18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Blog: Den nye Sheriff i byen blev historisk

SpilXpertens Benjamin Leander tager et kig på 10 største sensationer i Champions League historie rent odds-mæssigt, hvor debutanterne fra Sheriff Tiraspol skrev sig ind i historiebøgerne tirsdag aften.

Foto: Bildbyrån

På Sebastien Thills eminente raket af et langskud strøg Sheriff til tops i Champions League med en vanvittig 2-1 sejr på Bernabeu over kongeklubben fra Real Madrid, der for blot anden gang i dette årtusinde tabte deres første hjemmekamp i et CL-gruppespil.

Men hvor er de største sensationer i CL-historiebøgerne? Vi kigger 20 sæsoner tilbage, hvor der er odds-data fra, og tager udgangspunkt i gennemsnits-oddset hos bookmakerne ved kampstart i opgørene.

10. AC Milan – FC Zürich 0-1 (2008/09)

Odds 11,96 på Zürich ved kampstart.

Pato, Inzaghi, Pirlo og Seedorf måtte se et totalt upåagtet schweizisk mandskab vinde 1-0 på Hannu Tihinens scoring efter blot 10 minutter. Via sejr på Bernabeu lykkedes det dog Milan at spille sig videre fra gruppen, hvor man dog fik ørerne gevaldigt i maskinen i slutspillet mod Manchester United med et samlet 2-7 nederlag.

9. Manchester City – Basel 1-2 (2017/18)

Odds 12,25 på Basel ved kampstart.

Nok rangerer Basels sejr som oddsmæssigt sensationel, men lidt af pynten går af sejren, fordi City havde smadret schweizerne 4-0 i første opgør af CL-ottendedelsfinalerne. Derfor var Michael Langs sejrsmål 20 minutter før tid blot af kosmetisk betydning for det samlede avancement.

8. Manchester City – Lyon 1-2 (2018/19)

Odds 12,56 på Lyon ved kampstart.

Manchester City stod chokerede tilbage efter første gruppespilskamp i CL 18/19-sæsonen efter fransk sejr på Etihad. Sejren var sågar fuldt fortjent, men blev også Lyons eneste i Gruppe F, hvor man spillede alle fem øvrige opgør uafgjort og gik videre som 2’er.

7. Rostov – FC Bayern 3-2 (2016/17)

Odds 13,07 på Rostov ved kampstart.

Rostov vandt kun en enkelt sejr i deres Champions League-debut-gruppespil, men hvilken en! 3-2 hjemme over Bayern, som var kraftigt medvirkende til, at tyskerne ikke vandt Gruppe D, men måtte nøjes med en andenplads bagved Atletico Madrid.

6. Real Madrid – Schalke 3-4 (2014/15)

Odds 13,41 på Schalke ved kampstart.

2-0 i førte ottendedelsfinale på udebane efterlod Real Madrid med en sand motorvej mod Schalke inden returopgøret, men da Klaas Jan Huntelaar bragte Schalke foran 4-3 med seks minutter tilbage, var tyskerne blot ét mål fra at fuldende et vanvittigt comeback. Real red dog stormen af, men røg ud til Juventus i semifinalerne.

5. Crvena Zvezda – Liverpool 2-0 (2018/19)

Odds 15,26 på Zvezda ved kampstart.

Liverpool tabte alle tre udekampe i gruppespillet den sæson, men hvor nederlagene til PSG og Napoli var forsvarlige, var det en gigantisk sensation, at serberne hev en sikker 2-0 sejr hjem i fjerde spillerunde.

4. Real Madrid – Shakhtar 2-3 (2021/21)

Odds 15,42 på Shakhtar ved kampstart.

Nederlaget til Shakhtar var Real Madrids første nederlag i første gruppespilshjemmekamp i dette årtusinde. Ukrainerne førte sågar 3-0 efter 42 minutter i en kamp, hvor man udspillede Real Madrid, og endte trods tidlige reduceringer fra Modric og Vinicus Jr. med at holde fast i sejren.

3. Manchester City – Lyon 1-2 (2019/20)

Odds 17,21 på Lyon ved kampstart.

Nok var det på neutral grund, og nok var det kun en enkelt kamp, men det ændrer ikke på, at Rudi Garcias tropper sendte chokbølger gennem fodboldverdenen ved at ekspedere mægtige Manchester City ud af Champions League allerede i kvartfinalerne, bla. på to Moussa Dembele-scoringer, begge assisteret af Houssem Aouar. Det var anden gang på blot to år, at franskmændene besejrede Guardiolas City-mandskab.

2. FC Barcelona – Rubin Kazan 1-2 (2009/10)

Odds 24,48 på Kazan ved kampstart.

Zlatan, Messi, Xavi, Iniesta, Pique, Dani Alves, Victor Valdes. Hele det tunge artilleri var klar til at sætte Rubin Kazan til vægs, men russerne tog en sensation sejr på Gökdeniz Karadeniz’ matchvindermål i 73. minut.

1. Real Madrid – Sheriff 1-2 (2021/22)

Odds 24,90 på Sheriff ved kampstart.

Moldaviske Sheriff Tiraspol med NUL moldavere i startopstillingen leverede CL-historiens største sensation og fik endda et mål annulleret for offside 8 minutter inden Sebastian Thills sejrsmål i næstsidste minut. En vanvittig start for Sheriff, der topper gruppen med maksimumpoint foran Real Madrid, Inter og Shakhtar.

Skriv et svar