18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Real Madrid trænere

I denne artikel kaster vi et blik på de 10 bedste Real Madrid trænere gennem tiden.

Hvem har for alvor brilleret i et af verdens mest eftertragtede trænerjobs?

Top10: Real Madrid trænere

Miguel Munoz og Zinedine Zidane er blandt historiens mest ikoniske Real Madrid trænere.

TrænerTrofæer
Miguel MunozLa Liga(x9), Copa del Rey(x2), European Cup(x2), Intercontinental Cup
Zinedine ZidaneLa Liga(x2), Spanske Super Cup(x2), Champions League(x3), UEFA Super Cup(x2), VM for klubhold(x2)
Vicente del BosqueLa Liga(x2), Spanske Super Cup, Champions League(x2), UEFA Super Cup, Intercontinental Cup
Leo BeenhakkerLa Liga(x3), Copa del Rey, Spanske Super Cup(x2)
Luis MolownyLa Liga(x3), Copa del Rey(x2), UEFA Cup(x2)
José VillalongaLa Liga(x2), Copa Latina(x2), European Cup(x2)
Carlo AncelottiLa Liga, Champions League(x2), Copa del Rey(x2), VM for klubhold(x2), UEFA Super Cup(x2)
José MourinhoLa Liga, Copa del Rey, Spanske Super Cup
Fabio CapelloLa Liga(x2)
Jupp HeynckesChampions League, Spanske Super Cup

Miguel Munoz

Trofæer: La Liga(x9), Copa del Rey(x2), European Cup(x2), Intercontinental Cup

Revolutionær træner under Real Madrids succesfulde ye-ye-æra. Munoz vandt blandt andet ni spanske mesterskaber, Copa del Rey og Den Europæiske Mesterholdsturnering i sin 14 år i spidsen for Real Madrid. Mandskabspleje og sprudlende offensivfodbold var opskriften.

Zinedine Zidane

Trofæer: La Liga(x2), Spanske Super Cup(x2), Champions League(x3), UEFA Super Cup(x2), VM for klubhold(x2)

Midtbanelegenden Zidane vandt hele hele trofæer som Real Madrid-træner, og det på ganske kort tid. Franskmanden blev den første til at vinde Champions League-titlen tre gange, mens det også blev til hjemlig succes med to La Liga-titler. Zidanes Real Madrid spillede effektiv og direkte angrebsfodbold – et hold i stor balance.

Zinedine Zidane er blandt historiens bedste Real Madrid trænere

Zinedine Zidane er blandt historiens bedste Real Madrid trænere. Foto: IMAGO / ABACAPRESS

Vicente del Bosque

Trofæer: La Liga(x2), Spanske Super Cup, Champions League(x2), UEFA Super Cup, Intercontinental Cup

Vicente del Bosque nåede fire fulde sæsoner som cheftræner i Real Madrid(fraregnet to tidligere perioder som midlertidig træner) med stor succes. Spanierens største bedrifter som Real-træner var hele to Champions League-titler og to spanske mesterskaber på fire sæsoner. En rolig, ydmyg og taktisk velbegavet træner, som lod spillerne shine. Præcis som der er brug for i Real Madrid.

Leo Beenhakker

Trofæer: La Liga(x3), Copa del Rey, Spanske Super Cup(x2)

Hollandske Beenhakker fik tre sæsoner som Real Madrid-træner over to forskellige perioder. Her blev det til hele tre La Liga-titler, foruden succes i både Copa del Rey og den Spanske Super Cup. Som hollandske træner er flest stod Beenhakkers Real Madrid for boldbesiddende fodbold med masser af pasninger og kreativitet. 

Luis Molowny

Trofæer: La Liga(x3), Copa del Rey(x2), UEFA Cup(x2)

Spansk-irske Molowny var en tro tjener for Real Madrid. Den tidligere midtbanespiller sprang flere gange til, når der var brug for en midlertidig træner. Molowny nåede tre perioder som Real Madrid-træner, aldrig af mere end to år af gangen, men nåede alligevel at vinde hele syv trofæer.

José Villalonga

Trofæer: La Liga(x2), Copa Latina(x2), European Cup(x2)

José Villalonga var den første Real Madrid-træner til at snuppe et internationalt trofæ. I 1956 førte Villalonga Real Madrid til sejr i Den Europæiske Mesterholdsturnering i en alder af bare 36 år. Og minsandten om han ikke gentog bedriften året efter. Når ja, Real Madrid vandt også lige to mesterskaber i Villalongas tre år ved roret.

Carlo Ancelotti

Trofæer: La Liga, Champions League(x2), Copa del Rey(x2), VM for klubhold(x2), UEFA Super Cup(x2)

Den nuværende Real Madrid-træner er en sand legende. Ancelotti er i gang med siden anden periode i den spanske kongeklub, og det med stor succes. Italieneren er i gang med sin femte sæson i klubben, som han allerede har ført til to Champions League-titler, en La Liga-titel, og to Copa del Rey-trofæer. Ancelotti står for en arbejdsom, organiseret og balanceret spillestil.

José Mourinho

Trofæer: La Liga, Copa del Rey, Spanske Super Cup

Det blev aldrig til den forventede succes for karismatiske Mourinho i Real Madrid, som var uheldig med at konkurrere med et historisk stærkt Barcelona-mandskab. Portugiseren vandt dog et trofæ i alle sine tre sæsoner som træner for Los Blancos. Mourinho stod for benhård defensiv og fabelagtig kontrafodbold.

Fabio Capello

Trofæer: La Liga(x2)

En anden italiensk træner-legende er Facio Capello, som kun stod i spidsen for Real Madrid i to sæsoner – endda af to forskellige omgange. Ikke desto mindre var succesen til at få øje på. Capello skaffede nemlig La Liga-titlen i begge sæsoner. En pragmatisk træner af den gamle italienske skole. 

Jupp Heynckes

Trofæer: Champions League, Spanske Super Cup

Tyske Juup Heynckes nåede kun én sæson som Real Madrid-træner med en skuffende 4.plads i La Liga til følge. Til gengæld lykkedes tyskeren med at føre holdet til triumf i Champions League for første gang i 32 år. Heynckes stod for en flydende og ganske moderne spillestil med defensiv organisation og masser af bevægelse i offensiven.

Hvem er den mest succesfulde Real Madrid træner nogensinde?

Miguel Munoz

Skriv første kommentar

Skriv et svar