18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Leanders Blog: Her er herrelandsholdets karakterbog

SpilXpertens Benjamin Leander afsiger sin dom over herrelandsholdet efter VM-kvalifikationen blev afsluttet med et slattent nederlag i Glasgow mandag aften.

Foto: Bildbyrån

For at give den mest fair karakter, må det være gennemsnittet af de 10 spillede kampe, som kommer til at definere Danmarks samlede karakter for kvalifikationen. Der bedømmes udfra den aktuelle karakterskala i uddannelsesregi med de syv karakterer -3, 0, 2, 4, 7, 10 og 12.

Lad os starte fra en ende af:


Israel – Danmark 0-2 (Braithwaite, Wind)

Danmark slutter som 1,80 favoritter

Karakter: 7

Kvalifikationen blev indledt med en 2-0 sejr i Israel, hvor danskerne for første gang i en rum tid grundet Corona-situationen stod overfor en kulisse med tilskuere. Danmarks sejr var aldrig i fare i en præstation, som var klassisk forventelig efter fire måneder uden landsholdsfodbold og tilhørende relationer.


Danmark – Moldova 8-0 (Dolberg, Damsgaard, Damsgaard, Stryger, Jensen, Dolberg, Skov, Ingvartsen)

Danmark slutter som 1,10 favoritter

Karakter: 12

Moldova var elendige, men danskerne roterede på et hav af pladser og leverede en forrygende offensiv opvisning på et mennesketomt MCH Arena. Mikkel Damsgaard gav for første gang smagsprøver på det, der var i vente fra den lille tekniker senere i 2021.


Østrig – Danmark 0-4 (Skov Olsen, Mæhle, Højbjerg, Skov Olsen)

Danmark slutter som 2,50 favoritter

Karakter: 12

Efter en temmelig begivenhedsløs første halvleg gik Danmark amok med fire scoringer i 2. halvleg. Taget i betragtning, at det var tredje kamp på en uge, leverede Hjulmands tropper en eminent præstation, hvor man holdt Østrig uden en eneste afslutning indenfor rammen. Sejren gav Danmark et voldsomt godt udgangspunkt inden sommerens EM-slutrunde.

Danmark nåede EM-semifinalen undervejs i VM-kvalifikationen. Foto: Bildbyrån


Danmark – Skotland 2-0 (Wass, Mæhle)

Danmark slutter som 1,47 favoritter

Karakter: 10

To kolde fra kassen på et kvarter fra danskernes side gav en forrygende start på opgøret i et feststemt Parken, der red videre på bølgen af eufori fra EM-slutrunden. De resterende 75 minutter bød ikke på alverden i chancer og intensitet, men Danmark var i fuld kontrol udover en enkelt skotsk afslutning, der krævede en sjælden refleksredning fra Kasper Schmeichel.


Færøerne – Danmark 0-1 (Wind)

Danmark slutter som 1,10 favoritter

Karakter: 2

Ja, Hjulmand roterede en del spillere og ja, det var den største kamp for færingene i mange år, men danskerne stod med håret i postkassen ved adskillige lejligheder og burde have været bagud efter 65 minutters spil, da færingene over to omgange formøbede to kæmpechancer. Det kom ned til Jonas Winds matchvindermål kort før tid, og i sagens natur vil en sejr altid være bestået, men det er det mindste 2-tal, der er givet i nyere tid for en gennemført sjusket og energiforladt indsats.


Danmark – Israel 5-0 (Poulsen, Kjær, Skov Olsen, Delaney, Cornelius)

Danmark slutter som 1,32 favoritter

Karakter: 10

Måske et lidt nærigt 10-tal, men den første halve time sad man ikke med fornemmelsen af, at Danmark havde helt styr på tingene. Israelerne bragte sig foran på et mål, der korrekt blev underkendt for offside, og siden kom det magiske kvarter, hvor Hjulmands udvalgte gik fra 0-0 til 3-0 kort før pausen. I 2. halvleg faldt israelerne fra hinanden, og selvom man kunne forsvare et lille 12-tal her, var spillet ikke sprudlende nok i store dele af kampen.


Moldova – Danmark 0-4 (Skov Olsen, Kjær, Nørgaard, Mæhle)

Danmark slutter som 1,09 favoritter

Karakter: 12

Moldova er en lang tur østpå, men holdet er ikke voldsomt meget bedre end Færøerne, og derfor ville alt andet end tre point også være en fiasko for Hjulmands tropper. Tvivlen nåede aldrig for alvor at indtræffe efter en forrygende 1. halvleg, hvor Danmark effektivt kørte Moldova over og brugte 2. halvleg på at spare kræfterne til Østrig-kampen, som kunne sikre VM-billetten definitivt. 12-tallet er ikke stort, men alene på 1. halvlegen er det fortjent, for målscore var bedøvende ligegyldigt på dette tidspunkt.


Danmark – Østrig 1-0 (Mæhle)

Danmark slutter som 1,62 favoritter

Karakter: 7

VM-billetten blev sikret og Danmark fastholdte positionen som både ubesejret, og upasseret. Det var også hvad der cirka var at glæde sig over den aften i en rodet affære på Parkens sølle græstæppe, hvor den danske defensiv dog nok engang viste sig særdeles overlegen.


Danmark – Færøerne 3-1 (Skov Olsen, Bruun Larsen, K. Olsen (FÆR), Mæhle)

Danmark slutter som 1,03 favoritter

Karakter: 2

Motivationen var naturligvis begrænset, men Danmark leverede nok engang en anden halvleg uden ret meget energi. Kasper Schmeichels Clean Sheet-rekord røg i sidste minut, og faresignalerne havde luret forinden. Med tanke på, at Danmark var tippet til at vinde med 3-4 mål, kan vi allerhøjest snige os lige over dumpegrænsen her.


Skotland – Danmark 2-0 (Souttar, Adams)

Danmark slutter som 2,64 favoritter

Karakter: 00

Mængden af spillere Danmark manglede til kampen var enorm, men det ændrer ikke på det faktum, at bagkæden med Schmeichel, Mæhle, Kjær, Vestergaard og Wass var intakt, mens Andreas Christensen også dirigerede i bagrummet. Danmark leverede en rædderlig indsats og fik endegyldigt begravet drømmene om en 1.seedning ved VM i Qatar næste vinter. Den slags kan naturligvis kun udløse dumpekarakter.Regnestykket:

7 + 12 + 12 + 10 + 2 + 10 + 12 + 7 + 2 + 0 = 74.

Divideret med 10 kampe: 7,4.

Måske en hård karakter på skrift efter en kvalifikation, der var én sejr fra en perfekt 10-0-0’er, men vi kan ikke negligere det faktum, at Danmark var i en historisk let kvalifikationspulje, hvor både Østrig fra lag 2, Skotland fra lag 3, Israel fra lag 4 og Færøerne fra lag 5 var blandt de mest favorable modstandere vi kunne få.

En alternativ gruppe kunne eksempelvis have heddet Polen, Rusland, Bosnien, Armenien og Malta, så det er kun rimeligt at forvente, at Danmark ikke fremmanede spøgelser fra fortiden a la uafgjort ude mod Georgien eller kvajerter som 0-4 hjemme mod Armenien.

Et stort tillykke til Hjulmand og co. med den forventede kvalifikation. Nu bliver det spændende at følge Nations League mod kvalitetsmodstand hver gang fra marts og frem.


Læs også:

Skriv et svar