18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Vilsters Blog: Slovenerne så altså ikke ret gode ud

Måske er det mest for min egen skyld, jeg har brug for at tænke ovenstående. At slovenerne i deres åbningskamp mod Nordmakedonien ikke imponerede synderligt. De vandt kampen, javel, men det var med møje, besvær, håndsving og bøvl. Alligevel er der jo en kildren i nakken, der minder om, hvor lidt der skal gå galt, før end det går helt galt. Hvor slemt det kan gå, når det går, som det gjorde ved EM for to år siden. 

Flere forstyrrelser end godt er

Johan Hansen fik åbenbart en form for skade i danskernes første kamp, så nu er Hans Majestæt Lindberg indkaldt som supplement på højrefløjen. Det skal såmænd nok gå, for den 40-årige fløj er stadig en dygtig spiller, og den enorme rutine kan blive virkelig brugbar i en turnering, der allerede tegner til at blive kendetegnet ved postyr og uregelmæssighed. 

Men Jannick Green har igen testet positiv. Efter en tålmodig periode i sommerhus i Danmark efter den første positive test havde han ellers endelig testet negativ og begivet sig mod Ungarn og den danske lejr. Men her testede han så positiv igen. Og er igen i isolation. 

De mange historier om hotellerne og forhold, der ikke virker til at beskytte optimalt mod virus er én ting. Men det er jo også underligt at se spillerne stå både før, under og efter kampene og uddele kram til hinanden. For trods de mange tests er der løbende meldinger om spillere og hold, der bliver ramt af positive tests. Så det virker ærlig talt ikke, som om der er tænkt helt færdigt i forhold til at passe på spillernes helbred. 


Enorm dansk fordel

Lige nu er det en kæmpe fordel for Danmark, at der ikke har været frafald af profiler til skader eller en form for mandefald som hos tyskerne, der løb ind i en stribe afbud af ‘personlige årsager’. Og bortset fra keeper Green er Danmark også forskånet for positive coronatests. 

Måske er det tiden, at træner Jacobsen spørger sig selv, om Green virkelig er så meget bedre end Kevin Møller og Emil Nielsen, at vi partout skal slæbe ham ind i truppen. Det er ærgerligt og synd for Green, men der er en helhed og et hold at tænke på, og en del tyder på, at som omstændighederne er i det ungarske, at hvis først smitten er i truppen, kan den være besværlig at komme af med igen. 

Dén fordel, vi har lige nu af så tæt på normale og optimale forberedelser som muligt under de nuværende omstændigheder, risikerer vi at smide på gulvet, hvis der pludselig er tre eller fire spillere, der tester positive. Forestil dig næste kamp uden Landin, Hansen, Lauge og Gidsel.  

Håbet er stadig meget grønt

Indtil videre går det dog glimrende, og selv om træner Jacobsen nok gerne havde set større fokus og koncentration, så sejren mod Montenegro var blevet endnu større, er der dog ingen grund til at spilde mælk for at kunne græde: Danmark fik en godkendt åbning på slutrunden.

Nu gælder det slovenerne, som på forhånd var udset som den værste af de tre indledende modstandere, men de viste ærlig talt ikke mange tricks i deres kamp mod Nordmakedonien, som bør overraske danskerne. 

Det bør blive til endnu en klar dansk sejr, og det vil næsten med sikkerhed betyde, at Danmark tager to point med i mellemrunden. Så det er bare med at sidde klar i sofaen med kolbekaffe og småkager klokken 20:30 i aften. Bedre lørdagsunderholdning kan man dårligt ønske sig.

Mest bemærkelsesværdigt ved slutrunden ud over Danmark

  • Værtsnationen Ungarn tabte højst overraskende deres første kamp med 31:28 mod upåagtede Holland
  • Mere ventet tabte Slovakiet også deres første kamp, men de mødte trods alt Norge og tabte 35:25
  • Spanien var i mere bøvl end forventet, da de slog tjekkerne 28:26

EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet begyndte torsdag 13. januar klokken 18:00 – i skrivende stund har alle hold været i kamp én gang.

Vil du se alt det indhold, vi har forberedt til Håndbold EM 2022?

Skriv et svar