18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisbergs Blog: AC nærmer sig Barcelona – en afgørende brik i et større puslespil

Andreas Christensens navn er varmt i Barcelona, og danskeren opfylder mange af de ønskede kriterier i den store genopbygning. Men hvorfor vil han forlade de forsvarende Champions League vindere for et skifte til en klub, der først skal til at genfinde sig selv?

Foto: Bildbryån
Foto: Bildbyrån

AC/DC – Andreas Christensen

Når Barcelonas spillere løber på banen, sker det til tonerne af AC/DC og Highway to Hell. Joken hernede i det spanske har tidligere lydt, at Barcelona havde kurs lige mod helvede efter nogle katastrofale år med den ene møgsag efter den anden, men nu kan AC-delen måske fremover i stedet møntes på Andreas Christensen.

Både SPORT og Mundo Deportivo skrev i denne uge, at sportsdirektør Mateu Alemany sammen med Jordi Cruyff var taget til London for at forhandle de sidste detaljer på plads med danske Andreas Christensen, og transferjournalisten Gerard Romero fulgte trop og proklamerede, at et skifte med 99 procents sikkerhed finder sted.

Så langt, så godt. Andreas Christen er endnu ikke på plads, men fra catalansk side giver det god mening at hente danskeren til klubben. Det har været en klar filosofi at styrke angrebet først med Pierre-Emerick Aubameyang, Adama Traoré og Ferran Torres, men nu er turen kommet til defensiven, hvor der ikke bare skal laves lappeløsninger som Dani Alves, men hvor der skal bygges op. Xavis Barcelona begynder at tage form, men hvis han skal være arkitekten som Pep Guardiola og Johan Cruyff før ham og ikke bare håndværker som Ernesto Valverde, er der behov for, at der skabes noget.

AC er den perfekte løsning

Andreas Christensen er 25 år, har over 50 landskampe for Danmark, har vundet en Champions League finale og spillemæssigt med sin rolighed på bolden og sit gode opspil, så tikker han mange af de bokse, der bliver nedfældet, når Barcelona søger nye forstærkninger. Og så er han gratis. Selvom en ny Spotify-aftale giver økonomisk råderum, så er Barcelona stadig i økonomisk uføre. En gæld på over en milliard euro forsvinder ikke bare over natten, selvom man kunne tro det med de mange nye indkøb og udmeldinger om flere store navne denne sommer. Der skal stadig tænkes kreativt rent økonomisk for at få enderne til at mødes.

Det er oplagt, hvorfor Barcelona gerne vil sikre sig den danske landsholdsspiller, men hvorfor er det efter alt at dømme mere attraktivt for AC at skifte Chelsea og Champions League ud med Barcelona og Europa League? Fordi fodboldspillere ikke kun kigger på, hvor en klub er henne, men i ligeså høj grad hvor de er på vej hen. Og selvom Barcelona skal have styr på økonomien, så står det hævet over enhver tvivl, at de råder over nogle af de største talenter i verden med Pedri, Ansu Fati og Gavi som de mest åbenlyse.

En arvtager for Pique

Det sportslige projekt er attraktivt for Andreas Christensen, der allerede, inden han er blevet præsenteret, er udråbt som Gerard Piqués oplagte arvtager. Uden for banen kunne de to ikke være mere forskellige, for der er langt fra Piqués forretningseventyr, glamourøse liv med Shakira og fortaler for catalanske værdier og så til den stille og rolige AC, der sjældent bringer sig i overskrifterne på andet end selve fodbolden. Men inde på banen er der masser af lighedspunkter. Deres evne til at føre bolden frem og særligt læse spillet er et nøgleaspekt hos Barcelonas og for Xavi, der gerne vil bygge sine angreb op nedefra. Med 35 år på bagen, så er Piqués tid også ved at lakke mod enden. Ronald Araújo, hvis ellers kontrakten forlænges, har taget store skridt, men han har brug for en rolig fyr ved siden af sig til at lede, så han kan koncentrere sig om duellerne, så hvor mange spillere derude med den fornødne kvalitet, alder og til den lønpakke kan Barcelona egentlig realistisk set hente?

Andreas Christensen er udset en lederrolle på et af verdens største hold set i historisk kontekst, og som igen er på vej fremad, og den detalje er ikke uvæsentlig. For med til historien om de foreløbig 153 kampe for Chelsea hører også, at Andreas Christensen i begrænset omfang har været fast mand i sin tid i det engelske. I ingen af de seneste tre sæsoner har han fået flere end 21 kampe i Premier League, og i år lyder totalen på 14 ud af 25 mulige. Skader og uafklaret kontraktforhold har kostet i denne sæson, men Andreas Christensen har med få undtagelser været sikker mand på holdkortet, når de skiftende træner har sat sine foretrukne 11. Det har ikke været ham, defensiven er blevet bygget op om.

Det bliver den heller ikke bare per automatik i Barcelona, hvor der skal leveres, og hvor spillere som Eric García også står og truer i kulissen, men udgangspunktet er væsentligt bedre, end det er i Chelsea, og derfor kan Andreas Christensen meget vel blive en afgørende brik i Barcelonas store puslespil frem mod de kommende år.


Se også med i SpilXpoden, hvor ACs skifte til Barcelona ligeledes drøftes

Skriv et svar