18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: FC København skrev sig i fodboldens historiebøger tirsdag aften

Siden 1960 har UEFA afviklet Cup Winners Cup, Intertoto Cup, UEFA Cup, Europa League, Conference League og Champions League. Da FC København leverede et dobbelt comeback i Prag tirsdag aften i den forlængede spilletid, skrev de sig ind i historiebøgerne.

Foto: Martin Divisek / EPA

Et utroligt comeback

Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

Efter 1-1 i den ordinære spilletid, kom FC København bagud både 1-2 og 2-3, men svenske Victor Claesson (tv) var manden bag begge københavnske udligninger.

Da landsmanden Roony Bardghji Panenka’ede FCKs fjerde forsøg i nettet i straffesparkskonkurrencen, lå det fast, at FC København havde fuldendt et comeback af fuldkommen usete dimensioner.

“Jeg er dybt imponeret af, hvordan det her hold kommer tilbage efter at være kommet bagud to gange i den forlængede spilletid. Det er meget, meget, meget få hold, der har præsteret det før”, udtalte cheftræner Jacob Neestrup til fanmediet Copenhagen Sundays efter slutfløjtet.

Man hvad er “meget, meget, meget få hold”? Lad os først få lidt baggrund

686 kampe med forlænget spilletid mellem 1960 og 2023

Luca Toni jubler efter at have ført Bayern til et vildt comeback mod Michael Laudrups Getafe i 2008. Foto: IMAGO / Sven Simon

I Cup Winners Cup, Intertoto Cup, UEFA Cup, Europa League, Conference League og Champions League er der de sidste 63 år afviklet 686 knockout-kampe, hvor der har været behov for 2 x 15 minutters forlænget spilletid og potentielt straffesparkskonkurrence.

På listen over store comebacks i den forlængede spilletid står klarest Bayern München mod Getafe i en legendarisk kamp fra 2008, hvor spanierne havde Michael Laudrup som træner.

Her havde Getafe flot fået 1-1 i første opgør i Tyskland, men i returopgøret på spansk grund kom Getafe forfærdeligt fra start, da Ruben de La Red så rødt efter bare fem minutters spil. Spanierne kæmpede dog forbilledeligt og kom foran på et mål af Cosmin Contra, inden Franck Ribery udlignede i næstsidste minut af den ordinære spilletid.

Herefter ventede to gange 15 minutters forlængelse, hvor Getafe på under 150 sekunder gik fra 1-1 til 3-1. Bayern gav dog ikke op, og indenfor de sidste fem minutter scorede Luca Toni på et karakteristisk tap-in og et lige så karakteristisk hovedstød, og så var Bayern videre på reglen om udebanemål med 4-4 samlet.

Bayern var dog for det første i overtal i hele de forlængede spilletid, og sekundært kom man ikke bagud to gange. Man kom bagud med to, og hentede det.

Et lille hold fra Wales

Screen Dump, Youtube

Wrexham fra Wales, der i disse tider er bedst kendt for at være overtaget af superstjernerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, var i 1986 tæt på at lave et mytisk comeback mod spanske Real Zaragoza.

Efter en sensationel 0-0’er på den iberiske halvø endte det med samme cifre i ordinær tid på et propfyldt Racecourse Ground i Wales. Zaragoza tog føringen i forlænget spilletid efter 98 minutter, mens Stephen Massey udlignede fire minutter efter. Glæden var dog kort for waliserne, som kunne se Patricio Yanez score igen for spanierne to minutter senere, men yderligere tre minutter senere udlignede Stephen Buxton for hjemmeholdet til 2-2.

Det resultat var dog ikke nok for Wrexham, som måtte se sig slået på reglen om udebanemål og indtil tirsdag den 15. august var det eneste hold i europæisk klubfodboldshistorie, som havde leveret to comebacks i den forlængede spilletid.

FC Københavns plads i historiebøgerne

Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

FC København var nede i sækken i Prag og bagud med både 1-2 og 2-3 i den forlængede spilletid, men med Claessons to udlignende mål lå det altså fast, at FC København som det andet hold nogensinde havde lavet to comebacks i den forlængede spilletid af en europæisk klubkamp.

Hvad INTET hold nogensinde havde præsteret var imidlertid at være bagud to gange i den forlængede spilletid og stadig vinde det samlede opgør.

Med to brændte Sparta-straffespark og fire udnyttede FCK ditto stod det imidlertid fast, at FC København er det første hold NOGENSINDE i europæisk fodboldhistories 686 kampe med forlænget spilletid til at komme bagud to gange i den forlængede spilletid og stadig gå videre.

Skriv første kommentar

Skriv et svar