18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Flest mål i en Premier League sæson

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvem der har scoret flest mål i en Premier League sæson.

Målrekorden i Premier League blev senest slået i sæsonen 22/23, hvor Erling Haaland sendte bolden i nettet hele 36 gange. Dermed er nordmanden nu enlig indehaver topscorer-rekorden i Premier League.

Top 10 Premier League målrekord

Nedenfor finder du en liste over de 10 mest målfarlige spillere i Premier League, målt på måludbytte i én sæson.

#SpillerMålKlubSæson
1Erling Haaland36Manchester City22/23
2Andrew Cole34Newcastle93/94
3Alan Shearer34Blackburn94/95
4Mohamed Salah32Liverpool17/18
5Alan Shearer31Blackburn93/94
5Alan Shearer31Blackburn95/96
5Cristiano Ronaldo31Manchester United07/08
5Luis Suarez31Liverpool13/14
9Kevin Phillips30Sunderland99/00
10Thierry Henry30Arsenal03/04
10Robin van Persie30Arsenal11/12
10Harry Kane30Tottenham17/18
10Harry Kane30Tottenham22/23

1. Erling Haaland, 36 mål, Manchester City (22/23)

Erling Haaland scorede hele 36 mål for Manchester City i 2022/2023 sæsonen. Den norske angriber havde en glimrende debutsæson i det engelske, hvor han var med til at vinde the trible. Haaland spillede 35 kampe, men nåede alligevel 36 mål. Alle de nederlag Man City havde i Premier League i 2022/2023 havde det tilfælles, at Erling Haaland ikke scorede i dem. Fire gange lavede den norske stjerne hattrick i sæsonen. Haaland havde også en periode på syv kampe i træk, hvor han scorede i dem alle.

Erling Haaland har målrekorden i Premier League

Erling Haaland har målrekorden i Premier League. Foto: IMAGO / Action Plus

2. Andrew Cole, 34 mål, Newcastle (93/94)

Andy Cole havde længe rekorden for flest mål i Premier League. Han spillede 40 kampe i 1993/1994 sæsonen for Newcastle. Cole var – ligesom Haaland, blevet hentet for at styrke en allerede stærk offensiv. Newcastle havde ry for at spille underholdende og score mange mål under Kevin Keegan, og det hjalp Cole med. Den engelske angriber startede sin karriere i Arsenal som ungdomsspiller, men her fandt Cole aldrig melodien, og via klubber længere nede i turneringssystemet, endte Cole i Newcastle, hvorfra han tog videre til bl.a. Man United, hvor Cole hentede store triumfer.

3. Alan Shearer, 34 mål, Blackburn (94/95)

Alan Shearer scorede sæsonen efter Andy Coles flotte sæson også 34 mål. Hvor det ikke for Cole endte med en titel, endte det for Shearer med et mesterskab. Kenny Daglishs mesterskab blev mestre med et point mere end nr. 2 Man. Utd., og holdet var meget afhængige af Shearers mål. Han var således en af blot to spillere, der scorede mere end ti mål i Premier League sæsonen. Shearer vandt også Golden Boot, ligesom han blev PFA Player of the Year.

4. Mohamed Salah, 32 mål, Liverpool (17/18)

Den første og eneste afrikanske spiller på denne liste Mohamed Salah havde en storslået sæson i 2017/2018, hvor han i 36 kampe i Premier League scorede 32 mål. Det blev ikke til succes for holdet, men individuelt var det glimrende. Salah var kommet til Liverpool op til sæsonen for at styrke offensiven. Salah endte sæsonen med at blive valgt til både PFA Player of the Year og PFA Team of The Year. Den. 17 marts gav Mohamed Salah Watford fans mareridt for livet, da han scorede fire mål i en Liverpool sejr på 5:0 hjemme på Anfield.

5. Alan Shearer, 31 mål, Blackburn (93/94)

Alan Shearer brugte sæsonen før, han scorede 34 mål på at øve sig. Han ”nøjes” nemlig med at score 31 gange, og her endte det ikke med et mesterskab eller andre titler. Blackburn endte som nr. 2. Holdet var om muligt mere afhængig af Shearer denne sæson, end de var i 1994/1995, da han endte som den eneste med mere end ti mål i sæsonen. Shearer endte 1992-1993 sæsonen med en alvorlig knæskade, og havde ikke spillet fra december og frem til den nye sæson. Han blev kåret til Football Writers’ Association Footballer of the Year for denne sæson.

5. Alan Shearer, 31 mål, Blackburn (95/96)

Den eneste spiller der optræder på listen tre gange, er med tre gange, nemlig Alan Shearer. Sæsonen efter Blackburn vandt mesterskabet, endte holdet helt nede som på syvendepladsen. Holdet skiftede også manager undervejs, og Shearer var endnu en gang meget afgørende for Blackburns offensiv. Han var således den eneste spiller, der scorede mere end seks mål i Premier League. Det var også i løbet af denne sæson, at Shearer nåede 100 mål for Blackburn. Først på tværs af alle turneringer d. 23. september med scoring mod Coventry, og i Premier League d. 30. december mod Tottenham.

5. Cristiano Ronaldo, 31 mål, Manchester United (07/08)

Den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo havde en glimrende sæson i 2007-2008. Hele 31 mål fik Cristiano Ronaldo lavet i en sæson, hvor resten af holdet også havde stor succes. Holdet vandt nemlig både det engelske mesterskab og Champions League. Udover at Cristiano Ronaldo d. 12. januar i 2008 scorede sit første hattrick for Man Utd. mod Newcastle. Cristiano Ronaldo blev kåret til PFA Players’ Player of the Year, FWA Footballer of the Year, UEFA Club Footballer of the Year såvel som Premier Leagues Golden Boot og European Golden Shoe.  

5. Luis Suarez, 31 mål, Liverpool (13/14)

Den første og eneste sydamerikaner, uruguayske Luiz Suárez havde en fremragende 2013-2014. Suárez havde ellers brugt det meste af sommeren på at prøve at komme væk fra Liverpool, og starten af sæsonen var også udsat, da Suárez afsonede det sidste af karantæne på ti spilledage. Han spillede derfor kun 33 kampe i sæsonen, Suárez gjorde alt i den tid, han kunne for at score mål. Suárez blev den første ikke-europæer til at vinde PFA Player of the Year, ligesom han vandt Football Association Writers Player of the Year, Premier League Player of the Season og Premier League Golden Boot.

9. Kevin Philips, 30 mål, Sunderland (99/00)

Hvor langt de fleste af spillerne på denne liste, spillede for et etableret tophold, kom Kevin Phillips’ bedste målscoringssæson i den første sæson Sunderland spillede i Premier League. Phillips havde også været topscorer i den næstbedste engelske række, hvor han havde sikret sig en udtagelse til det engelske landshold. Kevin Phillips spillede sammen med de to danskere Thomas Sørensen og Carsten Fredgaard, og de var tæt på at sikre sig deltagelse i UEFA Cuppen i denne sæson. Phillips vandt ikke bare Premier League Golden Boot men også European Golden Shoe. The European Golden Shoe er Phillips stadig den eneste englænder til at vinde.

10. Thierry Henry, 30 mål, Arsenal (03/04)

Den franske stjerneangriber Thierry Henry havde ikke bare en god sæson individuelt i 2003-2004, men hele Arsenal havde en af de bedste sæsoner et Premier League hold nogensinde har haft. Arsenal vandt ikke bare mesterskabet, men gik hele igennem hele sæsonen i Premier League uden at tabe! Henry kronede sæsonen med 30 scoringer, hvor han også blev kåret til PFA Players’ Player of the Year for andet år i træk, FWA Footballer of the Year. Samtidig blev han nr. 2 i kampen om at blive kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2004. Thierry Henry vandt også European Golden Boat.

10. Robin van Persie, 30 mål, Arsenal (11/12)

En af de spillere der var tiltænkt til at tage overfor Thierry Henry i Arsenal som målscorer, var hollandske Robin van Persie. Og knap ti sæsoner senere gentog van Persie franskmands flotte sæson med antallet af mål. Arsenal endte ikke med et mesterskab eller andre titler, men blev nr. 3. Arsenal var i gang med at bygge et nyt hold op om van Persie, og hollænderen havde sin bedste sæson i Arsenal med 30 scoringer. Han var samtidig blevet anfører for Arsenal, og scorede for første gang i sin Arsenal karriere over 20 mål.

10. Harry Kane, 30 mål, Tottenham (17/18)

Den engelske landsholdsanfører Harry Kane startede sæsonen 2017-2018 med ikke at score i de første tre kampe. I de næste fire Premier League kampe scorede han seks gange. I december 2017 scorede Harry Kane et hattrick mod Burnley, hvilket gjorde, at han i hele kalenderåret 2017 brød Alan Shearers rekord på 36 mål. Harry Kane lavede 39 mål i hele 2017 i Premier League. For fjerde sæson i træk kom Harry Kane på PFA Team of the Year. Tottenham endte som nr. 3, og kunne derfor fortsætte i Champions League.

10. Harry Kane, 30 mål, Tottenham (22/23)

Harry Kane var ikke færdig med at have gode sæsoner. Men hvor det tidligere havde givet hele klubben gode sæsoner, endte denne sæson med en fyring til træner Antonio Conte og en 8. plads. Kane var den eneste spiller i Tottenham der scorede mere end ti mål i Premier League for Tottenham, og det hele handlede om stjerneangriberen. Harry Kane blev den første spiller til at nå to sæsoner med 30 mål, siden Premier League begyndte at spille 38 kampe i løbet af sæsonen. Harry Kane nåede at score mål nr. 270 for Tottenham, hvilket gør, at han er den mest scorende spiller i Tottenhams historie.

Flest mål i Premier League i en sæson

Erling Haaland er den spiller, som har scoret flest mål i en Premier League sæson. Han scorede hele 36 mål i 35 kampe for Manchester City. Det var Haalands første sæson for Manchester City, som også vandt det engelske mesterskab.

Flest mål i Premier League i alt

Alan Shearer har med 260 mål i hele sin Premier League karriere scoret flest mål i Premier League samlet set. Alan Shearer fordelte sine mange mål på tre klubber, Southampton, Blackburn og barndomsklubben Newcastle, hvor han sluttede karrieren som anfører.

Alan Shearer er i dag fodboldekspert på flere britiske TV-stationer.

Der vil formentlig gå noget tid, før Shearers rekord bliver slået, da der kun er to aktive spillere i top-10 på listen. Nr. 2 Harry Kane har scoret 213 mål i alt i Premier League, men slår for tiden sine folder i tyske Bayern München, og henter derfor ikke ind på Shearer. Den anden er nr. 10 på listen Mohamed Salah, som stadig er aktiv i Premier League. Han har i skrivende stund 154 mål i alt, og er derfor over 100 mål efter Shearer.

Hvem har scoret flest mål i en Premier League sæson?

Erling Haaland har scoret flest mål i en Premier League sæson (36 mål).

Skriv første kommentar

Skriv et svar