18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: Datagennemgang af 2. Superligarunde


Benjamin Leander tager temperaturen på en intens 2. spillerunde med store keeperpræstationer og en række imponerende, individuelle indsatser fra bla. Ibrahim Said, Ahmed Iljazovski, Oliver Sørensen og i særdeleshed FCNs Andreas Hansen.

Foto: IMAGO

Viborg – Lyngby 2-2 (Finnbogason, Gregor, Bundgaard, Said)

(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
  • Viborg er ramt i defensiven og har lukket 2+ mål ind to SL-kampe for første gang siden runde 2 og 3 sidste sæson, hvor man tabte 1-3 i Århus og slog FC København 4-2.

  • Anosike Ementa har været Viborgs foretrukne på 9’er positionen de første to kampe. Efter en rædderlig indsats mod FCN med sølle 12 succesfulde aktioner på 86 minutter og nul afslutninger og nul berøringer i boksen, var Ementa anderledes i vælten mod Lyngby med 27 succesfulde aktioner på 82 minutter samt en glimrende assist til Oliver Bundgaards reduceringsmål.

  • Udover en fatal første halv time, leverede Viborg en glimrende kamp på mange parametre. Man var ekstremt dygtige til at spille bag Lyngbys kæder og forsøgte sig hele 11 gange med en smart pass – en kreativ, penetrerende aflevering, som brød Lyngbys kæder og gav en klar fordel i angrebet. Det var hele syv gange mere end man havde forsøgt sig i de sidste tre runder af sidste sæson samt åbningskampen mod FCN i denne sæson. Fem af dem sad til en medspiller, hvilket kun var set bedre mod Randers i sidste sæson.

  • Med salget af Elias Schouri til FCK er meget af det kreative ansvar lagt over på Ibrahim Said. Nigerianeren havde sidste sæson 69 aktioner pr. SL-kamp i snit, men mod Lyngby var tallet oppe på enorme 112 af slagsen. Said modtog bolden 29 gange fra en medspiller – det højeste antal i hans SL-karriere og var også involveret i SL-næsthøjeste 19 offensive dueller.

  • Lyngby var omvendt gode den første halve time, men smed for anden gang de sidste fem udekampe en 2-0 føring til pointtab (2-2 mod OB efter 2-0 i runde 26 samt søndagens pointtab). Før det havde Lyngby otte 2-0 føringer i træk på udebane med sejr til følge i Superligaen mellem 2016 og 2023.

  • Den sidste time blev en passiv omgang for Lyngby, som clearede en Viborg-bold utrolige 31 gange mod et gennemsnit på 12,5 gange i den sidste time af kampene i Superligaen i sidste sæson.

  • Gæsternes Frederik Gytkjær har haft det hårdt i de første to runder med 17 ud af 21 tabte dueller både mod FCK og Viborg. En succesrate på blot 19% mod 30% vundne dueller i hele sidste sæson.

  • Lyngby måtte også sande, at 21. gang HELLER ikke var lykkens gang ift. at vinde sæsonens første udekamp jf. tweetet her fra sidste sæson, hvor man tabte med 0-1 i Horsens:

Vejle – FC København 2-3 (Larsson, Albentosa, Bardghji, Vavro (SM), Gonçalves) 

(Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
  • For femte SL-udekamp i træk scorede FCK mindst to gange (FCN 2-3. BIF 3-1, VFF 2-1, LBK 2-1, VB 3-2) Scorer man to gange mod Hvidovre i femte spillerunde, tangerer man klubbens bedste stime fra 2010, hvor man mellem juli og oktober vandt sæsonens første seks udekampe og alle gangene scorede mindst to mål, mens man også mellem november og maj 2003/04 og i april til august 2002 scorede mindst to seks udekampe i træk.

  • Trods to Vejle-udligninger undervejs var FCK ekstremt kølige og holdt stor skarphed i afleveringerne, hvor man endte med en flot pasningsprocent på 89 og endnu flottere 84% på fremadrettede afleveringer i banen. Det tal er ikke set højere i en kamp 11-mod-11 siden forårspremieren mod Esbjerg i 19/20-sæsonen, hvor den lå på 85%

  • Vejlenserne kæmpede med hvad de havde, og kunne med held og snilde have fået både en og to scoringer fra German Onughka i første halvleg. I den sidste halve time gik gassen dog totalt af ballonen, og frasorteret et Denis Kolinger hovedstød efter et indkast, skabte man ikke en afslutning på over 0,02 xG de sidste 45 minutter af 2. halvleg.

  • Vejles store force i 1. division var præcise indlæg ind i hoved eller fødder på offensivspillerne, hvor 36% af alle indlæg ramte en medspiller. I Superligaen har Vejle dog slidt gevaldigt og kun ramt på fem ud af 25 indlæg – således kun to af 13 mod FC København , hvor man dog sendte et præcist hjørnespark (ikke med i indlæg) ind i hovedet på Raul Albentosa, som powerfuldt sendte bolden i nettet.

FC Midtjylland – Silkeborg 2-0 (Simsir, Cho Gue-Sung)

(Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
  • Kent Nielsen og udekampe i Herning er stadig ikke nogen livret for den erfarne trænerræv. Siden en 3-2 sejr i 2013/14, hvor han blev mester med AaB, er 10 ud af 11 kampe på MCH Arena tabt i Superligaen, ligesom 18 kampe i alt siden 2015/16-sæsonen har givet sølle seks ud af 54 mulige point (1-3-14 og målscore 16-38)

  • SIF’erne var overmatchet i store dele af spillet og manglede især fart. 36 progressive afleveringer (afleveringer med formålet at få Silkeborg mærkbart tættere på FCMs mål) er det laveste set fra SIF siden man rykkede ud af Superligaen i 2020 – dengang med 30 af slagsen mod FCK helt tilbage i efteråret 2019.

  • Tonni Adamsen blev holdt i umanerlig kort snor af FCM-defensiven og endte med at have NUL boldberøringer i FCM-straffesparksfeltet på 71 minutters spilletid. I 20 SL-kampe med mindst en times spilletid, er det første gang nogensinde, at SIF-angriberen ikke har en berøring i modstandernes boks.

  • FCM leverede en professionel og fin indsats og var nok engang meget svære at skabe noget mod defensivt. Callum McCowatts dobbeltafslutning i det 48. minut med en stor redning af Jonas Lössl på første skud, var de eneste to chancer indenfor rammen som FCM gav væk, og dermed er man oppe på kun at have givet fire afslutninger væk indenfor rammen i de første to runder og kun 10 afslutninger mod sig i alt. FCK har til sammenligning 24, FCN 27 og BIF 33.

  • FCM har vundet sæsonens første to kampe med Clean Sheet for første gang siden 2013/14-sæsonen og for blot tredje gang i klubbens historie. Slår man Lyngby med rent bur, vinder man sæsonens første tre kampe med Clean Sheet for første gang nogensinde.

  • Stor kamp af Oliver Sørensen, som med 42 vellykkede aktioner satte personlig SL-rekord. Det endda paradoksalt nok på trods af SL-karrierehøjeste 11 fejlafleveringer, men defensivt var Sørensen eminent med seks ud af seks vundne, defensive dueller og SL-karrierenæsthøjeste otte bolderobringer for anden kamp i træk.

Randers – Hvidovre 2-2 (Bundgaard, Nordli, Smed, Jakobsen)

(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
  • Randers leverede en offensivt fornuftig indsats mod nyoprykkerne, men manglede i den grad opfindsomhed mod slutningen af kampen. Alt i alt slog man 59 lange bolde frem mod Hvidovre-defensiven – det højeste antal lange bolde for kronjyderne siden 1-0 mod Lyngby i runde 19 af sidste sæson.

  • Hvidovre var for anden kamp i træk undervældende på dødbolde og er nu oppe på ni hjørnespark i landets bedste række uden en eneste afslutning. I 1. division i sidste sæson scorede intet hold flere gange efter hjørnespark end Per Frandsens tropper (10)

  • Ahmed Iljazovski er på radaren for det makedonske landshold, og hvis Balkan-folket har haft scouts på Cepheus Park i Randers, er han ikke kommet længere væk fra en udtagelse. Højrebacken spillede en fremragende kamp med rekordhøje 104 aktioner, de 69 af dem succesfulde. Fem af otte hovedstødsdueller blev vundet i kombination med syv bolderobringer og 58 modtagne afleveringer fra en medspiller – sidstnævnte det tredjehøjeste i Iljazovskis seniorkarriere målt fra 2018 til 2023.

Brøndby – OB 1-2 (Vallys, Manneh, Kadrii)

(Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2023)
  • Der er bare noget med OB, når de møder Brøndby i de blå/gules første hjemmekamp:
  • Fynboerne blev samtidig det første udehold på Brøndby Stadion til at vende 0-1 til sejr 11-mod-11 siden FCK gjorde det i et derby i april 2019. FCM har to gange formået at vende og vinde på Brøndby Stadion, men både i 2020 og i 2022 skete det i overtal efter udvisninger til hhv. Henrik Heggheim og Andreas Maxsø.

  • Daniel Wass kom frem til hele FIRE afslutninger i DangerZone centralt for mål – flere afslutninger fra DZ end han havde magtet i sine forgangne 28 kampe i Superligaen (3) siden hjemkomsten fra udlandet.

  • Midtbanekrigeren Josip Radosevic havde til gengæld en tung dag på kontoret og satte negativ, personlig SL-rekord med NITTEN tabte dueller. Kroaten taber i snit kun ni dueller pr. kamp i sine foreløbige 142 SL-kampe, men var i store problemer mod OB.

  • Simon Hedlund leverede en kandidat til et af årets dårligste indhop med fem mislykkede aktioner ud af seks mulige på 13 minutter og forholdsvis stor skurkerolle ved OBs afgørende scoring.

  • Brøndby forfaldt til ukarakteristisk mange indlæg med tanke på, at kampen stod uafgjort i 90 ud af i alt 100 spillede minutter. 16 af de 27 indlæg var til gengæld med en medspiller som slutdestination, og det tal er ikke set højere siden 21/22-sæsonen mod AaB, hvor man havde 20 vellykkede indlæg i et sandt powerplay mod nordjydernes mål i 25. spillerunde.

  • OB’erne spillede en klog kamp og var defensivt anført af brølstærke Bjørn Paulsen og Alasana Manneh, som på pladserne centralt i banen i hhv. højre midtstopper og højre central midt leverede 20 bolderobringer og otte clearinger, mens Manneh også krydrede indsatsen med sit andet langskudsmål i Superligaen på blot 11 forsøg.

  • For anden kamp i træk havde OB mindst to afslutninger efter omstillinger. Det skete ikke EN gang sidste sæson, at OB kom frem til 2+ afslutninger på hinanden følgende kampe. Her har OB for alvor fået fart ind i holdet med Charly Nouck Hornemann, Rami Al-Haij og Mohamed Turay på banen samtidig.

AGF – FC Nordsjælland 1-3 (Nygren, Poulsen, Osman, Ingvartsen)

(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
  • AGF gjorde ikke meget forkert mod FCN, men var ufattelig skødesløse i det opbyggende spil, hvor fire af FCNs syv første afslutninger i kampen kom efter direkte fejlafleveringer fra AGFerne på egen tredjedel. FCN’erne registrerede OTTE omstillinger. Under Uwe Rösler havde AGF ikke givet flere end tre omstillinger væk inden mandagskampen.

  • Omvendt var AGF farlige på FCNs sidste tredjedel af banen, hvor århusianerne hele HALVTRES gange lykkedes med at sætte et positioneret angreb op. Sidste sæson var AGFs snit 29 positionerede angreb pr. kamp med 46 mod netop FCN i runde 8 som højeste facit.

  • Nicolai Poulsen scorede sit første hjemmebanemål nogensinde for AGF i SL-regi i hjemmekamp nummer 58.

  • FCN blev omvendt holdt nede på sølle 12 positionerede angreb mod et gennemsnit på 31 i sidste sæson – tallet er ikke set lavere 11 mod 11 i en SL-kamp siden 10 positionerede angreb mod AaB i november 2020.

  • Efter at have spillet en brandkamp mod Vejle, kom Frederik Tingager gevaldigt ned på jorden igen med kostbar fejl ved 0-1 scoringen og syv boldtab på egen banehalvdel. Ikke siden oktober 2021 har Tingager haft flere boldtab på egen banehalvdel i nogen SL-kamp.

  • Også Patrick Mortensen var en dyr herre med begået straffespark ved stillingen 1-2 og endnu en forholdsvis usynlig kamp mod FCN, som fire af de sidste fem kampe mod AGF har holdt Mortensen fuldstændig fra afslutninger indenfor rammen. Mod FCN mandag blev det til et knaldhårdt hovedstød på Andreas Hansen, men først efter 78 minutter, hvor han i de første fem kvarter var blevet pakket aldeles godt ind af FCN-defensiven.

  • FCN skabte ikke meget i etableret spil uden Ernest Nuamahs fart, og Farum-drengene noterede sig for sølle 18 afleveringer til banens sidste tredjedel mod et snit på 42 pr. kamp i sidste sæson, mens antallet af progressive afleveringer var nede på 34 vellykkede af slagsen mod 57 i snit sidste sæson.

  • Stor kamp i målet af Andreas Hansen, som diskede op med 10 redninger mod AGF – keeperens højeste antal nogensinde på SL- og 1. divisionsniveau!

Læs også:

Skriv et svar