18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Verdens dyreste fodboldspiller

Nicolai Lisberg har undersøgt, hvem der er verdens dyreste fodboldspillere nogensinde. Se Top10 i tabellen herunder – og gå længere ned på siden for at læse om, hvordan verdens dyreste handler kom i stand.


Top 10: Verdens dyreste fodboldspillere

#SpillerBeløbSælgende klubKøbende klubÅrstal
1Neymar1.652 mia. DKKBarcelonaPSG2017
2Kylian Mbappe1.339 mia. DKKMonacoPSG2018
3Ousmane Dembele1.041 mia. DKKDortmundBarcelona2017
4Philippe Coutinho1.004 mia. DKKLiverpoolBarcelona2018
5Joao Felix946 mio. DKKBenficaAtletico Madrid2019
6Antoine Griezmann893 mio. DKKAtletico MadridBarcelona2019
7Jack Grealish874 mio. DKKAston VillaManchester City2021
8Cristiano Ronaldo870 mio. DKKReal MadridJuventus2018
9Eden Hazard855 mio. DKKChelseaReal Madrid2019
10Romelu Lukaku840 mio. DKKInterChelsea2021

*Priserne er taget fra Transfermarkt. I den samlede pris er indregnet købesummen samt de klausuler, der sidenhen er blevet opfyldt. Der er IKKE taget højde for inflation.


Hvem er verdens dyreste fodboldspiller?

Svaret er Neymar. Tæt forfulgt af Kylian Mbappé. Læs også, hvilken klub der er verdens største fodboldklub.

Neymar er indehaver af rekorden som verdens dyreste transfer. Foto: Bildbyrån
Neymar er indehaver af rekorden som verdens dyreste transfer. Foto: Bildbyrån


Neymar

Fra Barcelona til PSG, 2017

Pris: 1,652 milliarder kroner*

Ikke siden Luis Figos skifte til Real Madrid i 2000, havde Barcelona ufrivilligt måtte give afkald på en af sine allerstørste profiler. Neymar var udset som manden, der en dag skulle afløse Lionel Messi hos catalanerne, og derfor chokerede det alt og alle, da han i sommeren 2017 valgte at skifte til PSG. Måske endda selv holdkammeraterne, da Gerard Piqué ellers postede et billede af ham og Neymar med teksten se queda (han bliver, red). Rent sportsligt blev skiftet til PSG aldrig den store succes for brasilianeren, men det satte gang i en dominoeffekt, der for altid ændrede transfermarkedet.


Kylian Mbappé

Fra Monaco til PSG, 2018

Pris: 1,339 milliarder kroner*

Den franske verdensstjerne fik sit internationale gennembrud i 2017, da han var med til at spille Monaco i semifinalen i Champions League. For at overholde FFP-reglerne efter købet af Neymar, blev han i første omgang lejet af PSG, men med en aftalt købspris, der ville træde i kraft efter sæsonen. Der er siden kommet mange store spillere til PSG, men ingen er lige nu større end Kylian Mbappé, der nu er verdens bedst betalte fodboldspiller. Han så ellers ud til at skifte væk i sommeren 2022 efter en lang flirt med Real Madrid, men efter en af fodboldens største transfersagaer svor han troskab til PSG for yderligere tre sæsoner.


Ousmane Dembélé

Fra Dortmund til Barcelona (2017)

1,041 milliarder kroner*

Borussia Dortmund nød godt af den desperate situation, som Barcelona var i, da BVB efter at have købt Ousmane Dembélé for blot 111 millioner kroner, næsten tidoblede deres gevinst efter kun en enkelt sæson. Dembélé havde tryllebundet Bundesligaen med sin fart og sine mange indlæg, men en skade tidligt i forløbet hos Barcelona skulle vise sig ildevarslende for franskmanden. Fem år efter skiftet, der for en stund gjorde ham til verdens næstdyreste spiller, har der været flere nedture end opture, og Barcelona har langt fra fået fuld valuta for de mange penge, de sendte til Tyskland.

Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé – Foto: Bildbyrån

Philippe Coutinho

Fra Liverpool til Barcelona (2018)

1,004 milliarder kroner*

En direkte konsekvens af Neymars skifte til PSG. Barcelona forsøgte hele sommeren at få fingrene i Coutinho, men Liverpool nægtede, og derfor blev handlen udskudt i et halvt år. I Barcelona håbede man på, at han kunne ramme formen fra sin tid i Liverpool, men det lykkedes aldrig, og efter diverse lejeophold skiftede han permanent til Aston Villa fra 2022/23 sæsonen af. Tragikomisk for Barcelonas store investering blev det, da han som udlejet Barcelona-spiller scorede to mål for Bayern München i deres 8-2-nedsabling af netop Barcelona i kvartfinalen i Champions League 2020.


João Félix

Fra Benfica til Atlético Madrid (2019)

946 millioner kroner*

Golden Boy-vinder fra 2019, der blev udset til at være Antoine Griezmanns-afløser i Atlético. Hans flagrende spillestil virkede ikke umiddelbart skræddersyet til et hold trænet af Diego Simeone, og måske er det en del af forklaringen på, at vi først for alvor i tredje sæson så, hvad han er i stand til på en fodboldbane. Felix har i sporadiske glimt vist potentialet til en dag at blive verdens bedste fodboldspiller, men han mangler stabiliteten for at tage det sidste skridt. Er på kontrakt i den spanske hovedstad frem til 2026, men bejlerne til portugiseren er mange.

João Félix
João Félix – Foto: Bildbyrån

Antoine Griezmann

Fra Atlético Madrid til Barcelona (2019)

893 millioner kroner*

Der er et eller andet med franske spillere og det at trække et skifte, eller mangel på samme, i langdrag . Allerede i 2018 var Griezmann tæt på Barcelona efter en flot VM-slutrunde, men han valgte at blive i Atlético Madrid og udgav dokumentaren, ‘La Decisión’ (beslutningen, red) om årsagen hertil. Den beslutning ændrede han så efter et år og kom endelig til Barcelona, men måske han bare skulle være blevet i Atlético Madrid, hvor han vendte tilbage i sommeren 2021 på en lejeaftale efter to mindre gode år i Barcelona. Han nåede i hvert fald aldrig det niveau, der både i 2016 og 2018 gav ham en tredjeplads i afstemningen om Ballon d’Or.


Jack Grealish

Fra Aston Villa til Manchester City (2021)

874 millioner kroner*

I sommeren 2021 var der tale om indkøb af både Harry Kane og Cristiano Ronaldo, men Manchester City gjorde i stedet Jack Grealish til deres dyreste indkøb nogensinde. Den engelske landsholdsspiller, der kom  til fra Aston Villa, har været lidt inde og ude af holdet i sin første sæson hos de engelske mestre, og han har ikke for alvor sat sit aftryk i den blå del af Manchester, ses der bort fra en brændt chance i den dramatiske semifinale mod Real Madrid i Champions League, der skulle vise sig at blive endda ekstremt kostbar.

Jack Grealish
Jack Grealish – Foto: Bildbyrån

Cristiano Ronaldo

Fra Real Madrid til Juventus (2018)

870 millioner kroner*

Portugiseren var allerede blevet solgt som verdens dyreste, da han i 2009 skiftede fra Manchester United til Real Madrid, men i 2018, som 33-årig, slog han så sin egen transferrekord med et skifte til de italiensk mestre. Ronaldo kunne ikke formå at føre Juventus til Champions League trofæet, men hans mange mål kastede to Serie A titler af sig, og så gav det Juventus en helt enorm brandingværdi. Deres fanskare på de sociale medier steg enormt, og på få dage efter skiftet blev en realitet steg følgerne på diverse platforme med 2 millioner. Da han  i 2021 forlod Juventus og vendte tilbage til Old Trafford mistede klubben på bare et døgn 330.000 følgere.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo – Foto: Bildbyrån

Eden Hazard

Fra Chelsea til Real Madrid (2019)

855 millioner kroner*

Belgierens skifte til Real Madrid havde i årevis ligget i kortene, men først i 2019 lykkedes det at få det i stand. På det tidspunkt havde Hazard i flere år været blandt Premier Leagues bedste spillere, ligesom han havde været eminent for Belgien ved VM i 2018, hvor han førte dem til bronzemedaljer. I Real Madrid skulle han være med til at lede holdet til succes post Cristiano Ronaldo, men da det denne sommer igen lykkedes for Real Madrid at vinde Champions League, var det med Hazard i en tæt på ubetydelig rolle. Tre år i det spanske har været præget af skader og formdyk, og blot seks mål er det blevet til indtil videre.


Romelu Lukaku

Fra Inter til Chelsea (2021)

840 millioner kroner*

Chelsea var forsvarende Champions League-vindere, og i 2021 kunne de så krydre deres angreb med Romelu Lukaku, der for Inter og det belgiske landshold havde haft en storslået sæson. Belgieren skiftede for anden gang til Stamford Bridge, hvor han skulle være den manglede brik i puslespillet, men sådan gik ikke. Han lagde ellers godt fra land med tre scoringer i sine første to kampe, men så ophørte målene. Siden fulgte et offentligt skænderi med Thomas Tuchel, og spørgsmålet er, om hans tid i Chelsea allerede er forbi, før den rigtig kom i gang.

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku – Foto: Bildbyrån

Læs også:


Hvem er verdens dyreste fodboldspiller?

Neymar er verdens dyreste fodboldspiller (1.652 mia. DKK)

Hvor meget kostede Kylian Mbappe?

Kylian Mbappe blev solgt fra Monaco til PSG for 1.339 mia. DKK.

Hvor meget kostede Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo blev sogt fra Real Madrid til Juventus for 870 mio. DKK.

Skriv et svar