18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: Her er FC Nordsjællands drømme- og skrækpuljer

Benjamin Leander har kastet et blik på FC Nordsjællands mulige modstandere i Conference League-gruppespillet

FCN jubler over sit andet europæiske gruppespil i klubbens historie. Foto: Pedja Milosavlevic, Ritzau / Scanpix

Mulighederne:

Grafik: Tomislav Globan, Twitter

FCN har den næstlaveste koefficient af de 32 hold og derfor må lade sig nøje med nederste seedningslag, hvor de til gengæld udgør den klart værste lodtrækning for alle andre hold.

Drømmemodstanderne:

Lag 1: Ferencvaros
Lag 2: Slovan Bratislava
Lag 3: HJK

Der er ikke så meget at rafle om i lag 1. Nej tak til svære modstandere fra Holland og Belgien, nej tak til Fenerbahce og Dinamo Zagreb i infernalske kulisser og naturligvis også nej tak til at møde Frankfurt og Lille fra to af Europas Top5 ligaer. Det efterlader ungarske Ferencvaros som eneste ønskemulighed fra øverste lag.

FCN skal åbenlyst også håbe på Slovan Bratislava fra Lag 2. Både Plzen og Ludogorets er ekstremt erfarne i Europa, mens lange ture til Thessaloniki mod PAOK og Tel-Aviv i Israel også er lidet ønskværdigt. Aston Villa og Fiorentina fra de store ligaer er heller ikke noget at ønske sig, og Bodø/Glimt nærmer sig efterhånden FCK i niveau. Det efterlader slovakkerne som eneste option tilbage – et hold som FCN til gengæld også skal være favoritter mod. FCK mødte holdet i fjor og vandt simpelt med 3-1 ude og 2-0 hjemme i Conference Leagues gruppespil.

Fra Lag3 er der flere rynkede bryn. Naturligt nej tak til en heksekedel i Besiktas og en tur til Langbortistan for at møde Astana, ligesom de polske mesterskabsfavoritter og FCMs bødler fra Legia også bør være en dårlig gave.

Resten af puljen ser tålelig ud, men især for FCN vil HJK Helsinki være guf at få på kunstgræs både ude og hjemme. Spartak Trnava fra Slovakiet, som er markant efter føromtalte Slovan Bratislava-hold, vil også være en ønskelodtrækning, ligesom slovenske Olimpija Ljubljana også vil være et matchup, hvor FCN er favoritter både ude og hjemme.

Skrækmodstandere:

Lag 1: Dinamo Zagreb
Lag 2: PAOK
Lag 3: Besiktas

I modsætning i Champions League er der ikke for alvor nogle stærke kassekampe i Conference League, så selvom Frankfurt er tanden bedre end Dinamo Zagreb, vil det stadig være en skrækmodstander at få fra første seedningslag, fordi det næppe får FCN-fans op af stolene for at valfarte til stadion. Det vil et Bundesliga-hold alt andet lige.

Samme traver fra Lag 2, hvor Fiorentina og Aston Villa immervæk dufter lidt af storhed, mens PAOK har skabt rigeligt med dårlige minder for danske hold ved at sende FCM ud af Conference League-slutspillet sidste sæson.

Ikke langt fra Thessaloniki udgør Besiktas også en særdeles ærgerlig lodtrækning fra 3. seedningslag. Der er ikke stor forskel på Galatasaray, Fenerbahce og Besiktas i Super Lig i Tyrkiet, og med stor opbakning især hjemme, men også på fremmed græs, vil tyrkerne være en voldsomt ufed modstander fra 3. lag.

Langbortistan-puljen

Lag 1: Fenerbahce
Lag 2: Maccabi Tel-Aviv
Lag 3: Astana

24.000 kilometer er der tur retur til Istanbul, Tel-Aviv og Astana mod tre bøvlede modstandere. Lad os bare skubbe Langbortistan-puljen til side og krydse fingre for noget langt mere sexet til FCN.

Skriv første kommentar

Skriv et svar