18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Top 10: Verdens bedste fodboldspillere nogensinde

Hvem er verdens bedste fodboldspiller? Det spørgsmål kan virkelig få bølgerne til at gå højt i enhver gruppe af venner. Selvfølgelig kun hvis der er uenighed, men det er der oftest – specielt når emnet er så betydeligt som dette.

Det er åbenlyst helt umuligt at lave en liste, alle kan være enige om. Vi har dog alligevel gjort os et forsøg i denne artikel.

Verdens bedste fodboldspillere

#SpillerLand
1Lionel MessiArgentina
2PeléBrasilien
3Diego MaradonaArgentina
4Cristiano RonaldoPortugal
5Zinedine ZidaneFrankrig
6Johan CruyffHolland
7RonaldoBrasilien
8Franz BeckenbauerTyskland
9Thierry Henry Frankrig
10Alfredo di StéfanoArgentina/Spanien

1. Lionel Messi, Argentina

Den argentinske troldmand har fortryllet fodboldverdenen med nogle af de mest magiske øjeblikke. Den vævre dribler har gledet gennem nogle af verdens bedste forsvarskæder med en legende lethed, der leder tankerne tilbage til skolegården.

Lionel Messi blev hentet til FC Barcelona som 13-årig, da den catalanske klub så det store talent. Det gemte sig dog bag en genfejl, så han ikke voksede, som han skulle. Derfor valgte Barcelona som en del af aftalen at betale for hans behandling og resten er historie, som man siger. Kronen på værket blev et verdensmesterskab med Argentina i Qatar i 2022.

Messi GOAT

Alamy Stock Photo

2. Pelé, Brasilien

Den brasilianske angriber brød ind på fodboldverdenen i en alder af bare 15 år på Santos’ førstehold. Året senere var han 16 år og brasiliansk landsholdsspiller. Der var også stor interesse for at hente den dengang ubestridte bedste fodboldspiller i verden til Europa. Det sørgede den daværende brasilianske præsident dog for ikke kom til at ske.

Pelé blev erklæret for brasiliansk kulturarv, og det kan man jo ikke sige meget til med flere verdensmesterskaber på CV’et. Det gjorde dog, at man – ligesom et kunstværk med kulturarv – ikke måtte “eksportere” det ud af Brasilien. Hvorfor hele Pelés reelle karriere blev spillet i Santos. 
Han havde et kort ophold hos New York Cosmos, da den daværende udenrigsminister i USA, Henry Kissinger, fik forhandlet sig til et lån af kulturarven.

Pele

Alamy Stock Photo

3. Diego Maradona, Argentina

Der er nok ikke mange, der stadig mener, at Diego Maradona var en bedre spiller, eller havde en større karriere end Lionel Messi. Det er der dog stadig mange argentinere, der mener – måske er antallet faldet en smule efter Argentinas VM-titel i 2022, men de findes stadig. Dem, der forguder Maradona. Og det er med god grund. En kontroversiel mand uden for banen, men en gudsbenådet fodboldspiller på den.

Diego Maradona

Alamy Stock Photo

4. Cristiano Ronaldo, Portugal

Der findes nok en stor flok, som er født fra slut 90’erne til nu, der er uenige i denne placering. Det var længe Cristiano Ronaldo versus Lionel Messi, men det er som om den diskussion er død nu. Det gør dog ikke, at man skal underkende den mastodont af en fodboldspiller Cristiano Ronaldo er og har været.

Han er den fodboldspiller, der har scoret flest mål nogensinde. Og det kendetegner meget godt den karriere, han har haft. Han kunne score mål, som ingen andre kunne.

Cristiano Ronaldo

Alamy Stock Photo

Tror du, han er en af de dyreste fodboldspillere nogensinde? Eller måske den bedst betalte fodboldspiller? Læs mere i vores artikler om netop dette.

5. Zinedine Zidane, Frankrig

Endnu en kontroversiel figur får plads på listen i denne omgang. Det kontroversielle kom jo egentlig først i karrierens efterår, da han stangede en skalle i brystet på Materazzi i VM-finalen i 2006. Før det – og det er han vel stadig – bedst kendt for det, han formåede på en fodboldbane. Hans overlegne flair eller altoverskyggende overblik gjorde samtlige hold, han spillede for, bedre.

Efterfølgende har han også bygget en flot trænerkarriere ovenpå den aktive. Det er dog udelukkende, det han gjorde, da han stadig snørrede støvlerne, der giver ham en 6. plads her.

Zinedine Zidane

Alamy Stock Photo

6. Johan Cruyff, Holland

Der er intet FC Barcelona, som vi kender det i dag, uden Johan Cruyff. Det gælder både hans tid i det catalanske som spiller og som træner. Som spiller var han en dominerende offensivspiller, der både kunne sætte sin egen mand, men også finde de dybe løb fra sine medspillere.

Johan Cruyff

Alamy Stock Photo

7. Ronaldo, Brasilien

Den originale Ronaldo, R9 eller det mindre rosende tykke Ronaldo var muligvis den mest målfarlige fodboldspiller, verden nogensinde har set. Man forstår simpelthen ikke, hvor vildt hans lave tyngdepunkt sendte forsvarsspillere på rundture. Og så havde han et hestespark af en anden verden.

Det var dog indtil, de tragiske billeder gik verden rundt, hvor han sprang alt, hvad sprænges kunne, i knæet. Mange glemmer, at Real Madrid-tiden faktisk var efter den frygtelige skade. Og det siger meget, om den spiller, han var før.

Ronaldo

Alamy Stock Photo

8. Franz Beckenbauer, Tyskland

“Der Kaiser” ændrede fodbolden ved hans utrolige elegance i libero-rollen. Beckenbauer kunne spille både på midtbanen og i særdeleshed også i forsvaret. Derfor valgte man at give ham en rolle, der gjorde, at han kunne excellere i begge dele.

Hans altseende overblik blev brugt, når han havde bolden ved fødderne selv, men også når han skulle fravriste den fra sin modstander. Et sandt tysk fodboldikon, hvis død i begyndelsen af 2024 blev begrædt i hele verdenen.

Franz Beckenbauer

Alamy Stock Photo

Læs, hvilken placering han får på vores liste over Top 10 tyske fodboldspillere nogensinde.

9. Thierry Henry, Frankrig

Thierry Henry er en af de mest ikoniske franske fodboldspillere nogensinde. Hans karriere strakte sig over tre årtier og var præget af utrolig talent og succes. Henry startede sin karriere i AS Monaco, hvor hans lynhurtighed og målnæse hurtigt gjorde ham til en af de mest lovende angribere i verden.

Det var dog hans tid i Arsenal, hvor han virkelig skinnede. Henry blev en legende i klubben og bidrog til at vinde flere Premier League-titler og FA Cups. Hans evne til at score spektakulære mål og skabe målchancer gjorde ham til en af ​​de mest frygtede angribere i verden.

Efter Arsenal spillede Henry også for Barcelona, hvor han fortsatte med at imponere med sit talent og bidrog til at vinde La Liga og Champions League. Han vendte derefter tilbage til Arsenal på lån, før han afsluttede sin karriere i MLS med New York Red Bulls.

Thierry Henry

Alamy Stock Photo

10. Alfredo di Stéfano, Argentina/Spanien

Alfredo di Stéfano blev oprindeligt født i Argentina, men skiftede senere landshold, da han begyndte at repræsentere Spanien. Han var den mest scorende Real Madrid-spiller indtil Raúl og senere Cristiano Ronaldo overhalede ham. Den skarpe angriber er stadig anset som en af de største spillere i kongeklubbens historie.

Det skal understreges, at denne liste kun er vores egen holdning. Det er heldigvis stadig en subjektiv holdning, hvorfor vi hellere ikke påstår at have skabt den ultimative liste. Der er dem, der mener, at en forsvarsspiller altid er vigtigere end en angriber. Og omvendt.

Album / Archivo ABC / Torremocha

Derudover er det nærmest umuligt at flette målmænd ind i diskussionen, da deres fodbold er så anderledes for det, der bliver spillet af markspillere. Vi har valgt at kigge både på individuelle statistikker, men man kan heller ikke komme uden om, at der først skabes en i sandhed stor spiller, når han også kan vinde noget med sit hold.

Skriv første kommentar

Skriv et svar