18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Blog: Her er FCKs skræk- og ønskepuljer

Benjamin Leander tager temperaturen på de potentielle lodtrækningsmuligheder i FC Københavns Champions League-eventyr.

FCK-spillerne fejrer CL-gruppespilsbilletten efter det uafgjorte resultat i Tyrkiet. Foto: EPA/STR

Det behøver ikke være kønt. FCK fightede og gravede sig ned efter bedste evne og fik 0-0 og en CL-billet med hjem fra Tyrkiet.

Det åbner for følgende lodtrækningsmuligheder for Byens Hold.

Det åbner for følgende scenarier:


Den sportsligt attraktive:

Frankfurt (TYS)
Sevilla (SPA)
Shakhtar Donetsk (UKR)
FC KØBENHAVN

Kommentar: Der findes ikke favorable modstandere fra første seedningslag som FCK vil være i nærheden af at være favoritter mod, men Frankfurt endte 9 point fra nedrykningszonen i sidste sæson og havde store udsving undervejs trods en fabelagtig europæisk kampagne med sejr i Europa League. Sevilla fik blot seks point i en gruppe med Wolfsburg, Salzburg og Lille i sidste sæson og er også til at bide skeer med, mens Shakhtar Donetsk naturligvis er et gigantisk spørgsmålstegn efter krigen i Ukraine, bla. fordi holdet mister sin hjemmebanefordel og må spille på neutral grund. Her vil 6-8 point ikke være en decideret umulighed for FC København.


Mareridtspuljen:

Liverpool (ENG)
Bayern München (TYS)
Inter (ITA)
FC KØBENHAVN

Kommentar: Liverpool og Bayern er blandt de fire øverste hold i bookmakernes vinder-odds på Champions League, og her vil ethvert point være en gedigen overraskelse. Inter ligner også en relativt klar favorit til få prædikatet som Italiens bedste mandskab, og Romelu Lukakus hjemkomst ligner allerede et succesfuldt ægteskab, så ovenstående gruppe med tre top2-hold fra Europas fem bedste ligaer bliver noget nær umuligt at hente mere end to point i.


To giganter og mulighed for Europa League

Paris Saint Germain (FRA)
Barcelona (SPA)
Sporting (POR)
FC KØBENHAVN

Kommentar: Kylian Mbappe, Neymar, Sergio Ramos og Robert Lewandowski. FCK kan få fire klassekampe mod europæiske topnavne, mens Sporting fra tredje lag alt andet lige vil give to relativt tætte kampe med mulighed for, at københavnerne kan få en tredjeplads og videre færd til Europa League i foråret. To til fire point kan række til tredjepladsen.


Den lunkne leverpostejsmad

Ajax (HOL)
Tottenham (ENG)
Napoli (ITA)
FC KØBENHAVN

Kommentar: Jojo, Champions League er Champions League, men det er ikke sådan så de absolutte stjernespillere står i kø hos Tottenham eller Ajax sammenlignet med hvad man ellers kan få fra de to øverste lag af Haaland, Salah, Benzema, Neymar, Mané og lignende, men til gengæld er modstanden stadig af så voldsom kaliber, at man ikke kan forvente mere end et enkelt point i fire opgør. Napoli har været gennem en mindre åreladning henover sommeren og fremstår heller ikke i nærheden af at være så profilspækket som dengang Higuain, Cavani, Mertens eller Insigne var i deres absolutte prime. Derfor er den lunkne leverpostejsmad af en sådan kaliber, at man ikke rigtigt er oppe at ringe over modstanderne, men stadig må forventes at ende klart sidst.

Der er lodtrækning i UEFAs hovedkvarter torsdag aften den 25. august 18:00

Skriv et svar