18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Verdens bedste målmand

Hvem er verdens bedste målmand i fodboldens verden? Der er mange forskellige parametre, som man kan kigge på når man skal vurdere hvem der er verdens bedste målmand 2022.

På denne side forsøger vi os med en top 10 over de bedste målmænd i dag. Vi benytter os af officielle rangeringer af fodbold målmænd, som er lavet af folk indenfor fodboldens verden. Læs med og se om du er enig, eller om du synes andre målmænd burde være en del af denne top 10.

Hvem er verdens bedste målmand?

Der kan benyttes et hav af statistikker for at vurdere verdens bedste målmand. Som baggrund for vores rangering af verdens bedste målmand 2022 har vi benyttet os af rangeringen fra uddelingen af Lev Yashin-trofæet i november 2021, der ofte betegnes som målmændenes Ballon d’Or. Vi starter vores rangering med et kig på verdens bedste målmand 2022.

1. Gianluigi Donnarumma – PSG og Italien

23-årige Gianluigi Donnarumma fra Italien er det største målmandstalent i international fodbold i de seneste år. Han har taget over som fodbold målmand på landsholdet for Italien efter legenden Gianluigi Buffon. Han stod fremragende ved EM i 2021, hvor han var en af nøglespillerne i Italiens EM-triumf. Han blev også kåret som turneringens bedste spiller.

Kort efter EM-slutrunden skiftede han fra AC Milan til stjernespækkede Paris Saint-Germain. Donnarumma spås en stor karriere, og mon ikke han er at finde i top 10 over verdens bedste fodbold målmand i mange år fremover?

Gianluigi Donnarumma er verdens bedste målmand anno 2022. Foto: Bildbyrån
Gianluigi Donnarumma er verdens bedste målmand anno 2022. Foto: Bildbyrån

2. Edouard Mendy – Chelsea og Senegal

Senegalesiske Edouard Mendy har været en stor profil i Premier League siden han i 2020 skiftede til Chelsea. Allerede i hans første sæson var han en nøglespiller, og spillede en stor rolle i den store overraskelse det var da Chelsea vandt Champions League i sæsonen 2020/21. 

Han er en sikker målmand, som har lange og stærke arme samt hurtige relekser. Statistisk set mente mange at han burde have vundet Lev Yashin-trofæet i stedet for Donnarumma, men han måtte altså nøjes med en andenplads i denne omgang.

Edouard Mendy snupper 2. pladsen på listen. Foto: Bildbyrån
Edouard Mendy snupper 2. pladsen på listen. Foto: Bildbyrån

3. Jan Oblak – Atletico Madrid og Slovenien

Slovenske Jan Oblak har i de seneste mange år været en af de absolut bedste fodbold målmænd i europæisk topfodbold. Han har spillet for den spanske storklub Atletico Madrid siden 2014, hvor han har spillet en nøglerolle i deres succeser. 

Han har leveret den ene pragtpræstation efter den anden i klubben, hvor man altid har kunne regne med et højt niveau fra ham. Derfor har han også været rygtet væk fra klubben i mange omgange, men det lader altså til at han nyder tilværelsen i Madrid.

Rutinerede Jan Oblak fra Atlético Madrid. Foto: Bildbyrån
Rutinerede Jan Oblak fra Atlético Madrid. Foto: Bildbyrån

4. Ederson Moraes – Manchester City og Brasilien

Brasilianske Ederson har været fast mand mellem stængerne for den engelske storklub Manchester City siden 2017. Udover at være en stor mand med hurtige reflekser i målet, er han også kendt for spillet med fødderne, hvor han passer perfekt ind i Pep Guardiolas spillestil.

I 2018 leverede han faktisk også den første assist af en Manchester City målmand i Premier League, da han på et målspark lagde op til Sergio Agüeros mål. Generelt har han nydt stor succes med Manchester City, hvor han har været med til at vinde Premier League hele fire gange.

Manchester City-keeper Ederson Moraes. Foto: Bildbyrån
Manchester City-keeper Ederson Moraes. Foto: Bildbyrån

5. Manuel Neuer – Bayern München og Tyskland

Manuel Neuer er en fodboldlegende, og han har allerede skrevet sig ind i historiebøgerne som en af verdens bedste målmand nogensinde. Han er en klublegende i Bayern München, hvor han har stået på mål siden 2011. Han har altså mere end 10 år i klubben, hvor han har spillet næsten 400 kampe.

Sideløbende har han været en del af det tyske landshold siden 2009, hvor han har stået mere end 100 kampe. Gennem karrieren har han vundet Bundesligaen hele 10 gange sammen med Bayern München, mens han også vandt VM i 2014 med det tyske landshold.

Manuel Neuer
FC Bayern målmand Manuel Neuer. Foto: Bildbyrån

6. Emiliano Martinez – Aston Villa og Argentina

En af de mere ukendte målmænd på vores liste er Emiliano Martinez, som til daglig spiller i Aston Villa i Premier League. Han var i mange år tilknyttet Arsenal, hvor han dog brugte al sin tid på lejeophold i forskellige klubber. I 2020 skiftede han dog til Aston Villa, hvor han nu er fast mand, og hvor han har vist sig flot frem.

Udover at være fast mand for Aston Villa har han også tilkæmpet sig pladsen som førstemålmand for det argentinske landshold. Han cementerede sin plads som en af de bedste fodbold målmænd i verden, da han med det argentinske landshold til VM i Qatar 2022 hentede VM pokalen hjem til Argentina.

Emiliano Martinez
Emiliano Martinez fra Argentina. Foto: Bildbyrån

7. Kasper Schmeichel – Leicester City

Vi kan selvfølgelig ikke komme udenom den bedste målmænd i fodbold i Danmark, nemlig Kasper Schmeichel. Han er allerede en legende i hans klub Leicester City, hvor han var en af nøglespillerne i den store sensation da de vandt Premier League i sæsonen 2015/16. Han har spillet mere end 400 kampe i klubben, hvor han har været fast mand gennem det meste af karrieren.

Samtidig har han også været fast mand mellem stængerne for det danske landshold. Han fik debut i 2013, og har stået stort set alle kampe for Danmark siden da. Han er en naturlig leder, og er nu også anfører for både Leicester City og det danske landshold.

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel – Foto: Bildbyrån

8. Thibaut Courtois – Real Madrid og Belgien

Belgiske Thibaut Courtois har spillet for nogle af de største europæiske klubber, og har stået på mål i nogle af de største kampe overhovedet. Han skiftede i 2011 til Chelsea, hvor han dog brugte de første tre år på et lejeophold i Atletico Madrid. Her var han med til at vinde La Liga i 2013/14, hvorefter Chelsea hentede ham hjem igen.

I Chelsea viste han det samme høje niveau, og var med til at vinde to Premier League-titler med klubben. I 2018 skiftede han derfor også til Real Madrid, som han nu har vundet to La Liga-titler og en Champions League-titel med. Han har til tider været udskældt, men han har igen og igen vist at han har hvad der skal til for at spille med på den helt store scene.

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois – Foto: Bildbyrån

9. Keylor Navas – PSG og Costa Rica

Da Thibaut Courtois kom til Real Madrid var det Keylor Navas fra Costa Rica, som var førstevalget i klubben. Der gik da også kun én sæson inden Navas skiftede til PSG. Navas spillede over 100 kampe for Real Madrid i de fem år han var i klubben.

I to sæsoner var Keylor Navas førstevalget for PSG, men Gianluigi Donnarumma blev som sagt hentet til klubben i sommeren 2021. Derfor fik han stor konkurrence på målmandsposten, men han har faktisk formået at slå Donnarumma af pinden i løbet af sæsonen. 

Derfor har han også været medvirkende til at der er opstået rygter om at Donnarumma allerede kunne forlade PSG. Intet tyder dog på at nogen af dem forlader den franske klub, så det bliver spændende at følge deres indbyrdes kamp i de kommende sæsoner.

Keylor Navas
Keylor Navas – Foto: Bildbyrån


10. Samir Handanovic – Inter og Slovenien

Den ældste målmand på vores liste over verdens bedste målmand er 37-årige Samir Handanovic fra Slovenien. Han har været fast mand for italienske Inter Milan, og har i mere end 10 år præsteret på et stabilt højt niveau for klubben. Han er en høj målmand med en stærk fysisk tilstedeværelse i målet, som gør ham til en god “shot stopper”.

Samir Handanovic
Samir Handanovic – Foto: Bildbyrån

Verdens bedste målmand nogensinde

Dermed afsluttes vores gennemgang af verdens bedste målmand i 2022. Til sidst svarer vi også på det mere historiske spørgsmål: hvem er verdens bedste målmand nogensinde? Der er også meget diskussion om dette spørgsmål, men efter vores vurdering af verdens bedste målmand nogensinde de følgende:

  1. Lev Yashin – Dynamo Moskva og Sovjetunionen

Lev Yashin er den eneste målmand der nogensinde har vundet Ballon d’Or, og han holder stadig rekorden for flest reddede straffespark med ca. 150. Derudover havde han 270 clean sheets i karrieren i omkring 420 kampe.

  1. Iker Casillas – Real Madrid og Spanien

Iker Casillas er Real Madrids og Spaniens måske bedste målmand nogensinde. I løbet af karrieren vandt han VM én gang, EM to gange, Champions League tre gange og La Liga fem gange. I løbet af hans 16 år i Real Madrid spillede han 725 kampe for klubben, og er derfor en af klubben største legender.

  1. Gianluigi Buffon – Juventus og Italien

Buffon er i en alder af 44 stadig aktiv, og anses af mange som den største fodboldmålmand i italiensk fodboldhistorie. Han har vundet Serie A 10 gange, og er en legende i Juventus. Derudover var han også fast mand for Italien i mere end to årtier, hvor han stod næsten 200 kampe for landsholdet. Han vandt desuden VM i 2006.

Hvem er verdens bedste målmand 2022?

Verdens bedste målmand 2022 er Gianluigi Donnarumma.

Er Kasper Schmeichel verdens bedste målmand?

Kasper Schmeichel er ikke verdens bedste målmand, men han anses af mange som en målmand der er blandt top 10 i verden.

Skriv et svar