18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Vejen tilbage til verdenstoppen for Real Madrid går gennem Atlético

Real Madrid mod Atlético Madrid er mere end bare et lokalopgør. Det er Real Madrids kamp for at genvinde den spanske og på sigt også den europæiske trone, og det skal gøres med samme strategi som for godt 12 år siden, da historiens mest mindeværdige transfervindue lagde grund for senere succes.

Real Madrid kan tage et stort skidt mod den spanske titel med en sejr over Atlético på søndag. Foto: Bildbyrån


Forestil dig, at Real Madrid vinder mod Atlético Madrid. Måske de endda ligefrem gør det overbevisende. Måske endda med Vinicius Junior, et af verdens største talenter netop nu, i en afgørende rolle.  Så vil de være 12 point foran naboerne, og La Liga titlen synes allerede afgjort, selvom Betis, Real Soceidad og Sevilla fortsat er med i kampen. Med sejren i Champions League mod Inter i midtugen er Real Madrid også videre som sikker gruppevinder og kan nu se frem til ottendedelsfinalerne i foråret.

Går vi videre med forestillingerne, så lad os antage, at Kylian Mbappé endelig tager turen fra PSG til Madrid, og det endda på en fri transfer. Lad os så bare også ud fra, at nogle af de knap 200 millioner euro, som Real Madrid tilsyneladende var klar til at anvende i sommerens transfervindue på franskmanden, nu kan bruges på andre spillere som Paul Pogba, Erling Haaland med flere.

Det er en del forestillinger, der skal til, men er det virkelig så urealistisk, når vi tænker over det? Og hvis det sker, er Real Madrid så ved at genetablere sig selv som Europas bedste fodboldhold? Er Real Madrid ved at gentage et succesfuldt mønster?

Lad os spole tiden tilbage til sommeren 2009. Der skulle der ske noget. Real Madrid var blevet overhalet af Pep Guardiolas Barcelona, der netop havde sikret sig the treble. I hovedstaden kunne de kun se misundeligt til. Selv havde de ikke vundet Champions League titlen i syv sæsoner. Fem gange i træk var det endda ikke lykkedes at komme videre end 1/8-finalerne.

Et par hollændere blev sendt væk (Robben, Nistelrooy, Huntelaar og Sneijder) og i stedet blev der investeret stort. Vel sagtens enormt. Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema, Xabi Alonso, Raúl Albiol, Álvaro Arbeloa, Álvaro Negredo og Esteban Granero. 285,5 millioner euro. Et fuldstændigt vanvittigt beløb dengang for godt ti år siden. Cristiano Ronaldo havde vundet Ballon d’Or i 2008, Kaka året forinden, Xabi Alonso kom fra nogle flotte år i Liverpool, mens Karim Benzema var et af datidens største angrebstalenter. Hvad angår monumentale transfervinduer er det kun PSG’s handler denne sommer, der kommer bare i nærheden.

Det tog lidt tid, men investeringerne gav succes og ledte Real Madrid ud af det dødvande, de befandt sig i. Og det begyndte med en Champions League-triumf i Portugal mod netop Atlético Madrid tilbage i 2014.


Springbræt til ny storhed?

Og så er vi tilbage til nutiden. For sidste år kunne Real Madrid ikke fremvise nogen trofæer til sine fans. Et enkelt mesterskab de seneste fire år, ingen Copa del Rey triumfer og exit i Champions League i en semifinale og to ottendedelsfinaler lyder det magre udbytte de senere år.

Så når de søndag aften hjemme tager mod Atlético Madrid, er det ikke kun en kamp om tre point og et solidt forspring i tabellen, der er på spil. Det er en chance for at manifestere et eksempel til omverden. Atlético Madrid har de seneste otte år hentet lige så mange mesterskaber som Real Madrid, og det passer ikke særligt godt i selvforståelsen som storebror i det forhold.

Med Barcelonas dybe nedtur er det nu, de skal sætte sig på den spanske trone, og derigennem skal de så mindske det hul, der er skabt til de europæiske topklubber, hvor Premier Leagues top samt Bayern og PSG er foran Real Madrid.

Mange års storhed er ikke garanti for fremtidig storhed, tag Manchester United som eksempel og inden da Liverpool. Real Madrid kan kun i lånt tid leve på fortidens meritter, og derfor er de allerede godt i gang med at bygge til fremtiden, selvom der stadig ligger et stort arbejde forude. Lige nu er den spanske storklub stadig drømmedestinationen for klodens allerbedste spillere, men hvor længe kan det vare ved, hvis ikke de også fra tid til anden viser sig som verdens bedste hold?

Det helt store generationsskifte lader fortsat vente på sig. Ramos og Ronaldo er der ikke længere, men Luka Modric (36) og til dels også Toni Kroos (31) svinger stadig dirigentstokken i det opbyggende spil, mens Karim Benzema (33) er garant for mål.  Først i år har vi set Vinicius Junior få sit endelig gennembrud som konstant trussel for de hvidklædte, men der er brug for flere spillere til at påtage sig særligt et offensivt ansvar, hvis Real Madrid skal tilbage på toppen.

Til kampen mod Atlético Madrid er det nok en gang den gamle garde, der skal vise vejen og med en sejr i realiteten sikre et spansk mesterskab, som så skal være med til at bane vejen for flere storindkøb. Sådan som det var tilfældet i 2009, da Real Madrid med et epokegørende transfervindue lagde grundstenen for deres senere succes.

Skriv et svar