18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Verdens dyreste fodboldspiller

Nicolai Lisberg har undersøgt, hvem der er verdens dyreste fodboldspillere nogensinde. Se Top10 i tabellen herunder – og gå længere ned på siden for at læse om, hvordan verdens dyreste handler kom i stand.

Neymar er stadig den dyreste transfer i fodbold.

Top 10: Verdens dyreste fodboldspillere

#SpillerBeløbSælgende klubKøbende klubÅrstal
1Neymar1.652 mia. DKKBarcelonaPSG2017
2Kylian Mbappe1.339 mia. DKKMonacoPSG2018
3Ousmane Dembele1.041 mia. DKKDortmundBarcelona2017
4Philippe Coutinho1.004 mia. DKKLiverpoolBarcelona2018
5Joao Felix946 mio. DKKBenficaAtletico Madrid2019
6Antoine Griezmann893 mio. DKKAtletico MadridBarcelona2019
7Jack Grealish874 mio. DKKAston VillaManchester City2021
8Cristiano Ronaldo870 mio. DKKReal MadridJuventus2018
9Eden Hazard855 mio. DKKChelseaReal Madrid2019
10Romelu Lukaku840 mio. DKKInterChelsea2021

*Priserne er taget fra Transfermarkt. I den samlede pris er indregnet købesummen samt de klausuler, der sidenhen er blevet opfyldt. Der er IKKE taget højde for inflation.

Hvem er verdens dyreste fodboldspiller?

Svaret er Neymar. Tæt forfulgt af Kylian Mbappé. Læs også, hvilken klub der er verdens største fodboldklub.

Neymar er stadig den dyreste transfer i fodbold.
Neymars transfer mellem Barcelona og PSG er stadig den største. Nu er han rejst videre fra PSG. IMAGO / Sebastian Frej

Neymar

Fra Barcelona til PSG, 2017

Pris: 1,652 milliarder kroner*

Ikke siden Luis Figos skifte til Real Madrid i 2000, havde Barcelona ufrivilligt måtte give afkald på en af sine allerstørste profiler. Neymar var udset som manden, der en dag skulle afløse Lionel Messi hos catalanerne, og derfor chokerede det alt og alle, da han i sommeren 2017 valgte at skifte til PSG. Måske endda selv holdkammeraterne, da Gerard Piqué ellers postede et billede af ham og Neymar med teksten se queda (han bliver, red). Rent sportsligt blev skiftet til PSG aldrig den store succes for brasilianeren, men det satte gang i en dominoeffekt, der for altid ændrede transfermarkedet. Neymar er rejst videre til Saudi-Arabien, hvor han i dag tørner ud for Al-Hilal.

Kylian Mbappé

Fra Monaco til PSG, 2018

Pris: 1,339 milliarder kroner*

Den franske verdensstjerne fik sit internationale gennembrud i 2017, da han var med til at spille Monaco i semifinalen i Champions League. For at overholde FFP-reglerne efter købet af Neymar, blev han i første omgang lejet af PSG, men med en aftalt købspris, der ville træde i kraft efter sæsonen. Der er siden kommet mange store spillere til PSG, men ingen er lige nu større end Kylian Mbappé, der nu er verdens bedst betalte fodboldspiller. Han så ellers ud til at skifte væk i sommeren 2022 efter en lang flirt med Real Madrid, men efter en af fodboldens største transfersagaer svor han troskab til PSG for yderligere tre sæsoner.

Kylian Mbappe. Top ti transfer
Den franske stjerne Kylian Mbappe synes selv at være overrasket over beløbet, han blev handlet for. IMAGO / ABACAPRESS

Ousmane Dembélé

Fra Dortmund til Barcelona (2017)

1,041 milliarder kroner*

Borussia Dortmund nød godt af den desperate situation, som Barcelona var i, da BVB efter at have købt Ousmane Dembélé for blot 111 millioner kroner, næsten tidoblede deres gevinst efter kun en enkelt sæson. Dembélé havde tryllebundet Bundesligaen med sin fart og sine mange indlæg, men en skade tidligt i forløbet hos Barcelona skulle vise sig ildevarslende for franskmanden. Fem år efter skiftet, der for en stund gjorde ham til verdens næstdyreste spiller, har der været flere nedture end opture, og Barcelona har langt fra fået fuld valuta for de mange penge, de sendte til Tyskland.

Ousmane Dembele. Top ti transfer
Ousmane Dembele er rejst videre til PSG fra Barcelona, hvor opholdet aldrig blev den store succes. IMAGO / PanoramiC

Philippe Coutinho

Fra Liverpool til Barcelona (2018)

1,041 milliarder kroner*

En direkte konsekvens af Neymars skifte til PSG. Barcelona forsøgte hele sommeren at få fingrene i Coutinho, men Liverpool nægtede, og derfor blev handlen udskudt i et halvt år. I Barcelona håbede man på, at han kunne ramme formen fra sin tid i Liverpool, men det lykkedes aldrig, og efter diverse lejeophold skiftede han permanent til Aston Villa fra 2022/23 sæsonen af. Tragikomisk for Barcelonas store investering blev det, da han som udlejet Barcelona-spiller scorede to mål for Bayern München i deres 8-2-nedsabling af netop Barcelona i kvartfinalen i Champions League 2020. Philippe Coutinho tog videre til Aston Villa, men da succesen også udeblev her, er han rejst videre til Qatar og Al-Duhail SC.

Phillipe Coutinho. Top ti transfer
Phillipe Coutinho er rejst videre fra tiden i Barcelona. IMAGO / Propaganda Photo

João Félix

Fra Benfica til Atlético Madrid (2019)

946 millioner kroner*

Golden Boy-vinder fra 2019, der blev udset til at være Antoine Griezmanns-afløser i Atlético. Hans flagrende spillestil virkede ikke umiddelbart skræddersyet til et hold trænet af Diego Simeone, og måske er det en del af forklaringen på, at vi først for alvor i tredje sæson så, hvad han er i stand til på en fodboldbane. Felix har i sporadiske glimt vist potentialet til en dag at blive verdens bedste fodboldspiller, men han mangler stabiliteten for at tage det sidste skridt. Er på kontrakt i den spanske hovedstad frem til 2026, men bejlerne til portugiseren er mange. Joao Felix blev i sommeren 2023 sendt videre til Barcelona.

Joao Felix. Top ti transfer
Joao Felix og Atletico Madrid blev aldrig et godt partnerskab, og han spiller nu for Barcelona. IMAGO / Xinhua

Enzo Fernández

Fra Benfica til Chelsea (2023)

907,5 millioner kroner*

Enzo Fernández har siden han bed sig fast i startopstillingen i argentinske River Plate i 2021 haft raketfart på karrieren. Blot en sæson som starter i hjemlandet blev til, før han rejste til portugisiske Benfica, hvor Fernández endnu en gang havde fart på. Efter at have været med til at vinde VM for Argentina, hvor han blev kåret til slutrundens bedste unge spiller, kom engelske Chelsea på banen. På den sidste dag i januar-transfervinduet i 2023 kom Chelsea med et uimodståeligt godt tilbud på den energiske og teknisk dygtige midtbanespiller.

Enzo Fernández. Top ti transfer
Enzo Fernández har haft fart på i karrieren. Hvis han en gang i mellem tænker, det er gået meget stærkt, er det forståeligt. IMAGO / Martin Dalton

Antoine Griezmann

Fra Atlético Madrid til Barcelona (2019)

893 millioner kroner*

Der er et eller andet med franske spillere og det at trække et skifte, eller mangel på samme, i langdrag . Allerede i 2018 var Griezmann tæt på Barcelona efter en flot VM-slutrunde, men han valgte at blive i Atlético Madrid og udgav dokumentaren, ‘La Decisión’ (beslutningen, red) om årsagen hertil. Den beslutning ændrede han så efter et år og kom endelig til Barcelona, men måske han bare skulle være blevet i Atlético Madrid, hvor han vendte tilbage i sommeren 2021 på en lejeaftale efter to mindre gode år i Barcelona. Han nåede i hvert fald aldrig det niveau, der både i 2016 og 2018 gav ham en tredjeplads i afstemningen om Ballon d’Or. Antonio Griezmann er nu tilbage i Atletico Madrid, hvor han igen nyder stor succes.

Antonio Griezmann, Top ti transfer
Antonio Griezmann har efter sin tilbagevenden til Atletico Madrid ikke meget at ærgre sig over. IMAGO / ABACAPRESS

Jack Grealish

Fra Aston Villa til Manchester City (2021)

874 millioner kroner*

I sommeren 2021 var der tale om indkøb af både Harry Kane og Cristiano Ronaldo, men Manchester City gjorde i stedet Jack Grealish til deres dyreste indkøb nogensinde. Den engelske landsholdsspiller, der kom  til fra Aston Villa, har været lidt inde og ude af holdet i sin første sæson hos de engelske mestre, og han har ikke for alvor sat sit aftryk i den blå del af Manchester, ses der bort fra en brændt chance i den dramatiske semifinale mod Real Madrid i Champions League, der skulle vise sig at blive endda ekstremt kostbar.

Jack Grealish. Top ti transfer
Jack Grealish er ved at leve op til sit store prisskilt for Manchester City. IMAGO / Sportimage

Cristiano Ronaldo

Fra Real Madrid til Juventus (2018)

870 millioner kroner*

Portugiseren var allerede blevet solgt som verdens dyreste, da han i 2009 skiftede fra Manchester United til Real Madrid, men i 2018, som 33-årig, slog han så sin egen transferrekord med et skifte til de italiensk mestre. Ronaldo kunne ikke formå at føre Juventus til Champions League trofæet, men hans mange mål kastede to Serie A titler af sig, og så gav det Juventus en helt enorm brandingværdi. Deres fanskare på de sociale medier steg enormt, og på få dage efter skiftet blev en realitet steg følgerne på diverse platforme med 2 millioner. Da han  i 2021 forlod Juventus og vendte tilbage til Old Trafford mistede klubben på bare et døgn 330.000 følgere.

Vidste du i øvrigt, at Cristiano Ronaldo er alletiders mest scorende fodboldspiller?

Cristiano Ronaldo. Top ti transfer
Cristiano Ronaldo er nu rejst videre til Saudi-Arabien. IMAGO / Sports Press Photo

Declan Rice

Fra West Ham United til Arsenal (2023)

874,5 millioner kroner*

Declan Rice var anfører for West Ham, da de vandt deres første trofæ i lang tid, da West Ham stod som vindere af European Conference League. Det var også sidste gang, Declan Rice trak West Ham trøjen over hovedet. I stedet spiller Rice nu for en anden London-klub, Arsenal. Arsenal var ganske tæt på mesterskabet i 2022/2023 sæsonen, og manager Mikel Arteta mente, at Declan Rice var en af de manglende brikker for at kunne slutte over Manchester City. Rice er startet glimrende for Arsenal, hvor fansene både mener, det er et røverkøb, og at der skal sendes flere penge til West Ham for handlen.

Declan Rice. Top ti transfer
Declan Rice for sit nye hold Arsenal. IMAGO / PA Images
Hvem er verdens dyreste fodboldspiller?

Neymar er verdens dyreste fodboldspiller (1.652 mia. DKK)

Hvor meget kostede Kylian Mbappe?

Kylian Mbappe blev solgt fra Monaco til PSG for 1.339 mia. DKK.

Hvor meget kostede Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo blev sogt fra Real Madrid til Juventus for 870 mio. DKK.

Skriv første kommentar

Skriv et svar