18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: Datagennemgang af en VILD 4. runde i Superligaen

Der er lovprisninger til adskillige, eminente, individuelle præstationer fra 4. Superligarunde, når Benjamin Leander sætter lup på kampene fra Danmarks bedste fodboldrække.

FC København – OB 2-1 (Nouck, Lerager, Achouri)

(Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2023)
 • OBs sejrsløse stime i Parken blev forlænget til SYVOGTYVE SL-kampe i træk på FCKs sene comeback fredag aften.

Intet andet Superliga-hold har haft så lang en sejrstørke i Parken. AGF havde 22 kampe i streg mellem 2010 og 2020 uden at vinde, mens AaB 20 gange i træk mellem 2008 og 2020 heller ikke vandt i Parken. Sønderjyske har i 19 forsøg aldrig vundet i Parken og blot fået to af 57 mulige point, men OB har stadig ikke vundet i nationalarenaen siden dette hold sejrede med 4-2 i august 2003:

Foto: Superstats.dk
 • FC København var nok engang voldsomt stærke på bolden og endte for fjerde SL-kamp i træk med en boldbesiddelse på over 58 og en pasningsprocent på mindst 88. Det er første gang det sker under Jacob Neestrups ledelse, og FCK har ikke været så possesion-dominerende siden august/september 2019, hvor man fem kampe i træk blev noteret for mindst 60% boldbesiddelse.
 • Elias Achouri fik fuld spilletid for FC København og leverede en fremragende indsats med 60 succesfulde aktioner – tuneserens højeste antal i Superligaen. Achouri fik bolden hele OTTEOGFYRRE gange af sine medspillere – 19 gange flere end han på noget tidspunkt modtog bolden fra en medspiller i Viborg-tiden.

 • Nicolai Boilesen spillede sin første Superliga-kamp fra start siden en grim skade mod Brøndby i oktober 2022. FCK-stopperen leverede en mesterlig indsats i den time han spillede med 72 afleveringer til en medspiller ud af 75 mulige og fem bolderobringer og to clearinger undervejs med i alt 90% vellykkede aktioner. Ikke siden 4-0 sejren i Vejle i august 2021 har Boilesen haft en højere procentuel succesrate (92% i den kamp)
 • OB var skarpe til at fange FCK i ubalance, men fik ikke nok slutprodukt ud af det. Fynboerne kørte fem omstillinger mod FCKs mål, men fik ikke en afslutning på en eneste af de farlige situationer.

 • For anden kamp i træk i Parken ramte OB ikke på ET ENESTE indlæg slået mod FCKs straffesparksfelt. Holdet var undskyldt i 0-7 nederlaget, hvor man spillede i undertal i 65 minutter og tilmed 9-mod-11 den sidste halve time, men denne gang var der ingen undskyldning for at ramme på nul ud af syv indlæg i fredagskampen. Kun Vejle står med en dårligere indlægsprocent (20) end OBs 28 i løbet af de første fire runder. Brøndby topper med 43%

 • Bjørn Paulsen spillede endnu en god kamp for OB og havde ligesom i 2-1 sejren ude mod Brøndby 10 bolderobringer og fem clearinger. Sammen med Alasana Manneh foran sig har OB fået et bundsolidt, centralt anker på banen. Manneh havde ligesom Paulsen også 10 bolderobringer, og duoen ligger hhv. 6’er og 4’er i Superligaen over spillere med flest bolderobringer, endda med holdkammerat Tobias Slotsager som 2’er med i alt 31 bolderobringer. FCMs Oliver Sørensen fører med 32.

Vejle – FC Midtjylland 1-2 (Simsir, Franculino, Onugkha)

Foto: Claus Fisker, Scanpix
 • FCM nappede en trist rekord, da Cho Gue-Sung nonchalant brændte fra 11-meter-pletten mod Vejles Nathan Trott
 • FCM måtte igen betale dyrt for defensiv slendrian og for anden kamp i træk vinke farvel til en midtstopper med direkte rødt kort. Mod Lyngby så Stefan Gartenmann rødt, og mod Vejle var det så colombianske Pablo Ortiz’ tur til at gå i spillertunnellen med direkte marchordre. Det er første gang i FCMs historie, at holdet får direkte rødt kort to SL-kampe i træk og FCM er også det første hold til at se rødt to SL-kampe i træk siden Bjarke Jakobsen og Michael Lansing gjorde det i runde 13 og 14 af 2019/20-sæsonen for AC Horsens.

 • I den positive afdeling leverede Oliver Sørensen endnu en solid kamp og registrerede Superliga-næsthøjeste otte bolderobringer. Også målscorer Aral Simsir var igen skarp og har ramt målet på fem ud af seks afslutninger i sæsonen.

 • Yderligere var FCM skarpe defensivt og tillod blot Vejle en afslutning indenfor rammen de første 82 minutter i spil 11-mod-11, inden German Onugkha scorede på Vejles anden afslutning på mål.

 • Vejle var kompetitive for fjerde kamp i træk, men tabte også for fjerde kamp i træk med et enkelt mål. Med 0 point efter fire kampe skal man i den grad trodse statistikerne, hvis ikke det skal ende med en retur til landets næstbedste række:
 • På trods af et hårdt startprogram mod AGF, FCK, SIF og FCM, har Vejle manglet skarphed i offensiven og blot skabt én stor chance på mindst 0,30 Expected Goals. Den anden vej rundt har man givet ni store chancer væk.

 • Vejles indlægsspil var nok engang en katastrofe med sølle to af 14 indlæg i FCMs felt som ramte en modstander. Derudover var man også voldsomt underlegne mod FCMs defensiv, hvor man blot vandt 16 af 61 offensive dueller – en succesrate på 26%. Et sådant tal er ikke set lavere siden man i starten af sidste sæson leverede en sløj indsats mod Hillerød i Nordicbet Ligaen og blot vandt 22% af sine offensive dueller.

 • Brølstærk indsats af Oliver Provstgaard igen. Vejle-krumtappen vandt 10 af 13 defensive dueller søndag eftermiddag. Kun Silkeborgs Oliver Sonne har været i flere defensive dueller (44) end Provstgaard (42) af alle SL-spillere de første 360 minutters fodbold denne sæson.

Randers – FC Nordsjælland 0-5 (Björkengren sm, Antman, Tverskov, Harder, Nagalo)

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
 • Randers har en kedelig tendens til at løbe ind i to gedigne øretæver i træk. Således står kronjydernes navn udfor begge tilfælde de sidste syv sæsoner:
 • Med 13 mål mod sig i sæsonens første seks timers Superliga-fodbold, har Randers fået den dårligste, defensive indledning på en sæson siden Lyngby lukkede 14 mål ind i fire kampe i 2017/18-sæsonen.

 • Patrik Carlgren leverede mirakler sidste sæson og forhindrede over 11 mål mod sig på 56,33 Expected Conceded Goals mod sig, men kun 45 mål lukket ind. I denne sæson er svenskeren blevet skudt totalt i sænk med 13 mål mod sig på 9,95 Expected Conceded Goals.

 • For FEMOGTYVENDE hjemmekamp i træk vandt Randers heller ikke med mere end et enkelt mål. Tilskuerne i det kronjyske har ikke fået en klar sejr siden 4-1 over Vejle 21. november 2021. De otte efterfølgende sejre har alle været på præcis ét mål.

 • FCN fortsætter holdets voldsomt stærke spil med en skræmmende offensiv produktion de første fire runder. Kun to andre SL-hold har været skarpere på målscoringen de første fire seks timers fodbold af en sæson:
 • FCN registrerede mægtige 681 succesfulde afleveringer mod Randers. Det er det højeste antal succesfulde afleveringer registreret for FCN i samtlige TOHUNDREDEOGSYVOGTRES Superliga-kampe i databasen mellem 2015 og 2023. Kun de sidste to sæsoners ukronede pasningskonger fra Silkeborg har ved seks lejligheder overgået FCNs 681 afleveringer fra i søndags med 763 vellykkede afleveringer mod Brøndby (dog i spil 11-mod-10 i 55 minutter) som det højeste antal vellykkede pasninger de sidste ni sæsoner.

 • Både i 2017 og 2022 startede FCN med maksimumpoint i de første fire runder, men Farum-mandskabet har aldrig vundet hverken de første fem runder eller i det hele taget fem spillerunder i træk i hele klubbens Superliga-tid! Vinder man “El Plastico” mod Silkeborg i runde fem, er der med andre ord dobbelt klubrekord på spil.

Brøndby – Lyngby 3-0 (Vallys, Kvistgaarden, Jensen sm)

(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
 • I Brøndby var der 21 statister på banen, og så Nicolai Vallys. Naturligvis en grov karikering, men Brøndby-spilleren leverede en fuldkommen enestående indsats med både Superliga-rekorder og personlige Brøndby-rekorder.

 • Vallys slog sin egen Superliga-rekord (tal fra 2015-2023) på tolv berøringer i modstanderens straffesparksfelt – en rekord han delte med Teemu Pukki og Mohamed Daramy fra tidligere. Mod Lyngby noterede Vallys sig for TRETTEN af slagsen.

 • Udover scoring for fjerde SL-kamp i træk, leverede Nicolai Vallys en fremragende kamp for Brøndby. For første gang i hele sin Brøndby-tid havde den tidligere SIF-profil fire afslutninger indenfor rammen, ligesom 71 succesfulde aktioner var det højeste antal for Vallys i hans tid som BIF-spiller.

 • Generelt var holdkammeraterne ellevilde med at søge Vallys i kampen – hele ENOGTRES gange modtog Vallys bolden fra en medspiller – 18 gange mere end han tidligere havde modtaget bolden fra en BIF-medspiller i nogen som helst SL-kamp.

 • Lyngby blev stærkt handicappede af Kolbein Finnssons ubegribelige udvisning efter 50 minutters spil, men leverede heller ikke nogen stor første halvleg. Freyr Alexanderssons tropper fik aldrig fat mod Brøndbys fysik og vandt blot 30 dueller i første halvleg mod et snit på 48 vundne dueller i alle 1. halvlege sidste sæson.

AGF – Silkeborg 2-2 (Mortensen, Lind, Tengstedt, Anderson)

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
 • Midt i al dommerdramaet blev der også spillet fodbold i Århus. AGF’erne fortsatte deres stigende, offensive kurve og skabte mindst to score chancer for tredje gang ud af fire mulige i den nye sæson. I hele sidste sæson skabte AGF’erne mindst to store chancer på ALLE 32 spillerunder, så der hersker positive, offensive vinde over Smilets By – også selvom tre af de i alt syv store chancer er skabt mod de to formodede, dårligste mandskaber fra Vejle og Hvidovre.

 • Brandkamp af Mikael Anderson, som udover at hamre det afgørende straffespark i nettet i minut 101 var herligt aggressiv på venstre kanten. Dansk-islændingen satte en direkte modstander OTTE gange i kampen – én gang mere end han havde gjort i de første tre kampe på 220 minutters spilletid.


  I de foregående 112 Superliga-kampe lå Andersons rekord på syv vellykkede mand-mand-dueller for FCM mod OB helt tilbage i efteråret 2019, så der var altså også personlig SL-rekord hos AGFs nummer 8.


  Ikke bare én personlig rekord, men FEM PERSONLIGE REKORDER!


  På følgende parametre satte Anderson OGSÅ personlig rekord:
 • Vellykkede afleveringer: 46. Tidligere rekord: 37 for FCM i 2020
 • Vellykkede afleveringer til sidste tredjedel: 7. Tidligere rekord: 5 for AGF i 2023 og FCM i 2021
 • Vellykkede aktioner i kampen: 68. Tidligere rekord: 59 for AGF i 2022
 • Progressive løb med bolden: 11. Tidligere rekord: 7 for AGF i 2022 og 2023


 • AGF benytter den nye keeper Bailey Peacock-Farrell markant mere end man gjorde med Jesper Hansen. Englænderen har modtaget bolden over 24 gange pr. kamp i snit i de første tre kampe for De Hviie, mens Jesper Hansen hele sidste sæson kun modtog bolden 15,4 gange pr. kamp i snit.

 • Silkeborg kunne føle sig skuffede efter at have mistet sejren på et forkert dømt straffespark, men på et generelt plan var der ikke meget at klage over for Kent Nielsens tropper. Cheftræneren var lynhurtig til at sige, at han mente, hans hold spillede en dårlig kamp, og tallene bag bakker ham delvist op i det postulat.

  Blandt andet var det første gang siden juli 2020 mod Lyngby (39,8%), at Silkeborg var under 40% i boldbesiddelse i en Superliga-kamp (39,3 mod AGF) Hele 69 SL-kampe siden.

 • Alexander Lind fortsætter sit vanvittige indskiftnings-show med udlignende 1-1 scoring på sin første afslutning i kampen efter at være skiftet ind i minut 75, og har scoret syv Superliga-mål på absurd lave 10 afslutninger indenfor rammen. Kuriøst nok har Lind i to af sine i alt tre SL-starter ikke haft en afslutning i kampen overhovedet.

 • Norske Robin Østrøm var foretrukket på venstre back efter SIFs salg af Lukas Engel til Middlesbrough. Østrøm leverede blot 23 vellykkede aktioner på de 78 minutter han fik på banen – det laveste i en SL-start for nordmanden siden 16 vellykkede aktioner for OB mod Lyngby helt tilbage i april måned 2021 – 21 Superliga-starter siden,

Viborg – Hvidovre 0-0

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
 • Kedelig mandagskamp på Energi Viborg Arena, hvor hjemmeholdet led uden anfører Jeppe Grønning. Siden VFFs retur til Superligaen i 2021, har de grønblusede blot vundet én af otte kampe uden sin anfører.

 • VFF’erne har rent chancemæssigt været det mærkbart mest underholdende mandskab i denne sæsons Superliga. Jacob Friis’ tropper står noteret for syv store chancer skabt og hele 10 imod – et gennemsnit på 4,0 store chancer pr. kamp spillet. Silkeborg er tættest på med 3,25 store chancer pr. kamp spillet.

 • Mod HIF gav man igen en stor chance væk og har sammen med Randers og Hvidovre været det eneste hold til at give store chancer væk hver eneste kamp i denne sæson.

 • Viborgenserne gjorde dog meget rigtigt mod HIF, men manglede igen skarpheden. VFF har blot scoret på én af seks store skabte chancer, og mod HIF brændte Anosike Ementa sin ene store chance – dog også på en flot parade af gæsternes Filip Djukic.
 • Hvidovre kom frem til en enkelt stor chance, hvor Christian Greko Jakobsen skammeligt missede en hovedstødschance fra seks meter, men ellers var det så som så for oprykkerne med optræk til farlige chancer. Fjerde gang blev heller ikke lykkens gang i forhold til at få en afslutning sat op efter et hjørnespark. På den konto er der stadig et rent nul ud for Per Frandsens tropper på trods af, at de sidste sæson nettede hele 10 gange efter hjørnesparkssituationer.

 • Defensivt stod HIF dog fornuftigt og gav for første gang i sæsonen ikke en eneste omstilling væk. Til gengæld skabte man for tredje kamp ud af fire mulige heller ikke en kontramulighed selv.

 • GIGANTISK kamp af gæsternes Nicolai Geertsen, som bød ind med sæsonens første “double-double”; to-cifrede antal clearinger OG bolderobringer. Geertsen clearede 11 bolde og erobrerede yderligere 12 – midtstopperens første Double-Double siden en 1. divisionskamp for Helsingør… i netop Viborg!

Skriv første kommentar

Skriv et svar