18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Blog: Tillykke, Pep! Den er hjemme

I ugens blog fokuserer Benjamin Leander på Premier League og guldkampen, som definitivt blev afgjort i weekenden med Manchester Citys sejr over Chelsea.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Statistikken taler sit tydelige sprog

På sociale medier og i kommentarer har man kunne læse ytringer om, at guldet ikke er endegyldigt hjemme for Manchester City endnu på trods af, at Pep Guardiolas tropper er 11 point foran Liverpool (som dog har en kamp i hånden) med 48 point at spille om (51 for Liverpools vedkommende.

Nuvel, bolden er rund og alt det der, men der er absolut INGENTING, der taler for, at Manchester City ikke hjemtager sit fjerde mesterskab på fem år.

Siden årtusindeskiftet er det blot sket tre gange, at det hold, som fører Premier League i midten af januar (spillerunde 19 til 24 alt efter kampkalenderen) ikke også er blevet mester. 19 gange har førerhesten holdt over målstregen.

City kom fra baghjul i 2019, hvor man hentede fem point på Liverpool i de sidste 15 spillerunder ved at vinde 14 og tabe en enkelt, ligesom City også var bag Arsenal i midt-januar, dog med sølle ét point, og endte to point foran Liverpool efter at have afgjort mesterskabsduellen i sidste spillerunde. Endelig hentede Manchester United fem point på Arsenal i de sidste 14 spillerunder i 2003, men skriver og står gør det altså, at intet hold har smidt så stor en føring som den City står med i skrivende stund. Efter 20 spillerunder af 2018/19-sæsonen førte Liverpool med syv point, men nu står vi altså med et City-mandskab, der fører med 8, 10 eller 11 point alt efter resultatet af Liverpools hængeparti.


Manchester City har været ligaens bedste

Udover de rent statistiske og historiske parametre, taler intet heller for, at City får gummiben og bare sådan smider otte point til Liverpool. Holdets defensiv bliver ved med at imponere, blandt andet fordi “The Citizens” ligger med en vanvittig pasningsprocent på 90,6 pr. kamp i snit i Premier League og for femte sæson i træk er eneste hold til at snitte over 600 afleveringer pr. kamp. De er ganske enkelt umulige at pille bolden fra, og så er det rigtig svært at score mere end de 13 gange mod City, der er facit efter mere end 2.000 minutters Premier League-spilletid i denne sæson.

Det er derfor ikke uden grund, at Betfair Spillebørsen blot tilbyder pengene 1,09 gange igen for et mesterskab til City modsvarende mellem 90 og 91% chance for guld. Der skal ske anormale ting omkring Etihad Stadium, uanset hvor meget Guardiola prøver at underspille, hvor meget Klopp griner med sine perfekte tænder eller hvor meget spænding medierne forsøger at tale ind i “hvis nu Liverpool vinder indbyrdes og henter lidt hist og pist” narrativet.

Den er hjemme, og det ender ikke, som det endte Uffe Ellemann, da han sagde de famøse ord dengang i 1998.

Læs også Leanders sidste blog “Mysteriet Mourinho”

Skriv første kommentar

Skriv et svar