18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Superliga lønninger – hvem tjener mest i Superligaen?

Har du nogensinde undret dig over, hvor meget en spiller i den danske Superliga tjener på et år? Så er du langt fra den eneste. I denne artikel vil vi forsøge at gøre dig lidt klogere på Superliga lønninger. Det gør vi ved at tage et kig på de spillere, som tjener mest i Superligaen.

Det skal siges at de lønninger i Superligaen som vi gennemgår her på siden ikke kan garanteres at være helt præcise. Klubberne offentliggør nemlig ikke, hvor meget en Superliga-spiller tjener. I stedet kan man forsøge at estimere Superliga spilleres løn ud fra klubbernes regnskaber, rygter og diverse udmeldinger.

Bedst betalte Superliga spillere

#SpillerKlub
1Mohamed ElyounoussiFCK
2Andreas CorneliusFCK
3Viktor ClaessonFCK
4Scott McKennaFCK
5Sverrir Ingi IngasonFC Midtjylland
6Denis VavroFCK
7Rasmus Falk FCK
8Nicolai BoilesenFCK
9Lukas LeragerFCK
10Magnus MattssonFCK

Hvad er en typisk Superliga løn?

Superligaen er ikke lige så stor og prestigefyldt som de store europæiske ligaer såsom Premier League, La Liga og Bundesligaen, og Superliga lønningerne er da heller ikke i nærheden af at være på samme niveau som i de ligaer. Der er dog alligevel en mere end pæn hyre at hente som spiller i Superligaen, som de færreste ville være utilfredse med.

Hvad tjener Superliga spillere? Det er der som sagt ikke et præcist tal på, da klubberne holder deres spillers lønninger hemmelige. Der er dog udregnet en masse estimater for lønningerne, som kan give et rimelig godt billede af hvor meget man får i Superliga lønninger.

Så hvad tjener en fodboldspiller i Superligaen? Nogle af de nyeste estimater skyder på, at en gennemsnitlig løn Superliga ligger på omkring 1,25 millioner kroner om året.

Det er dog slet ikke nok at se på den gennemsnitlige Superliga spillere løn, da der er ganske store forskelle på lønningerne fra klub til klub. Der er faktisk ret enorme forskelle mellem top og bund i ligaen. For at gøre det hele lidt mere håndgribeligt, tager vi i næste sektion et kig på nogle af de bedst betalte i Superligaen.

Bedst betalte Superliga spillere – FCK dominerer

Når man ser på de bedst betalte Superliga spillere i disse år, danner der sig et tydeligt billede. Danmarks største klub FC København dominerer nemlig listen over de højeste Superliga lønninger, hvor 9 ud af de 10 bedst betalte spillere til dagligt modtager FCK lønninger

Ser man på estimater for lønbudgetter hos Superligaens klubber, er det også tydeligt at se hvor dominerende FC København er. Klubben estimeres at have et årligt lønbudget på 300 millioner kroner. Det næsthøjeste lønbudget findes i FC Midtjylland, som har et budget på ca. 150 millioner kroner, altså halvt så meget som i FCK. Brøndby estimeres at have et lønbudget på 130 millioner kroner.

FC Koebenhavn

PA Images / Alamy Stock Photo

Løn i Superligaen varierer utroligt meget fra klub til klub. Mindre klubber såsom OB, Vejle og Lyngby, har nemlig et lønbudget der er blot en brøkdel af de største klubbers budgetter. Det er derfor ikke overraskende, at FCK i de seneste mange år har domineret Superligaen, mens FC Midtjylland og Brøndby har været de primære udfordrere i titeljagten.

Så hvem tjener mest i Superligaen? Det ser vi nu lidt nærmere på, når vi gennemgår en top 10 over de højest betalte Superliga spillere. Vi starter med den 10. bedst betalte spiller i Superligaen.

10. Magnus Mattsson, FCK

Vi starter vores gennemgang af de højeste Superliga lønninger – ikke overraskende – i FC København, hvor Magnus Mattsson indtager 10. pladsen på ranglisten over de højest betalte Superliga spillere. Den dansk-svenske offensive midtbanespiller fik sin fodboldopdragelse i Silkeborg, hvor han også spillede 74 kampe for førsteholdet med 31 scoringer og 16 assists.

Den flotte form i Silkeborg sikrede ham et skifte til den hollandske klub NEC Nijmegen i 2021. I 2024 blev han efter en flot sæson i Æresdivisionen hentet hjem til Danmark af FC København til en pris på 30 millioner kroner, hvilket gør ham til en af de dyreste spillere i Superligaens historie. Det forlyder at hans årsløn ligger på 5 millioner kroner i FCK. 

Magnus Mattsson

Associated Press / Alamy Stock Photo

9. Lukas Lerager, FCK

FC Københavns midtbanestyrmand Lukas Lerager har en lang og flot karriere bag sig, både i dansk og international fodbold. Karrieren kom for alvor i gang i Viborg, hvor han efter tre sæsoner drog udenlands. Efter seks sæsoner i udlandet hentede FCK ham hjem til Danmark i 2020.

Det har vist sig at være en god investering for FCK, da Lukas Lerager i den grad har været en af de bærende kræfter bag hovedstadsklubbens store succes i de seneste sæsoner. Efter sigende kan Lukas Lerager nyde godt af en årsløn på ca. 7 millioner kroner hos løverne.

Lukas Lerager

Associated Press / Alamy Stock Photo

Hvem tror du, er en af de dyreste fodboldspillere nogensinde? Eller den bedst betalte fodboldspiller? Læs mere i vores artikler om netop dette.

8. Nicolai Boilesen, FCK

Nicolai Boilesen er efterhånden lidt af en klublegende i FC København. Han blev hentet til klubben fra den hollandske danskerklub Ajax tilbage i 2016. Siden da har han været fast mand i de fleste sæsoner, omend han også har været plaget af flere lange skadesperioder.

Han får efter sigende en månedsløn på 550.000 kroner, hvilket svarer til en FCK spiller løn på 6,6 millioner kroner om året, og dermed den ottende højeste af Superliga lønningerne.

Nicolai Boilesen
dpa picture alliance / Alamy Stock Photo

7. Rasmus Falk, FCK

En af de største profiler i Superligaen i det seneste årti er uden tvivl midtbanespilleren Rasmus Falk. Han fik sin fodboldopdragelse i fynske OB, hvor han spillede med førsteholdet i seks sæsoner.

Det var dog tydeligt for alle, at han havde niveau til en større klub, og derfor var det ikke overraskende, da han i 2016 blev købt af FCK. Det er ikke længe siden han forlængede sin kontrakt i FCK, som gav ham en Rasmus Falk løn på ca. 9 millioner kroner om året.

Rasmus Falk

David Hunter / Alamy Stock Photo

6. Denis Vavro, FCK

Den næste spiller på listen over de højeste Superliga lønninger er endnu en FCK-spiller, nemlig slovakiske Denis Vavro. Han blev hentet til FCK tilbage i 2017, og gjorde det fremragende i Superligaen. Det betød, at han hurtigt tiltrak interesse fra udlandet, og det resulterede i et skifte til italienske Lazio til en pris på 80 millioner kroner efter blot to sæsoner i Superligaen.

Opholdet i Lazio blev dog ikke den store succes, og derfor købte FCK ham tilbage fra Lazio i 2021 til en pris på “blot” 28 millioner kroner. Det forlyder at han tjener ca. det samme som Rasmus Falk, altså omkring 9 millioner kroner om året hos FCK.

Denis Vavro

Cal Sport Media / Alamy Stock Photo

5. Sverrir Ingi Ingason, FC Midtjylland

Den eneste spiller på denne liste, som ikke spiller i FCK, er islandske Sverrir Ingi Ingason. Han blev hentet til FC Midtjylland fra græske PAOK i 2023 efter 6 sæsoner i græsk fodbold. Det forlyder at hans årsløn ligger på omkring 9-10 millioner kroner, hvilket sikrer ham en 5. plads på listen over de højeste Superliga lønninger.

Sverrir Ingi Ingason

Ritzau / Alamy Stock Photo

4. Scott McKenna, FCK

I sæsonen 2023/24 har FCK været ramt af en del skader i forsvaret. For at sikre kvaliteten i forsvaret indgik klubben en lejeaftale med Nottingham Forest om skotske Scott McKenna. Det forlyder at hans årsløn i Nottingham Forest var på lidt over en million pund, svarende til ca. 9,07 millioner kroner om året.

Da der er tale om en lejeaftale, er det dog meget muligt at Nottingham Forest stadig betaler en del af denne løn. Hele lønnen er altså ikke en FCK løn.

Scott McKenna

Sportimage Ltd / Alamy Stock Photo

3. Viktor Claesson, FCK

På tredjepladsen over de højeste Superliga lønninger finder vi den svenske forsvarsspiller Viktor Claesson. Han blev hentet til FCK i 2021 fra russiske Krasnodar, hvor han havde spillet i 5 sæsoner. I løbet af sin tid i FCK har han været en vigtig mand i forsvaret, og det har også givet ham en ganske pæn løn.

Viktor Claesson rapporteres nemlig at modtage en årsløn på over 10 millioner kroner om året. Det er da også noget af et scoop for FCK, som i første omgang hentede Claesson på en 6 måneder lang kontrakt, der senere blev forlænget til 4 år yderligere.

Viktor Claesson

Cal Sport Media / Alamy Stock Photo

2. Andreas Cornelius, FCK

Andreas Cornelius har haft en mildest talt spændende karriere. Han scorede mål på samlebånd for FCK i sæsonen 2012/13, og det var nok til at sikre ham et rekordstort skifte til Cardiff, som dengang lå i Premier League.

Det blev dog en stor skuffelse i Cardiff, og derfor blev han efter bare én sæson hentet tilbage til FCK, hvor han spillede i 4 sæsoner. Det blev efterfulgt af et nyt udlandseventyr, hvor han både spillede i Atalanta, Bordeaux, Parma og Trabzonspor. Nu er han tilbage i FCK, og det forlyder at han modtager en løn på den gode side af 10 millioner kroner om året. 

Andreas Cornelius

Alamy Stock Photo

1. Mohamed Elyounoussi, FCK

Det bringer os til den bedste betalte Superliga spiller, nemlig norske Mohamed Elyounoussi. Han blev hentet til FCK fra engelske Southampton på en fri transfer, og det var noget af et scoop.

Han fik en løn på ca. 26 millioner kroner hos Southampton, men måtte tage et skridt ned af lønstigen, da han rykkede til FCK. Det rapporteres at han modtager en årsløn på ca. 12-15 millioner kroner.

Mohamed Elyounoussi

Sipa US / Alamy Stock Photo

Skriv første kommentar

Skriv et svar