18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: En usleben diamant, Egho-mysteriet og historisk løst krudt i Farum

Benjamin Leander har data-gennemgangen for niende spillerunde klar med masser af spændende aha-oplevelser.

Gudjohnsen eller Onugkha som usleben diamant? Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Lyngby – Vejle 1-1 (Gudjohnsen, Kirkegaard)

Lyngbys Andri Lucas Gudjohnsen og Vejles Hamza Barry og German Onugkha i aktion under superligakampen mellem Lyngby Boldklub og Vejle Boldklub i Lyngby fredag den 22. september 2023.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Lyngby pustede og prustede og skabte sæsonhøjeste 40 positionerede angreb på Vejles sidste tredjedel af banen, men havde kun fire afslutninger på de 40 sekvenser.

Andri Gudjohnsen har nu scoret for Lyngby i spillerunde syv, otte og ni og er den første spiller til at score tre Superliga-runder i træk siden Victor Torp scorede i 20/21-sæsonen – kuriøst nok også i runde syv, otte og ni. Før det skal vi helt tilbage til sæsonen 2010/11, hvor Kim Aabech og Emil Larsen også nettede tre på hinanden følgende spillerunder.

Gylfi Sigurdsson blev skiftet ind til kampens sidste 20 minutter og blev islænding nummer 62 til at få spilletid i Superligaen. Rurik Gislason har flest kampe med 181, mens Kjartan Finnbogason har flest fuldtræffere med 26 af slagsen

Ingen spiller i hele Superligaen har flere afslutninger fra straffesparksfeltet end Vejles German Onughka! Den russisk-nigerianske angriber har imponerende 20 af sine 21 afslutninger fra feltet. Nummer 19 og 20 kom i kampen mod Lyngby, og i det hele taget ligner Onugkha en mand, der er parat på større udfordringer end bunden af Superligaen, når man kigger på hans afslutninger og mål fra 1.300 minutters Superliga-fodbold.

Foto: Wyscout

Udover et voldsomt flot målsnit for et bundhold (scoring hvert 164. minut) et flot afslutningsdiagram og en konverteringsrate på tæt på 30% af alle afslutninger fra centralt hold i DangerZone, vinder Onugkha også 46% af sine luftdueller. Andre 9’ere i Superligaen som Ohi Omoijuanfo (36%) Alexander Lind (27%) og Patrick Mortensen (41%) er ikke oppe at snuse til så høj succesrate.

Offensivt var der også fremgang for Vejle, der kom frem til fire afslutninger efter seks hjørnespark – det samme antal afslutninger som man havde magtet i de foregående seks spillerunder tilsammen! Sidste sæson scorede kun Hvidovre (10) flere gange på hjørne end Vejle (9)

Brøndby – FC København 2-3 (Radosevic, Gonçalves, Omoijuanfo, Bardghji, Bardghji)

FCKs Roony Bardghji til 2-3 under superligakamp mellem Brøndby IF – FC København i Brøndby, søndag den 24 september 2023.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Underholdende derby på Vestegnen – kun 4-2 kampen i Parken har været mere målrig end søndagens derby, som sammen med 11 andre ærkefjendeopgør har haft fem scoringer i sig.

25.884 tilskuere som officielt tilskuertal er også det højeste i et derby på Brøndby Stadion siden 130 tilskuere mere passerede tælleapparaterne helt tilbage i 2009!

Foto: Screenshot, Superstats

Især i de første 45 minutter var der gang i den med ikke færre end ELLEVE hjørnespark (6-5) – det højeste antal hjørnespark i en 1. halvleg af en SL-kamp med Brøndby involveret siden DEN udekamp i Horsens i maj 2018, hvor Brøndby vandt hjørnesparkene med 12-2.

FCK var KOMPLET tandløse de første 45 minutter, hvor københavnerne leverede en voldsomt undervældende indsats.

  • 0 vellykkede indlæg ud af syv forsøgte
  • 0,04 Expected Goals skabt
  • Syv offensive dueller vundet ud af 28 mulige
  • 18 clearinger fra eget felt – gennemsnit de sidste 12 måneder i Superligaen er 8,9

I 2. halvleg vandt FCK sæsonhøjeste 24 offensive dueller, havde kun behov for otte clearinger, ramte på tre ud af otte indlæg og skabte 0,94 xG.

Sjældent skidt offensiv kamp af Lukas Lerager, som blev flået ud i pausen. Lerager havde ikke ET eneste forsøg på en aflevering til banens sidste tredjedel. Det er første gang NOGENSINDE i de 96 SL-kampe mellem 2015 og 2023, hvor Lerager spillede mindst en halvleg, at han ikke har ét forsøg på en aflevering til banens sidste 35 meter!

Brøndby gik ned i kadence de sidste 45 minutter og vandt sæsonlaveste 42% af duellerne i 2. halvleg.

Opløftende indsats af Brøndbys nye wing back Sean Klauber, som tvang Kamil Grabara ud i en stor redning og vandt seks ud af 11 defensive dueller. Tændingsniveauet var til gengæld tæt på maksimalt, og Klaiber begik karrierehøjeste fem frispark på over 200 registrerede kampe i hollandsk fodbold og Superligaen mellem 2015 og 2023.

Gedigen off-day for en totalt usynlig Mathias Kvistgaarden, som på 65 minutters fodbold lykkedes med NUL mand-mand-dribledueller, nul indlæg og ufattelige FIRE afleveringer modtaget af en medspiller. Det laveste antal afleveringer modtaget af Kvistgaarden blandt de 35 seniorkampe for Brøndby, hvor han har spillet mindst en time – til sammenling modtog Kvistgaarden bolden 30 gange i sæsonpremieren mod Silkeborg.

Silkeborg – Viborg 2-0 (Lind, Lind)

Silkeborgs Alexander Lind sender en hilsen ud til fansene, efter han har scoret sit andet mål til 2-0 under superligakampen mellem Silkeborg IF og Viborg FF i Silkeborg søndag den 24. september 2023.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Læs alt om Alexander Linds vanvittige goal-show lige HER!

Lind er nu kun én scoring i næste runde mod Vejle fra at tangere både Ebbe Sand og Peter Møller, som begge nåede otte SL-runder i træk med scoring. Helt i front finder vi Pål Kirkevold, som for Hobro nettede imponerende 11 runder på stribe.

SIF spillede generelt en fremragende kamp og excellerede med 92,1% vellykkede afleveringer – det højeste facit NOGENSINDE i perioden 2015-2023, hvor der er data fra Silkeborgs i alt 175 SL-kampe! Tallet overgås dog af FC Nordsjælland, som mod Viborg i premiererunden havde 92,9% præcise afleveringer.

Gedigen indsats af Mark Brink, som havde 90% vellykkede aktioner – det højeste antal for SIF i næsten et år siden 91% vellykkede aktioner mod Horsens 2. oktober 2022.

Kent Nielsen fik slukket for sit Jacob Friis-traume efter fire nederlag i de første fire kampe mod den tidligere AaB og VFF-træner.

Viborg spillede en ringe defensiv kamp og gav sæsonhøjeste fire store chancer væk på mindst 0,30 Expected Goals – i alt har de grønklædte nu tilladt 16 store chancer i mod sig på 13,5 timers fodbold. Sidste sæson tillod Viborg NITTEN store chancer på TOOGTREDIVE spillerunder! Her er der for alvor plads til forbedring hos Jacob Friis’ tropper.

VFF mønstrede blot et enkelt skud på mål – ikke siden den forsmædelige 0-4’er mod FCM i årspremieren, har VFF haft færre skud på rammen.

Randers – AGF 1-1 (Odey, Mortensen)

Mads Enggård og Marvin Egho, Randers FC og Gift Links, AGF. Superligakampen mellem Randers FC og AGF på Cepheus park i Randers søndag d. 24. september 2023. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)

Randers fortsætter det pauvre, offensive spil og har haft samme antal afslutninger indenfor rammen de sidste syv runder (10) som man havde de første to (10)

På i alt 97 minutters spilletid lykkedes det Randers at slå sølle TO indlæg og ikke ramme på et eneste af dem. Forholdsvis bekymrende i en 4-4-2 formation med Stephen Odey og Marvin Egho liggende centralt. Sidstnævnte havde hverken en afslutning, en mand-mand-dribleduel, en afslutnings-assist til en medspiller, en vunden, offensiv duel, en berøring i AGF-feltet eller et progressivt løb med bolden. Nøjagtigt som tilfældet i øvrigt var det mod Vejle i seneste runde. Egho må virkelig træne godt, siden der stadig er plads til ham i front.

Randerts vandt også sæsonlaveste 17 dueller ud af 71 mulige, og præsterede 13 positionerede angreb kampen i gennem, Et lavere antal er ikke set i en SL-kamp for kronjyderne siden 1-1 mod FCM i maj 2021 – få dage efter klubbens 4-0 sejr i pokalfinalen over Sønderjyske.

Eneste plus var, at man holdt AGF fra store chancer i åbent spil.

AGF’erne leverede dog heller ikke nogen stor kamp og savner for alvor offensive alternativer, når Patrick Mortensen bliver lukket ned. Seks af 10 afslutninger i kampen var mere eller mindre håbløse langskud, og Patrick Mortensens straffesparks-udligning udgjorde 0,79 af holdets i alt 1,13 Expected Goals. Det efterlader voldsomt undervældende 0,34 Expected Goals på de 10 øvrige afslutninger i kampen – komplet uholdbart, hvis AGF vil øge den offensive indsats.

Spillet gik i stå på Randers sidste tredjedel, for AGF sværmede om Randers-feltet og lykkedes med sæsonhøjeste 48 afleveringer til banens sidste tredjedel. I alt registrerede man 41 positionerede angreb på banens sidste 35 meter, men fik blot tre afslutninger ud af de 41 angreb – nøjagtigt som 37 angreb mod FCM gav samme fattige afkast. Til sammenligning gav sæsonens første to kampe mod Vejle og FCN 27 afslutninger efter positionerede angreb – de efterfølgende syv spillerunder har givet 32!

Fra at være et af ligaens stærkeste hold på hjørnespark med afslutning på nydelige 32% af holdets indlæg fra flaget sidste sæson, er Viborg blevet frygtelig ufarlige i denne sæson. Mod Silkeborg fik man otte hjørnespark, men kun afslutning på et enkelt, og for sæsonen har man blot afslutning på 18% af sine i alt 48 hjørnespark, mens VFFs modstandere har afslutning på markant højere 29%

FC Midtjylland – OB 2-1 (Cho Gue-Sung, Deedson, Charles)

OB skuffelse efter nederlaget superligakampen mellem FC Midtjylland og OB på MCH Arena i Herning, søndag den 24. september 2023.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

OB hverken kunne eller ville noget i deres nye 5-2-3/5-4-1 formation. Tre afslutninger på i alt 105 minutters spilletid er det laveste OB-facit 11-mod-11 siden 4. august 2019, hvor OB havde to afslutninger ude mod Esbjerg, men stadig vandt 1-0.

For anden kamp i træk mønstrede OB kun et enkelt skud indenfor rammen. Ikke siden føromtalte 2019-efterår, hvor man havde 1 afslutning ude mod OB og 1 afslutning hjemme mod AGF, har OB magtet færre end to afslutninger i to SL-kampe på stribe.

Der var vitterlig ikke ret meget at råbe hurra for hvad angår Striwet perspektiv i kampen. OB satte rekord for flest boldtab og sæsonens med afstand laveste pasningsprocent på 76,2 – over seks procentpoint dårligere end sæsonens næstværste facit. Defensivt var man presset ekstremt i bund, og Bjørn Paulsen kunne som en af få være sin indsats bekendt med 11 bolderobringer og otte clearinger i kombination med otte af ni vundne defensive dueller og seks af 10 luftdueller som sejrherre.

FCM dominerede til gengæld og leverede en af sæsonens bedste indsatser, selvom man kun skabte en enkelt stor chance og sågar formøblede den. Sæsonens højeste boldbesiddelse, flest afleveringer sat sammen og flest positionerede angreb var facit efter sidstesekunds-sejren på Charles’ 2-1 scoring.

Stærk kamp af Andre Rømer på den centrale midtbane, som havde 75% succesfulde indgreb, bla. via otte bolderobringer, to ud af to vundne luftdueller og 11 afleveringer til banens sidste tredjedel – det højeste antal for Rømer siden maj 2022 i en kamp for Elfsborg i Allsvenskan, hvor han mønstrede 12 af slagsen.

En corn-rows-pyntet Cho Gue-Sung ligner efterhånden også en spiller, der er ved at gro stærkt ind på FCMs hold. Cho har haft 10 afslutninger de sidste to runder fordelt med fem mod både Viborg og OB, hvor sydkoreaneren tilmed har vist sig brølstærk og vundet meget fine 44% af sine dueller i de to kampe. Mod OB fandt FCM’erne Cho sæsonhøjeste 18 gange.

FC Nordsjælland – Hvidovre 0-0

FC Nordsjællands Mohammed Diomande får gult kort under superligakampen mellem FC Nordsjælland – Hvidovre IF i Farum, mandag den 25 september 2023. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

0-0 inden kampstart gav odds 26 – det er det højeste odds ramt på en Superliga 0-0’er i den tid, der er odds fra (2005-2023) i databasen.

Hvidovre-defensiven kan nu prale af at have spillet 0-0 i store chancer mod både Silkeborg, FC Nordsjælland og FC København. Med andre ord har Per Frandsen efterhånden fået sat et rigtig pænt, defensivt struktureret hold op.

Offensivt kniber det dog stadig voldsomt, for Hvidovre har skabt næstfærrest store chancer af alle hold med fem styk og har den med afstand dårligste udnyttelsesprocent med sølle én af dem udnyttet; en tilfældig nedfaldsbold mod OB efter en dødbold.

FCN sjuskede og havde sæsonhøjeste 103 boldtab mod Hvidovre i mandagskampen. Samtidig var man ufattelig uskarpe og præsterede NITTEN afslutninger, der enten blev blokeret eller gik forbi mål. I samtlige 272 kampe i databasen mellem 2015 og 2023 er det det højeste antal forbiere nogensinde! Den hidtidige rekord var 17 gange løst krudt mod Silkeborg i 2017/18-sæsonen.

Vanvidskamp af Ahmed Iljazovski på Hvidovres højre forsvarsside, hvor den nykårede, nordmakedonske landsholdsspiller havde SEKSTEN bolderobringer og dermed spiller sig ind i en flot top10 over SL-spillere med flest bolderobringer mellem 2015 og 2023:

Skriv første kommentar

Skriv et svar