18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Her er FCKs chancer mod alle 7 mulige modstandere i Champions League

SpilXpertens fodboldanalytiker Benjamin Leander har kigget i krystalkuglen og fundet spådomme frem mod alle syv mulige modstandere til FC København i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

Foto: IMAGO / Nurphoto

Manchester City: 5% chance for avancement

Hårde odds for FCK med Haaland og City – nøjagtigt som da de mødtes i 2022. Foto: IMAGO / Colorsport

På trods af slingrekurs i Premier League verdens bedste hold og fortsatte favoritter til at vinde både Premier League og Champions League. Slog FCK 5-0 på Etihad i 22/23 sæsonen og kunne sagtens have vundet endnu større. At det blev 0-0 i Parken skyldtes mestendels, at Pep Guardiolas tropper blev reduceret til 10 mand midtvejs i 1. halvleg.

En på alle måder tam lodtrækning for FCK, som oven i den bløde hat får en uimponerende udebanekulisse at spille i.

Real Madrid: 10% chance for avancement

FCK har forsøgt at stoppe Real Madrid før. Dengang med en vis Cristiano Ronaldo på holdet. Foto: IMAGO / Marca

Sikkerheden selv i gruppespillet, hvor man fik maksimumpoint mod Napoli, Braga og Union Berlin og også er klare favoritter til La Liga-titlen selvom sensationsholdet fra Girona bider fra sig.

Er gået videre fra ottendedelsfinalerne otte gange de sidste 10 år, hvor de to exits kom mod Ajax og Manchester City, men Sheriff Tiraspol viste vejen i gruppespillet i 21/22-sæsonen, hvor moldaverne sensationelt vandt 2-1.

Jude Bellingham kommer til at give københavnerne gevaldige, defensive hovedbrud, og 10% kan være højt sat for, at Neestrups tropper leverer sensationen.

Arsenal: 10% chance for avancement

Martin Ødegaard (tv) har ført Arsenal til nye højder. Foto: IMAGO / Paul Marriott

Spiller det bedste fodbold i mange, mange år og er reel udfordrer til Manchester City i Premier League. Udfaldene er ekstremt få, og de sammenlagte resultater i gruppespillet endte med 4-1 mod Sevilla, 7-2 mod Lens og 5-1 mod PSV.

Har scoret i 24 af 26 kampe og har mønstret hele 13 forskellige målscorere i Premier League som beviset for en voldsomt alsidig offensiv. Flere niveauer foran deres fallerede landsmænd fra Manchester United, og FCK kan godt forberede sig på en markant anderledes opgave mod Mikel Artetas tropper.

Atletico: 15% chance for avancement

Diego Simeone; klar til at dirigere sine tropper til sejr. Foto: IMAGO / Ricardo Larreina Amador

Alle gode gange tre for FCK mod Atletico? Næppe. Tidligere har Diego Simeones tropper slået FCK med sammenlagt 5-1 i Europa League-slutspillet i foråret 2018, ligesom det blev 2-0 til Atletico i UEFA Cuppens gruppespil i 2007.

Opskriften er den samme som de sidste 12 år i spidsen for Atletico under Diego Simeone. En dirkefri defensiv og i denne sæson med Antoine Griezmann i hopla for “Rojiblanco”, som har vundet SAMTLIGE 11 hjemmekampe i La Liga og Champions League på Wanda Metrolpolitano i denne sæson med en målscore på 30-8.

En ingenlunde attraktiv lodtrækning for Neestrups tropper, selvom det er bedre end at skulle til storebror fra Real.

FC Barcelona: 15% chance for avancement

Barcelona i knæ – men stadig potentielle storfavoritter mod FCK. IMAGO / PressInPhoto

Skulle FCK trække Barcelona, vil det formentlig blive med den bedste sejrschance mod katalanerne i mange, mange år. Spillet har de sidste to sæsoner været uimponerende, og syv point i sidste sæsons gruppespil mod Bayern, Plzen og Inter var ikke imponerende.

Man slog dog stadig Antwerp med 5-0 på eget græs i gruppespillet i denne sæson – belgierne bør kun være marginalt dårligere end FCK, og dermed er der i sagens natur stadig et bjerg at bestige for “Løverne”, hvis det ender med, at man skal møde Barcelona.

For FCK taler naturligvis en markant mindre bidsk hjemmebane end normalt til Barcelona, som spiller på Det Olympiske Stadion på Montjuïc, mens holdets nye hjemmebane konstrueres, ligesom Barcelona slider voldsomt med at få overbevisende sejre hjem for tiden i La Liga, hvor man 12 spillerunder i træk ikke har vundet med mere end ét mål.

Måske et par procenter over 15 godt kan forsvares, men det er stadig Spaniens klart næstbedste hold, der venter for FCK – i sagens natur med en kæmpe underdog-rolle til de hvidklædte fra Parken.

Dortmund: 20% chance for avancement

Ingen Bellingham denne gang, hvis FCK trækker Dortmund igen. Foto: IMAGO / Revierfoto

Dortmund havde fuldkommen styr på FCK i sidste sæson, hvor det blev 3-0 hjemme og 1-1 ude i gruppespillet. I denne sæson slider “Schwarz-Gelb” markant mere og snitter kun 1,73 point i Bundesligaen efter knap en halvsæson. Afsked med både Jude Bellingham og Sebastian Haller i front har gjort ondt på Dortmund, som ikke har en spiller i Top13 på Bundesliga-topscorerlisten, men man vandt stadig “Dødens Pulje” foran PSG, Newcastle og Milan og har leveret solide takter europæisk.

Har kun holdt syv Clean Sheets i sæsonen og er et noget dårligere hold end Bayern München, så det er åbenlyst, at tyskerne er blandt de to hold, som FCK skal håbe på rent sportsligt i forhold til muligheden for avancement.

Real Sociedad: 25% chance for avancement

Sociedad fejrer gruppesejren i Champions League. FCK bør også fejre en lodtrækning mod baskerne. Foto: IMAGO / aal-photo

Uanset at Jacob Neestrup gerne vil undgå Sociedad, som “er en ubehagelig modstander for mig, da de er hamrende gode, og de er ubevidste i mange folks hoveder, hvor folk tænker, at der er større chancer, men det mener jeg faktisk ikke”, så er det INDISKUTABELT, at FC København vil stå med de bedste chancer mod et hold udenfor spansk fodbolds granittykke Top3.

Al ære og respekt for, at baskerne gik videre fra CL-gruppespillet med status som ubesejrede, med 12 point og sølle to mål mod sig i en gruppe med Inter, Salzburg og Benfica, men man er stadig et godt stykke efter Real Madrid, Barcelona og Atletico udfra en styrkemæssig vurdering, ligesom der er 10 år mellem holdets CL-deltagelser i hhv. 2013 og 2023.

Fem år med Imanol Alguacil ved roret som cheftræner peaker naturligvis lige nu med god fodbold og enorm sikkerhed i holdets udtryk, men FCK er langt fra uden chancer her. Københavnerne ville næppe rykke ud af La Liga, selvom man naturligvis ville være ude af både Top10 og Top12, så her skal man have de klart bedste chancer for at gå videre med avancement en gang hvert 4-5. tilfælde

Skriv første kommentar

Skriv et svar