18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisbergs Blog: De 25 største talenter i verden

Lionel Messi og Cristiano Ronaldos storhedstid lakker mod enden, så vejen er banet for de kommende stjerner. Men hvilke spillere der er 21 år eller under har egentlig størst mulighed for at nå helt til tops?

I bedømmelsesgrundlaget er der skelnet til aktuelt niveau samt potentiale. Det har derfor trukket ned, hvis en spiller har været meget skadet, mens det omvendt har trukket op, hvis han har formået at vise sig frem på den største scene. Der er kun kigget mod spillere i Europa, hvorfor eksempelvis 15-årige Endrick fra Palmeiras ikke er på listen. Desuden er der set bort fra en ung engelsk kant fra Manchester United grundet en verserende sag.

Pedri – Foto: Bildbyrån

Top-25 listen over de største talenter

1. Erling Haaland (Dortmund/Norge – 21 år)
Det nærmer sig et rumkapløb, det som udspiller sig på den internationale transferscene, hvor samtlige storklubber er interesseret i at få fingrene i nordmanden, der har smadret mål ind for Dortmund igennem godt to sæsoner. Sidste sæsons Champions League topscorer kommer til at dominere verdensfodbolden næste plus ti år – særligt hvis han kan lægge de mange små skader fra sig. Har Hele pakken til at slå den ene målrekord efter den anden.

2. Phil Foden (Manchester City/England – 21 år)
Tager hele tiden store skridt og er en absolut nøglespiller for Guardiolas City-hold. Ja, jeg vil næsten gå så langt som at sige, at han er City’s vigtigste spiller. Var en del af UEFA’s Champions League hold i sidste sæson, hvor han var med til at spille City hele vejen til finalen og blev nummer 25 ved Ballon d’Or-afstemningen. Hans drev med bolden frem i banen, selv under pres, er tæt på uforligneligt, og han kan både score og assistere.

3. Pedri (Barcelona/Spanien – 19 år)
Der har været talt meget om at finde Xavis og Iniestas afløsere i Barcelona, men ingen har rigtig kunne udfylde skoene. Ingen på nær Pedri. Teenageren, der vandt Golden Boy 2021 efter et fantastisk år, hvor han brød igennem for Barcelona, blev fast mand for Spanien og spillede et væld af kampe. Han får fodbold til at se nemt ud, med sin fine fornemmelse for spillet.

4. Alphonso Davies (Bayern München/Canada – 21 år)
Begyndte som wing, da han kom til Bayern fra MLS, men blev hurtigt omskolet til back, hvor han næsten fra den ene dag til den anden blev en af verdens bedste. Hans ekstreme fart er hans store styrke, og det siger lidt om hans betydning, at hans fravær hos Bayern har forårsaget et systemskifte og store defensive problemer hos de ellers suveræne sydtyskere.

5. Vinicius Junior (Real Madrid/Brasilien – 21 år)
Døjede i begyndelsen af sin karriere med at score mål for Real Madrid, men det har fuldstændig ændret sig i denne sæson, hvor han sammen med Benzema har sikret Real Madrid kvalitet oppe foran. Er en af de absolut bedste driblere der findes, og måske den spiller der har forbedret sig mest det seneste års tid.

Foto: Bildbyrån
Vinicius Junior – Foto: Bildbyrån

6. Jude Bellingham (Dortmund/England – 18 år)
Der blev grinet lidt af, at Birmingham fredede Jude Bellinghams nummer efter blot en enkelt sæson for førsteholdet, og det var da også tåbeligt, men vi har med et ekstraordinært talent at gøre. Han kan drible, sætte fart, tackle og lede i en sådan grad, at man glemmer, han kun er 18 år. En utrolig komplet spiller, der kan blive en af de bedste boks-boks spillere de næste mange år.

7. Gavi (Barcelona/Spanien – 17 år)
Det er gået stærkt for Gavi, der har taget Barcelona og europæisk fodbold med storm. Han er kun 17 år, men har allerede etableret sig som en profil hos Barcelona og har også fået en stor rolle på det spanske landshold. Mangler måske lidt koldblodighed fra tid til anden, men talentet er enormt, og han kan meget vel ligge højere på listen næste år.

8. Jadon Sancho (Dortmund/England – 21 år)
For et års tid siden ville jeg have haft ham helt i top, men skiftet til Manchester United har indtil videre ikke været så succesfuldt, som han eller klubben kunne have håbet på. Han er dog på det seneste begyndt at vise sit værd, og i forhold til en mod en-spillet og blikket for sine medspillere har ikke mange andre englænderens niveau.

9. Florian Wirtz (Leverkusen/Tyskland – 18 år)
De gør det godt i Leverkusen, hvor Kai Havertz hurtigt var glemt, da unge Florian Wirtz bare bragede ind på scenen. Hans drev med bolden fremad banen og evne til at komme til afslutninger er imponerende. En kommende verdensstjerne med store lederegenskaber.

10. Bukayo Saka (Arsenal/England – 20 år)
En af mange unge engelske talenter, der er brudt igennem de senere par år og som allerede har spillet over 100 kampe for Arsenal, ligesom han er med på det engelske landshold. Måske er det for meget at forlange af en 20-årig, men jeg kunne godt tænke mig, at han blev mere konstant i sit spil, for topniveauet fejler absolut intet.

Foto: Bildbyrån
Florian Wirtz – Foto: Bildbyrån

11. Ansu Fati (Barcelona/Spanien – 19 år)
Han havde ligget langt højere, havde han ikke været så evig uheldig med skader. Det var ham, der overtog det mytiske 10-tal efter Lionel Messi i Barcelona, og hos catalanerne forsøger man ikke bare at bygge et hold, men en hel klub op om Ansu Fati. Hvor jeg dog håber for ham, og fodbolden generelt, at karrieren ikke skal ødelægges af skader.

12. Nuno Mendes (PSG/Portugal – 19 år)
Der er meget fokus på de offensive stjerner i PSG, men her har vi med en venstre back at gøre, der virkelig har gang i sit helt store gennembrud. Hans teknik og hurtighed er hans store styrke, men han er rent defensivt også godt skolet.

13. Ryan Gravenberch (Ajax/Holland – 19 år)
Den hollandske talentskole leverer fortsat talenter i svøb, og en af de største er uden tvivl Gravenberch, der allerede som 19-årig kan have vokset sig så stor, at han kan være fortid i Ajax til sommer. Midtbanemotoren har et eller andet sted hele pakken, men jeg har ham ikke højere, fordi jeg mangler at se ham på allerøverste niveau.

14. Jamal Musiala (Bayern München/Tyskland – 18 år)
Har fået sit gennembrud for Bayern Mücnhen det seneste år, og han var også med på det tyske landshold til EM. Kæmper lige nu en kamp med Wirtz om at være det mest åbenlyse tyske talent, men konkurrencen er hård i Bayern, hvor han mest af alt er super sub. Har en dansende, nærmest slalomagtigt løb med bolden, og er dygtig til at skabe chancer på meget små rum.

15. Eduardo Camavinga (Real Madrid/Frankrig – 19 år)
Har lige siden debuten som 16-årig i Rennes været udråbt som en af de absolut største talenter i verden. I Madrid har vi set det i glimt i denne sæson, men det har mest været i form af sporadiske indhop. Vi har derfor endnu til gode at se ham levere i de helt store kampe.

Foto: Bildbyrån
Jamal Musiala – Foto: Bildbyrån

16. Sandro Tonali (AC Milan/Italien – 21 år)
Sammenligningerne med Andrea Pirlo ligger lige for. Han kom fra Brescia til Milan, håret er langt og flagrende, og så gør han det godt på den centrale/defensive midtbane. Som type kan han måske minde lidt mere om Busquets med sin evne til at vende under pres og altid have en stor ro på bolden.

17. Ferran Torres (Barcelona/Spanien – 21 år)
Når en gældsplaget klub som Barcelona betaler 55 millioner euro for en spiller, er det fordi, der er noget at bygge på. Det fungerede ikke helt for Torres i Manchester City, men han scorede stadig 16 gange i 43 kampe. Han skal dog arbejde lidt på sine afslutninger, ligesom hans driblinger godt kan blive bedre.

18. Karim Adeyemi (Salzburg/Tyskland – 20 år)
Han lægger ikke højere, fordi han først skal overbevise mig om, at han er mere end ”bare” en systemspiller, der gør det godt i Salzburg, hvor hans fart og bevægelighed kommer til sin ret.  Indledte denne sæson helt forrygende og skal ganske givet væk til sommer, hvor han så kan modbevise min frygt for, at han måske lige mangler det sidste for at nå den absolutte top.

19. Rayan Cherki (Lyon/Frankrig – 18 år)
Yngste målscorer for Lyon og den yngste spiller nogensinde til at spille i en knockout-kamp i Champions League. Danske fodboldfans fik en smagsprøve på hans formåen, da Brøndby mødte Lyon i Europa League, og han nettede to gange på Brøndby stadion.

20. Gabriel Martinelli (Arsenal/Brasilien – 20 år)
Når han for alvor folder sig ud, kan få spillere begejstre mig mere end Arsenal-anrgiberen. I enkelte kampe kan han virke ustoppelig med sin fart, sin teknik og sine gode løb, men vi ser det endnu ikke konstant nok.

Foto: Bildbyrån
Karim Adeyemi – Foto: Bildbyrån

21. Jurien Timber (Ajax/Holland – 20 år)
Ajax har i 23 kampe i den hollandske liga lukket fem mål ind. Fem! Det falder naturligvis ikke kun tilbage på 18-årige Jurien Timber, men den unge hollænder tager nogle spændende skridt i stort set hver kamp, ligesom han var den del af den hollandske trup ved EM i sommer. Og så er det da heller en ulempe, at han er ret så målfarlig.

22. Wesley Fofana (Leicester/Frankrig – 21 år)
Han har været ude hele sæsonen efter en forfærdelig tackling i en ”venskabskamp” mod Villarreal først på sommeren, så spørgsmålet er, hvor meget han har mistet. Inden skaden var han en åbenbaring i Leicester og Premier League.

23. Rodrygo (Real Madrid/Brasilien – 21 år)
Jeg var meget i tvivl, om han skulle på listen. Minder mig lidt om Vinicius i sidste sæson. Mange fine ting, men ikke noget slutprodukt, hvilket lige præcis nul mål i La Liga vidner om. Men han har farten og kreativiteten, og jeg kan godt forestille mig, at han er en af de spillere, de lige pludselig kan eksplodere for Real Madrid.

24. Emile Smith Rowe (Arsenal/England – 21 år)
Listens joker. Han blev Bundesligaens yngste spiller nogensinde, da han fik debut sidste sæson dagen efter sin 16 års fødselsdag og har slået et væld af rekorder på diverse U-hold, hvor han ofte spillede mod modstandere fem år ældre end ham. Har fået flere indhop, men har endnu ikke for alvor overbevist om, han også kan tage skridtet op på seniorniveau, men vi har ikke hørt det sidste til Moukoko.

25. Youssoufa Moukoko (Dortmund/Tyskland 17 år)
Listens joker. Han blev Bundesligaens yngste spiller nogensinde, da han fik debut sidste sæson dagen efter sin 16 års fødselsdag og har slået et væld af rekorder på diverse U-hold, hvor han ofte spillede mod modstandere fem år ældre end ham. Har fået flere indhop, men har endnu ikke for alvor overbevist om, han også kan tage skridtet op på seniorniveau, men vi har ikke hørt det sidste til Moukoko.


Læs også Benjamin Leanders blog om Jack Wilshere i AGF

1 kommentar

  1. En spændende øvelse Lisberg har haft gang i her! Hvordan ser jeres liste ud?

Skriv et svar