18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: Gennemgang af kendelser fra årets sidste Superliga-runde

To kendelser fyldte ekstra i søndagens kampe i Superligaen.

Horsens – OB

Rødt kort til OBs Mihajlo Ivancevic mod Horsens – tilbagetrukket

(Kan desværre ikke vise billeder af situationen pga. rettigheder hos Discovery, men situationen kan ses HER sammen med et fint interview med dommer Redder)

Det så voldsomt ud, da OBs serbiske midtstopper Mihajlo Ivancevic satsede hele butikken i de døende sekunder og med høj fart og løftet fod bragede ind i Simon Makienok med en glidende tackling bagfra.

Mikkel Redders kropssprog sagde det hele. Et skarpt fløjt, sprint mod Ivanvevic og hånden i baglommen. OB’erne var rasende og forstod absolut ingenting af marchordren, og man forstod dem, da Redder blev kaldt til VAR-skærmen efterfølgende.

Her var det tydeligt, at Ivancevic var rent på bolden, og allerhøjest fik Makienok med i købet på kluntet vis uden fare for den lange Horsens-spydspids. Det er dog svært ikke at dømme serberens aktion som gennemført håbløs, da blot en håndfuld centimeters tilfældig luft mellem Makienoks ben og Ivancevic’ støvle udgjorde forskellen mellem en karrieretruende tackling.

I øvrigt mangler jeg en KLAR advarsel til Ivancevic for et benspænd, som bagfra og med høj fart, der trods alt skaber en kontakt på Makienok, må karakteriseres som hensynsløs.

AGF – FCK

Annulleret Tingager-scoring mod FCK – offside

Tingager header flot AGF foran i det 56. minut efter et hjørnespark, men Nicolai Poulsen har ikke gennemtænkt sin screening på Kamil Grabara. Der er nemlig ingen FCK’ere placeret ved stolperne hvilket betyder, at Poulsen er i offside-position, da der heades på mål fra Tingager.

I sekvensen kan der ikke være to øres tvivl om, at der er en fysisk kontakt mellem Nicolai Poulsen og Grabara i selve Tingagers afslutningsøjeblik – noget, der IKKE var tilfældet, da Patrick Mortensen headede AGF foran mod Brøndby:

I AGF-BIF kan vi tale om muligt frispark på Mads Hermansen fra Frederik Brandhof i sekunderne FØR scoringen, men rent offside-mæssigt er der intet at komme efter. VAR tegnede streger som viste, at Brandhof i situationen var onside.

Man kan være offside på tre forskellige måder: Indvirke, genere eller opnå en fordel:

Der er ALTID tale om at genere og angribe en modspiller, såfremt der er fysisk kontakt i en duel om bolden. Det er uagtet, om det er en angriber i offsideposition, som går i hovedstødsduel med en forsvarsspiller, eller om det i tilfældet her er en screening fra Poulsen, som medfører fysisk kontakt på en keeper. Se hvordan Grabaras trøje flagrer på første billede, så er der ingen tvivl.

Jeg er enig i, at vi i løbet af sæsonen har set mærkelige og utidige interventioner fra VAR, men denne her er lige i skabet og har intet at gøre med uduelige fodboldregler som fx hands-reglen. Her burde Poulsen slet og ret have været opmærksom på, at der ingen spillere var ved stolperne, og dermed stod i strafbar offside.

Flot arbejde i vognen af Michael Tykgaard og Christian Brixen i VAR-stolene.

1 kommentar

  1. Den sidste er vel nærmest et skoleeksempel på en strafbar offside hvor en modspiller generes. At Nicolai Poulsen så udtaler sig om den efterfølgende, hvor han ikke kan få øje på off-siden, siger måske mere om hans viden om fodboldloven.

Skriv et svar