18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Leanders blog: Her er dine straffesparksskytter, Hjulmand

I denne blog fokuserer Benjamin Leander på et potentielt scenarie, hvor Danmark skal ud i straffesparkskonkurrence mod England. For hvem har nerverne, og egenskaberne, til at sætte bolden i nettet fra 11-meter-pletten?

Daniel Agger scorer for Danmark på straffe i 2014, men hvem skal sparke på lørdag i Baku, hvis vi kommer så langt? Foto: BILDBYRÅN

Straffesparkskonkurrencen er en underlig disciplin, man ikke for alvor kan træne sig op til, for du kan ikke simulere presset fra 10.000-vis af tilskuere på træningsbanen. Derfor er der dog stadig de gode og de mindre gode straffesparksskytter. Tag eksempelvis Matt Le Tissier, som i sin glorværdige Premier League-karriere scorede på 47 ud af 48 spark!

Matthew Le Tissier var kongen af straffespark i Premier League. Foto: BILDBYRÅN

Lad os gennemgå de iskolde tal for de potentielle, danske straffesparksskytter baseret på den startopstilling, Kasper Hjulmand benyttede i kvartfinalen mod Tjekkiet.

KASPER SCHMEICHEL: Har aldrig sparket straffe i kamp.

Har i sin seniorkarriere reddet 22 ud af 90 straffespark i ordinær tid og aldeles fremragende 7 af 18 spark i diverse straffesparkskonkurrencer for Leicester og Danmark. I alt 29 redninger på 108 straffespark.

JENS STRYGER LARSEN: Tre straffesparksmål i ordinær tid, to mål i straffesparkskonkurrencer. Aldrig brændt.

Stryger har ikke sparket straffe siden 2017, hvor han scorede for Austria Wien i den østrigske pokalturnering. Har derudover scoret for samme Austria-hold i Europa League-kvalifikationen på straffesparkskonkurrence, mens han for Brøndby scorede mod OB i Superligaen, Esbjerg i pokalturneringen og for Danmark i en U19-venskabskamp mod Italien i 2009.

ANDREAS CHRISTENSEN: Har aldrig sparket straffe i ordinær tid.

Har brændt BEGGE sine forsøg i karrieren i straffesparkskonkurrence for Gladbach mod Frankfurt i 2017 og for Danmark mod Bosnien til Kirin Cup året inden.

SIMON KJÆR: Har aldrig sparket straffe i ordinær tid. Har scoret på 3/3 i straffesparkskonkurrence

Kjær bragede til gengæld sit forsøg op i krogen, da Danmark røg ud til Kroatien ved VM i 2018 efter straffesparkskonkurrence. Før det havde Kjær også sparket straffe for Fenerbahce i pokalen mod Istanbul BB, hvor han hamrede bolden sikkert ind midt i målet, og endelig scorede han i AC Milans vanvids-straffekonkurrence mod Rio Ave.

JANNIK VESTERGAARD: Har aldrig sparket straffe i ordinær tid

Vestergaard brændte mod Bosnien ved Kirin Cup i 2016, men har scoret på sine tre forsøg sidenda; for Gladbach året efter i pokalkampen mod Frankfurt og ligeledes for Southampton i Liga Cuppen mod Leicester i 2018 og i FA Cuppen mod Derby i 2019.

JOAKIM MÆHLE: Har aldrig sparket straffe i ordinær tid

Mæhle har som en af få danskere aldrig sparket fra pletten hverken i ordinær tid eller straffesparkskonkurrence

PIERRE-EMILE HØJBJERG: Syv straffe i ordinær tid. Fire scoret, tre brændt. Har scoret på 3/3 i straffekonkurrence

Højbjerg har kuriøst nok brændt sine sidste tre straffespark i ordinær tid. Det nyeste af slagsen desværre frisk i erindring fra kampen mod Finland – de to foregående helt tilbage i marts 2014 med fire dages mellemrum for det danske U21-landshold og Bayerns reserver.

I straffesparkskonkurrencer scorede Højbjerg for Southampton i Liga Cuppen mod både Leicester og Everton i 2018 samt for Tottenham i efteråret mod Chelsea.

THOMAS DELANEY: Har aldrig sparket straffe i ordinær tid

Ligesom Mæhle har Delaney hverken sparket straffe i ordinær tid eller i straffesparkskonkurrence

MARTIN BRAITHWAITE: 14 straffe i ordinær tid. Ni scoret, fem brændt. Har scoret på 3/3 i straffekonkurrence

Braithwaite har sparket straffe lige siden tiden i Esbjerg, men også for Toulouse i Frankrig og for FC Barcelona. Sammen med Jonas Wind og Robert Skov den klart mest rutinerede straffesparksskytte i den danske trup.

MIKKEL DAMSGAARD: Har aldrig sparket straffe i ordinær tid

Ligesom Mæhle og Delaney er Damsgaard med i de helt straffesparksløses klub.

KASPER DOLBERG: 11 straffespark i ordinær tid. 10 mål, et brændt. Har scoret på 1/1 i straffekonkurrence.

Dolberg har været uhyggelig sikker fra 11meter-pletten i ordinær tid. Har scoret på sit eneste straffesparkskonkurrence-spark mod Roda i den hollandske pokal i 2018 for Ajax.

DEM PÅ BÆNKEN:

JONAS WIND: 18 straffespark i ordinær tid. 18 mål. Har scoret på 1/2 i straffesparkskonkurrence

Mr. 100 % når det kommer til straffesparksscoringer i ordinær tid. Seks af dem er godt nok scoret som ungdomsspiller, men ni ud af ni straffespark blev sat ind i Superligaen denne sæson. Scorede mod Røde Stjerne på FCKs første straffespark, men brændte også det afgørende og uhyrlige 22. spark i konkurrencen.

ANDREAS CORNELIUS: Syv straffe i ordinær tid. Fire mål, tre brændt. Har scoret på 1/2 i straffesparkskonkurrence

Cornelius har brændt fire af sine fem seneste straffespark i alle formater, det seneste af slagsen, da Atalanta røg ud til Cornelius’ gamle arbejdsgiver fra FCK. Scorede mod Randers i straffesparkskonkurrence i 2015, da FCK gik videre til semifinalerne i DBU Pokalen.

NICOLAI BOILESEN: Et straffespark i ordinær tid. Et brændt. Har scoret på 1/1 i straffesparkskonkurrence

Boilesen brændte straffe for Danmarks U19 landshold for 11 år siden i en venskabskamp mod Ukraine, men scorede i straffesparkskonkurrencen mod FCM i pokalturneringen sidste efterår.

ROBERT SKOV: 14 straffespark i ordinær tid. 11 mål, tre brændt. Har scoret på 3/3 i straffesparkskonkurrence

Den ene af Robert Skovs tre afbrændere endte kuriøst i netmaskerne alligevel, da hans spark gik på stolpen og ind i ryggen på EfB-keeper Højbjerg, som ulykkeligt kunne se bolden ryge tilbage i mål. Skov har scoret på alle tre straffespark i konkurrencer for hhv. FCK og Hoffenheim.

MATHIAS ZANKA: Har aldrig sparket straffe i ordinær tid. Har brændt sit eneste forsøg i straffesparkskonkurrence

Zanka har brændt sit eneste spark fra 11-meter-pletten, da hans afbrænder var med til, at Düsseldorf røg ud til Saarbrücken i foråret 2020.

CHRISTIAN NØRGAARD: Har aldrig sparket straffe i ordinær tid. Har scoret på 2/2 i straffesparkskonkurrence

Nørgaard sendte Brentford videre i Liga Cuppen sidste efterår med holdets sidste spark i straffekonkurrencen mod West Bromwich. Scorede også i straffekonkurrence, da Brøndby slog Hibernian ud af Europa League i 2016

MATHIAS JENSEN: To straffespark i ordinær tid. To mål. Har scoret på 1/3 i straffesparkskonkurrence.

Jensen scorede på begge sine Superliga-straffespark i april 2018, men har brændt to ud af tre for FCN og Brentford i konkurrencer fra 11-meter-pletten.

ANDREAS SKOV OLSEN: Seks straffespark i ordinær tid. Seks mål.

Skov Olsen har aldrig brændt et straffespark for FCN U19, FCNs Superligahold eller Danmarks U21-landshold, men har omvendt aldrig sparket i straffesparkskonkurrence.

ANDERS CHRISTIANSEN: Fire straffespark i ordinær tid. Fire mål. Har scoret på 1/1 i straffesparkskonkurrence.

“AC” har rent CV med fire Allsvenskan-mål for Malmö på straffe i de sidste to sæsoner plus en straffekonkurrence-scoring mod Häcken i den tabte pokalfinale fra 2016.

JOACHIM ANDERSEN: Et straffespark i ordinær tid. Et brændt. Har scoret på 1/1 i straffesparkskonkurrence.

Andersen brændte sit eneste straffe i ordinær tid mod Azerbaijan for U19-landsholdet i 2014, men var til gengæld Lyons første skytte, da der skulle sparks straffekonkurrence mod selveste PSG i Liga Cup-finalen sidste sommer.

BEDSTE DANSKE STRAFFESPARKSSKYTTER:

SPILLERSTRAFFESPARK I ALTMÅL PÅ STRAFFEBRÆNDT STRAFFEUDNYTTELSES-%
ANDREAS SKOV OLSEN660100
ANDERS CHRISTIANSEN550100
JENS STRYGER LARSEN550100
SIMON KJÆR330100
CHRISTIAN NØRGAARD220100
JONAS WIND2019195
KASPER DOLBERG1211192
ROBERT SKOV1714382
JANNIK VESTERGAARD43175
MARTIN BRAITHWAITE1712571
PIERRE-EMILE HØJBJERG107370
MATHIAS JENSEN53260
ANDREAS CORNELIUS95456
NICOLAI BOILESEN21150
JOACHIM ANDERSEN21150
KASPER SCHMEICHEL0000
JOAKIM MÆHLE0000
THOMAS DELANEY0000
MIKKEL DAMSGAARD0000
MATHIAS ZANKA1010
ANDREAS CHRISTENSEN2020

1 kommentar

  1. Hvem er skarpest fra 11-meterpletten, hvis Danmark ender i en straffesparkskonkurrence ved EM? 🙂

    Benjamin Leander er på banen med et nyt blogindlæg.

    /SpilXperten.com

Skriv et svar