18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bedste tyske fodboldspillere gennem tiden

Der findes det famøse Gary Lineker citat. “Fodbold er et simpelt spil. 22 mænd jagter en bold i 90 minutter, og til sidst vinder Tyskland altid.”
Derfor har vi sat os for at skildre nogle af de største tyske fodboldspillere nogensinde.

Top 10 tyske spillere nogensinde

#Spiller(Tysk) Klub
1Franz BeckenbauerFC Bayern München (1965 til 1977), Hamburger SV (1980 til 1982)
2Gerd MüllerFC Bayern München (1964 – 1979)
3Lothar MatthäusBorussia Mönchengladbach (1979 – 1984), FC Bayern München (1984 – 1988), (1992 – 2000)
4Karl-Heinz RummeniggeFC Bayern München (1974 – 1984)
5Paul BreitnerFC Bayern München (1970 – 1974), Eintracht Braunschweig (1977/78), FC Bayern München (1978 -1983)
6Miroslav KloseFC Kaiserslautern (1999 – 2004), Werder Bremen (2004 – 2007), FC Bayern München (2007 – 2011)
7Rudi VöllerKickers Offenbach (1979/80), 1860 München (1980 – 1981), Werder Bremen (1982 – 1987), Bayer 04 Leverkusen (1994 – 1996)
8Sepp MaierFC Bayern München (1956 – 1979)
9Uwe SeelerHSV (1946 – 1972)
10Oliver KahnKarlsruher FC (1987 – 1994), FC Bayern München (1994 – 2008)
Top 10 bedste tysker fodbold spillere

Bedste tyske fodboldspillere

Tyskland er et af de mest succesfulde nationer i hele verdens sport. 

Det gælder både, når det kommer til deres enormt traditionsrige fodboldhold, hvor giganter som Bayern München og 1980’ernes Borussia Mönchengladbach særligt skiller sig ud.

Endnu mere succesfulde har de været, når de trak den ikoniske hvide Adidas-landsholdsdragt over hovedet. Både dengang det var Vesttyskland, der trak de store triumfer, men i ligeså høj grad, efter landet blev forenet igen. Her er de ti bedste tyske fodboldspillere gennem tiden.

10. Oliver Kahn (1969-)

Oliver Kahn, der også blev kendt som “Der Titan” i det tyske, kunne vække rædsel hos samtlige af verdens bedste angribere. Den tyske målmand gjorde næsten rent bord i triumfer med Bayern München og det tyske landshold. Han vandt imponerende otte Bundesliga-titler, som blev krydret med seks pokaltitler oveni og en enkelt Champions League.

Med landsholdet blev det til en EM-titel i 1996 og en skuffende anden- og tredjeplads i VM i henholdsvis 2002 og 2006.

Oliver Kahn
Oliver Kahn

9. Uwe Seeler (1936-2022)

Uwe Seeler var en af verdens mest kliniske angribere, da han var på toppen af sin karriere i HSV.

Hans højre fod, der voldte store problemer for alverdens målmænd, er endda blevet foreviget ved Volksparkstadion i Hamborg, hvor han også blev født.

Den store kærlighed det tyske folk har for Uwe Seeler blev tydeligt, da blomster og mindeord strømmede ind, da han mistede livet i 2022.

Uwe Seeler

diebilderwelt / Alamy Stock Photo

8. Sepp Maier (1944-)

Sepp Maier er af mange anerkendt som en af de bedste målmænd til nogensinde at tage handskerne på. 

Sepp Maier vogtede Bayern München-målet i imponerende 536 kampe over 18 år. Han var med til at vinde verdensmesterskabet, der blev afholdt i Vesttyskland i 1974, som dermed gjorde sig til regerende europa- og verdensmestre. 

Den agile målmand vandt desuden også fire Bundesliga-titler og DFB-pokalen fire gange.

Sepp Maier

SPP Sport Press Photo. / Alamy Stock Photo

7. Rudi Völler (1960-)

Rudi Völler er en af de mest ikoniske tyske fodboldspillere og trænere gennem tiderne. Født den 13. april 1960 i Hanau, Tyskland, gjorde han sig kendt som en dygtig angriber i løbet af sin spillerkarriere.

Han spillede for klubber som 1860 München og AS Roma, men det var med Bayer Leverkusen og AS Roma, han virkelig blomstrede. Han var en nøglespiller på det tyske landshold og bidrog til deres succeser, herunder at vinde VM i 1990.

Efter at have afsluttet sin spillerkarriere fortsatte Völler med at gøre sig bemærket inden for fodbolden som træner og leder. Han førte det tyske landshold til finalen i VM i 2002 som landstræner og fortsatte med at arbejde inden for Bayer Leverkusen, både som træner og i ledende stillinger. Hans engagement i sporten og hans bidrag til den tyske fodbolds succes har gjort ham til en ikon inden for fodboldverdenen.

6. Miroslav Klose (1978-)

Miroslav Klose, der jo egentlig er født i Polen, blev nationaliseret til det tyske landshold, hvor karrieren ellers katapulterede ham til en af verdens skarpeste angribere. Den tyske skarpretter sidder stadig på rekorden for flest mål ved en VM-slutrunde med hele 16 mål. Han er desuden også den farligste angriber i det tyske landsholds historie med 71 mål i 137 kampe.

Han nåede aldrig det samme høje niveau på klubplan, hvor de mest bemærkelsesværdige år blev brugt hos Bayern München og Lazio.

Miroslav Klose

dpa picture alliance archive / Alamy Stock Photo

5. Paul Breitner (1951-)

Hvis man hører om de øjeblikke, Paul Breitner er bedst kendt for, vil man tro, han var en skarp spydspids. Sådan var det dog ikke. Han holdt for det meste til på siden af forsvaret eller på midtbanen, men han var altid på pletten, når det tyske landshold spillede vigtige kampe. I VM-finalen i 1974 scorede Breitner det mål, der sikrede tyskerne verdensmesterskabet.

Otte år senere var han endnu en gang på pletten i en VM-finale. Denne gang rakte det dog ikke til, at tyskerne kunne vinde, da de måtte se sig slået af Italien.

4. Karl-Heinz Rummenigge (1955-)

Karl-Heinz Rummenigge, der for de yngre fans nok er bedre kendt for at have siddet i ledelsen hos Bayern München, var en enormt skarp angriber i sin tid. Rummenigge var forud for sin tid i den forstand, at han ikke kun var en angriber, der kunne finde plads i feltet. Han tilbød også utroligt meget andet dybere i banen til sit hold. Han var så dominerende en fodboldspiller, at han to gange i træk i både 1980 og 1981 vandt Ballon D’Or. 

Karl-Heinz Rummenigge blev aldrig verdensmester, men hans suveræne spil gør alligevel, at han har gjort sig fortjent til en fjerdeplads.

3. Lothar Matthäus (1961-)

Lothar Matthäus imponerede hele fodboldverdenen med sin enorme alsidighed, der gjorde ham til en af verdens bedste spillere på nærmest samtlige centrale positioner på en fodboldbane.

Han var anfører og omdrejningspunkt for det tyske landshold, der blev verdensmestre i 1990.

Lothar Matthäus

Lothar Matthäus – Vitalii Kliuiev / Alamy Stock Photo

2. Gerd Müller (1945-2021)

Gerd Müller med det meget passende kælenavn “Der Bomber” er en af de bedste målscorere nogensinde. Han bombede kasser ind på stribe for både det tyske landshold og Bayern München, hvor han indtil for nyligt var den med flest mål i en Bundesliga-sæson nogensinde. En rekord, han dog stadig besidder, er, at han med svimlende 398 mål stadig er den mest scorende Bundesliga-spiller nogensinde.

En målnæse på niveau med de bedste i historien gjorde også, at han nettede hele ti gange i VM-slutrunden i 1970. De ti mål hjalp ham godt på vej til rekorden for flest VM-mål nogensinde, som han sad på i 30 år, indtil Miroslav Klose overhalede ham.

1. Franz Beckenbauer (1945-2024)

Franz Beckenbauer er uomtvisteligt en af de bedste fodboldspillere nogensinde til at betræde græsset. Han fik kælenavnet “Kejseren”, da han med sit kølige overblik og overlegne facon kunne få selv de farligste situationer til at se legende lette ud.

Man ser ikke libero-rollen i moderne fodbold meget længere. Den har hvert faldt udviklet sig meget til den kontrollerende dybtliggende midtbanespiller i stedet. Franz Beckenbauer mestrede og moderniserede libero-rollen således, at de største trænere skulle finde sin egen til at kontrollere holdet fra bagerste række.

Beckenbauers trofæskab blev fyldt til bristepunktet med en håndfuld tyske mesterskaber, pokaltitler, et EM og to VM. Et verdensmesterskab blev vundet som spiller og et som træner. Han vil altid være synonym med tysk fodbold.

Franz Beckenbauer

Action Plus Sports Images / Alamy Stock Photo

Tyske landstrænere gennem tiderne

Tyskland har fostret nogle af verdens mest ikoniske fodboldtrænere gennem tiderne. En af de første bemærkelsesværdige er Sepp Herberger. Han førte Vesttyskland til deres første verdensmesterskab i 1954, hvor han var med til at bane vejen for den klassiske disciplinære, taktiske overlegne tilgang til fodbold.

Helmut Schön var også en legende i sin egen forstand, da han førte Vesttyskland til at blive regerende europa- og verdensmestre med sejre i henholdsvis 1972 og 1974. Franz Beckenbauer styrede sit holds taktiske tilgang både som spiller og som træner. “Der Kaiser” førte som træner Tyskland til en VM-titel i 1990.

En af de mere moderne trænere er Joachim Löw, der efter flere anden- og tredjepladser endelig fik Tyskland tilbage på toppen. Det lykkedes ham i 2014, hvor de blandt andet slog værterne fra Brasilien 6-1 på vejen mod titlen. På klubplan har der også i nyere tid været skikkelser som Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann, der har leveret imponerende resultater. 

Sidstnævnte skal forsøge at starte en ny gylden periode for det tyske landshold, når de til sommer er værter for EM-slutrunden.

Jogi Löw

Agencja Fotograficzna Caro / Alamy Stock Photo

Tyske målmænd gennem tiderne

Hvorfor og hvordan Tyskland konstant formår at producere målmænd til verdenseliten, er ikke et spørgsmål vi kan svare på. Faktum er dog, at den imponerende arv, som Sepp Maier efterlod, er blevet overtaget i flere omgange.

Sepp Maier gjorde tradition og stolthed ud af at være tysk landsholdsmålmand, da han vandt alt, der kunne vindes med Bayern München og Vesttyskland. En håndfuld år efter var der en gal, ung tasker, der skiftede fra Karlsruhe til Bayern München i form af Oliver Kahn, der kunne tage over. Og i moderne tid har vi set, hvordan Manuel Neuer har redefineret måden, man anser en målmands del i sit holds opbyggende spil.
I dag skal samtlige målmænd hos verdens bedste fodboldhold kunne agere både som sweeper og spilfordeler fra bagerste geled. 
Sådan var det ikke for femten år siden, hvor man i grove træk bare skulle have en keeper, der kunne finde ud af at stoppe bolden fra at gå i mål.
Disse tre målmænd er blot et udvalg af ikoniske tyske målmænd, der har været med til at forme positionen ikke bare i Tyskland, men i hele verden.

Oliver Kahn maalmand

Skriv første kommentar

Skriv et svar