18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Her er sæsonens hold i Superligaen

Leanders Blog sætter årets hold med en voldsomt bred bænk på siden, og særligt ét hold dominerer startopstillingen.

Kriterierne for at være med på 2021/22 All Stars er naturligvis, at man har spillet en god SÆSON. Ergo har man spillet mindst 2/3 af kampene (22+), et parameter som udelukker spillere som Denis Vavro (14 kampe), Viktor Kristiansen (21), Elias Olafsson (14), Anders Dreyer (16) Henrik Heggheim (14) m.fl.

Holdet spiller en fleksibel 4-2-3-1 formation, og det er kun præstationer i Superligaen, der tages med i vurderingen – ikke noget med pokalsucces eller europæiske storkampe.


Målmand: Jacob Rinne (AaB)

AaB-keeperen var voldsomt vital for hele AaBs opbyggende spil, hvor han i snit modtog 22 afleveringer pr. kamp i snit og ramte en medspiller på 85% af sine afleveringer. Samtidig fik Rinne ikke voldsomt meget hjælp af sit forsvar og måtte i sæsonen diske op med 118 redninger; kun overgået af Randers’ Patrik Carlgren med 120.

Rinne er noteret for næsten 8,00 prevented goals – altså hvor mange mål svenskeren forhindrede udfra Expected Goals imod AaB, og udover topscorer Louka Prip er der ingen tvivl om, at Rinne har voldsom aktie i, at AaB overhovedet sluttede i top6 på trods af et efterår med en lang række skuffende præstationer.

Målmandsreserve: Kamil Grabara, FCK


Højre back: Joel Andersson (FCM)

En position, hvor ingen spillere for alvor udmærkede sig i sæsonen, men hvor Andersson nærmest i alle kategorier tittede frem med fine tal. Et mål, seks oplæg og generelt et voldsomt højt bundniveau krydret med en god pasningsfod, næsten fire bolderobringer pr. kamp og flest deep completions – bolde i dybden til en medspiller – af alle wing backs giver ham pladsen i et generelt tæt felt.

Højre back reserver: Andreas Bruus, BIF og Rasmus Carstensen, SIF


Højre midtstopper: Andreas Maxsø (BIF)

Bevares, udvisningen mod FC Midtjylland var klodset, men det ændrer ikke på, at Andreas Maxsø både havde ekstremt stor betydning for Brøndby i sæsonen og samtidig opretholdt et exceptionelt højt niveau med over 80% succesfulde aktioner fordelt over hele sæsonen – konkurrenter som Dalsgaard (71) og Thelander (74) var ikke i nærheden af at kunne mønstre samme cifre.

Læg dertil, at Maxsøs pasningsprocent blandt midtstoppere med mindst 22 kampe kun blev overgået af Tobias Salquist og Nicolai Boilesen, ligesom kun Stefan Gartenmann (33) havde flere blokerede skud end Maxsø (30)

Højre midtstopper reserve: Henrik Dalsgaard (FCM)


Venstre midtstopper: Nicolai Boilesen (FCK)

På trods af et bøvlet slut-forår, hvor anføreren røg på bænken i et par kampe, ændrer det ikke på Nicolai Boilesens flotte sæson som helhed. Den kan du også læse nærmere om i Leanders Blog fra tidligere på foråret, hvor FCKs centrale midtstoppere sættes under lup.

På trods af et helhjertet forsøg på at score årets mest komiske selvmål mod FC Midtjylland i Herning, har Boilesen generelt været sikkerheden selv på venstre back med en sikker pasningsfod og over 80% sikkerhed i de progressive afleveringer frem i banen, der også er ligaens højeste procent blandt midtstoppere med mindst 22 kampe.

Kun OBs Jeppe Tverskov (79%) vandt flere defensive dueller blandt alle spillere i hele ligaen med mindst 22 kampe end Boilesens 77, så her var der heller ikke voldsom tvivl om pladsen på venstre midtstopper, hvor mange spillere ikke opnåede det fornødne antal kampe til at komme i betragtning (Calisir, Albentosa, Tshiembe.

Venstre midtstopper reserve: Mads Lauritsen, VFF


Venstre back: Christian Sørensen (VFF)

Vice-assistkonge i Superligaen, som nærmest ene og alene kunne spille sig på holdet med den præstation det var, at Sørensen spillede HVERT ENESTE minut af sæsonen som den eneste markspiller i hele Superligaen.

Det blev til 195 indlæg i sæsonen for Sørensen, hvoraf otte af dem beløbede sig i en assist, mens hæderlige 33,3% af indlæggene også ramte en medspiller. To scoringer kunne også være blevet til fire, hvis ikke Sørensen havde ramt aluminiumsværket to gange.

Defensivt begik Sørensen blot 17 frispark med fire gule kort til følge, mens det blev til voldsomt imponerende 152 bolderobringer som back – kun Emil Holm, Marc Dal Hende og Bjørn Kopplin havde flere blandt backs’ne i Superligaen, og ingen andre navne var reelt i spil til at tage over for Sørensen.

Venstre back reserve: Ingen


Defensiv midtbane: Mark Brink (SIF)

Blandt de mest overraskende udviklinger i Superligaen denne sæson. Brink ender som Superligaens UKRONEDE pasningsminister med 2.553 afleveringer – Lasse Berg Johnsen kommer ind på en flot andenplads blandt midtbanespillere med mere end OTTEHUNDREDE afleveringer færre end Brink, som begik utopisk lave 11 frispark i sæsonen med nul gule kort til følge.

Tidligere tiders midtbanespillere med flest afleveringer i Superligaen på en sæson tæller navne som Carlos Zeca (tre år i træk), Christian Nørgaard, Stanislav Lobotka og voldsomt undervurderede Mostafa El Makrini i OB, så det er fornemt selskab som Brink er havnet i med en kolossal rolle i Silkeborgs sensationelle bronzemedaljer.

Defensiv midtbane-reserve: Josip Radosevic (BIF)


Central midtbane: Anis Ben Slimane (BIF)

Endnu en voldsomt uventet udvikling med tanke på Slimanes ekstremt perifære rolle på Brøndbys mandskab sidste sæson, hvor det blev til 26 bænkpladser og fire starter. Denne sæson har Slimane startet 29 ud af 32 kampe og leveret en voldsom sæson, hvor han er helt i top i ligaen hvad angår stikninger (3.flest af alle spillere i sæsonen) og smart passes (flest af alle)

Læg dertil et øget, offensivt ansvar med 50 afslutninger i sæsonen, hvoraf “blot” de 22 var udenfor boksen, og man får et billede af en spiller, som i næste sæson snildt kan fordoble målhøsten på de to scoringer fra denne sæson.

Central midtbane-reserve: Rasmus Falk (FCK)


Højre kant: Sebastian Jørgensen (SIF)

19 målinvolveringer (11 scoringer, 8 oplæg) og tredjehøjest Expected Goals-ratio af alle spillere i sæsonen fortæller det hele om Sebastian Jørgensens sæson i Silkeborg, og det kræver egentlig ikke så forfærdelig mange flere argumenter at sætte bronzevindernes vicetopscorer på holdet.

Særligt bemærkelsesværdigt var det dog, at Jørgensen scorede fem af sine mål med højreskøjten og seks af sine mål med venstre fod, hvilket også giver et billede af et voldsomt alsidigt talent, der næppe er at finde i Silkeborg voldsomt mange måneder endnu.

Synd for reserve-valget Louka Prip, at Sebastian Jørgensen strålede så meget som han gjorde – det var de absolut tyndeste marginaler, der adskilte de to ad, og i en 4-4-2 formation kunne man have valgt at smide Prip på toppen.

Højre kant reserve: Louka Prip (AaB)


Offensiv midt: Pep Biel (FCK)

Biel fortjener at blive solgt efter sæsonen her, for det bliver givetvis svært at efterleve det svendestykke, han leverede i 2021/22-sæsonen. 11 scoringer, 6 oplæg og 5 gange med tredjesidste fod på en FCK-scoring. Læg dertil sæsonens højeste præcision med 55% af afslutningerne indenfor rammen på trods af, at 37 ud af 88 skud kom udenfor boksen, og 20 nøgleafleveringer til medspillere i sæsonen.

Suveræn FCK-topscorer og med utrolig få kampe, hvor spanieren var en anonym skikkelse.

Offensiv midt-reserve: Evander (FCM)


Venstre kant: Nicolai Vallys (SIF)

Forårets profil i Superligaen kåret af Tipsbladet, men kontinuerligt præsterende over stort set hele sæsonen. Flest afslutninger af alle spillere i sæsonen og med sæsonens næsthøjeste Expected Goals-ratio kun overgået af kollegaen Nicklas Helenius. Konstant en trussel mod modstandernes backs og med delt-flest smart passes i sæsonen til at starte Silkeborg-maskinens angreb med.

Venstre kant-reserve: Simon Hedlund (BIF)


Angriber: Nicklas Helenius (SIF)

Naturligvis skal Superliga-topscoreren starte i front. De troede han var døde og borte, men Helenius stemplede ind med en uhørt skarphed, hvor det blev til 17 scoringer; de 15 af dem sat ind i åbent spil.

Helenius ramtemålet på 37 af sine 72 afslutninger, hvilket i sig selv er voldsomt højt, men scorede altså også på 17 af de 37 skud indenfor rammen, hvilket også kendetegner en voldsomt skarp spydspids. Læg dertil, at Helenius også modtog 17 afleveringer pr. kamp i snit og var en voldsomt vigtig opspilsstation i hele Silkeborgs offensiv.

Angrebs-reserve: Stephen Odey (RFC)


Skriv et svar