18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Vilsters Blog: En besynderlig EM-slutrunde

Ej, hvor er det dog en mærkelig turnering, den europæiske håndboldelite hos herrerne er i gang med i Ungarn og Slovakiet. Hver eneste morgen holder vi alle vejret, mens vi frygter, hvem der nu er ramt af en positiv corona-prøve. Fredag var det Danmarks tur, da Hans Lindberg testede positiv og derfor nu er isoleret på sit værelse på hotellet. Lørdag var det et medlem af den danske stab, der testede positiv, men der var heldigvis ingen nye positive prøver fra spillerne.  

Svært at vurdere den sportslige værdi

Indtil videre ser det ud til, at de store nationer vinder de fleste af deres kampe. Nogenlunde. Spanien hentede fredag deres fem sejr på stribe. Danmark vandt torsdag deres fjerde sejr, mens franskmændene også er på lutter sejre i turneringen. 

Men Island manglede seks spillere mod Danmark. De ydede solid modstand alligevel, men det gør jo, at der bliver brugt ekstra mange kræfter af de, der er klar til kamp og særligt profilerne bliver slidt. I fredagens første kamp mellem Rusland og Spanien, kunne de to mandskaber de sidste 10 minutter af kampen dårligt slæbe sig fra ende til ende af banen. 

Men det er ekstremt underholdende

Corona eller ej ændrer det ikke på, at der har været virkelig meget håndbold med stor underholdningsværdi. Da værterne Ungarn røg ud, var det fra en ekstremt tæt gruppe, hvor alle fire mandskaber kunne have gået videre. 

Rusland har åbnet mellemrunden med to nederlag, men de havde Spanien godt og grundigt på krogen og brændte straffekast til allersidst, da de kunne have sikret et uafgjort resultat. Montenegro bankede Kroatien, og montenegrinerne har lovet, de når hele vejen til finalen. 

Sverige og Norge ser ud til at spille sig tilbage i turneringen med sejre i begge deres første kampe i mellemrunden, og de kan nu selv afgøre, om de vil videre til medaljekampene. 

Danmark stadig med maksimumpoint

Det var heller ikke i fjerde forsøg, at de danske herrer skulle levere en kamp med 60 helstøbte minutter. Men indtil videre har det været nok med for eksempel en forrygende halvleg mod Slovenien, og så længe Danmark vinder, er det svært at være alt for kritisk. 

Mod Island kneb det for Landin at komme i omdrejninger, og så blev Kevin Møller sendt mellem stængerne, og det var en god idé. Møller kom ind efter knap 20 minutter og stod resten af kampen med en redningsprocent på 51. Ganske enkelt en matchafgørende indsats af keeperen.

EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet begyndte torsdag 13. januar, og mellemrunden er nu i fuld gang.

Vil du se alt det indhold, vi har forberedt til Håndbold EM 2022?

Skriv et svar