18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Blog: Jagten på historieskrivning i “Match of the Weak”

SpilXpertens Benjamin Leander sætter i denne blog fokus på ugens med særklasse MINDST stjernebesatte opgør i VM-kvalifikationen.

Foto: Bildbyrån

“Match of the Week” plejer at trække store overskrifter. Bare tænk på El Clasico, Bayern – Dortmund, Liverpool – Manchester United og lignende storkampe.

Denne uge erstatter vi E’et med et A’ i “Match of the WEAK”, når Andorra tager turen til verdens dårligste fodboldlandshold; San Marino. Holdene mødtes tidligere i kvalifikationen, hvor Andorra vandt med 2-0 på hjemmebane, og nu er det så tid til at jagte en historisk sejr for begge mandskaber.

San Marino må lide torten at være gledet ned som nummer 210 og absolut sidst på FIFAs verdensrangliste med 791,17 point. Man må nok indstille sig på, at man ikke henter de nykårede verdens-1’ere fra Brasilien, som ligger 1’er med lidt over 1.800 point.

Modstanderne fra Andorra er for første gang NOGENSINDE favoritter i kompetitivt regi på udebane. Holdet er placeret som nummer 156 på verdensranglisten foran nationer som Maldiverne, Tahiti og Vanuata, men bag giganter som Kinesisk Taipei, Yemen og Afghanistan. Selv mod smånationer som Moldova og Færøerne har Andorra givet op mod odds 8 på udesejr de sidste par år, ligesom man mod Liechtenstein i Nations League gav odds 4,75 i snit ved kampstart, men alligevel vandt 1-0.

I EM- og VM-kvalifikationsregi har andorranerne dog ALDRIG vundet på udebane i hele TRES forsøg, men blot fået 2-2 mod Albanien og 0-0 mod Makedonien med OTTEOGHALVTRES nederlag i processen derudover.

Fire gange har Andorra dog vundet hjemme i Andorra la Vella, hvilket er noget mere end San Marino har formået. Helt præcis fire gange mere end tirsdagens værter i og med, at San Marino ALDRIG NOGENSINDE har sunget sejrssang i en kompetitiv landskamp. Det lykkedes holdet at vinde 2-0 over amatørholdet Bellaria Igea i en ikke-FIFA-anerkendt-landskamp i 2014, ligesom Liechtenstein blev besejret 1-0 28. april 2004 i en venskabskamp, men i kvalifikationsregi er holdets største succeser 0-0 mod Tyrkiet i 1993, 1-1 mod Letland i 2001, 0-0 mod Estland i 2014 og så en sand STIME af point via 0-0 mod Liechtenstein og Gibraltar i Nations League 2020, som var første gang nogensinde, at San Marino holdt nullet to gange i træk i kompetitivt regi.

Det bliver i sandhed spændende at se, om et af holdene napper en historisk sejr tirsdag aften i Serravalle.

Der er spilforslag på kampen i Leanders Luringer lige HER

Se Leanders andre blogs her

Skriv et svar