitet

I det hele taget er det i den nederste del af tabellen, der har været mest fart over feltet og flest interessante aktiviteter i vinterens vindue. Jo jo bevares. Liverpool har købt Diaz i Porto, og der var tommetyk symbolik i Tottenhams ageren, hvor Conte fik lov at indhente betroede spillere fra Serie A og sende Levys mærkværdige dyre indkøb ud på leje. Diaz og Spurs’ signinger skal nok blive interessante, men der venter os altså et storslået drama i bunden af Premier League i sæsonens sidste 1/3.

Vinterens næstbedste signing er muligvis 74-årige Roy Hodgson. Han lod sig tale ud af sin pension til sit 22. trænerjob for at blive Pozzo-familiens 15. permanente træner i Watford siden de købte klubben i 2012. Det er sgu noget af en karrusel, men de gjorde ret i at skille sig af med Ranieri. Italieneren skulle aldrig have haft jobbet – hans tilgang med meget defensivt spil og sporadiske kontra virkede ikke. Det bliver også defensivt med Roy Hodgson, men med et offensivt bid over en 442/4411. Mere vintage engelsk bold med udnyttelse af fart, organisation og fysik.

Han har udvirket mirakler før. Da han overtog Crystal Palace i 2017, havde de tabt alle sæsonens syv kampe, men han førte dem til en 11. plads. Han har leveret tilsvarende resultater i Fulham. Skal de have en chance, så får de ikke en bedre mand end Croydon-fødte Roy, der kom til verden to år efter anden verdenskrigs afslutning. Nu skal han bruge sin erfaring til at løfte Watford til redning her og nu. I givet fald et flot mesterstykke at slutte af på. Hvis altså..men ved aldrig med den operainteresserede Hodgson.

Andetsteds har Everton hentet Frank Lampard ind. Han gjorde det fint med Derby og fik derefter jobbet i Chelsea. Primært fordi han var et navn – ’Super Frankie’ – i Chelsea. 18 måneder siden blev han helt fair fyret efter et taktisk morads af en periode på Stamford Bridge.

At Everton henvender sig til ham i nødens stund, er modigt for et hold, der er 1-3-10 i de seneste 14 kampe. Ikke mindst fordi det lignede, at Duncan Ferguson med spillernes tillid havde fat i noget med fart og knaldhårdt arbejde som vikartræner?

Lampard starter ude mod Newcastle. Det kan hurtigt blive varmt under ham. Han skal samtidig massere de to nye stjerner ind – Alli og Van der Beek. Ingen af dem er bekendte med nedrykningsdrama og den type overskrifter samt passer bedst til boldbesiddende fodbold, der tager ejerskab over kampene. Er Everton der? Vi får allerede et svar i næste runde mod Newcastle.

Det er ikke nemt at være nyrige Newcastle. De får intet foræret. De har tilmed måtte sande, at de store stjernespillere ikke er nemme at napse i januars vindue, og at har derfor betalt dyrt for 31-årige Trippier, 30-årige Dan Burn og 30-årige Chris Wood. Der nu sammen med Guimaraes skal sikre overlevelse. Han ligner et godt køb, men samlet set så ville jeg som Newcastle-fan ikke sove trygt. Det er nu Howe skal levere. Det samme skal Burnley, der har tre kampe i hånden på rivalerne og skal finde den type fodbold, vi ved de kan levere. Derfor har de også reageret på salget af Wood.

Burnleys sats på den hollandske angrebstank og enfant terrible Wout Weghorst kan også vise sig frugtbart, men Brentfords engagement med Christian Eriksen kan vise sig en sand game changer med vinduets bedste signing.


Læs også Lisbergs blog om Jonas Winds skifte til Wolfsburg

Skriv første kommentar

Skriv et svar