18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Top 10: Bedste Premier League spillere nogensinde

Det er altid noget, der lægger op til debat, når man begynder at diskutere de bedste nogensinde.

Vi har dog alligevel forsøgt at give vores bud på de 10 bedste Premier League-spillere nogensinde.

Bedste Premier League spillere

#SpillerKlub
1Thierry HenryArsenal
2Cristiano RonaldoManchester United
3Alan ShearerBlackburn og Newcastle
4Wayne RooneyEverton og Manchester United
5Ryan GiggsManchester United
6Eric CantonaLeeds og Manchester United
7Steven GerrardLiverpool
8Frank LampardWest Ham, Chelsea og Manchester City
9Patrick VieiraArsenal og Manchester City
10Paul ScholesManchester United

10. Paul Scholes, Manchester United

Paul Scholes havde en legendarisk karriere, hvor han kun repræsenterede Manchester United i Premier League. 

Den rødhårede midtbanespiller var særligt kendt for sin fantastiske boldkontrol, og så en ukuelig evne til altid at score enormt flotte mål, når tingene spidsede til.

Han var en af de mest afgørende spillere under Sir Alex Ferguson i Manchester United. Det blev til hele 11 Premier League-titler og to Champions League-trofæer.

Hvilket også sikrer ham en plads på denne top 10-liste.

Paul Scholes

Independent / Alamy Stock Photo

9. Patrick Vieira, Arsenal og Manchester City

Den enormt atletiske midtbanespiller kunne slå frygt i årene på samtlige af spillerne, der stod over for ham. Han var anfører og leder for det Arsenal-mandskab, der gjorde op Manchester Uniteds dominans.

Patrick Vieira var særlig kendt for sin kombination af styrke og teknik. Han var en af nøglespillerne på Arsene Wengers Arsenal-mandskab, der vandt flere titler.

Patrick Vieira

PA Images / Alamy Stock Photo

8. Frank Lampard, West Ham, Chelsea og Manchester City

Frank Lampard blev spået en stor fremtid, da han brød igennem i seniorfodbold. Det var i West Ham, hvor han havde Harry Redknapp som træner.

Der gik ikke lang tid, før han tog skiftet på tværs af London til bysbørnene fra Chelsea. ‘The Blues’ havde fået en rig russisk pengemand ind, som skabte et fundament for succes for Chelsea i mange år fremover. 

Det fundament var Frank Lampards fantastiske evne til at agere spilfordeler og målscorer samtidig en stor del af.

Frank Lampard

PA Images / Alamy Stock Photo

7. Steven Gerrard, Liverpool

En ægte ‘one club man’. Dem finder man ikke mange af i moderne fodbold, men Steven Gerrard nåede at blive en af dem.

Den arbejdsomme midtbane oplevede stor succes som Liverpool-anfører, hvor tilskuerne nærmest kunne spejle sig i den hårde og kontante spillestil.

Dermed ikke sagt, at han ikke havde flair. Han var en fuldkommen midtbanespiller, der både gjorde sine holdkammerater bedre, men også kunne tage klubben på sine egne skuldre, når tingene spidsede til.

En ægte Liverpool-helt og en magisk karriere, der sikrer ham en syvendeplads på listen.

Steven Gerrard

Allstar Picture Library Ltd / Alamy Stock Photo

Hvem tror du, er en af de dyreste fodboldspillere nogensinde? Eller den bedst betalte fodboldspiller? Læs mere i vores artikler om netop dette.

6. Eric Cantona, Leeds og Manchester United

Når man siger Eric Cantona, er der nok mange, som tænker på karatespark og opløftet krave. Men den franske tekniker var meget mere end bare en flamboyant angriber.

Han havde en næse for mål som få andre. Han var også en mand med så stor karisma, at han nærmest blev mytisk. Og det var kun startskuddet til, hvordan auraen var omkring Eric Cantona og Manchester United igennem 90’erne. 

Så selvom ‘kung-fu’-sparket også skal have en plads i historien om Cantona, så skal hans fænomenale chipskud og Joga Bonito-reklamerne også med.

Eric Cantona

Allstar Picture Library Ltd / Alamy Stock Photo

5. Ryan Giggs, Manchester United

Hvad kan man sige om Ryan Giggs, der ikke allerede er blevet sagt. Han har haft sine kontroverser uden for banen, hvor han ikke var verdens bedste bror. 

Lige så dårlig en bror han var, lige så god var han til at finde indersiden eller pandebrasken på sine holdkammerater. Det har også medført, at han er den spiller med flest oplæg i Premier Leagues historie.

Den lynhurtige og brystbehårede waliser var med til at sætte sit præg på Premier League-historien, da han dominerede med Manchester United. Ligesom mange af hans holdkammerater er på listen.

Ryan Giggs

Independent / Alamy Stock Photo

4. Wayne Rooney, Everton og Manchester United

‘Remember the name… Wayne Rooney!’. Sådan lød det, da teenageren Wayne Rooney debuterede for Evertons førstehold mod Arsenal. 

Han havde kanoneret en flugter ind på den engelske landsholdsmålmand David Seaman, og det skulle vise sig at være begyndelsen på en af de flotteste karrierer nogensinde.

Den Liverpool-fødte angriber lavede kort tid efter skiftet til mastodonterne for Manchester United, hvor målene og de magiske øjeblikke fortsatte.

Wayne Rooney

Independent / Alamy Stock Photo

3. Alan Shearer, Blackburn og Newcastle

Og nu vi er ved målscorere, så kan man ikke komme udenom manden med verdens måske kedeligste jubelscene. Måske det var fordi, han også begyndte at kede sig selv over, hvor mange gange han fandt vejen til nettet.

Alan Shearer vandt Blackburns eneste Premier League-titel med legenadriske Kenny Dalglish på trænerbænken, og så talte alle om et skifte til… you guessed it, Manchester United.

Det endte dog med, at Newcastle-drengen kom hjem til de sort- og hvidstribede, hvor han fortsatte målformen. Pokaler blev det ikke mange af, men der kan ikke være nogen tvivl om, at han satte sig præg på engelsk og international fodbold.

Alan Shearer

TT News Agency / Alamy Stock Photo

2. Cristiano Ronaldo, Manchester United

En ung portugiser fra Sporting legede rundt med garvede Manchester United-profiler i en venskabskamp. Og det fik Sir Alex Ferguson til at spærre øjnene op. 

Ronaldo var ellers på vej til Arsenal, men det fik den legendariske skotske træner sat en stopper for. Og resten er historie, som man siger.

Han vandt Premier League-titler på stribe og en enkelt Champions League-pokal blev det også til. Inden han blev en af verdens dyreste spiller, da han blev solgt til Real Madrid.

Cristiano Ronaldo

Associated Press / Alamy Stock Photo

1. Thierry Henry, Arsenal

Kongen. Thierry Henry tryllebandt fodboldfans verden over med sin faretruende fart og kliniske afslutninger i Arsenals storhedstid i 00’erne under Arsene Wenger.

Nogle vil nok mene, at Cristiano Ronaldo er den bedste spiller, som har prøvet at spille i Premier League, men den storhedstid kom nok først efter.

Den franske angriber har vitterligt vundet alt, hvad der kan vindes. Og så gjorde han legendariske forsvarsspillere til træningskegler imens.

Thierry Henry

PA Images / Alamy Stock Photo

Flest Premier Lague kampe

Når man kigger på dem, der har haft flest kampe i Premier League, er det flere schweizerknive, der kommer frem.

 1. Gareth Barry, 653 kampe (West Brom, Everton, Manchester City og Aston Villa
 2. James Milner, 634* kampe (Liverpool, Manchester City, Aston Villa, Newcastle, Leeds og Brighton)
 3. Ryan Giggs, 632 kampe (Manchester United)
 4. Frank Lampard, 609 kampe (West Ham, Chelsea og Manchester City)
 5. David James, 572 kampe (Portsmouth, Manchester City, West Ham, Aston Villa og Liverpool)

* stadig aktiv

Flest Premier League titler

Der står Manchester United på det hele, når det handler om, hvem, der har vundet flest Premier League–titler. 

Og det er jo fordi, at Sir Alex Ferguson havde et stålsat greb på den bedste engelske fodboldrække i over 20 år.

 1. Manchester United – 13 titler
 2. Manchester City – 7 titler
 3. Chelsea – 5 titler
 4. Arsenal – 3 titler
 5. Blackburn Rovers – 1 titel
 6. Leicester City – 1 titel
 7. Liverpool 1 titel

Nogle kan undre sig over, hvorfor man taler om, at Liverpool har vundet så mange engelske titler. For det har de også. Men fra Premier League-æraens begyndelse i 1992, er det altså sådan listen ser ud.

Skriv første kommentar

Skriv et svar