18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Leanders Blog: Her er AGFs, FCMs og FCKs chancer i midtugen

SpilXpertens Benjamin Leander leverer overblikket over de danske holds modstandere den kommende uge, hvor den står på Celtic – FC Midtjylland, Larne – AGF og FC København mod Torpedo Zhodino.

De danske hold jagter mål i midtugens europæiske klubkampe i Champions League og Conference League. Foto: Bildbyran.

Vi skal til det igen; de danske holds togt mod europæiske gruppespil. Brøndby og Randers er garanteret gruppespil uanset hvad, mens FC Midtjylland, FC København og AGF skal kvalificere sig, såfremt der skal mange millioner ind på klubkontoen.


Programmet i midtugen ser ud som følger:

Tirsdag 20:45 Champions League-kvalifikation 2.runde: Celtic (SKO) – FC Midtjylland


Torsdag 19:00 Conference League-kvalifikation 2. runde: FC København – Torpedo Zhodino (BLR)


Torsdag 20:00 Conference League-kvalifikation 2. runde: Larne (NIR) – AGF


Lad os tage kampene én for én.

Husk, at reglen om udebanemål er skrottet, sådan så en samlet, lige stilling efter 180 minutter medfører forlænget spilletid.


Celtic – FC Midtjylland

Chancevurdering 1. kamp: 55-25-20
Samlet chancevurdering for avancement: 55-45

Celtic jubler i 2019 efter at have sendt et andet skandinavisk hold, AIK Stockholm, hjem med nederlag. Kan FCM klare skærene i midtugen? Foto: Bildbyrån

Nok er Celtic langt fra fordums styrke, og nok får kun 9.000 fans lov til at komme ind på Parkhead tirsdag aften grundet Corona-restriktioner, men FC Midtjylland ligner langt fra et hold, der er oppe på samme cylindere som tidligere set.

FCM-anfører Erik Sviatchenko gæster sin hjemmebane i sæsonerne 2015/16 og 2016/17, men det er på bagkant af et skuffende 1-2 nederlag til OB i en kamp, hvor FCM spillede uden en sanktioneret Sory Kaba samt salgsemnerne Jens Lys Cajuste og Frank Onyeka. Det vil undre, hvis nogle fra den føromtalte trio spiller kampen i Skotland.

Hos skotterne har man sagt farvel til anfører Scott Brown efter en årelang æra i klubben, mens lejesvendende Jonjoe Kenny og Shane Duffy ikke har fået forlænget deres ophold. Derimod har man forstærket sig med japanske Furuhashi og belgiske Bolingoli-Mbombo, og vigtigst af alt er den tidligere australske A-landsholdstræner Ange Postecoglou ny mand i trænersædet. Profiler som Odsonne Edouard og Kristoffer Ajer er fortsat i klubben på trods af vedvarende transferrygter.

Celtic er ikke så usårlige som tidligere set i Europa, hvor man ikke tabte en kvalifikationskamp i Europa i fire år mellem 2010 og 2014. Sidste sæson vandt Ferencvaros 2-1 foran tomme tribuner, mens CFR Cluj i 2019 vandt med 4-3. Til gengæld er FCMs statistik på udebane siden 2018/19-sæsonen ikke ret imponerende med nederlag i Astana samt kryds mod Malmö og en snitter mod Celtics ærkerivaler fra Rangers. I Corona-sæsonen sidste sæson slog man Ludogorets knebent på udebane som marginale underdogs, mens man derudover fik 0-0 ude mod Slavia Prag og flot uafgjort mod Atalanta i Italien, men med Bo Henriksen som ny, uerfaren træner i europæisk regi mod et Celtic-hold med trods alt fire-cifret vokal opbakning og gedigen europæisk erfaring, så blir Celtic pæne favoritter i kamp 1 og derfor også samlede favoritter til avancement i det, som dog er en meget tæt affære over 180 minutter.

Tip til kamp 1: 2-0 til Celtic


FC København – Torpedo Zhodino

Chancevurdering 1. kamp: 80-13-7
Samlet chancevurdering for avancement: 90-10

Der er ganske enkelt ingen som helst undskyldning for Jess Thorups tropper, når det kommer til opgørene mod Torpedo Zhodino. Avancementet skal gnidningsfrit i hus, for Superligaens fallerede flagskib skal op mod et hold, der ville holde til i subtoppen af 1. division.

Belaruserne var sidst med i 2016/17-kvalifikationen til Europa League, hvor man overraskede ved at slå Debrecen fra Ungarn ud i 2. kvalrunde, mens Rapid Wien til gengæld blev endestationen med 0-0 i Belarus og 0-3 i Østrig. Dengang var man med på baggrund af status som pokalvinder, men man endte blot som 7’er i ligaen sæsonen forinden og har notorisk aldrig været et tophold i ligaen, der har været domineret af BATE Borisov fremfor alt og derudover Dinamo Minsk og Shaktyor Soligorsk.

Situationen er lidt den samme i denne ombæring, hvor holdet fik en historisk flot 3.plads i en dog også historisk dårlig, belarusisk Premier League, hvor Shaktyor vandt med sølle 59 point for 30 kampe. Fra den sæson har man mistet adskillige af holdets udlands-proffer, bla. den brasilianske topscorer Gabriel Ramos, der er taget til Riga sammen med landsmanden Lipe Veloso. Det har kostet gevaldigt i ligaen, hvor man i denne sæson efter 16 af 30 spillerunder er placeret som nummer 10, tættere på nedrykningspladserne end på 4.pladsen. Mod rækkens to magtfaktorer fra BATE og Skahtyor, som alt andet lige skal være noget dårligere end FCK, har man tabt med 0-1 og 0-3, og man har endnu ikke slået et hold fra top7.

FCK døjer stadig med voldsomme, defensive udsving, men skal ganske enkelt kunne slå belaruserne klart og eliminere al spænding efter 90 minutter i Parken torsdag.

Tip til kamp 1: 3-0 til FCK


Larne – AGF

Chancevurdering 1. kamp: 15-20-65
Samlet chancevurdering for avancement: 10-90

Man skal ikke lade Transfermarkt-vurderinger fylde alverden, men det er alligevel påfaldende, at AGFs trupværdi vurderes 16 gange større end Larnes, hvilket bør være med til at give et billede af favoritværdigheden her.

Nordirerne spillede sin første europæiske kamp nogensinde, da man over 180 minutter slog naboerne fra walisiske Bala Town med to gange 1-0. Larne har dog den klare ulempe, at den nordirske liga først starter op om en måned, sådan så AGF alt andet lige bør være bedre rustet hvad angår kampform.

Larne er på størrelse med Nyborg rent indbyggermæssigt, og holdet rykkede op i Premier League så sent som i 2019 efter 11 års fravær. Størstedelen af holdets profiler er aldrende spillere fra 30 år og opefter, hvor Mark Randall som det mest famøse kan notere fire indhop for Arsenal til sammenlagt 17 minutter tilbage mellem 2007 og 2009. Ellers er det anfører Jeff Hughes på 36 år med fortid i Notts County og Bristol Rovers i League One, der primært bærer de tunge meritter på skuldrene, og derfor skal AGF i sagens natur være glasklare favoritter i en markant nemmere opgave end NS Mura var i sidste sæson, hvor aarhusianerne også var favoritter på udebane i knockoutkampen i Slovenien, men ikke i nærheden af hvad de er denne gang.

Selvom AGF givetvis gerne vil vinde opgøret, er man ikke pisket til det med et returopgør i Aarhus. David Nielsen bør dog være interesseret i at afgøre tingene allerede i kamp 1 med et kampprogram, der hedder FCN ude og Randers hjemme mellem de to Larne-opgør. Derfor ligner det en defensivt kontrolleret indsats og cruise control-sejr til “De Hvii’e”.

Tip til kamp 1: 2-0 til AGF

Skriv et svar