18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: “Halvanden-ligaen” og andre facts fra 12. Superligarunde

Benjamin Leander er klar med masser af spændende facts fra weekendens Superliga-runde.

Comeback kongerne fra FC København vandt igen efter at ha’ været bagud. Foto: IMAGO / Gonzales Photo, Tobias Jørgensen

Hvidovre – Silkeborg 1-2 (Lind, Thomsen, Adamsen)

Voldsomt blæsevejr over store dele af Danmark påvirkede også kampen i Hvidovre, hvor de to hold kombinerede for sæsonens laveste pasningsprocent i en SL-kamp. Hvidovre lykkedes med 75% af deres afleveringer, mens Silkeborg var nede på sølle 72 af slagsen.

Tonni Adamsen scorede sæsonens første mål på 0,01 Expected Goals, da hans hjørnespark gik direkte i nettet til 1-2.

Hvidovre er det sjette hold i Superligaen til ikke at vinde nogle af sine første 12 kampe i Superligaen og er samtidig det lavestscorende hold efter 12 runder med kun fem fuldtræffere.

Med sejrene i Hvidovre (2-1) og i Parken (3-1) har Silkeborg vundet to Superliga-kampe på Sjælland i træk for første gang siden man i 2011 mødte Lyngby to gange på en måned og vandt begge opgør med hhv. 2-0 og 3-2. Næste Sjællands-kamp for SIF er en udekamp i Lyngby 3. december – vinder man den, er det første gang siden 1997, at de rødklædte vinder tre gange i træk, når de tager over Storebælt.

Alexander Lind nåede sæsonscoring nummer 10 i runde 12 – seneste spiller til at gøre det hurtigere er Pål Kirkevold i Hobro i sæsonen 17/18, hvor nordmanden scorede 10 mål efter 11 runder og i øvrigt nettede mageløse 11 runder i træk mellem runde fire og runde 11. Brøndbys Kamil Wilczek har også to gange i træk (2018/19 og 19/20) nettet 10 gange på 12 runder, men på senere minuttal (45 og 89) end Lind i fredags (minut 19), ligesom Ernest Asanta i 2018/19 også nettede 10 gange på 12 runder (10. mål i minut 58)

FC København – Vejle 2-1 (Onugkha, Achouri, Elyounoussi)

Efter 12 runder er Vejle på imponerende vis det eneste hold, som ikke har tabt en SL-kamp med mere end et mål.

Havde man fløjtet Superliga-kampene af efter 68 minutter (halvanden halvleg) ville Vejle have haft 10 point mere og kun tabt to kampe i sæsonen!

FC København ville omvendt ligge nummer ni i rækken syv point efter FC Midtjylland, men Jacob Neestrups tropper har vist enestående moral og dominans de sidste 25-30 minutter af kampene og tre gange i sæsonen vendt nederlag til sejr.

FCK er inde i en periode i Superligaen, hvor holdet ikke giver meget hjælp til Kamil Grabara, og hvor polakken ikke redder ret meget af det, der kommer indenfor rammen. FCK har lukket otte mål ind de sidste fem kampe på sølle 16 afslutninger indenfor rammen. Af de 16 afslutninger har hele seks af dem været store chancer på mindst 0,30 xG, og Grabara har reddet kun en af dem, mens en blev sendt forbi og fire andre røg i nettet.

Nathan Trott stod en mægtig kamp for Vejle og måtte diske op med sæsonhøjeste syv redninger og næsthøjeste fire refleksredninger på stregen.

German Onugkha har nu scoret i otte Superliga-kampe for Vejle – bizart nok har Nørreskovens helte kun vundet de to.

Lyngby – AGF 0-2 (Bech, Bech)

Frederik Gytkjær – talisman hos Lyngby. Foto: IMAGO / Gonzales Photo, Rune Mathiesen

Der er knas i maskineriet hos Lyngby, som har to nederlag i træk med en målscore på 0-7 og fire kampe i træk, hvor man har tabt statistikken for store chancer. Mod AGF skabte man absolut ingenting med Gylfi Sigurdssons (kompetente) afslutning fra 17 meter på 0,11 xG som bedste chance, og ikke én gang fik man afsluttet centralt for mål i den såkaldte DangerZone.

En tidlig udskiftning af en skadet Frederik Gytkjær hjalp heller ikke på tingene for LBK. Den pågående spydspids har siden starten af sidste sæson spillet 32 SL-kampe, hvor han har fået mindst en halvleg på banen. I de 32 kampe har Lyngby et pointsnit på 1,22 og en målscore på 33-45.

I de 12 kampe siden sidste sæsons start uden Gytkjær på banen eller med under 45 minutters spilletid, har man et sølle pointsnit på 0,33 og en målscore på 10-23. INGEN af de 12 kampe med for lidt Gytkjær er endt med sejr til Lyngby (Nul sejre, fire uafgjorte, otte nederlag)

For blot anden gang på 10 år vandt AGF en oktober-udekamp i Superligaen. Begge gange er det gået udover Lyngby (1-0 i 2022 og 2-0 i 2023) Før det skulle man helt tilbage til oktober 2013 for at finde en 2-0 sejr over Esbjerg på mål af Jesper Lange og Casper Sloth.

Viborg – FC Nordsjælland 0-2 (Mbom sm, Ingvartsen)

Viborg har for anden gang i sæsonen tabt to SL-kampe i træk uden at score (0-1 og 0-2 ude mod Randers og FCK og nu 0-1 mod BIF og 0-2 mod FCN). I 64 kampe i 20/21 og 21/22 skete det ikke EN gang, at Viborg tabte to SL-kampe i træk uden at score.

De grønklædte lider stadig defensivt og har givet sæsonhøjeste 20 store chancer væk på 12 runder. I sidste sæson gav Viborg 19 store chancer væk i hele sæsonen! Her i blandt 20 opgør mod Top6-holdene fra FCK, BIF, AGF, RFC og FCN.

Mod FCN spillede man en ringe 2. halvleg, hvor det blev til tre afslutninger udenfor feltet med en sammenlagt xG på 0,14. Det er det laveste tal i en 2. halvleg på Energi Viborg Arena siden man skabte kriminelt lave 0,01 xG i Europa Playoff-kampen mod FCM, som teknisk set ikke tæller som en Superliga-kamp. Før det skal vi tilbage til april 2022 for at finde 0,04 xG mod Sønderjyske i nedrykningsspillet.

FCN sprudlede ikke for alvor, men viste voldsomt defensiv soliditet nok engang. Holdet har ikke givet en stor chance væk de sidste fire spillerunder, og selvom man brændte det enlige, store tilbud man havde i Viborg (Marcus Ingvartsens friløber, som efterfølgende ramte FCN-angriberen i brystet og røg ind), men med i ligningen skal selvfølgelig, at man har mødt Viborg, OB, Hvidovre og Vejle, som indtager Superligaens fire nederste pladser.

Sjældent dårlig kamp af Jeppe Tverskov, som lavede sæsonnæsthøjeste 13 fejlafleveringer, tabte sæsonhøjeste 11 dueller med sæsonlaveste 35% i succesrate og vandt nul ud af fire dueller om en løs bold. Sæsonens første gule kort for brok kronede en grå dag på kontoret for FCNs ellers driftsikre defensive general.

Randers – Brøndby 2-2 (Radosevic, Coulibaly, Odey, Divkovic)

For TRETTENDE Jyllands-tur i træk tabte Brøndby ikke en Superliga-kamp. Vi skal helt tilbage til perioden fra oktober 2000 til august 2002 for at finde en bedre Tour de Jylland-stime for de blå/gule, som dengang ikke tabte 16 SL-udekampe i Jylland i træk.

Marko Divkovic og Josip Radosevic scorede mål nummer 46 og 47 for en kroatisk spiller i Superligaen. Radosevic er nu i spidsen for den interne, kroatiske topscorerliste sammen med tidligere FCK og FCN-spiller Karlo Bartolec. Med de to mål passerede Kroatien Zimbabwe på 46 All-Time SL-mål og ligger nu på 47 SL-mål ligesom Paraguay, Sierra Leone og Frankrig, hvor duoerne Santander/Nunez, Bundu/Kamara og Murcy/Buval har stået for suverænt størstedelen af de i alt 141 mål fordelt på de tre nationer.

Udskældte Ohi Omoijuanfo havde på den ene side sæsonhøjeste 36 succesfulde aktioner mod kronjyderne, men gik omvendt også fra banen uden en eneste afslutning på fuld spilletid. Det er tredje gang i sin tid i Brøndby, nordmanden har nul afslutninger i en kamp med fuld spilletid – to af gangene har været på Cepheus Park i Randers. Til gengæld gik Omoijuanfo med som opspilsstation hele 24 gange – ligeledes Superliga-højeste for nordmanden, der også havde SL-højeste otte berøringer i boksen, men altså ikke fik afsluttet.

Randers viser bedre og bedre takter, især offensivt, hvor man har skabt fire store chancer de sidste tre runder efter kun at have skabt fem de første ni runder.

I defensiven har Daniel Høegh været en voldsomt vigtig tilføjelse for randrusianerne, som med Høegh fra start i otte kampe har 12 point og 11 mål imod, mens man uden Høegh i fire kampe har to point og 13 mål imod. Mod Brøndby havde Høegh endnu engang 100% afleveringssucces til banens sidste tredjedel med 4/4. De kom på bagkant af 1/1 mod FCM og 8/8 mod Silkeborg.

OB – FC Midtjylland 1-2 (Sørensen, Al-Hajj, Sørensen)

OB fortsætter med at være sårbare i Superliga-kampenes sidste minutter. For FEMTE gang i sæsonen led fynboerne et nederlag på en scoring i de sidste 10 minutter af opgøret.

Nederlaget var samtidig OBs fjerde i træk på odenseansk grund – det er første gang i FEMOGTYVE ÅR, at OB’erne taber fire på stribe. Sidst det skete var i april/maj 1998, hvor følgende hold tabte fjerde Superliga-kamp i træk på hjemmebane:

Screenshot: Superstats.dk

Hans Christian Bernat spillede Superliga-kamp nummer 40 for OB, men har kun fem Clean Sheets i processen (38 starter)

Stor kamp af Oliver Sørensen med to mål i samme kamp for første gang i sin seniorkarriere krydret med otte bolderobringer.

Skriv første kommentar

Skriv et svar