18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Blog: FCKs forsvarskabale: Rugbrød eller pasninger?

SpilXpertens Benjamin Leander dykker dybere ned i FC Københavns forsvarskabale, hvor anfører Nicolai Boilesen de sidste to kampe har været sat af til fordel for en forsvarskonstellation med Denis Vavro og Davit Khocholava. For hvad fortæller de underliggende parametre os?

Glæde i FCKs offensiv, men hvad med defensivt, hvor tre er én for meget i ligningen Boilesen-Khocholava-Vavro? (Foto: Bildbyrån)

Lad det være slået fast med det samme. De nedenstående 18 parametre er ikke en facitliste for, at den ene eller den anden spiller måtte være at foretrække. Kun Jess Thorup og Jacob Neestrup ved, hvilke kvaliteter de foretrækker i forsvaret, hvor Khocholava med al tydelighed er vigtig i luftrummet og som hard hitter, mens Nicolai Boilesen med afstand har den bedste pasningsfod af de tre. Denis Vavro er er erobringsmonster og er også ganske kapabel på afleveringer og dueller, dog også med kun 9 kampe fra start, hvorfor termen “pr. 90 minutter” er brugt.

Alle rettigheder: Benjamin Leander / Leandertal. Data hentet og behandlet fra Wyscout.com

Det bliver naturligvis gisninger, men FCK virker til at spille overordentligt meget med livrem og seler hvad angår defensivt rugbrød i både Khocholava og Vavro, hvor sidstnævnte virker selvskreven med voldsomt imponerende cifre, altimens Khocholava faktisk kun scorer højest på antal vundne luftdueller pr. kamp og kun vinder fem af de 18 parametre i direkte duel med Boilesen.

Alt i alt må Thorup og resten af trænerstaben dog siges at stå med et luksusproblem af en anden verden med tre af ligaens absolut bedste midtstoppere, men det er hævet over enhver tvivl, at ingen af dem er tilfredse med at sidde på bænken. Spørgsmålet er så, om Boilesen skal ud at spille på den venstre back, han tidligere har bestredet med stor succes, men det giver yderligere hovedpine i form af hvor man så gør af Kevin Diks, for slet ikke at tale om stjernefrøet Viktor Kristiansen, som imponerede stort indtil sin skade, som har holdt den unge back ude siden starten af marts.

Skriv et svar