18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Vilsters Blog: Skal – Skal ikke?

Billetterne til semifinalen kom sikkert i hus med den forventede storsejr mandag over det af corona hårdt ramte hollandske mandskab. Danmark var kampen igennem simpelthen for stærke og sagde ja tak, spiste op og kan nu rykke videre til dessertbordet, hvor semifinalen venter. 

Vi kan sende Frankrig ud allerede i aften

Aftenens kamp mod Frankrig er tæt på ligegyldig for det danske mandskab. De kan sådan set selv afgøre, hvem de møder i semifinalen, for taber de til Frankrig, bliver det til en andenplads og semifinale fredag mod de dobbelte spanske europamestre, mens uafgjort eller sejr giver danskerne en semifinale mod Sverige. 

Der er da noget fristende ved at sende franskmændene ud og være sikre på ikke at løbe ind i dem i en finale, for man ved bare aldrig helt, om Frankrig rammer en af de der dage i finalen, hvor de er tæt på umulige at bakse med. 

Så det ligger jo til højrebenet at give dem et ordentligt dask med bjørnelabben og sende dem helt ud af turneringen, hvilket altså bliver tilfældet med dansk sejr, hvis Island samtidig vinder den tidlige kamp i gruppen mod Montenegro. Hvis og hvis og hvis. 

Profiler kan hvile og reserver få kamptræning

Det allermest oplagte er dog at give flere af profilerne på det danske hold, Landin, Hansen, Gidsel, Saugstrup og Møllgaard, lov at sidde mere eller mindre over, så de kan være så friske som muligt til fredagens semifinale. Reelt er der vel ikke stor forskel på, om vi møder Sverige eller Spanien. De er stærke begge to. Selvfølgelig. Det er en EM-semifinale. 

Det er en enorm luksus for træner Jacobsen, at han så sent i turneringen kan lade alle Danmarks vigtigste spillere sidde enten helt over eller måske bare spille en halvleg. Eller en halv halvleg. Det kan betyde forskellen for deres indsats i den kommende semifinale. Hvor både Sverige og Spanien allerede har fordel af en ekstra hviledag i forhold til Danmark og enten Frankrig eller Island. 

Vinder Island ikke deres tidlige kamp mod Montenegro, spiller Danmark og Frankrig blot om, hvem der skal møde hvem, og så må man antage, at begge trænere vælger at spare så mange spillere som muligt i aftenens kamp. 

Hvis jeg var Nikolaj Jacobsen …

Skete det temmeligt usandsynlige at jeg skulle bestemme, hvordan danskerne stiller op i aften, ville jeg stille med B-kæden og give så meget pause som muligt til så mange som muligt. 

Det ville jeg også gøre, fordi jeg et eller andet sted er en kujon. Hvis vi forestiller os, Island klokken 17.00 har banket Montenegro, så Frankrig reelt balancerer på vippen af exit og blot skal have et lille puf i form af nederlag til Danmark for at være ude. Så kan danskerne spekulere i at sende Frankrig ud med fuld musik, men hvad nu hvis Danmark så taber? Så har de satset hele butikken og opdaget, de ikke bare lige verfer Frankrig ud. 

Kan Danmark ikke slå Frankrig ved fuld styrke, vil jeg hellere vente med at finde ud af det til en eventuel finale end allerede i den afsluttende kamp i mellemrunden. Så hvis jeg bestemte, ville jeg altså spare mig igennem aftenens kamp som dansker. Men det behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis at betyde dansk nederlag. Slet ikke.  

EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet begyndte torsdag 13. januar, og mellemrunden er færdig med dagens kampe.

Vil du se alt det indhold, vi har forberedt til Håndbold EM 2022?

Skriv første kommentar

Skriv et svar