18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Livedommerblog: FCK – AGF 21. maj 2023

FCK og AGF tørner sammen i en voldsomt definerende kamp i Superligaens guldduel, og forhenværende elitedommer Benjamin Leander markerer herligheden med en livedommerblog her på SpilXperten.

Fra en halv time før kampen fløjtes i gang søndag d. 21. maj 2023 kl. 18:00 og til slutfløjt vil Benjamin Leander behandle dommerkendelserne her i artiklen, og du er mere end velkommen til at stille spørgsmål i kommentarsporet*.

*Bemærk: Du skal have en bruger på SpilXperten for at kommentere artiklen. Har du ikke en allerede, kan du oprette dig HER

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Foto: Mads Claus Rasmussen, Scanpix

FCK – AGF – kamptråd

17:30 Kickoff om en halv time!

Det har ikke været kedeligt, når AGF og FC København har mødt hinanden de sidste fem indbyrdes opgør!

Som det kan ses, har Mads-Kristoffer Kristoffersen ikke for vane at holde igen med kortene. Da holdene mødtes i Århus i efteråret var Kristoffersen dog blot oppe med tre gule kort. Spørgsmålet er, om vi kan holde os så langt nede i en udsolgt Parken med et gigantisk AGF-udebaneafsnit på plads.

17:35 Startopstillinger

Mandefald hos begge hold. For Mads Kristoffer Kristoffersens forberedelse og kampanalyse er det mest væsentligt, at Mohamed Daramy ikke er med fra start. Den stærke dribler trækker tonsvis af opmærksomhed til sig og er med til at sørge for mange vurderinger i duellerne.

Hos AGF er Nicolai Poulsen og lejesvenden Felix Beijmo umiddelbart de spillere, der kvalificerer i “Matchspoiler” kategorien; spillere, der udfordrer dommerne enten i form af spillestil eller personlighed.

17:48 Dagens dommerteam:

Dommer: Mads Kristoffer Kristoffersen
Linjedommer 1 Deniz Yurdakul
Linjedommer 2 Rene Risum
4.dommer Jonas Hansen
VAR Michael Tykgaard
AVAR Victor Skytte

17:55 Spændende kampforløb i vente

Det bliver virkelig spændende at følge kampens forløb. Uafgjort batter ikke for alvor noget for nogle af holdene med tanke på, at FC Nordsjælland er storfavoritter mod Randers i mandagskampen. Spørgsmålet er derfor, om vi får et tændings- og spændingsniveau, som er helt i top fra start af, eller om det hele bliver lidt mere afventende, især uden dirigenter som Madsen, Duelund, Lerager og Claesson til at sætte spillet op.

Uanset hvad kommer Mads Kristoffer Kristoffersen og teamet næppe til at få deres honorar foræret; der er VOLDSOMT meget på spil.

Kickoff om lidt.

18:03 Kickoff!

Kampstart i Parken – kom så med en god fodboldkamp

18:04 To klare frispark af FCK det første minut

Kristoffersen kører fordel på første frispark med en ordentlig kropskontakt mellem to udefinerbare spillere på højrekanten. 30 sekunder senere kommer Kevin Diks alt for sent i sin tackling. Der er dog ikke knopper eller farligt kontaktpunkt, så en advarsel havde været helt overgearet. Hollænderen har dog gjort tidligt opmærksom på sig selv nu og skal næppe forvente at få lov til at begå mere end 1-2 frispark mere før han ryger i bogen.

18:10 STRAFFESPARK

Det ser utrolig blødt ud Live, men den langsomme gengivelse viser med al tydelighed, at Bisseck laver et TÅBELIGT straffespark på Diogo Goncalves. Fortjent advarsel og flot dømt af Kristoffersen, formentlig med hjælp fra linjedommer Deniz Yurdakul.

18:12 1-0 FCK

Goncalves sparker selv straffesparket til højre for Jesper Hansen. Bisseck fik i øvrigt fortjent gult for sit tåbelige indgreb og den hensynsløse tackling.

18:16 Mortensen i græsset i farlig position

Kristoffersen vinker spillet videre. Var svært at vurdere den Live, og 3+ har ikke vist en gengivelse af situationen. AGF-spydspidsen kommer til at ha’ mange dueller med sin direkte modpart Denis Vavro de næste 76 minutter.

18:19 Masser af duelspil

Sjældent et halvt minut uden en nærkamp mellem spillerne. Det er sjovt at se Kristoffersen inde på midten af banen i forhold til at vurdere retning på indkastene. Hver gang bolden er på vej ud over sidelinjen laver han en lille forhåndsmarkering nede langs siden den vej, han mener indkastet er. Dybt unødigt i forhold til, at hele dommerkvartetten har headsets, men hvis det virker for ham, er det tiptop.

18:20 2-0 FCK

Elias Jelert vinder en hovedstødsduel og driver bolden ind i feltet. Tværaflevering til kanten af feltet, hvor Diogo Goncalves bliver dobbelt målscorer. Intet at udsætte på målet rent dommermæssigt.

18:23 Frispark AGF fra 40 meter

Godt eksempel på, at selv et lille frispark kan gøre ondt. Jelert laver et minimalt frispark på Mikael Anderson i ubalance, men islændingens ben får et grimt vrid. AGF’eren humper videre, og det efterfølgende frispark leveres frygteligt lige i handskerne på Kamil Grabara.

18:28 Anderson kanonhug på overliggeren – ikke offside på Mortensen på returen

Stærk vurdering af linjedommer Rene Risum på returbolden fra Mikael Andersons missil af et spark. Patrick Mortensen kan ikke få ordentligt træf på returbolden, og er lige akkurat onside, da han sætter i løb efter bolden.

18:30 Groft frispark af Links – slipper for tiltale

Man skal finde usædvanlig medfølelse frem for at finde noget som helst, der taler for, at Gift Links skal slippe for følgestraf efter et grimt frispark på Kevin Diks helt ude på højre kants sidelinje. Der er både spring ind i duellen og en semi-grim kontakt på Diks.

18:31 Larsson falder teatralsk i feltet – AGF scorer 20 sekunder senere.

Ligner en minimal holdeforseelse på svenskeren, som dog laver svanens død og falder teatralsk i boksen. 20 sekunder senere indlæg i FCK-feltet, og Patrick Mortensen sætter et suverænt hovedstød i kassen.

18:32 Spillet sat i gang igen – målet anerkendt

Intet straffe som skulle ses i gennem på Larsson. 3+ har ikke vist situationen igen, men vi spiller i Parken, hvor vi har en kamp igen. 2-1 efter en halv time.

18:35 Larsson-situationen vist igen – intet at komme efter

Det er vist Tobias Mølgaard, som er inde og røre – ikke holde – Larsson på armen. Vi er markant tættere på gult for film end straffe.

18:36 Temperaturen stiger

Elias Jelert er meget sen med en kontakt på Mikael Anderson, som dog ikke har mere ondt, end at han kan brokke sig til Kristoffersen, som kører fordel AGF i situationen. Vi har snart brug for synlig ledelse fra Kristoffersen, som er sluppet fint af sted fra de første 33 minutter, men man fornemmer, at det kan eksplodere på første hændelse med kød på.

18:38 Advarsel Jelert på efterkrav

Kristoffersen giver advarsel til Jelert ved næste spilstop. Han er ikke blandt de to startende FCK’ere, der er i karantænefare.

18:41 AGF udligner!

Mikael Anderson udligner efter et mønsterangreb fra AGF:

18:45 Tæt på advarsel til FCK

Kevin Yakob bryder i gennem og bliver vist ramt af en FCKer, jeg ikke fik identificeret. AGF’erne er rasende og appellerer for både frispark og advarsel. De kunne godt ha’ en sag. Spillet fortsætter uden følgestraf.

18:48 Pausefløjt

Ingen overtid i 1. halvleg helt i overensstemmelse med kampens forløb. Vi går en forrygende 2. halvleg i møde.

19:05 Kickoff 2. halvleg!

Vi er i gang med de sidste 45 minutter

19:08 Dramatik inden hjørnespark

Tobias Mølgaard hiver Valdemar Lund omkuld, men Kristoffersen siger, han har fløjtet inden bolden er sat i spil. Det ender med advarsel til Mølgaard og nyt hjørnespark FCK. TUDEtosset af Mølgaard med tanke på, at VAR kigger med.

19:09 Advarsel Christian Sørensen

FCK-backen stopper Gift Links i en omstilling efter et dårligt træk. Soleklart gult kort

19:10 VOLDSOM start på 2. halvleg

Kristoffersen har hele tiden noget at se til. Kampen bølger hele tiden frem og tilbage, og det blir vældig vældig svært at slippe ud af kampen her ubemærket. Sådan er livet med fløjte. Hidtil har han gjort det glimrende og uden kritiske samtalepunkter efter kampen som det ser ud pt.

19:12 AGF bringer sig foran!

Århusianerne scorer for anden gang i kampen på hovedstød. Er der offside på Kevin Yakob?

19:13 Ikke offside – Clem hænger

Kevin Yakob noteres for scoringen efter at haves styret Frederik Tingagers hovedstød i mål.

19:16 Godt indgreb af Kristoffersen

AGFs Beijmo driver bolden frem, bliver tacklet, men får bolden med sig ud til et AGF-indkast. Han er i høj fart og stjæler 10-12 ubevidst 10-12 meter, men Kristoffersen kalder ham klogeligt tilbage. Kunne være blevet et værre morads, hvis AGFeren havde fået lov til at sætte et lovende angreb i gang alt for langt fremme.

19:18 Kæmpe blokering af Denis Vavro

Gift Links er frit i gennem skråt for mål. Denis Vavro kommer susende og blokerer i sidste øjeblik. Kristoffersen vinker afværgende for straffe – var nu også svært at se, at der skulle være foregået noget kriminelt.

19:22 Frispark FCK i farlig position

Nicolai Poulsen er for langsom og begår frispark på Goncalves. Frispark i indlægsposition 22-23 meter fra mål.

19:23 Tumpet aktion af Diks

På det efterfølgende frispark laver Kevin Diks åbenlyst frispark ved at gå lige i ryggen på Yann Bisseck. Hollænderen har endda frækheden til at brokke sig til Kristoffersen.

19:25 Twitter-spørgsmål

FIRE point får Mølgaard for holdeforseelsen. Dermed ikke i karantæne.

Og i forlængelse:

Kristoffersen gør tydeligt og hurtigt opmærksom på, at han har fløjtet INDEN igangsættelsen. Der er ikke simultane kameravinkler, men det bør være hævet over al tydelighed, at holdeforseelsen starter INDEN hjørnesparket er taget.

19:32 Nicolai Poulsen i græsset

Med et skælmsk smil til Rasmus Falk, har Nicolai Poulsen sat sig i græsset. FCK bruger det til at tage en “timeout” på sidelinjen. Koster et minuts tid på tillægstidskontoen, som bør være er på 3 minutter for nuværende med Poulsens behandling og tre udskiftningssekvenser og en enkelt scoring til 2-3, som havde forholdsvis lang scoringsjubel.

19:35 FCK udligner!

Forrygende stikning i dybden til Jordan Larsson fra Kevin Diks og 3-3. Lignede ikke noget, der skal ses i gennem for offside.

19:36 Målet godkendt

Bolden ruller. 14 minutter igen plus tillægstid. Ingen af holdene kan for alvor bruge uafgjort til det helt store, så et vildt sidste kvarter i vente.

19:39 Klogt forsvarsspil af Beijmo

Felix Beijmo er 6,8 centimeter fra at begå straffe på Mohamed Daramy, men trækker klogeligt foden til sig. Det ender i stedet med målspark til GF’erne.

19:40 10 minutter igen

Mads Kristoffer Kristoffersen og teamet har været udebattérbare i 80 minutter. Husk lige det inden vi går ind i en vild slutperiode.

19:43 Frispark til Johannesson

Indskiftede Brandhof er på både mand og bold. Det må man ikke. Frispark til islændingen.

19:44 Advarsel Valdemar Lund

Kanter Tobias Mølgaard uden bolden indenfor spilafstand. Heller ikke i karantænefare for forseelsen, der udløser fire strafpoint.

19:45 Mortensen i græsset efter luftduel

AGF-angriberen generes i luften efter et indlæg og får ikke rigtigt træf på bolden. Han appellerer dog ikke selv for noget som helst, og Kristoffersen gør heller ikke mine til at fløjte.

19:46 4-3 til FCK!

Kevin Diks scorer på hovedstød! Neestrup er helt ude ved tilskuerne for at juble og krammer en steward på vej tilbage. Målet ligner ikke noget, VAR skal kigge på.

19:48 Målet godkendt

Vi nærmer os tillægstiden, der vises om halvandet minut. Mit bud er fem minutter for nuværende. Måske seks nu hvor Grabara går i græsset og får frispark og ømmer sig.

19:49 Tillægstiden bliver fem minutter

To AGFer er dog i græsset og tager sig til hovedet. Det er Bisseck og Tingager, der går efter den samme bold. Bisseck er oppe, mens Tingager stadig får behandling. Vi spiller givetvis til 96 nu. Minimum.

19:51 Bolden ruller igen

Spilstoppet efter Tingager og Bissecks sammenstød varede præcis 100 sekunder.

19:53 Brandhof afslutter snert forbi mål

Imens er Jordan Larsson på vej ud af banen til FCKs sidste udskiftning. Dog i langsomt tempo. Jeg tror, vi spiller mindst syv minutter over efter den forholdsvis langsomme sekvens.

19:55 Vi har spillet et halvt minut over tillægstiden

Frispark AGF på banens midte!

19:57 SLUT

Sigurd Haugen laver frispark til gult kortpå en fremadstormende Jordan Larsson, men spillet bliver aldrig sat i gang efter nordmanden har fået vist kortet. Kristoffersen fløjter af, og FCK vinder 4-3 efter et veritabelt drama.

Skriv et svar