18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: Her er FC Københavns drømme- og skrækpuljer til Champions League

FC København er klar til klubbens sjette Champions League-gruppespil. SpilXpertens Benjamin Leander har haft kuglerammen fremme og fundet drømme- og skrækpuljer frem.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mulighederne

FC København er for anden gang i klubbens historie at finde i det tredje seedningslag – nøjagtigt som tilfældet var i 2010/11, hvor københavnerne avancerede fra en pulje med FC Barcelona, Panathinaikos og Rubin Kazan.

Det efterlader modstandere fra første, andet og fjerde seedlingslag, der ser ud som følger:

Drømmepuljen:

Feyenoord
FC Porto
FC København
Celtic

Feyenoord: Den åbenlyse favoritmodstander fra første lag. Foto: IMAGO

Skal FC København have en realistisk chance for at gå videre fra Champions League-gruppespillet, virker ovenstående gruppe som en af dem, hvor 7-8-9 point ikke er urealistisk.

Feyenoord er stadig kun rangeret som Hollands tredjebedste hold, men er med på første klasse efter klubbens overraskende mesterskab sidste sæson – det blot andet de sidste 25 år. FC Midtjylland fik to gange 2-2 mod dem i Europa League i sidste sæson, og FCKs chancer mod hollænderne skal være markant bedre end mod noget andet hold fra 1. lag.

I andet seedningslag findes der kun svære modstandere fra de større ligaer, og derfor må FC Porto være den åbenlyse præference med tanke på, at holdet er det eneste fra andet lag udenfor Big5-ligaerne og oven i købet kun er rangeret som 2’er i Portugal knebent bag Benfica.

Fra fjerde lag er der flere favorable modstandere, men Celtic fremstår stadig meget langt fra fordums styrke, bla. med 1-5 sammenlagt mod Bodø/Glimt og 2-3 mod FC Midtjylland i fjor.

Chance for avancement: 35%

Skrækpuljen:

Benfica
Inter
FC København
Real Sociedad

Lautaro Martinez og Inter: Svært og ikke så forfærdelig sexet. Foto: IMAGO.

Udover seks svære kampe som underdogs i hver og en, får FCK tre modstandere, som ikke for alvor får fodboldfeberen til at koge i hovedstaden.

Benfica viste i sidste sæson, at de har taget syvmileskridt niveaumæssigt og hentede uhørte 14 point i en CL-gruppe med Maccabi Haifa, Juventus og PSG. Infernalsk hjemmebane i Lissabon trækker også gevaldigt ned.

Andet seedningslag indeholder kassekampe som Real Madrid og Manchester United, mens Inter som modstander bare ikke for alvor får det til at kilde ret mange steder mod en modstander, der stadig er klasser bedre end FCK.

Det samme er tilfældet med Real Sociedad fra La Liga, som ingenlunde er en publikumsmagnet, men som stadig også vil være favoritter både i Parken og på Anoeta.

Alt i alt lugter det af 2-3 point til FCK og en sikker sidsteplads i puljen,

Chance for avancement: 10%

Dynamitpuljen:

Bayern
Real Madrid
FC København
Newcastle

Harry Kane: En gedigen mundfuld for FCKs defensiv, hvis de sættes overfor den engelske målræv. Foto: IMAGO

Man får vibrationer af Brøndbys 1998/99-pulje ved ovenstående lodtrækning. Næppe nogle sejre til FCK i vente, men til gengæld et suverænt udstillingsvindue mod tre hold fra Europas absolutte top.

Bayern er vicefavoritter til at vinde turneringen efter Manchester City og har med købet af Harry Kane positioneret sig til en stor sæson i Europa. Mægtig udekamp på Allianz Arena i vente.

Nok er Galactico-æraen overstået i Real Madrid, men holdet er stadig tredjefavorit til at vinde Champions League og fremstår uhyre spændende med Jude Bellingham som omgående forstærkning til holdet og unge kræfter som Vinicius Junior og Aurelien Tchouameni, der kun bliver vigtigere og vigtigere for holdet. Notorisk kendte for at spille ekstra godt i mesterholdsturneringen under Carlo Ancelotti.

Newcastle er med længder det stærkeste hold fra fjerde lag – på niveau med Manchester United fra lag to og generelt i en voldsom udvikling under Eddie Howe som manager. Harvey Barnes og Sandro Tonali udgør sammen med Tino Livramento et trekløver af spændende sommertransfers.

På et par dårlige dage ender det med nul eller et point til FC København her, og selvom de ikke er glade for at tale om lærepenge inde i Parken, så er det nok nøgleordet i dynamitpuljen.

Chance for avancement: 5%

De fede udebaneture

Napoli
Atletico Madrid
FC København
Antwerp

Napoli på Stadio Diego Maradona; En oplevelse, du ikke vil misse. Foto: IMAGO

En tur til Napoli og mægtige Stadio Diego Armando Maradona bør stå højt på alle fodboldfans’ bucket list. Læg dertil pizza og syditaliensk charme og en overskuelig flyvetur på under tre timer til forholdsvis billige penge til at tælle yderligere op.

Det gamle Vicente Calderon var en institution, men det nye Wanda Metropolitano er også en gigantisk oplevelse mod Atletico Madrids fodboldmaskine anført af Diego Simeone. Endnu en tur med nem flytransport til sydspansk klima og god mad.

Med belgiske Antwerp får man både en sviptur på fem kvarter til Belgien med fly, gode øl og en kamp med sportsligt gode muligheder for sejr på intime Bosuilstadion med plads til lige over 21.000 tilskuere.

Chance for avancement: 15%

Ooh, Danish Friends!

FC Barcelona
Manchester United
FC København
Galatasaray

Victor Nelsson på besøg hos sine gamle holdkammerater? Foto: IMAGO

Gensyn med et par gamle FCK-spillere i form af Rasmus Højlund i Manchester og Victor Nelsson i Galatasaray, mens Andreas Christensen siger hej, når FC Barcelona venter.

Det er samtidig en oplagt mulighed for to kassekampe mod storhold et stykke fra fordums storhed og så en 50/50 chance om at klare sig videre i Europa på en formodet tredjeplads mod tyrkiske Galatasaray.

Chance for avancement: 10%

Skriv første kommentar

Skriv et svar