18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfris blog: Bliver de Premier Leagues nedrykkere?

Mediernes fokus er på Premier Leagues guldkamp og hundeslagsmålet om fjerdepladsen. Det er ikke så mærkeligt al den stund, det er lutter store klubnavne, der er involveret her. Det er nogenlunde her, at vittige Arsenal-fans plejer at bemærke Tottenham, da også er med. Sæt dig ned onkel og drik din snaps.

Man må dog ikke glemme bundstriden.

Kampen om at undgå nedrykning er intens og mest af alt spændende idet fire måske fem hold er involveret i denne stoleleg, der har to pladser.


Norwich

Den tredje plads må vi gå ud fra Norwich tager – kanariefuglene er 0-1-6 i de seneste syv kampe og fører intet bevis for, at de har potentiale til at lave en great escape her på falderebet. De har otte point op til Everton og spillet to kampe mere end Karameldrengene. Det henter de ikke. For Norwich tegner der sig en kopi af senest de var oppe nemlig for to år siden, og her røg de også omgående ned igen.

Der er nuancer af succes. For Norwich er det bittert igen at tage turen ned, men så er det heller ikke værre. De 1,6 milliarder kroner de tanker op hver andet år styrker den langsigtede drøm om at etablere sig i Premier League. Det er en proces som først WBA og siden Burnley har været igennem med succes. I hvert fald indtil WBA fraveg deres fysiskbetonede spillemæssige koncept.

Så længe ledelsen holder fast i Dean Smith og bakker ham op økonomisk, så skal vi forvente at se Norwich tilbage i første hug, men ned rykker de i denne omgang.


Burnley

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg har et svagt punkt for Burnley og deres koncept med at spille britisk samt samle britiske talenter op og gøre dem til Premier League-spillere. Folk som Michael Keane nu i Everton og naturligvis Nick Pope, Ben Mee og James Tarkowski.

Denne sæson har undervejs været lidt af et mareridt for The Clarets, der har været hårdt ramt af covid-19 i truppen samt skader til nøglespillere og modvind i flere kampe som nederlaget forleden mod Brentford. Og skal man pege på fodfejl, så må det være, at Sean Dyche ikke fik pengene til at købe yderligere en eller to kvalitetsspillere til at øge bredden.

Covid-19 betyder dog, at Burnley har udsatte kampe i hånden i forhold til flere af konkurrenterne, så selv om de har fire point, så er toget ikke kørt endnu. De to næste kampe bliver afgørende for Burnley. De møder først City hjemme på Turf Moor, men samtidig spiller Everton ude mod West Ham. Får Everton tre point med hjem fra London, og City vinder som ventet, så ligner det en hård småkage. Den næste kamp er igen på Turf Moor i en sand gyser mod netop Everton. Nyt nederlag til Burnley, og det er tæppefald. Omvendt er det netop i kampen mod Everton, at Burnley kan kickstarte en great escape, og når man skal vurdere deres chancer for overlevelse, så skal det netop holdes op mod Everton (se nedenfor.) Og her har Burnley et noget mere spiseligt slutprogram end Everton og de øvrige konkurrenter. Efter Everton-kampen venter Norwich, West Ham, Southampton, Wolves, Watford, Aston Villa, Tottenham og Newcastle. Det er til at have med at gøre for Sean Dyche og co. HVIS de kan undgå skader til nøglespillere.

For dem der overvejer at spille på Burnley til ikke at rykke ned, så overvej at vente til efter City-kampen. Oddset vil formentlig stige efter den kamp.


Watford

Roy Hodgson har i karrierens løb været et scoop for mange mellemstore og mindre klubber, men det kniber for ham at få Watford hevet over stregen. Watford har tilmed færre kampe tilbage end konkurrenterne og et vanskeligt slutprogram med kampe mod Liverpool, Manchester City og Chelsea. I min optik har Watford tre kampe, hvor skal samle de point de har brug for. De tre hjemmekampe mod Leeds, Brentford og Burnley skal give ni point.

Hodgsons store udfordring i Watford er at sammenlignet med tidligere trænerjobs, så har han i Watford ikke tre-fire spillere af vis kvalitet, som han ved han kan stole på levere varen hver gang. Især i centerforsvaret. Han mangler en bund. Momo Sissoko kan han stole på og den lille venstreback Hassane Kamara købt i vinter har været pengene værd. Dennis har scoret ni mål, men har det også med at falde helt ud af kampene. Tom Cleverley er den oplagte styrmand på midtbanen, men har ikke trådt i karakter denne sæson og blot leveret to assist. Det har Watford ikke råd til. I min bog taler meget for Watford rykker ned. For meget.


Everton

Jeg skal blankt erkende, at jeg stak ud på Everton som nedrykker, da de ansatte Frank Lampard. Jeg elskede at se ’Super Frankie’ på banen for Chelsea, men som manager har han i bedste fald vist sig middelmådig, og rent taktisk har der været store huller i suppen i Everton med Lampard på sidelinjen.

Everton er 2-0-8 de seneste ti kampe og sejren mod Newcastle var mest af alt et freakresultat. Det da også tilbage til hverdagen i FA Cuppen mod Crystal Palace, der vandt den kvartfinale med hele 4-0. Man kan sige, at Everton måske solgte kampen for at hellige sig overlevelse. Startopstillingen sagde dog noget andet, og en klub med Evertons historiske tyngde og selvforståelse vil altid have ambitioner om FA Cuppen. Det er ikke rigtigt noget, der italesættes i dansk dækning af Premier League, men man skal forstå, at Everton i engelsk forståelse er en virkelig stor klub. Jeg har i løbet af de seneste par uger hørt to podcasts, der alene handlede om, hvorvidt Everton vil være den største klub til dato, der er rykket ned, hvis det sker.

Grunden til jeg stak ud handler dog ikke kun om Frank Lampard. De var i store problemer allerede med ’Rafa’, og Evertons elendighed handler om en trup, der bare ikke er bedre. At de over de seneste fem år har brugt 500 millioner pund på, det her må være Premier Leagues dårligste transferarbejde. Måske vil United gerne lige tale med her, men du forstår min pointe.

Calvert-Lewins langvarige skade har utvivlsomt ramt Everton hårdt, men hvor var plan B? Richarlison vil helst spille 9’er pladsen, men scorer slet ikke nok til den opgave, og brasilianeren ligner mest af alt en, der er begyndt at tænke over, hvor han skal spille næste sæson.

En anden grund er Evertons slutprogram. Her finder vi blandt andet kampe mod Manchester United, Liverpool, Chelsea, Leicester (to kampe) og Arsenal plus som nævnt West Ham. Jeg ser ikke Everton tage mange point der, og vi kan meget vel ende ud med en sidste spillerunde, hvor Everton på Emirates skal slås for overlevelse mod et Arsenal, der spiller for 4. pladsen.

Evertons redning vil i min optik afhænge af, at Burnley underpræsterer.

Rykkker Everton ud af Premier League? Foto: Bildbyrån


Leeds, Brentford & Newcastle

Trioen er tæt på at være reddet. Forspring på syv, otte og ni point er enorme afstande. Newcastle først. Howe og co. kan takke sig selv for et dumt nederlag til Everton. Her kunne de en mand i overtal have taget tre kæmpe point, men fik nul. Samlet set har foråret været løfterigt for Newcastle og med kampe forude mod Wolves, Leicester, Crystal Palace og Norwich er der god mulighed for at skrabe de sidste point til sig og få matematisk sikkerhed.

Brentford skal prise sig lykkelige for tilgangen af Eriksen, der har løftet Bierne og givet point. Otte store point ned og kampe forude mod West Ham, Watford, Southampton og Everton giver Frank og co. mulighed for at sikre sig i et ellers ret svært slutprogram.

Efter en lang periode uden sejre fik Leeds to i rap begge hentet i kampens døende minutter mod henholdsvis Norwich og Wolves. Mod sidstnævnte var Leeds dog ikke i nærheden af at hente noget og var nede mod 2-0 indtil Jimenez så rødt.

Spørgsmålet er, hvornår Leeds får spillere som Philips og Cooper tilbage og Bamford i kampform. I deres nuværende forfatning ser jeg dem trods de to seneste sejre ikke tage ret mange point, hvis nogen i resten af sæsonen, og så er spørgsmålet om f.eks. Burnley kan indhente pointafstanden. Hvis man er blandt dem, der ser Burnley, leverer en stærk slutspurt, så er der omkring odds 4 at hente på Leeds rykker ned i skrivende stund.

Mit bud på de tre nedrykkere: Norwich, Watford og Everton.


Er du enig med Søren Sorgenfri? Giv din mening til kende i kommentarsporet eller på Twitter.

Skriv første kommentar

Skriv et svar